Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Lepa Krepa

pretpostavljam da se mislilo na ovo:

On viknu: "Ti si glupi Lala!" "E, pa lepo, bas ti fala,
al' sam jedno ipak uspeo da s'vatim:
Supalj si k'o crkveno zvono, jeb'o te voz koji te don'o,
da se ja tu s tobom cela veka patim!"

sušta korektnos'. :sweet:
Dobro. Super.
No, odem ja neki dan, petak bese, da se javim na biro. Kad ja tamo, a ono ljudi u redu cekaju. Sta cu, zauzmem mesto i cekam. A na salteru se jedan izdire na sluzbenicu jer su ga skinuli sa evidencije jer se nije javio duze od tri meseca i zahteva da se pojavi onaj ko je taj zakon doneo. No, kada je valjda shvatio da jadnica iza saltera nema direktnu vezu sa ministrom rada, poceo je da se dere na nju jer mu nisu nasli posao za ta tri meseca, te zasto bi se javljao? I tako u krug, sigurno 15 minuta. A red sve duzi i duzi. Na kraju, na pitanje odakle ste vi (misleci na deo grada) on kaze - iz Donjeg Vakufa. Bravissimo.

[size=-1]a pričalo se i da je ono bagrenje kosovskim albancima posvećeno...[/size] :spijun:

:zid:
Stvarno bih volela da vidim to bagrenje na kojima pise da su im vlasnici Srbi ili Albanci sa Kosova.
Inace, interpretacija za koju ja znam je sledeca: na tlu danasnje Vojvodine, kao sto svi znamo, nekad je bilo Panonsko more. To more je vremenom nestalo i za sobom ostavilo nekoliko pescara, jedna od njih suboticka, poznata po bagremovoj sumi koja je idealna pasa za pcele. (zasto bagrem? Moze da raste na slanom pescanom tlu, ima dosta jak koren, sprecava raznosenje peska vetrom, te donekle i eroziju tla). No, ko je lomio to bagrenje? Ko je stigao, takoreci. Lome ga i danas, cesto i pod izgovorom sece zarad podmladjivanja. Ali je pesma najverovatnije posvecena onima koji su Vojvodini oteli autonomiju.
(ne iskljucujem mogucnost da negde na Kosovu takodje postoji nekakva bagremova suma o kojoj se u pesmi radi, ali za detaljnije i ispravnije tumacenje pravac Jovana Cvijica, pa trazite gospodina Balasevica)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Wilhelmina

Dobro. Super.
No, odem ja neki dan, petak bese, da se javim na biro. Kad ja tamo, a ono ljudi u redu cekaju. Sta cu, zauzmem mesto i cekam. A na salteru se jedan izdire na sluzbenicu jer su ga skinuli sa evidencije jer se nije javio duze od tri meseca i zahteva da se pojavi onaj ko je taj zakon doneo. No, kada je valjda shvatio da jadnica iza saltera nema direktnu vezu sa ministrom rada, poceo je da se dere na nju jer mu nisu nasli posao za ta tri meseca, te zasto bi se javljao? I tako u krug, sigurno 15 minuta. A red sve duzi i duzi. Na kraju, na pitanje odakle ste vi (misleci na deo grada) on kaze - iz Donjeg Vakufa. Bravissimo.
nisi morala in so many words.
dovoljno bi bilo "đorđe balašević - svaka mu je rasistička zlatna." :drkanje:

(zasto bagrem? Moze da raste na slanom pescanom tlu, ima dosta jak koren, sprecava raznosenje peska vetrom, te donekle i eroziju tla).
:smeh:
genijalno.

No, ko je lomio to bagrenje? Ko je stigao, takoreci. Lome ga i danas, cesto i pod izgovorom sece zarad podmladjivanja. Ali je pesma najverovatnije posvecena onima koji su Vojvodini oteli autonomiju.
e pa ček sad, jesmo li u šumarsko-geodetskom ili autonomijskom značenjskom okviru?
bear with me, ja sam ipak starinom iz bosne, pa mi je malo teže da ispratim te heurističke skokove. :merlinka:

mis'im, razumem da se čovek malo usplahiri kad treba da ispiše apologiju istog onog nacionalizma kojem se načelno protivi (osim, jel', kad je 'vako duševan kao balaševićev)... ali ipak, vilhelmina, daj se skoncentrirat. :kosa:

(ne iskljucujem mogucnost da negde na Kosovu takodje postoji nekakva bagremova suma o kojoj se u pesmi radi, ali za detaljnije i ispravnije tumacenje pravac Jovana Cvijica, pa trazite gospodina Balasevica)

jel' ovo znači da treba da konsultujem cvijića oko regionalne pošumljenosti, ili sugerišeš da je samo autor pozvan da interpretira svoje (ne)delo?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

nisi morala in so many words.
dovoljno bi bilo "đorđe balašević - svaka mu je rasistička zlatna." :drkanje:
Naravno, jadni ti koji su se kasnije ukljucili u program, nisu oni krivi jer postoje nekakvi zakoni, pravila i red. Reci nesto protiv izbeglica je rasizam, a njima je dopustena klasifikacija po afinitetima i zeljama.

:smeh:
genijalno.
Sta je tu konkretno smesno?

e pa ček sad, jesmo li u šumarsko-geodetskom ili autonomijskom značenjskom okviru?
bear with me, ja sam ipak starinom iz bosne, pa mi je malo teže da ispratim te heurističke skokove. :merlinka:
Aha, u tom zecu lezi grm. Tako i reci. :D

mis'im, razumem da se čovek malo usplahiri kad treba da ispiše apologiju istog onog nacionalizma kojem se načelno protivi (osim, jel', kad je 'vako duševan kao balaševićev)... ali ipak, vilhelmina, daj se skoncentrirat. :kosa:
Iskreno, zabole me za bilo ciji nacionalizam, ali eto, dovoljno sam drska da s'vremena na vreme, sebi dozvolim da budem dikriminatorna. Ovo je ipak demokratska zemlja i misljenje se jos uvek ne sankcionise.
No, sa svojim posprdajucim postovima ne dokazujes nista, naprotiv.

jel' ovo znači da treba da konsultujem cvijića oko regionalne pošumljenosti, ili sugerišeš da je samo autor pozvan da interpretira svoje (ne)delo?
Jovana Cvijica je ulica u Novom Sadu, blizu zeleznicko - autobuske stanice. Bas kao sto takva sigurno postoji i u Beogradu ili bilo kom drugom gradu i selu koje ima nekakve ulice. I da, samo autor moze da tumaci svoje piskaranje, a na nama ostalima je da nagadjamo.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Wilhelmina

Naravno, jadni ti koji su se kasnije ukljucili u program, nisu oni krivi jer postoje nekakvi zakoni, pravila i red. Reci nesto protiv izbeglica je rasizam, a njima je dopustena klasifikacija po afinitetima i zeljama.

ja kontam da ti sad vrtiš neke svoje filmove, ali jbg, nit' znam šta znači "kasno uključivanje u program" (nešto iz vojvođanskog civilizacijskog diskursa?), nit' se stavih u poziciju odbrane bilo čijih afinitetskih klasifikacija... so... :neznam:

a što se rasizma tiče, njega uredno pokazuješ u svakom postu na ovoj temi.

Sta je tu konkretno smesno?
stepen idolatrijske uzrujanosti koji dovodi do toga da se upuštaš u botaničke preludijume za političku analizu, ili da ti i nshappy mrtvi ozbiljni kontate da ste "zaboli poen" konstatacijom da je cvijić mrtav i da ima ulicu u novom sadu (i u mnogom selu/gradu :zid: ).
mis'im, ljudi, stvarno... prosto mi dođe da doživim transfer neprijatnosti. :kesa:

Aha, u tom zecu lezi grm. Tako i reci. :D

nisam ni sumnjala da u tvojoj rasističkoj logici nečije poreklo može da figurira kao dovoljan razlog za štošta. :teletabisi:

a i malo ti pao kamen sa srca, jel'de?
ipak ti i balaš niste rasisti, no sam ja lično pogođena što diraš "dođoše", m?
i nema nikakve sličnosti između vas i, recimo, biljane plavšić (ooops!), koja se takođe rado bavila prekodrinskim srborazvrstavanjem, samo s obrnutim predznakom? :srbin:

Iskreno, zabole me za bilo ciji nacionalizam, ali eto, dovoljno sam drska da s'vremena na vreme, sebi dozvolim da budem dikriminatorna.
ona nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna? :trep:

Ovo je ipak demokratska zemlja i misljenje se jos uvek ne sankcionise.
No, sa svojim posprdajucim postovima ne dokazujes nista, naprotiv.

ko te, bolan, sankcioniše? :mirnatetko:

i šta bi to trebalo da dokazujem? :misli:

I da, samo autor moze da tumaci svoje piskaranje, a na nama ostalima je da nagadjamo.

'si javila filozofskom i filološkom da raspuste katedre za književnost, filozofiju i istoriju umetnosti?
:kokice:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

a što se rasizma tiče, njega uredno pokazuješ u svakom postu na ovoj temi.

nisam ni sumnjala da u tvojoj rasističkoj logici nečije poreklo može da figurira kao dovoljan razlog za štošta. :teletabisi:

Ne bi bilo lose da, kada vec tvrdis da jesam rasista, pronadjes postove koji te navode na takvo misljenje.
Isto tako, ako zaista postoje, moderator bi mogao da razmotri da li se isti kose sa Pravilnikom. Kao i ta tvoja klasifikacija na rasiste i vas ostale.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja nisam baš neš rasistički nastrojen, no razumijem Wilhelmininu ljutnju. Ok, ima dosta ljudi koji nisu imali izbora nego ih je rat ili ostale stvari raselio po nekim drugim sredinama i ljudima sa kojima do sada nisu imali doticaja. Mi, primjerice imamo Hercegovce koji brate mili nikako da ufate korak sa bilo čime. Ok, ne moš promijeniti naglasak i govor, jasno mi je. Ono što mi nije jasno jesu njihove usporedbe njiove Pogane Vlake i mjesta gdje sada žive, gdje Pogana Vlaka, u pravilu uvijek šije za jedan bod. Ne kažem ja da je Zagreb centar svijeta, naspram drugih velikih gradova on je jedna obična uspavana selendra. No oni bi se tako ponašali i da odu u New York. Sve je bolje iz mjesta iz kojeg su došli skoro pa nedavno, eto, nema ni dvajs godina. Bolji je i zrak, i potok i ptica u letu i sušena kobasica i vino, ma sve! Zagreb im je super utoliko što nađu svoje istomišljenike iz svog kraja i samo te ljude cijene. Pa pobogu! Ja ne vidim zaš se onda ne vrate otkale su i stigli, ako je već tamo sve super? Meni jednostavno takvi ljudi ne idu u glavu. Ne mrzim ih, samo mi nisu jasni.
By J...
Originally posted by Stripi
Ja ne vidim zaš se onda ne vrate otkale su i stigli, ako je već tamo sve super? Meni jednostavno takvi ljudi ne idu u glavu. Ne mrzim ih, samo mi nisu jasni.

A mozda te ljude muci nostalgija pa na taj nacin daju sebi oduska? Mozda su u Zagreb dosli jer ih zivot naterao, "trbuhom za kruhom"?

I vidis kako si napravio odmah podelu izmedju sebe i "tih ljudi" a to je odlicna osnova za kasniju rasisticku i fasisticku nadogradnju stava.

To se zove ogranicenost u svom palanackom mentalitetu. I sve sto je strano i uznemirava tu malogradjansku monotoniju zivota - neprihvatljivo je i mrsko. Sa obe strane. Nema leka za tu bolest, ovde na Balkanu posebno.
Korisnikov avatar
By Stripi
PA i ja imam nostalgiju, za nekim drugim životom, za nekom drugom zemljom. I ja sam promijenio okolinu ali ne vidim zašto bi to nekog drugo moralo zanimati svakog dana, u svakom trenu, na svakom mjestu? E sad, da li je to palanački mentalitet, ja stvarno ne znam. Ako sam dobro razumio, osoba koja se pokušava mrvicu prilagoditi sredini u koju je došao (umjesto što je sredina došla njemu) i ne razumije druge koji su u istoj situaciji kao i on ali se ne pokušavaju nimalo prilagoditi ima sve odlike tog, takozvanog palanačkog mentaliteta a ovi drugi nemaju? Ja koji nisam želio koristiti rodijačke veze prilikom zapošljavanja na poslu i koji se vlastitim radom pokušao barem mrvicu napredovati imam sve odlike tog palanačkog mentaliteta za razliku od onih koji napreduju samo zahvaljujući mjestom rođenja i prezimenom koje nose? I da se sve to skupa začini ako slučajno mislim da sam možda nekako različit od njih jest osnova za "rasističku nadogradnju stava"? Sieg heil :pionir:
By J...
Ima u mom prethodnom postu recenica koja glasi "Sa obe strane". To znaci da mislim da u svakoj grupi ima tog palanackog mentaliteta koji podrazumeva da covek ne vidi dalje od svoje tarabe. I onda se tako mrko gledamo preko tarabe dok ne povadimo puske.

Mislis da svako od nas nema neku "tuznu" pricu kako su ga neki drugi prestigli u zivotu jer su "povlasceni" ili imaju "vezu" ili su snalazljiviji. Pa OK, mozes se u vezi toga zaliti prijateljima uz kafu ali kad jednog dana jasno izdefinises koji su to tacno ljudi koji ti smetaju u zivotu i to ti postane politicki stav onda je to opasno jer pocinjes da gledas crno-belo i preko gorepomenute tarabe.

Onda imamo kao rezultat generalizaciju da su samo oni iz "Donjeg Vakufa" nekulturni primitivci a svi drugi su kulturni i nema sanse da bi se gurali u redu. :roll:
Korisnikov avatar
By Stripi
moj "politički stav" je da svakome kome smeta što se negdje doselio i sasvim neobjetkivno stalno negoduje da se uviejk može vratiti tako odakle je i došao. Jasno da postoje stvari koje smetaju svakom normalnom čovjeku, ali da ti smeta sve, da pri tome postoje sjajno mjesto na zemaljskoj kugli gdje je sve super i u koje možeš skoknut za tren oka a ti i dalje ostaješ tu gdje ti ništa ne odgovara tjera čovejka da se zamisli ko je tu onda lud? Meni je osbono drago što se nikome ne moram zahvaljivati što me je preko neke rodijačke veze progurao negdje gdje sa tim poslom nemam ama baš nikakve veze, no ne vidim niti problem, niti rasizam u tome što me to zasmeta.
Osim toga, "čovjek iz Donjeg Vakufa" nije morao odgovoriti na pitanje odakle je, ako ima dokument u kojem je navedena adresa stanovanja sasvim je nebitno odakle je, ostao bi još jedan u nizu nekulturnih ljudi grada u kojem živimo. Ili se možda varam?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!