Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Za one koji povremeno klopaju u restoranu ili naruce hranu - zanima me gde ste klopalii za koje pare, kakava je usluga i hrana. isto me zanima i za narucivanje.

Ja uglavnom preferiram da skuvam, medjutim nekad se vise isplati naruciti kad se vreme i namirnice uzmu u obzir.

Sto se domace hrane tice favorit mi je Srpska kafana - dobro i jeftino, glavno jelo kosta oko 300 dinara i imaju dobre sne nokle. Dvoje malih ljudi moze opusteno da ruca za oko 1000 dinara, sa sve salatom, picem i dezertom (kazem malih jer devojka i ja uzmemo jedan dezert i jednu salatu pa delimo). Ima onaj dnevni meni na kome redovno budu cufte, musaka, sarmnice od zelja, neke corbe i slicno. ako ne Srpska kafana, moze Prolece, ali tamo nema sne nokli, lol.

Sto se pice tice, to je tricky, od onih koje sam narucivala najbolje se pokazala ona iz Vladinira, medjutim ja bih ipak nesto vise za prihvatljivu cenu. Ok italijanska hrana moze da se jede u Tragu.

Kinesku hranu, uglavnom narucujem iz restorana 888, hrana je dobra, cene ok, medjutim nekad im treba i sat ipo da donesu, dotle mi ispadnu oci od gladi. Mao Tao je bolji ali preskup. Mislila sam da je Peking mnogo skuplji, ali sam cula da i nije, pa cu ici da izvidim u nekom momentu.

To je uglavnom sve cega sam se sad setila.
Volela bih da cujem vasa iskustva i neke predloge, narocito sto se deliverija tice.
Korisnikov avatar
By starky
SENZA PAURA mi je extra za italijansku kuhinju.

A preporucila bih svima FISH&BAR...sve od morskih plodova i ribe raznih vrsta....plus razne salatice i specijaliteti...:mljac:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Dvoje malih ljudi moze opusteno da ruca za oko 1000 dinara,
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
^
Treba ondak po restoranima da uvedu poseban meni za male osobe a poseban za one malo vece :D
I naravno poseban za gay parove :sweet:

Ili sto bi rekla 160 cm visoka Maja Nikolic kad su je pitali za omiljeno jelo:shatobrijan za pola osobi :lol:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Lakiboy_ns

Ili sto bi rekla 160 cm visoka Maja Nikolic kad su je pitali za omiljeno jelo:shatobrijan za pola osobi :lol:

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by KissQueen
Originally posted by Lakiboy_ns

:pucaodsmeha:
Znam :smeh: ili kad su je pitali za omiljenu izreku a Maja odgovara-omiljena izreka:od velikog me boli glava :lol:
Ili ko je Majin dvojnik:boljer od 60 litri :lol:
Doduse to je bio Karamela koji je imitirao Maju Nikolic a ne ona licno mada verujem da ni njeni odgovori ne bi bili mnogo drugaciji.

Izvinjavam se pokretacu teme na ovom offtopicu ali morao sam to da spomenem
:obraz:
By Ulix
Meni se svidja meksikanska hrana, te preporucujem od srca Zapatu.

Originally posted by starky
SENZA PAURA mi je extra za italijansku kuhinju.
:lol:

Ko god da je kumovao restoranu, ima dobar smisao za humor.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
hvala za informacije!

evo od mene: kako se zove ona kafanica u vasinoj, kod coska sa kralja petra? tu imaju "orbitalni" prebranac i sve te tradicionalne stvari, cijena prava sitnica

peking je, da prostis, sranje. nemoj da ides. nikad nisam jeo gore noodles od njihovih. sve im se raspada ali ne na prijatno-dekadentan nacin, nego onako, krs-yu-devedesete. a i cene su preterane. mislim nije sve lose, secam se tri-cetiri jela sa mesom koja su bila ok, ali nekako kao da nisu bila kineska, polukineska, eto

imas u zemunu u staroj sinagogi, lepa basta i vise nego odlicni cevapi, cene malo jace ali podnosljive, jedino sto se skuplja vasceli zemunski sljam.

nije los ni vagon, skromno i jeftino, a lep pogled (jedino cuvaj se leti ima nekih sitnih musica), lepe kombinacije jela, solidne porcije (i manje sljama)

ako se setim jos neceg javicu
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by Ulix
Meni se svidja meksikanska hrana, te preporucujem od srca Zapatu.
:up:

Bas cesto idem tamo.Odlicna je klopa.
Korisnikov avatar
By pazzaz
Sto se tice paste Duomo (Strahinjica Bana) je def jedan od najboljih u gradu, isto tako za popodnevni lak rucak i laganu pastu Opera (mada vise ona na Obilicevom) je sasvim ok mesto i naravno Ipanema (Strahinjica bana), isto tako sasvim ok pastu ima i Tribeka (Kralja Petra) jeste da je mozda skuplja cak i od navedenih ali posebno pasta im je bas dobra, mada i ostala jela nisu losa. Iako je u pocetku izvikano mesto jer ga je radio Karim Rasid (iskreno eterier sucks) imaju dosta dobru kuhinju mada zadnji put kad sam bio pre nekih 2-3 meseca moram priznati malo su spustili kriteriju ali i dalje u su ok posebno preporucujem Tunu sa spanacem.

Sto se tice ribe do sad jedan od najboljih restorana u bgd je kod Ade tj preko puta samog ulaza na Adu jedna trosna kuca sva nikakva ali iskreno jeste da su dobri ali su i ekstrenmo skupi preporucujem samo onima koji mogu ili hoce da potrose ogromne pare na klopu.

Moj favorit sto se tive ribe je isto jedna mali restoran na pocetku Carice Milice sa leve strane (ako se ide sa zelenjaka, tj gde je nekad bila Kocka) sasvim ok ponuda a i cene su ok drugi koji preporucujem je na raskrsnici Barce Jugovica i bivse Zmaj Jovine (sad vece neke kraljice, knjeginje ili koga vec).

Sto se tice picerija def na prvom mestu je jedna mala picerija u Kursulinovoj ulici (ako idete iz Mekenzijeva prva picerija tj basta sa leve strane) i naravno picerija Pomodoro u Hilandarskoj ulici

Sto se tice kineske kuhinje Mao Tao je jedan od najboljih onda Makao (kod Tasa) mada kod njih zna da varira nekad da bude woow a nekad onako nista posebno, inace ako zelite ultra jeftinu kinesku hranu onda LI (Dimitrija Tucovina blizu raskrsnice sa Ruzveltovom) prava kinesko-srpka kafana jeste da trpaju kupus u sve redom ali ipak su ultra jeftini i ako je suncano imaju super bastu.

A za Susi preporucujem DjuDju (valjda se tako zove u Rige od Fere), iako imaju stolove za Shab-Shab nesluze ilibar nisu kad sam ja bio.

Eto toliko za pocetak.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Mr.Ja
www.donesi.com

super za dostavu :D
Yup i ja ih koristim, mnogo je jednostavnije i lepo vidis sta radi i dokle vrse dostavu, ne moram da se cimam da zovem i saznajem takve gluposti plus ne moram svaki put da objasnjavam kako da nadju moj stan =D

A inace vise preferiram dostavu jer se u restoranima/kafanama uvek usmrdim na njups i onda taj miris nikako da izvetri. Mada i njups napolju ima svoj shmek..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
htedoh da otvorim ovu temu pre nekog vremena, m.. me preduhitrila. ne znam što u Sceni, btw.

ja nisam jeo u 888, mislim da su cene nabudžene. kinesku sam jeo na više mesta po raznim gradovima, volim je. u BG je jedino bila dobra u ex-Sovi (valjda Mao Tao), ali skupa. Makao je sranje, jednom sam jeo nešto ok, ali posle toga nikada. i sva jela su im ista. e zato je tu Li, koji je ultra jeftin, hrana nije gastronomska, ali je sve ukusno i lepo spremljeno, a osoblje im je old-school ljubazno. pitanje je samo kome će se dopasti "rustični ambijent" (kako reče jedna gospođa za susednim stolom).

libanski Byblos (nekad u Knjeginje Zorke, sada na nepoznatoj lokaciji) je bio savršen, ali skup. ne znam da li se u međuvremenu promenio vlasnik, pa ne mogu da garantujem. isti razlog (novi vlasnik) je i što Trattoria all Angelo (Carice Milice) nije ispunio moja očekivanja. došli po preporuci na supu od luka - nema, nije sezona. hajde picu - nema, peć greje komšijski stan!!! :shok2: gaspacho je zato bio ok, a lazanje ukusne, ali mala porcija (tj. jeo sam i bolje), dok je list (koji naručih po preporuci osoblja) bio potpuno bezukusan.

onda, Iguana (tamo na Vračaru, blizu Niške i Depoa). hrana je ukusna, cene su ok, ali je restoran XXS veličine, pa je skučeno. ali im se meni svako malo menja, pa uvek mogu da vas iznenade svojom ponudom. i ljubazni su. Indian Palace (Ljubićka, kad se spusti 26-icom do autoputa, pa preko puta) je isto skroz ok, a cene su im bile umerene. doduše tamo sam jeo davno, pa se i ne sećam tako dobro.

@pazzaz: pretpostavljam da misliš na piceriju u Nevesinjskoj kod optike. u Kursulinoj ima samo Krofna bar, pekara i kafana. :)
Korisnikov avatar
By Stanwik
pizza kod Bucka (Francuska)
kineska hrana kod Lia (Dimitrija Tucovica)
burek kod Kukija (Bulevar)
mexicka hrana Burrito Bar (Kraljice Marije tj 27. Marta 3)
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by 2Q2Bstr8
@pazzaz: pretpostavljam da misliš na piceriju u Nevesinjskoj kod optike. u Kursulinoj ima samo Krofna bar, pekara i kafana. :)
Hm moguce ne pamtim bas najbolje nazive ulica, u ulici gde je ova picerija nalazi se i poslasticarnica Prezent, samo sto ova nije picerija koja je na istoj strani ulice (tu zaobidjite nikakva je) gde i Prezent vec preko puta.

A da sto se tice poslasticarnica samo i jedino "Mali Princ" (cokoladni mus sa lavandom prosto savrsen, ako se dobro secam zove se Ceznja)

A da kako da zaboravim restoran drage nam DO naravno "Pire" malo skuplji ali hrana sasvim ok.
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by j::s
ovo treba u velikom luku zaobici sto se tice hrane jer iako im se naglasi da nesto ne stavljaju ili da li ima namernice na koju ste alergicni uglavnom dobijete tanjir pun te iste namernice a kad vratite tanjir gledaju vas kao idiota, uzas to su mi uradili dvaput i nikad vise.
Korisnikov avatar
By jukie
e zato je tu Li, koji je ultra jeftin,
Koliko je to ultra jeftino (daj neke primere)
Meni je doduše ta lokacija jako daleko (tipa "menjaj tri prevoza") ali ako postoji nešto ultra jeftino dobro je znati
Korisnikov avatar
By Stanwik
Originally posted by jukie
e zato je tu Li, koji je ultra jeftin,
Meni je doduše ta lokacija jako daleko (tipa "menjaj tri prevoza") ali ako postoji nešto ultra jeftino dobro je znati

1000 din. (sa picem) za dvoje! stvarno je jeftin! cudno mi je malo sto ako uzimas hranu za poneti mnogo manje ti upakuju nego sto posluze za stolom... ili se bar meni tako cini...

ovo su cini mi se stare cene...
izbor iz menija:

Kiselo - ljuta supa - 80 din
Supa os kineskog kupusa sa špagetima od pirinča 80 din
Prolećne rolnice sa mesom 100 din
Čips od škampa 60 din
Salata od algi 80 din
Mešano povrće sa susamom 80 din
Jela sa mesom sa povrćem i kikirikijem 390 din
Jela sa mesom sa povrćem i bademom
Jela sa mesom u sosu od ostriga 500 din
Jela sa mesom na rezan sa povrćem, bambusom i tankim kineskim pečurkama 390 din
Pileća krilca kuvana u mešavini
Pohovano pileće belo meso sa susamom u sosu po želji 430 din
Pohovani sir tofu sa povrćem u peking sosu 350 din
Pržena rebra sa crnim lukom, kimom i špagetama 390 din
LI 660 din
Pačetina sa bambusom i crnim tankim kineskim pečurkama u peking sosu 500 din
Pohovani riblji file sa povrćem u sosu po želji 500 din
Pohovani račići sa povrćem i šampinjonima u sosu po želji 880 din
pohovana banana 100 din
Pohovano mleko 150 din

MOJE OMILJENO JELO JE PILETINA SA ANANASOM U KISELO SLATKOM SOSU!!! SAVRSENSTVO!
Korisnikov avatar
By Stanwik
Originally posted by pazzaz
Originally posted by j::s
ovo treba u velikom luku zaobici sto se tice hrane jer iako im se naglasi da nesto ne stavljaju ili da li ima namernice na koju ste alergicni uglavnom dobijete tanjir pun te iste namernice a kad vratite tanjir gledaju vas kao idiota, uzas to su mi uradili dvaput i nikad vise.
ja stvarno nkada nisam imao problema s' njima. uvek rado jedem tamo i ok je usluga. ali ja nisam nesto preterano zahtevan.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by jukie
pa tako nekako sam i ja jeo: aperitiv, dve supe, dva glavna, dva pirinča, pivo, voda, sok, desert - oko 1000 din. a to je na uglu sa Ruzveltovom, kod Zira centra, pa ako imaš neki prevoz do Vuka, odatle ti peške treba 10-15 min nizbrdo.
Korisnikov avatar
By m..
Sto se tice picerija def na prvom mestu je jedna mala picerija u Kursulinovoj ulici (ako idete iz Mekenzijeva prva picerija tj basta sa leve strane)
Botako se zove. Jeste dobro. Oni su pre bili kod Botanicke baste, tada su prodavali na parce ili celu, ali nije bilo restoran. Sad je dobro, ja sam jela i one neke hlepcice sa paradajzom i jos necim (da me ubijes, rpevise je rano da kazem kako se zove i sta je sve bilo na tome, ali je bilo odlicno).
Korisnikov avatar
By m..
Mene je neko naplasio da je Li masan, a i daleko mi je pa nisam probala. Mao Tao jeste najbolji koji sam probala, al za tako nesto imam para mozda do 10. u mesecu :( Bio je neki restoran kod nadvoznjaka u Ruzveltovoj, valjda se zvao Restoran srpsko-kineskog prijateljstva (bila je i domaca kuhinja), tamo smo se zezali za cevape u secuan sosu, medjutim supa koju sam jela je bila dobra.

Jela sam par puta u Zapletu i bilo je dobro, s tim da tamo idem uvek s jednim ortakom i cini mi se da je skupo.

Sto se klopanja s nogu i rostilja tice, setih se Shisha kod starog Merkatora.

Btw, jel probao neko onaj falafel u Narodnog Fronta (iliti neke kraljice, valjda Natalije)? Ja prosla tuda, videla, ali se posle nisam setila da odem da probam.
Korisnikov avatar
By m..
htedoh da otvorim ovu temu pre nekog vremena, m.. me preduhitrila. ne znam što u Sceni, btw.
Pa, delovalo mi je adekvatnije od queer varjace i kafica, a i restoran jeste mesto za izlazak, u neku ruku.
By Ulix
Tribeka (Kralja Petra) jeste da je mozda skuplja cak i od navedenih ali posebno pasta im je bas dobra, mada i ostala jela nisu losa. Iako je u pocetku izvikano mesto jer ga je radio Karim Rasid (iskreno eterier sucks) imaju dosta dobru kuhinju mada zadnji put kad sam bio pre nekih 2-3 meseca moram priznati malo su spustili kriteriju ali i dalje u su ok posebno preporucujem Tunu sa spanacem.
Reci da enterijer "sucks" je veoma blago i dobronamerno s tvoje strane. Uveren sam da bih postao sizofrenicar, ako bih tamo ostao duze od pola sata.
Originally posted by m..
Shish je sjajan, jedino sto je u svako doba dana i noci tamo nepodnosljiva guzva. :cut:
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by Ulix
Reci da enterijer "sucks" je veoma blago i dobronamerno s tvoje strane. Uveren sam da bih postao sizofrenicar, ako bih tamo ostao duze od pola sata.
eto trudim se da budem fin, ali basta im je sasvim ok i ne moras da gledas unutra :D mada sama ideja restorana je super mada enterijer vise podseca na neku sajber kantinu nego na moderm fusion restoran.

mada ono sto moram priznati je da me i te kako fascinira da svi klasicni restorani u bgd imaju ali skoro iste cene kao i bilo gde preko (u centralnoj evrpi npr), jer ipak niti osoblje placaju minimum 11 eura po satu a niti su cene provrca a i ostalih sastojaka priblizne cenama preko (za meso nemam pojma jer to ne konzumiram).
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by m..

"Mara" rocks!

Sada je u Novopazarskoj, kad se ide iz Mekenzijeve sa desne strane ulice.

"Chickenita" je ok.

"Shish" je ok.

"Loki" (ugao Kralja Petra i Gospodar Jovanove) nije vise ono sto je nekad bio.
Korisnikov avatar
By m..
Ja klopala danas u Lokiju. Pileci file bio dobar. Moja generalna zamerka je sto nema povrca kao prilog. Bar ima somun opcija. Nego me muci sledece: jel su oba ona saltera tamo Loki, ili je samo onaj u cosku?
U Mari sam jednom naletela na licnu kartu mladjeg brata, zaremio za 2 pljeke. Vracarci se kunu da je odlicno, medjutim nisam nikad jela tamo (baba mi zivi u blizini i uvek je voljna da me nahrani, plus dobro kuva).

U shishu mozes da narucis telefonom, pa da samo dodjes po to sto si narucio.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
yup, oba su Loki.

Probaj "Maru", pokajati se neces... :)
Korisnikov avatar
By m..
Ako me put navede.

Ovi moji jedu isto cesto u Duff-u, kazu da je dobro.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!