Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Cruiser
Na žurci u Plasticu 2. juna bila je dobra muzika, dobro društvo i prihvatljive cene. To se i o?ekivalo, pa ne?u da se bavim hvalospevima, ve? da ukažem organizatoru na neke bitne propuste.

Naime, koriš?enje garderobe je bilo OBAVEZNO, a ovo naglašavam ne zbog dodatnog troška, ve? zbog onog što je usledilo oko 4.30.

De?ko i ja smo mirno sedeli, pijuckali i ?ekali prvi jutarnji prevoz kada nam je prišao jedan skroz ?udan lik u kožnoj jakni (obavezna garderoba?). On je o?igledno ?uo neku muziku i bez ikakvog nadzora upao u Plastic. Prvo nas je ?udno zagledao, a onda mi prišao i pitao "Da li ste vas dvojica pederi?"

Kad je dobio potvrdan odgovor, po?eo je da se krsti i komentariše kako mu je ?udno da mi smatramo da je to normalno. Onda je, kao slu?ajno, pomerio sto i prosuo pivo po mom de?ku. Sve se nekako završilo bez ve?ih problema, na kraju krajeva - uvek smo mogli da se pobijemo da nas je zaista napao, ali.... Ispod jakne je mogao da ima i nož i pištolj...

Zanima me: da li neko takve sumnjive likove pretresa na ulazu u 4 ujutro, ili je obezbeðenje otišlo da spava?

Na kraju, kada smo izašli, isti lik je stajao ispred Plastica sa nekim njegovim društvom i na sav glas vikao "Ua, pederi!"

Nadam se da su ovakvi propusti lako otklonjivi ubudu?e.

Pozdrav organizatoru
Korisnikov avatar
By Paki
UŽAS !
Pa de?ki? moj i ja smo iz Plastic-a izašli možda desetak minuta pre vas, moglo je bilo kome da se dogodi, pa i nama. A likovi iz obezbeðenja su ispred najopuštenije ?askali, niko nije ni primetio kad smo izašli, kamo li da je pogledao neko od njih da li se u okolini vrti bilo ko ko možda želi da nasrne na bilo koga ko u to vreme izlazi iz kluba... Milsim, sli?ne grozote su se ve? dešavale ispred X-a nekoliko puta... Apelujem da se za slede?u priliku tim bilmezima ne poveri bilo kakav posao na obezbeðenju žurke. I neka organizatori prestanu da stalno ispiru ljudima mozak pri?ama "kako je uvek prisutno pouzdano obezbeðenje sa iskustvom u takvim stvarima", jer o?igledno je da to nije bio slu?aj ovoga puta...!!!
Korisnikov avatar
By Delete
Nije da sad branim obezbedjenje, ali, nije ni njima lako.
Uostalom, oni su tu najvise da bi smirili frku, ako frka uopste pocne.
A sto se pretresanja tice, nije bas lko pretresti svakoga ko ulazi, a pouzdano znam, ako neko zeli da unese hladno ili vatreno oruzje, on ce ga uneti pretresali njega na ulazu ili ne.
I skoro da je nemoguce izvesti pretres svake osobe koja ulazi u jedan takav prostor. Iz vise razloga: 1) sta ako neko udje i izadje 3-4 puta za to jedno vece...vecna dilema,da li ga pretresati svaki put ili ne, a svako se zali i zbog jednog pretresa, a kako nece zbog nekoliko za jednu noc?! 2) stvara se velika guzva na ulazu 3) ako bi bili pretresani samo oni "sumnjivi", uvek bi mogao da se provuce neki decacic, koji n prvi pogled izgleda kao da ni mrava ne zgazio, 4) ukoliko bi se recimo uveo pretres od npr. 3h, jer kazes da se to dogodilo oko 4h...onda bi se s pravom te osobe zalile zasto njih pretresaju, a sve do tada ne...i ima tu jos gomila razloga, objasnjenja, opravdanja i ko zna cega sve nema.
I stvarno, ko se jos moze uzdati u obezbedjenje i sigurnost na bilo kom javnom mestu?!
I kada ste videli tog lika koji je bio tako obucen, i koji se ponasao na gore navedeni nacin, zasto niste otisli do nekog iz obezbedjenja i skrenuli mu paznju na tog lika?
By fazza
Pa nije to prvi put da se obezbedjenje povuche oko 3:30 ili 4:00AM. Svaki put se
to deshava. Deshavalo se i dok smo ishli na zurke u Can Can. Sto puta sam
izashao iz tog kluba a da obezbedjenja nigde nije bilo. To me je uzasno
nerviralo, jer ako se vec to obezbedjenje placa onda bi bilo sasvim korektno,
sa njihove strane, da svoj posao odrade do kraja i profesionalno, dok svi gosti
ne napuste klub. I najmanji propust sa njihove strane moze nekoga da koshta
zivota ili u "najboljem" sluchaju polupane glave i razbijenih zuba.

Kontrola je sasvim dobra na pochetku, ali shto se vishe blizi kraj bilo koje zurke,
kontrola popushta ili je chak vishe i nema, tako da je dovoljno da upadne samo
jedna budala i napravi haos.
Korisnikov avatar
By Cruiser
Originally posted by Delete
I kada ste videli tog lika koji je bio tako obucen, i koji se ponasao na gore navedeni nacin, zasto niste otisli do nekog iz obezbedjenja i skrenuli mu paznju na tog lika?
Hteli smo, ali nismo znali gde da ih naðemo. Ostao je samo garderober.
Korisnikov avatar
By Paki
@ Delete

Stoji to da ne postoji apsolutna sigurnost, tj. savršeno obezbeðenje, ali ono što su u mogu?nosti da urade, ono što im stoji u opisu posla ima sestro mila i da rade, a ne da se zajebavaju! Ipak ovo nije žurka kao i svaka druga u smislu bezbedonosnog rizika! Ja sam o?ekivao pre dolaska u Plastic da ?e biti pretresanja na ulazu, jer je klub ina?e prometan, a ovog puta je tamo bila LGBTIQ žurka ... Pretresanje pod obavezno, što se Plastica ti?e možda bi najefektnije bilo to raditi na unutrašnjim (drugim) vratima da bi se smanjilo potencijalno gomilanje ljudi na trotoaru ispred ...
Korisnikov avatar
By HARP
Mislim, ja volim uvek da organizujem svoje obezbedjenje... nikada se ne oslanjam na njihovo :D
Korisnikov avatar
By ::fy::
Ja zaista nisam primeto ovo o ?emu piše Cruiser. Ve? par puta smo išli na gay žurke i nije nikada bilo nikakvih problema.
U svakom slu?aju, obezbeðenje se vrlo ?esto ponaša neprofesionalno a pretpostavljam da meðu njima ima velikih homofoba (ipak se radi o ljudima koji se ne mogu pohvaliti prevelikom inteligencijom).
Ali kada samo pomislim da i meðuu gayevima ima takvih ljudi, diže mi se kosa na glavi. Jedan takav "slu?aj" zbio se kada smo hteli da popijemo kafu u Smiley-u, pa mu je jedna od lezbejki veoma "ljubazno" uzvratila sa "ajde pali" :flaming:
By Ulix
Originally posted by ForeverYoung
Ja zaista nisam primeto ovo o ?emu piše Cruiser. Ve? par puta smo išli na gay žurke i nije nikada bilo nikakvih problema.
To da neki pijani str8er upadne i nije tako retko.
Jednom se to dogodilo i u Smajliju. I kad je video dva tipa kako se ljube, covek je bukvalno istrcao napolje, umalo se nije slomio na onim stepenicama.
U svakom slu?aju, obezbeðenje se vrlo ?esto ponaša neprofesionalno a pretpostavljam da meðu njima ima velikih homofoba (ipak se radi o ljudima koji se ne mogu pohvaliti prevelikom inteligencijom).
To koliko ko IQ ima zaista ne mozes znati na osnovu toga cime se bave.
Sta je onomad Mark Tven rekao o glupim generalizacijama?

U svakom slucaju, obezbedjenja ima dovoljno samo bi bilo lepo da obavljaju svoj posao kako treba. Osim garderobera nisam primetio nikoga kad sam izlazio.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Ulix
Osim garderobera nisam primetio nikoga kad sam izlazio.
Nisu ni oni tebe, veruj mi... Izašli smo minut posle tebe i par njih je stajalo, ?ini mi se, sa desne strane i ?askalo meðusobno potpuno nezainteresovani za bilo šta drugo...
By Director
Ja sam bio prisutan kad se ovo desilo Cruiseru i njegovom decku, ali sa razdaljine od dva-tri metra bilo je tesko skontati o cemu se radi. Nije bilo jasno da li se poznaju pa caskaju, ili se svadjaju... Odmah nakon sto su doticni otisli, i nakon sto mi je Cruiser rekao o cemu se zapravo radilo, nasao sam Borisa i otisli po obezbedjenje... Blah, blah... da skratim pricu, nije ih bilo lako naci. Na kraju se ispred kluba napravila mala guzvica i dvojica gejeva zamalo nisu prebili ovog jednog strejtasa (dok su ga jos trojica strejtasa cekala u kolima). Kada su videli da nas ima vise i da ih se ne plasimo, upalili su auto i otisli. Eto, samo da znate sta se desilo posle... Obezbedjenje je doslo tek kasnije.

Boris se inace drzao vrlo hrabro. SVAKA CAST! Sve pohvale i momcima koji su nasrnuli na strejtase i zaplasili ih! Nista dok se ne pokazu zubi.

Za Cruiser-a: i vi ste se odlicno drzali. To sto su prosuli pice nije strasno. Ali da ste zapoceli tucu posle prosutog piva, zavrsilo bi se na veliko. Ipak je sve ispalo OK, ali za sledeci put, trebalo bi stalno da se opominju momci iz obezbedjenja, a pre zurke da im se odrzi "briefing" i da im se ukaze na sta treba da obracaju paznju...
By Mudolog
Ajme, pa josh malo pa se desio Stonewall :lol:

Shta bi sa policijskom zashtitom, koja je bila, bar shto se mene tiche jedan od zashtitni znakova Loud & Queer zurki?
By fencysmurf
ja sam cuo da se vlasnik plastika pozitivno izjasnio o nezavisnosti crne gore
Korisnikov avatar
By bigirl
Pa to pretresanje na ulazu bi prvo meni zdipilo suzavac...
By Mudolog
Originally posted by bigirl
Pa to pretresanje na ulazu bi prvo meni zdipilo suzavac...

Bilo bi civilizovano da mozemo kao sav fini svet da ODLOZIMO britvice, pracke i prskalice 'oruzanoj garderobi' na ulazi, pa da pri odlasku samo podugnemo sa brojem svoje oruzje.
Umesto da nam omoguce da odlozimo oruzje oni kad bih ja izvadio suzavac i ponudio ga na chuvanje taman me ne bi ni pustili zbog drskosti.
Korisnikov avatar
By bigirl
To je tužno... Koliko likova ide ulicom sas pištoljima i skakavcima, a zato panduri MENE (slatko malo nevinašce... :andjelak: + jebeno žensko!!!!) drkaju u parku u pola no?i jer sedim na klupici sa drugaricom i imam bloody suzavac u torbi... I to, da stvar bude gora... Pandur bi i iskulirao, a pandurka... Jbt... kad je po?ela da mi se unosi u facu i da se dere "šta ?e ti to, a... a šta si ti to tražila da kupiš i gde, pa si kupila suzavac..."... Mis'im, stvarno...
Korisnikov avatar
By Delete
Bigirl, kad ti se to dogodilo sa pandurima?
Korisnikov avatar
By bigirl
Prošlog leta u parku ispred hrama! Sedela sam sa Elenom (ex Gothrose...)i CAP pandur i nadrkana pandurka "dobro ve?e... šta radite?" Pa jebemo radoznale! :drama: I tako... Onda je pandur uzeo li?ne karte i kad je video da živim na minut i po niz ulicu, iskulirao, a koza "šta imate u torbama?"... Auuuu... Jbt, kad se uhvatila za moj suzavac... Ve? sam videla sebe kako spavam sa bubašvabama u ?orki... :uplasen:
Korisnikov avatar
By Delete
Pa ne moze da te privede zbog toga. Uostalom, zasto nosis suzavac kad si na minut od stana...zar nije bolje da pobegnes kucici, popijes mleko i legnes u krevet?
Korisnikov avatar
By bigirl
Pa dušo... živim izmeðu dva parka... A imali smo pre situacije sa raznim manijacima... Mama je zbog jednog i na sud išla...

A što se privoðenja ti?e... Uh... Otkud ja znam... Mislim, znam kako umem da reagujem kada me neko drka tako... Svašta sam mogla da joj kažem, naro?ito povodom tog "unošenja"... Sva sre?a te je pandur bio kjut dobrica...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
LnQ partiji su uvek imali dobro obezbeðenje. se?am se da je CC-u uvek bila parkirana marica ispred, a u okolini je bilo po nekoliko patrolnih kola. ?ak su panduri upadali oko 5 u klub, ali ne da prave sranja (iz mog iskustva).

ovo baš za?uðuje, nadam se da i da ?e nam dragi mi organizator uskoro izdati neko "zvani?no" saopštenje...
Korisnikov avatar
By m..
Slazem se, u plasticu je obezbedjenje poslovicno slabo i neskolo nasilju, tako da su se dogadjale silne tuce / na 'strejt' zurkama/. anyway na garderobu i pretresanje se ne bunim, ne doziveh isto.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Kada smo nas tri izlazile (oko 4:45) NIKOG iz obezbedjenja nije bilo (cak ni napolju na zidicu), samo garderober. Mog'o je da udje ko god je hteo!
Korisnikov avatar
By m..
Pa to tako biva u plasticu... Uostalom bilo nas je milion unutra.:minibounce:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Pa da, tim gore. Neko moze ladno da unese jednu malu spravicu i nas milion da se pretvori u 10 miliona! :ozbiljan:

Mislim, ja se toootalno ne plasim niti razmisljam o tome, al' ako je obezbedjenje placeno, trebalo bi da sede na ulazu do kraja zurke.
Korisnikov avatar
By Adenim
Najbolje obezbedjenje je bilo u Kankanu. Brdo policije. Imam utisak da su homofobicni dosadni strejtasi sa batina presli na dobacivanje... nadajmo se da ce sledeci korak biti da pocnu svoje dosadne zivote da koriste na neki zanimljiviji nacin
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ljudi, nije da vas ne razumem - jedan ovakav incident je dovoljan da nekome upropasti veche i za ovo treba lupati shljage tom obezbedjenju koje je ili neprofesionalno ili boli dupe da shtite 'tamo neke bolesne pedere'.

S druge strane, koliko vas je bilo bar jednom u Templeu ili josh bolje Smiley-ju?
Tamo niti postoji niti ce postojati obezbedjenje, oba su u centru grada, Smajli ne mozh bit veci centar pa se niko ne buni sto nema obezbedjenja niti se ko oseca nesigurno. Mozhe da upadne ko hoce, i organizovani homofobi znaju 100% ko se tu i kada okuplja. Za razliku od klubova nema ni gde da se pobegne sem da se u smajliju skache 's terase' :lol: .
I nikome ne treba kordon policajaca s gaydarom u rukama oko ulaza u njih niti bi nekome palo na pamet tako neshto.

Treba razmisliti o oba pasusa.:avion:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!