Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Da
9
39%
Delimicno
8
35%
Ne
6
26%
Pri odlasku na žurke, unapred se radujem susretu s prijateljima i eventualno novom poznanstvu. Medjutim, pojavi se i taj famozni neprijatelj, koji ometa normalnu komunikaciju, a to je :tehno: PREGLASNA MUZIKA!

Vidim dragog prijatelja, deremo se jedan drugom na uvce dva minuta a onda odem od njega jer ne mogu da se mucim nadvikujuci se i teraci ga da mi ponavlja tri puta jedno isto.

Kad vidim nekog novog sa kojim te ktreba stupiti u kontakt, problem je još izraženiji, jer je kod prvog susreta potrebna veca i smislenija komunikacija (prvobitan osmeh nije dovoljan da bismo utvrdili kakva je ta osoba i ko je vredan davanja broja telefona) Sledi upoznavanje, 3 recenice na uvo i onda ponovo umor od nadvikivanja i ponovo odlazim.

Ne kažem da su muzika i ples loši, ali ja imam 28 godina i neprestano skakanje 2-3 sata mi zaista više nije dovoljno. Muziku mogu da slušam i kod kuce, ali tako veliko društvo imam samo na žurci. Šta bi falilo da glasna muzika ostane na zvucnicima bliskim podijumu, dok bi u separeu, u kome sedi 5-6 ljudi svako mogao da cuje svakog, da se ubaci u razgovor i da zajedno prave fazone?

Mislim da je ovo tabu problem. Smeta mnogima ali niko da kaže?

Doktori upozoravaju da je procenat nagluve omladine sve vece. Procenjuje se da ce izmedju 3,5 i 4 % današnjih dvadesetogodišnjaka ogluveti vec u pedesetoj godini, a kao krivac navodi se preglasna muzika.

P.S: Neko ce reci da ,,pametujem'' i ,,kakim'' ali morao sam da postavim temu iz poštovanja prema sebi i svom zdravlju, jer na levo uvo, cujem izuzetno slabo i na ovakvim žurkama sam diskriminisan, a mogu da predpostavim kako je onima, koji su u još goroj situaciji pa ne cuju na oba uva, a takvih ima i na ovom forumu.

Osecam se isto kao kada bi nekome ko nosi naocare, na ulazu u žurku tražili da ih skine.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by PauLi
Doktori upozoravaju da je procenat nagluve omladine sve vece. Procenjuje se da ce izmedju 3,5 i 4 % današnjih dvadesetogodišnjaka ogluveti vec u pedesetoj godini, a kao krivac navodi se preglasna muzika.
Hmm... mislio sam da su ti procenti mnogo ve?i... da ne pri?am o srednjoškolcima koji se na ?asu deru jer o?igledno ne ?uju one koji sede pored njih...
Korisnikov avatar
By tramp
mislim da problem nije sto je na zurkama glasna muzika nego sto nema drugih vrsta okupljanja ... mada se slazem da bi bilo zgodno da postoje delovi zurke gde je malo manje bucno
Korisnikov avatar
By Oziris
U potpunosti se slažem sa tobom da je muzika preglasna... Mislim, sasvim je u redu da se lepo ?uje i da bude onako fino za ðusku, ali mogli bi, što re?e tramp, da postoje i "tiši" delovi prostorija.
Korisnikov avatar
By EYA
prave zurke se i prave u takvim prostorima gde postoji neka bastica u sklopu diskoteke (aquarius) ili odvojeni separei u jos jednoj povezanoj prostoriji (paradizo, mada se skoro nikad ne koriste)

inace ne ometa muzika komunikaciju, nego se uz nju komunicira mnogo bolje, samo na druge nacine...

ples je vid komunikacije.
osmeh moze reci vise od reci.
pogledajte ljude u oci, ne na oci!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
problem nemogucnosti nadglashavanja muzike, kada se nekom obracam nepostoji, jer moj glas nema basove, tako da ga retko koja muzika moze "poklopiti", a ako mi se neko obraca i sluchajno nerazumem, samo klimnem glavom kao da sam razumeo shta pricha, jer nevolim da komuniciram sa svim ljudima in live, jer su jako "prljavi", prljaju auru, tako a kad god mogu izbecicu komunikaciju s low level humans-ima
Korisnikov avatar
By Vlada T
Da hocu da komuniciram s nekim, pozvao bih ga na caj.

Volim zurke sa glasnom muzikom, jer tu otpada ona zamorna i iritantna obaveza da se "razgovara" s ljudima.

Noli me tangere, moja je deviza.
Korisnikov avatar
By *deni*
PauLi
...Neko ce reci da ,,pametujem'' i ,,kakim'' ali morao sam da postavim temu iz poštovanja prema sebi i svom zdravlju, jer na levo uvo, cujem izuzetno slabo ....
:smeh: :smeh: :smeh:
E, PauLi, ti si stvarno :kralj:

Inace, moj odgovor u anketi je : delimicno.
Korisnikov avatar
By SouthSide
Meni ne smeta nimalo, ja volim da tanzujem, ako mi se bas
razgovara sa nekim a da se to ne svodi na : "Sta ces da pijes?" ili "Idem do wc-a " , zapalim negde gde je muzika slabija.

Ali obozavam :dancingfever: :hyper: a nekad mozda i :dancing:

-
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Vlada T

Volim zurke sa glasnom muzikom, jer tu otpada ona zamorna i iritantna obaveza da se "razgovara" s ljudima.

Noli me tangere, moja je deviza.
Ma je li?
A kako ces da proceniš ko je vredan tok poziva na caj, ako pre toga ne stigneš ni 5 recenica da prozboriš.
Cak i da ti je dovoljan njegov fizicki izgled, mozda ce bas drugu stranu pre privuci tvoja prica.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Lepa temica
Definitivno ne bi bilo zgoreg i neko tise mesto za mogucnost normalnog razgovora.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Dr. M

Upravo tako...

:up: :up: :up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ima raznih vrsta komunikacije...Sve se sve da uklopiti :D

Agree,kucjno sedenje ili neko opusheto mesto sa ugodnom ali ne preglasnom muzikom...da mozesh da chujesh sagovornika a ne da se krivish preko stola ili klimash glavom nekom iako pojma nemash shta je ta osoba rekla.

Zurke-glasna muzika pod obavezno!!!

Ako je nekome do razgovora,uvek se moze nacji neki tishi kutak ili proshetati malo oko kluba(bar se razdimish).

Prednost-muzika i igra povezuju ljude na nekom iskonskom nivou...a mozesh i izbecji gnjaveze sa izgovorom kako nishta ne chujesh ;)
Muzika(glasna)obavezna i pre kretanja na party,energy injection :yay:

:lukavi:

@ PaulLI- nemoj biti tako demoralisan godinama,ja imam 32god. pa umem da :eya: i (josh) mi nishta ne fali... :deda:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Pa sad sve zavisi kako gledas na stvari... Ako je muzike preglasna, onda uvek mozes da mu kuckas poruke Morzeovom azbukom po dupetu.
Korisnikov avatar
By Loni
Komunikacija bez konverzacije nas vuce iskonima?
Pre bih rekao pocecima evolucija kad govora nije ni bilo.

Pa u principu smo se složili. Na podijumu bi trebalo muzika da je glasna, ali zvucnika na udaljenim separeima zato ne bi bilo.
Problem je što na žurkama nema mesta gde bi prica bila normalna. Nije nam dat drugi izbor osim ,,iskonske'' komunikacije.

Džabe je što se slažemo.
Da li ce se nešto nakon ove teme promeniti?
I cudi me da niko nije poceo da govori o zdravstvenom aspektu cele stvari? O pravnom aspektu?
Tacno se zna do koliko vati je ok, a preko koliko vati je štetno za bubne opne. Na žurkama se to pravilo krši.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by PauLi
Komunikacija bez konverzacije nas vuce iskonima?
Pre bih rekao pocecima evolucija kad govora nije ni bilo.
Bicje da ti ne kapirash neke stvari... :hand:
Komunikacija postoji na mnogo vishe nivoa od samih rechi(hvala Bogu).Kad bi ljudi bili zaokruzeni u rechi ne bi ni bila intelektualna bicja...
Da li si chuo za "body language" koji koristish svaki dan u svakom pogledu ali ga ne primecjujesh(i mnogi od nas)???
Jesi li nasmejan ili namrshten,tuzan ili veseo,igrash ili stojih,glumish da si bogat ili izagravash kloshara,jesi li obuchen lepo ili obichno,jesi li obuchen kako mislish da drugi vole ili kako ti volish,jesi li obrijan ili ne...ima josh 1000 stvari koje bih mogla da nabrojim gde chovek komunicira umesto prostim glupim rechima...
Sva ta pitanja odnose se na govor tela a ne na govor rechi.Sa rechima ljudi chesto ispadnu gluplji nego kad koriste "body language" a s'obzirom na besmislenost izjave nisam sigurna da si siguran shta termin "iskonski" zaista znachi.
Bdw,muzika budi emocije a to je dovoljno iskonski osecjaj...kao shto je i ljubav koju savrememenici u manjoj meri osecjaju i primenjuju u praxi zaboravljajucji da bez tog malog zachina kao shto je so za hranu nema ni dobre vechere...Pored toga igra je i sloboda-takodje iskonski osecjaj...
Pored toga,poshto je citirani pisac ochito "poznavalac" Darvinove teorije da li on zaista veruje da je nastao od majmuna ili neandertalca?

:lukavi:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8

upravo tako.

PauLi, mislim da tvojih 28 godina ne bi trebalo da budu problem i prepreka pri upoznavanju novih ljudi na partijima sa glasnom muzikom. možda je tvoj pristup "komunikacija re?ima" u tom trenutku jednostavno neproduktivan, a upravo iz navedenog razloga - što ljudi nisu došli na parti da bi razgovarali, ve? da se iska?u. na kraju krajeva, ako dovoljno zainteresuješ tvog interesenta (tj. malko i ti skaku?eš sa njim/njom), posle ?e biti jako lako iza?i pet minuta "na vazduh", zar ne? i još jednom - ako dovoljno zainteresuješ stranku.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Unistava i ne volim glasnu muziku. Ali ima slucajeva kada to dodje kao spas...
Korisnikov avatar
By KiWi
Na mestima gde je preglasna muzika podrazumevana, nema ništa protiv, diskoteke, klubovi... ali me iritira kada u kafi?u trešti muzika.. pogotovu oni u Sutomoru.. uši otpadaju! .. pravo je osveženje kad nestane struje pa možeš pored obale da uživaš u šumu mora ...

Dakle. Smeta mi na obali mora. U diskoteci mi prija!!!
By fazza
Ne smeta mi glasna muzika, jer kao shto su rekli neki pre mene, tamo idem bash
da ne bih morao da se gnjavim prichajuci sa nekim. :pivce:
Korisnikov avatar
By one_life_
pa za upoznavanje ti glasna muzika nekad dobro dodje> "ajmo napolje da popricamo, ovde je glasna muzika"; "ne cujem te pridji malo blize" itd. itd.
inace obozavam glasnu muziku dok igram:hyper:, a kad hocu da pricam, onda odem u kafic. inace za drugove je dovoljan i jedan cmok za pozdrav, a ako si ugledao princa, pridji mu pa igraj malo s njim, posle ga pozovi napolje
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
ali gledano sa vedrije strane... to uvek moze da bude izgovor da se propisno izgrlis sa "nekom" osobom hehiehehe :lukavi:
Korisnikov avatar
By Kittrie
jok ja !! :hekla:

mada, kulisima je ponekad ne slusati reci! ima mnogo bitnijih stvari koje treba osetiti i fokusirati se na.
By Ulix
Da, smeta.
Ako je dobra muzika, ne mogu da uzivam u njoj ako je preglasna (osim ako je u pitanju dobar metal :rock: ) ako je losa onda mi smeta bila glasna ili ne.
Korisnikov avatar
By ciceron
Paul Li je potpuno u pravu i slazem se sa svim sto je napisao. Ja npr. ne podnosim novosadske tzv. klubove jer Novi Sad nista drugo sem njih ni nema. Elem, to su mala mesta koja su ustvari kafici u kojima se pusta uzasno glasna muzika. Tipican primer za to je kafic "Ritmo Latino" koji ne podnosim. Ti sedis sa prijateljem za stolom, a muzika tresti li tresti. Za to vreme ne mozes cak ni da mu se primaknes i kazes mu nesto na uvo jer su stolice previse udaljene i razdvojene stolom. I onda se ceo izlazak svede na nemo gledanje sagovornika i srkanje ness kafe i blentanje u zid. Grozno. Cemu sluze takva mesta? Par puta sam glas izgubio u takvom provodu. Sada se trudim da izlazim u kafice koji imaju tihu muziku jer je to jedini ambijent kada ja mogu da pricam sa nekim.
A vi sto zvrljate nesto o govoru tela ...ta man'te se. Ja mu isturim dupe a on mene za kitu.
By Hugo
Delimicno iz razloga sto mi je dati problem vezan za prostor,naime na zurkama mi zaista ne smeta,diskoteke i slicne prostore i mora da obelezi takva muzika jer mislim da dobra(prema sopstvenom izboru) i glasna muzika jeste sjajan stimilus za djuskanje i na jedno kompletno opustanje,sto je na kraju i bitno....(ponekda pomislim da bih pod obavezno uveo djuskanje u diskoteci svakome jedanput nedeljno)
Naravno sedeljke sireg i raznolikog sastava uz glasnu muziku mi ponekada iritiraju....
Kafici prijatnog ambijenta uz kaficu sa dogovorenim prijateljem(a) niposto da imaju pozadinu GLASNOCE....
Sve u svemu prijatnost(ili ne) glasnoce mi je vezana za prostor,raspolozenje i izbor prijatelja koje taj dogadjaj treba da obelezi.....
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by ciceron
Paul Li je potpuno u pravu i slazem se sa svim sto je napisao. Ja npr. ne podnosim novosadske tzv. klubove jer Novi Sad nista drugo sem njih ni nema. Elem, to su mala mesta koja su ustvari kafici u kojima se pusta uzasno glasna muzika. Tipican primer za to je kafic "Ritmo Latino" koji ne podnosim. Ti sedis sa prijateljem za stolom, a muzika tresti li tresti. Za to vreme ne mozes cak ni da mu se primaknes i kazes mu nesto na uvo jer su stolice previse udaljene i razdvojene stolom. I onda se ceo izlazak svede na nemo gledanje sagovornika i srkanje ness kafe i blentanje u zid. Grozno. Cemu sluze takva mesta? Par puta sam glas izgubio u takvom provodu. Sada se trudim da izlazim u kafice koji imaju tihu muziku jer je to jedini ambijent kada ja mogu da pricam sa nekim.
A vi sto zvrljate nesto o govoru tela ...ta man'te se. Ja mu isturim dupe a on mene za kitu.
pa ko ti je kriv kad ides u Ritmo Latino (mrzi me da trazim emotikon za povracanje). ako ides sa nekim na caskanje, izaberes tiho mesto. Ako ides da djuskas, ides u klub. Ako ides da poziras, ides u Ritmo Latino.
Korisnikov avatar
By waterlily
Originally posted by colorado
Originally posted by ciceron
pa ko ti je kriv kad ides u Ritmo Latino (mrzi me da trazim emotikon za povracanje). ako ides sa nekim na caskanje, izaberes tiho mesto. Ako ides da djuskas, ides u klub. Ako ides da poziras, ides u Ritmo Latino.
:hail:
Korisnikov avatar
By ciceron
Ja sam svega 2 puta bio u "Ritmo Latino" cafeu u Novom Sadu i bilo mi je dosta. Nije mi jasno otkud ste zakljucili da ja tamo redovno izlazim? Njega sam naveo kao tipicni primer novosadskog "kluba". Fuj, fuj i fuj!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!