Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

By rada
Originally posted by M M and I
Originally posted by tramp
mimi - ne znam da li si primetio ali kad god se drzi mesana zurka u vecini slucajeva to izgleda kao 90% tipova 9% cura i 1% transrodnih/genderqueer osoba

jako retko je situacija obrnuta (mada se desi)

ja licno volim mesane zurke ali iskreno govoreci ako mi je cilj da se kresnem idem na zenske zurke

drugo ne mozes porediti situaciju sa stockholmom (ili recimo new yorkom) gde prosecna lezbejka ima gde da ode i nadje gomilu zena sto nije slucaj sa beogradom

shvatam odakle polazis ali mislim da ipak treba uzeti konkretnu situaciju u obzir a to je da se ovakve zurke dese jednom u sto godina i ne mislim da ce njenim odrzavanje biti ugrozena gej muska populacija
Ama...o.k. je i imati tzv. zenske zurke...ali onda bih ja licno na pola gay-zurki u gradu zabranio ulazak zenama i boli me cosak...
Sta su sad pederi krivi sto lezbejke ne dolaze na mesane zurke?
Isto tako ni ja kad odem na zurku pa hocu da uhavtim nesto ili da se kresnem, kako kazes, ne zelim da mi okolo lebdi masa lezbejki...Zato ne vidim zasto bi bilo legitimnije imati zenske zurke od toga da se na svaku drugu gay-zurku zabrani ulaz zenama...osim, naravno drang-kings...
slazem se, nemam nista protiv muskih zurki i muskih klubova
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by rada
Originally posted by Dzelajza Rouz
mimi - ne znam da li si primetio ali kad god se drzi mesana zurka u vecini slucajeva to izgleda kao 90% tipova 9% cura i 1% transrodnih/genderqueer osoba
Mhm, da. Ali ko garantuje da ce odsustvo tipova automatski povecati broj devojaka na takvoj zurci? Mozda ce samo ublaziti frustraciju cinjenicom da gay muskaraca, uopste, ima vise.

Vise volim "mesane" zurke, ali se slazem da je interesantna ideja, narocito stoga sto takva okupljanja nisu ucestala.

:)
odsustvo muskaraca ce uciniti da lezbejke budu vidljivije. Pogledajte samo polnu/rodnu strukturu uobicajenih gej zurki u Beogradu? Ni na jednoj na kojoj sam bila, a koja je bila "mijesana", nije bilo vise od 10% zena. Ne slazem se da gej muskaraca ima vise, samo su vidljiviji jer su socijalizovani drugacije od zena.

I sad ce "zenska zurka" da pospesi socijalizovanost zena...odnosno lezbejki...tja...:jazzva:
Korisnikov avatar
By M M and I

jako retko je situacija obrnuta (mada se desi)

ja licno volim mesane zurke ali iskreno govoreci ako mi je cilj da se kresnem idem na zenske zurke

drugo ne mozes porediti situaciju sa stockholmom (ili recimo new yorkom) gde prosecna lezbejka ima gde da ode i nadje gomilu zena sto nije slucaj sa beogradom

shvatam odakle polazis ali mislim da ipak treba uzeti konkretnu situaciju u obzir a to je da se ovakve zurke dese jednom u sto godina i ne mislim da ce njenim odrzavanje biti ugrozena gej muska populacija
Ama...o.k. je i imati tzv. zenske zurke...ali onda bih ja licno na pola gay-zurki u gradu zabranio ulazak zenama i boli me cosak...
Isto tako ni ja kad odem na zurku pa hocu da uhavtim nesto ili da se kresnem, kako kazes, ne zelim da mi okolo lebdi masa lezbejki...Zato ne vidim zasto bi bilo legitimnije imati zenske zurke od toga da se na svaku drugu gay-zurku zabrani ulaz zenama...osim, naravno drang-kings...
Ni ja...Ali u jednoj sredini kakva je BGD gde je ponuda mesta i zurki za LGBT populaciju tako oskudna ne verujem da bi bilo povoljno za lezbejke da im se zabrani ulaz na, recimo, 50% gay-zurki...I uopste izolacija lezbejki od pedera u jednom sistemu gde su i jedne i drugi zestoko izolovani od drustva u kom zive nije nimalo "produktivno".
Svojim ponasanjem odredjene lezbejke, i odredjene lezbejske organizacije cine da mnogi homoseksualci, ja medju njima, ponekad pozele da se ta dva sveta potpuno odvoje jedan od drugog i da jednostavno nema vise dodirnih tacaka. Pa vi onda lepo uzivajte u svojih 4 zenskih zurki godisnje...a kad vam se izlazi negde onda lepo izvolite u str8 lokale pa da vidim kako cete tamo da budete socijalizovane...:cekam:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Divno, ljubav, sreca, prolece.. jos kad bih smela da se pojavim:shtap::teletabisi:
By Bombina
NON STOP AMA ti -M M and I -gde si ti bre cuo,i nemoguce da je neko zabrani na zurke
mislis da smo svi mi socijalizovane svasta i to nemora da znaci
Korisnikov avatar
By M M and I
Ehej Bombi...a ja bih vam vidis zabranio na nekih 50% gay-zurki da ulazite :kiss:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
drustvo ja sam otisla da vidim gde se nalazi taj klub i to je ogromna zgrada ispred koje je bio neki malisan. Ja ga pitala da li je to taj klub on rece da jeste i da ceka sestru da izadje i usput mi je pricao nesto o tome da trebas da budes clan....Nemam pojma, znam samo da sam se pogubila...Jos kada je usao unutra po sestru, kroz otskrinuta vrata sam videla mali hodnicic i nije nikako licilo na klub....Ali dobro mozda ce do subote to liciti na nesto
Korisnikov avatar
By tramp

a cuj MM&I ti kad organizujes zurku onda je napravi samo za muske gej osobe ... dizes frku oko ove jedne zurke kao da su lezbejke zauzele beograd i poizbacivale gej momke iz svih mogucih mesta za izlaske
Ni ja...Ali u jednoj sredini kakva je BGD gde je ponuda mesta i zurki za LGBT populaciju tako oskudna ne verujem da bi bilo povoljno za lezbejke da im se zabrani ulaz na, recimo, 50% gay-zurki...I uopste izolacija lezbejki od pedera u jednom sistemu gde su i jedne i drugi zestoko izolovani od drustva u kom zive nije nimalo "produktivno".
ako se nesto zove gay zurka onda se odnosi na sve rodove, ne?

Svojim ponasanjem odredjene lezbejke, i odredjene lezbejske organizacije cine da mnogi homoseksualci, ja medju njima, ponekad pozele da se ta dva sveta potpuno odvoje jedan od drugog i da jednostavno nema vise dodirnih tacaka. Pa vi onda lepo uzivajte u svojih 4 zenskih zurki godisnje...a kad vam se izlazi negde onda lepo izvolite u str8 lokale pa da vidim kako cete tamo da budete socijalizovane... :cekam:
a svojim izjavama ti konkretno u meni stvaras zelju da tebe licno nikad u zivotu ne vidim (sto je i onako vrlo moguce), sreca te postoji gomila drugih gej muskaraca koji su mi vrlo dragi te ne moram da gradim predrasude na jednoj osobi i njegovim izjavama :nokti:
By Hothead
Na vecini zurki na koje odem(ex can sada alijansa) vidim goooomillluuu pedera i shachicu lezbejki/bi. Iskreno, muka mi je od toga da stalno izlazim i da se stalno nadam da ce doci vise zena, nekako pochinjem da shizim i mislim se gde su sve te lezbejke? Chinjenica je da mi nemamo neki veliki izbor sto se klubova tiche pa mislim da je labris uradio pravu stvar da malo izvuche te zene iz njihovih toplih domova da se malo razmrdaju.
Jedinu zamerku imam na muziku, moze to mnogo bolje, mislim, taj electro nije valjda ono kao tiga itd?
Nadam se da ce zene doci u velikom broju i da nece zapaliti kuci vec oko 1 posle ponoci...:domino:
Korisnikov avatar
By M M and I

a cuj MM&I ti kad organizujes zurku onda je napravi samo za muske gej osobe ... dizes frku oko ove jedne zurke kao da su lezbejke zauzele beograd i poizbacivale gej momke iz svih mogucih mesta za izlaske
Meni je to malo bezveze...Ja jednostavno ne mogu dfa napravim zurku a da ne pozovem nekoliko mojih dobrih prijateljica lezbejki...
ako se nesto zove gay zurka onda se odnosi na sve rodove, ne?

Da, naravno. Ali kad je u BGD-u odrzana "muska gay zurka" gde je lezbejkama bio zabranjen ulaz??? Jos nisam cuo da se tako nesto desilo.

Svojim ponasanjem odredjene lezbejke, i odredjene lezbejske organizacije cine da mnogi homoseksualci, ja medju njima, ponekad pozele da se ta dva sveta potpuno odvoje jedan od drugog i da jednostavno nema vise dodirnih tacaka. Pa vi onda lepo uzivajte u svojih 4 zenskih zurki godisnje...a kad vam se izlazi negde onda lepo izvolite u str8 lokale pa da vidim kako cete tamo da budete socijalizovane... :cekam:
a svojim izjavama ti konkretno u meni stvaras zelju da tebe licno nikad u zivotu ne vidim (sto je i onako vrlo moguce), sreca te postoji gomila drugih gej muskaraca koji su mi vrlo dragi te ne moram da gradim predrasude na jednoj osobi i njegovim izjavama :nokti:
Sasvim svejedno da li zelis da me vidis ili ne. Potpuno nezanimljiva stvar.
Poenta je u tome sto si potpuno pogresno interpretirala to sto sam ja napisao. Ovaj deo koji si citirala je samo ironican odgovor na argumente koji meni nisu nimalo ubedljivi. Znaci citati malo i izmedju redova...

Svakako da ne mislim da ta dva sveta treba odvojiti. Stavise - potpuno sam protiv toga i upravo iz tog razloga ne vidim da je opravdano imati "zenske zurke" gde je zabranjen ulaz gay-muskarcima.

Ja potpuno razumem da lezbejke ne zele prisustvo str8 muskaraca na svojim zurkama jer se to uvek pretvori u situaciju gde ti str8 sebi umisle da lezbejke "samo nisu srele onog pravog" i nadodju na ideju da oni mogu to da isprave.
Kako nisam za odvajanje lezbo i gay (ovde gay=muska gay populacija, jer drugog izraza nema, jer se i homoseksualci moze odnositi u mnozini i na lezbejke), tako sam protiv toga das na zenske zurke ne mogu da dolaze gay muskarci. Nesto ne mislim da ce gay muskarci doci na zensku zurku i startovati lezbejke.
Sad mozes postaviti pitanje "Kako da znamo da je neko gay muskarac ili ne". To se moze resiti time da gay-muskarci ulaze samo sa pozivnicama ili da mogu da udju ako dodju u drustvu neke lezbo-prijateljice. Zaista ne vidim zasto to potpuno iskljucenje jednog dela gay-populacije iz pojedinih LGBT-aktivnosti...I iz toga i moja cinicna (obratiti paznju na "cinicna") i ironicna (naglasak na ironicna) tvrdnja koju si citirala tumaceci je bukvalno i bez potrebnog kontekstualnog dekodiranja.

A da li ces ti graditi predrasude na jednoj osobi i njegovim izjavama je stvar koja zavisi potpuno od tebe. Ako zelis...be my guest...ako ne tim bolje...ali pokusaj da izjave nekad citas i izmedju redova uz kontekstualno dekodiranje...a ne samo bukvalno...
By rada
Originally posted by Hothead
Na vecini zurki na koje odem(ex can sada alijansa) vidim goooomillluuu pedera i shachicu lezbejki/bi. Iskreno, muka mi je od toga da stalno izlazim i da se stalno nadam da ce doci vise zena, nekako pochinjem da shizim i mislim se gde su sve te lezbejke? Chinjenica je da mi nemamo neki veliki izbor sto se klubova tiche pa mislim da je labris uradio pravu stvar da malo izvuche te zene iz njihovih toplih domova da se malo razmrdaju.
Jedinu zamerku imam na muziku, moze to mnogo bolje, mislim, taj electro nije valjda ono kao tiga itd?
Nadam se da ce zene doci u velikom broju i da nece zapaliti kuci vec oko 1 posle ponoci... :domino:
hvala na podrsci:) sigurna sam da ce doci oko 100 zena, vec vlada oooooogrooooomno interesovanje. Inace, na svakoj zurci koju je Labris organizovao bilo je oko 100 zena:), u manjim klubovima smo jedva imale sve gdje da stanemo:) sto se muzike tice, bice od svega pomalo (osim narodne muzike, trens, rejv) pa se nadam da cemo zadovoljiti muzicke ukuse posjetiteljki.
By rada
Ja potpuno razumem da lezbejke ne zele prisustvo str8 muskaraca na svojim zurkama jer se to uvek pretvori u situaciju gde ti str8 sebi umisle da lezbejke "samo nisu srele onog pravog" i nadodju na ideju da oni mogu to da isprave.
Kako nisam za odvajanje lezbo i gay (ovde gay=muska gay populacija, jer drugog izraza nema, jer se i homoseksualci moze odnositi u mnozini i na lezbejke), tako sam protiv toga das na zenske zurke ne mogu da dolaze gay muskarci. Nesto ne mislim da ce gay muskarci doci na zensku zurku i startovati lezbejke.
Sad mozes postaviti pitanje "Kako da znamo da je neko gay muskarac ili ne". To se moze resiti time da gay-muskarci ulaze samo sa pozivnicama ili da mogu da udju ako dodju u drustvu neke lezbo-prijateljice. Zaista ne vidim zasto to potpuno iskljucenje jednog dela gay-populacije iz pojedinih LGBT-aktivnosti...I iz toga i moja cinicna (obratiti paznju na "cinicna") i ironicna (naglasak na ironicna) tvrdnja koju si citirala tumaceci je bukvalno i bez potrebnog kontekstualnog dekodiranja.
ne vrti se sve oko muskaraca, ne pravimo zensku zurku da bismo zabranile gejevima ulaz, nego da bismo obezbijedile zensku (tj. lezbejsku) vidljivost, koja je inace prilicno mala, kako unutar globalnog drustvenog konteksta, tako i u okviru LGBT zajednice. ne vidim uopste kako su prava gej muskaraca ugrozena zenskom zurkom. da li u Beogradu ne postoje zurke na koje idu gej muskarci? da li ne postoje gej klubovi u kojima gejevi cine apsolutnu vecinu kada je u pitanju rodna struktura? zar su gejevi toliko nevidljivi u okviru LGBT zajednice da ce ih zenska zurka potpuno dotuci? nisam lezbejka zato sto ne volim muskarace nego zato sto volim zene, ne idem na zensku zurku zato sto tamo nema muskaraca nego zato sto zelim da uzivam samo u zenskom drustvu.
Svako ko se ne slaze sa politikom zenske zurke ne mora ni da dodje na istu ili, moze da organizuje neku koja ce vise odgovarati njenim/njegovim licnim afinitetima.
Korisnikov avatar
By M M and I

ne vrti se sve oko muskaraca, ne pravimo zensku zurku da bismo zabranile gejevima ulaz, nego da bismo obezbijedile zensku (tj. lezbejsku) vidljivost, koja je inace prilicno mala, kako unutar globalnog drustvenog konteksta, tako i u okviru LGBT zajednice.
Za slabu vidljivost u okviru celokupne LGBT zajednice ste ipak mozda same krive, i pravljenje podvojenih zurki nece tu vidljivost ni najmanje popraviti...naprotiv!
ne vidim uopste kako su prava gej muskaraca ugrozena zenskom zurkom.
nisu ni najmanje, ali zato zenske zurke povecavaju izolaciju lezbejki...i pogorsavaju njihovu "vidljivost" u okviru, i LGBT zajednice i drustva u celini. Jedina vidljivost koja se povecava je interna...mada ja nesto ne vidim zasto je problem lezbejkama da vide jedna drugu i na mesanim gay-zurkama (s naglaskom na gay).
da li u Beogradu ne postoje zurke na koje idu gej muskarci? da li ne postoje gej klubovi u kojima gejevi cine apsolutnu vecinu kada je u pitanju rodna struktura?
Postoje, ali ne postoje ni zurke ni klubovi gde gay-muskarci cine 100% rodnu zastupljenosti, kao sto je slucaj sa zenskim zurkama i organizacijama. Jos nisam cuo da postoji gay-organizacija (pogotovo u Srbiji) gde se okupljaju samo gay-muskarci i gde lezbejkama nije dozvoljen pristup!
zar su gejevi toliko nevidljivi u okviru LGBT zajednice da ce ih zenska zurka potpuno dotuci?
Ne nikako...ali ce dotuci i to male lezbejske vidljivosti u okviru LGBT zajednice.
nisam lezbejka zato sto ne volim muskarace nego zato sto volim zene,
E vidis...iz organizovanja iskljucivo zenskih zurki, podvojenih aktivnosti stice se potpuno suprotan utisak...tj. da vam muskarci (pa i oni gay) smetaju i da jeste lezbejke upravo zato sto ne volite muskarce..:Malo kontraproduktivno i protivrecno...tja :jazzva:

Svako ko se ne slaze sa politikom zenske zurke ne mora ni da dodje na istu ili, moze da organizuje neku koja ce vise odgovarati njenim/njegovim licnim afinitetima.
Svakako ce tako i biti...jer je muskarcima ionako onemogucen pristup, a zene koje se ne slazu s tim ionako ne dolaze...Jos jedan autogol za vasu vidljivost!:duh:
Korisnikov avatar
By Shmi
A da mi devojke iskuliramo ovo sve gore navedeno sem prvog posta i pocnemo da se javljamo ko ce sve da prisustvuje... cisto da znamo koga ocemo da upoznamo i koliki ce broj devojaka biti na zurci? :)

Dakle ko ide? :yay:
Korisnikov avatar
By tramp
tako jer shmizlica

@MM&I - mozda bih shvatila tvoj gore negde citirani post kao ironiju da se ne uklapa u nekoliko stvari koje si rekao ranije na forumu

u principu i dalje ne vidim zasto tebe licno toliko pogadja postojanje ove zurke - ne mislim da ce promeniti bilo sta u strukturi beogradske LGBTIQ scene - jednostavno svako ima pravo da organizuje zurku kako zeli i ako ja hocu da napravim zurku na koju mogu samo da dodju 32ogodisnje lezbe koje su skorpije po horoskopu imam pravo na to, ne?

ako neko jednom mesecno hoce da drzi samo musku zurku - ok ...

problemi su puno dublji od jedne zurke i toga ko ce biti na istoj a istu noc kad je labrisova zurka imas program u alijansi gde moze da dodje ko hoce - dakle nije da nema narod gde da ide
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by radahvala na podrsci:) sigurna sam da ce doci oko 100 zena, vec vlada oooooogrooooomno interesovanje. Inace, na svakoj zurci koju je Labris organizovao bilo je oko 100 zena

100 zena????!!! To je velika posecenost?????!!! Znala sam da smo ugrozena vrsta, ali ne bas toliko..aaaaaaaaauuuuuu:glupan:
Korisnikov avatar
By M M and I
tako jer shmizlica

@MM&I - mozda bih shvatila tvoj gore negde citirani post kao ironiju da se ne uklapa u nekoliko stvari koje si rekao ranije na forumu

u principu i dalje ne vidim zasto tebe licno toliko pogadja postojanje ove zurke - ne mislim da ce promeniti bilo sta u strukturi beogradske LGBTIQ scene - jednostavno svako ima pravo da organizuje zurku kako zeli i ako ja hocu da napravim zurku na koju mogu samo da dodju 32ogodisnje lezbe koje su skorpije po horoskopu imam pravo na to, ne?

ako neko jednom mesecno hoce da drzi samo musku zurku - ok ...

problemi su puno dublji od jedne zurke i toga ko ce biti na istoj a istu noc kad je labrisova zurka imas program u alijansi gde moze da dodje ko hoce - dakle nije da nema narod gde da ide
A-ha...postoji zurka u Alijansi na gde moze da dodje KO HOCE...naglasak je na ovom da moze da dodje ko hoce...i poenta uopste.

NE pogadja me postojanje te zurke...ali argumenti kojima se ista obrazlaze su komicni..."povecati vidljivost lezbejki" u okviru LGBT zajednice tako sto ce se organizovati izolovane zurke...O.K. mozda i upali ali cisto sumnjam. Pogresna taktika...ako je taj cilj koji je naveden.

Nadam se da ce provod biti dobar na lezbo 32-godisnjoj scorpio zurci...
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ja mozda dodjem jer imam zaista veliku zelju, ali problem je sto treba da idem na 18 rodjendan kod druga i to sam mu obecala...A i druga stvar:dosla bih sama, a malo mi je trulo jer ne znam nikoga.
Korisnikov avatar
By tramp
mimica na 32godisnjelezbeskorpije zurke ja pozovem sebe pa drkam uz ogledalo ... a na cisto lezi mesta/zurke idem da si nadjem ONS ... eto, jel ti to bolji razlog od vidljivosti?

:wink2:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
nadam se da ce biti jos ovakvih zurki jer stvarno, gledam na forumu ima gomila riba, a po klubovima nista.... :( ((((
Korisnikov avatar
By M M and I
mimica na 32godisnjelezbeskorpije zurke ja pozovem sebe pa drkam uz ogledalo ... a na cisto lezi mesta/zurke idem da si nadjem ONS ... eto, jel ti to bolji razlog od vidljivosti?

:wink2:

dosta ubedljiv razlog...
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by DarkAngel
ONS????????????
pa mis´im zaista...

treba da ti se objasnjava i ONS??? :shok:
Pa to je najobicniji One Night Stand...:fuck:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
uf sto ste tako grubi........................pa kad covek ne zna nesto on pita, a ne da se pravi kao da je najpametniji. Nova sam, budite malo gostoljubivi domacini.
Korisnikov avatar
By Delete
Eto, sad se udruzite i dodjite zajedno na zurku!
Korisnikov avatar
By Hys.
devokICA se javlja na raport kao deo liste dolazecih. Sve butchice mogu da mi se obrate povodom filozofske diskusije na temu butch femme dinamike :smeh:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Delete
meni zao sto dilitushica ne dolazi :paki:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by devokICA
Originally posted by Delete
meni zao sto dilitushica ne dolazi :paki:
I Dilitushi je zao! :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!