PEDERBAL POD PRISMOTROM!
Desetine policajaca obezbeđivale gej žurku u centru Beograda
BEOGRAD - Desetine policajaca u punoj „ratnoj“ opremi, sa terencima i službenim psima, obezbeđivale su pederbal koji je preksinoć održan u klubu „Apartman“ na trećem spratu zdanja iz 1932. godine u centru Beograda! Kurir ekskluzivno objavljuje fotografije okupljanja učesnika nastrane žurke u Karađorđevoj ulici broj 43, koja je bacila u zasenak sijaset sportskih, kulturnih i estradnih događaja i zgranula građane.
Desetine muškaraca pognutih glava ili lica prekrivenih kapuljačama ulazilo je u stan iz koga se čula muzika gej taktova. Okupljanje je počelo pred ponoć, a građani koji su primetili da se dešava nešto čudno uzalud su pokušavali da od policije koja je zaposela plato ispod Brankovog mosta saznaju zašto privatni pederbal obezbeđuje kordon policije, i ko je toliko moćan da može da obezbedi specijalce za privatne pederaške bahanalije.
Međutim, Kurir saznaje da je ovu nastranu žurku beogradska policija obezbeđivala iz bezbednosnih razloga! Naime, kako za Kurir objašnjava visoki funkcioner MUP Srbije, masovna gej žurka prijavljena je policiji nekoliko dana ranije kao javni skup.
- Ovakvi skupovi su za policiju uvek bezbednosno interesantni. S jedne strane, žurka je obezbeđivana iz preventivnih razloga, zbog mogućnosti da učesnici budu napadnuti. S druge strane, takva okupljanja su uvek višestruko interesantna jer među tom populacijom ima svega i svačega - objašnjava naš sagovornik.
Naš izvor nije želeo konkretno da kaže da li je ova žurka bila rizična samo zbog mogućnosti da gosti budu napadnuti ili je postojala sumnja i da se na njoj dešavaju stvari koje prelaze granicu zakona.
Međutim, Kurir saznaje da je postojala sumnja da bi na žurki mogle da se dešavaju i neke nezakonite rabote. Jedna od njih bila je i sumnja da se ovakvi pederbalovi, osim bahanalijama, završavaju i konzumiranjem droge, pa to objašnjava i prisustvo policijskih pasa obučenih da otkriju i najmanje količine narkotika.
Inače, u ovaj poznati beogradski klub često dolaze i mnoge poznate ličnosti.
Dnevni list Kurir, koji na svom zvanicnom sajtu, ispod loga ima natpis "najcitaniji dnevni list na Balkanu" je definitivno preterao.... ovo sto su napisali i objavljena fotografija je DNO DNA... znao sam da je taj list TALOG ali da su spremni toliko nisko da idu, nisam ocekivao....sto je najgore od svega, tekst je stavljen u odeljak CRNA HRONIKA ....
definitnovno i iz inata NECU vise da kupujem njihov smecarsko, primitivno, jadan dnevni list.... do sada nisam razdvajao "Press" i "Kurir" priliko kupovine, nekako su mi te dve novine isle zajedno a sada cu poceti pre da kupujem "Danas " nego smece od Kurira...
zanima me vasa reakcija na objavljen tekst...
evo par reakcija sa sajta koje bih izdvojio...
"DELIJE1989
Zahvalite se Bogu sto vas neko nije odrukao,pa da vam uletimo u Apartman i napravimo pravu zurku,po vasim bolesnim glavudzama!Yebem mamu bolesnu i onim kerovima (sa pendrecima) sto su vas stitili!
"
"'Anoniman
ej ljudi koliko ste vi naivni i kakve gluposti pisete,kad bi samo znalo koliko ozenjenih ljudi,placa da bi spavalo sa klincima,koliko je politicara medju tim ljudima,a kad bi ih sreli na ulici pomislili bi ste kakav ugledan gradjanin,ima posao,porodicu..a on obradjuje klinca koji je verovatno godiste njegovog sina...sramota je za celu srbiju sto je dovela omladinu do te tacke da prodaju svoje telo za jaknu,sat,farmerke i ne bitno je sa kim ce taj klinac da spava dal je musko il zensko..e to je realnost srbije i jos puno toga o cemu ove novine ne pisu,jer se plase,a ja tvrdim da bar jedan novinar od svih tih ljudi zna o cemu sam ja napisao"
"Milica
Kao prvo ne razumem zasto je ovaj tekst stavljen u rubriku "crna hronika". Od kad se bilo koje vrste zurki smatraju nemilim dogadjajem? Druga stvar koja me je zaprepastila je cudjenje zbog toga sto se ovaj dogadjaj odrzao u klubu koji je centru grada. Ovo je za vas "nastrana zurka"? A nije nastrano to sto su nam politicari i ljudi iz vlade polupismeni, neobrazovani i drogirani? I uzasno me interesuje kakav je to bio "sijaset sprotskih, kulturnih i estradnih dogadjaja " to vece. Mozda se neki terner ili igrac ponovo ispsovao pred sirokim auditorijumom, ili je neka nova pevaljka gostovala u Grandu? Pa sta ako ih je boezbedjivao kordon policije jer da nije verovatno bi se nasli neki neandrtalci kao vi koji bi ih premlatili na mrtvo imei prezime i tako pokazali svoju muskost. Volela bih da taj vas sagovornik iz policije pocne da salje obezbedjenje i na druge skupove jer sigurno i tamo ima "nezakonitih rabota". Inace apsolutno nisam homoseksualno orijentisana ali mi smeta ovakva vrsta diskriminacije. Ovakvi i slicni tekstovi me stalno podsecaju na to zbog cega ne treba da zivim u Srbiji. "Pederdbal"? Sram vas bilo!
"
"Anoniman (nije verifikovan)
Bože, kakva izmišljotina... Ja sam bio na žurci: niti je bio kordon milicije (njih 10 u vrh glave i to ako je neko pijan pa vidi duplo) niti je bilo 'građana koji su primetili da se dešava nešto čudno' - koji bre građani na onoj 'ladnoći? Ti policijski psi su isto obična laž, policija (2 pandura) je ušla u klub tek u 5 ujutru kada je većina ljudi otišla i to verovatno da bi se malo zgrejala (stajali su cele noći na -5). Ceo tekst je trebalo da završi u korpi za otpatke, ali verovatno nema nijedne afere za danas pa daj šta daš... E da, bahanalije... to je ono kad ljudi igraju cele noći i onda idu kući?"
"Anoniman
u beogradu postoje 3-4 zvanicna gay kluba,oko 3 zvanicna kafica i na nekim mestima prave se nezvanicne gay zurke..a vi iz kurira zivite u ubedjenju da se oni kriju iza kapuljaca..ono sto je najgore oni su prestali da se plase,ulicama grada slobodno setaju mladi muskarci koji vise lice na zene.Sviditi se neki lik zaboravi na njega jer je verovatno peder..i po mojoj proceni 75% muskaraca u beogradu su pederi,ili su bili sa muskarcem...a sida hara da toga niste ni svesni
"
"Anoniman
Imam 18 godina. Istopolnu seksualnu privlacnost osecam od svoje osme godine zivota (mozda i pre ali se ne secam).
Nego da se osvrnem na tekst, pogotovu na delove koji su mi skrenuli paznju:
-pederbal
-muzika gej taktova
-Desetine muškaraca pognutih glava ili lica prekrivenih kapuljačama ulazilo je u stan
-privatne pederaške bahanalije
-jer među tom populacijom ima svega i svačega
-sumnja da se ovakvi pederbalovi, osim bahanalijama, završavaju i konzumiranjem droge
Pa da li je moguce da u svakom pasusu ima po jedna uvreda gay populacije??!?!? Po svemu li smo mi drugaciji u najgorem smislu....
Ja sam na zurku dosao BEZ kapuljace UZDIGNUTE glave zajedno sa jos dosta osoba bez kapuljaca... i ja sam se pitao sta su tamo radili toliki milicajci...
Na zurci sam se lepo proveo, mnogo je ljudi doslo a niko nije pravio nikakvu dramu niti je bio nepristojan u mom prisutstvu, muzika slicna svim ostalim zurkama a drogu ne da mi niko nudio nije niti znam nekoga kome su nudili. Sta vise NIKADA mi drogu na gay mestima niko nudio nije.
MEDIJI KROJE KOLEKTIVNU SVEST CITAVOM DRUSTVU!
Dokle god se mediji budu bavili gay populacijom na ovakav nacin ja, i jako puno ostalih ljudi istih sexualnih sklonosti, ce trpeti i patiti.
Pa ljudi, razmislite malo hladnom glavom! Zasto sam ja kriv sto sam se kao decak drugog razreda OS zaljubio u druga iz razreda???
"