Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Zasto muska mainstream moda nije mastovita i slobodna kao zenska?

Poceo sam da kupujem na zenskom odeljenu jer je u muskom uglavnom ocajan ili standardno-dosadan izbor.
Kad da neko diktira muskarcima kodekse oblacenja (i ponasanja!) koji ne sme da predje odredjenu granicu smelosti. Ako to urade, mnogi ce ih videti kao "feminizirane".

Prilican broj hetero zena i pedera zele da vide muzevnog muskarca, svedeno i jednostavno obucenog, sa naglaskom na muzevni karakter, ali to muzevno ce se izraziti, ako je prisutno, i kada bi obukli cipkanu haljinu!
Who cares If It so damn sexy? Sta (ni)je sexy?
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mmm.. imaš prigovor na poslednjih 350 godina modne istorije? :lol:

Baš dobra tema, ali uzaludna, tačnije, može da se završi u 2 posta. Ili naravno, svako može da kaže da li mu se sviđa ili ne sviđa, situacija u kojoj je muška moda danas...

Ja se slažem sa tobom, da je to u neku ruku nepravda, ali ne znam šta bih pametno dodao na temu razloga takve situacije u muškoj modi... tiče se takođe, kao i tema feminiziranih muškaraca, sa onim očekivanim ispravnim i pogrešnim...
Korisnikov avatar
By Synesthesia
...jer nije u pitanju diktatura, nisu malobrojni dizajneri, kao i poznate ličnosti, koje plasiraju tu drugačiju modu koju ti tražiš, ali to nema odjeka u javnosti i u smislenosti običnog čoveka, a razlog tome nije neka diktatura, već mnogo širi pojam - kultura.
Korisnikov avatar
By *deni*
A ta diktatura ima i svoje pozitivne strane - muškarci se mnogo lakše obuku za svaku priliku - Klasično odelo je sve što im je potrebno da budu ispravno obučeni.
Ja bih, recimo, nosio svaki od ekstravagantnih modela koji se mogu videti na Fešn kanalima, ali jednostavno - ne živim takvim životom da bih mogao da nosim platformu od pola metra na glavi, kragnu koja ide metar u širinu sa obe strane, ili da se vuče za mnom šlep od 2 metra. Nemam gde da nosim takve stvari.
Ali sam za predstojeći forumski žur preko limunda naručio jedan bordo korset, recimo, onako aristokratski model, eto to su, recimo, prilike u kojima možemo dati mašti na volju. :yes:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Eto, ono o čemu sam pričao imate baš lepo objašnjeno gore -
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427858#p2427858]*deni* napisao:[/url]A ta diktatura ima i svoje pozitivne strane - muškarci se mnogo lakše obuku za svaku priliku - Klasično odelo je sve što im je potrebno da budu ispravno obučeni.
bern napisao: možda zato što je pederski modni sveznalački žiri zauzet, gle ironije, ženksim tijelom? :D
:lol: bernisaa, to i jeste pitanje - Zašto je zazuzet ženskim telom...
Korisnikov avatar
By bern
sve što kažem biće upotriJEBljeno protiv mene, pa ću da ćutim.
Moj stil odEvanja je manje-više klasičan, monohroman i sveden, te nemam problem da si nađem ono što mi se dopada i što mi dobro pristaje. Dakle, ne osjećam se uskraćenim ili nezadovoljnim ponudom.
Korisnikov avatar
By Mage
Recimo da se slazem sa tobom, iako me moda generalno ne interesuje. Mislim da ce se promeniti doduse u buducnosti, tj da ce i muska i zenska moda postati podjednako slobodne.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427942#p2427942]Synesthesia napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427915#p2427915]bern napisao:[/url]sve što kažem biće upotriJEBljeno protiv mene, pa ću da ćutim.
O neee, nećeš se tako lako izvući od uportiJEBE, neg' ispiši sve što imaš na temu! :kokice:
pa nemam pojma... valjda kombinacija svega (što reče deran, nisu ovo osamdesete). neka neko drugi objasni zašto je toliko gejeva (ako je to uopšte tačno) u modi i da li oni opšte kreiraju žensku senzualnost kakvu vidimo u medijima.

a možda je rješenje jednostavno, ekonomsko: većinu muškaraca moda ne zanima koliko žene. zašto? i have no idea.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislim da je moda okrutnija prema ženama. U tolikom izobilju ne postoje jasni standardi oblačenja, tako da svaka odevna kombinacija žene može biti proglašena neprikladnom. U slučaju muškaraca standardi su mnogo jednostavniji, što oduzima manje vremena i energije. Ni jedno ni drugo nije sloboda. Sloboda je iluzija.

Ja volim jednostavnu odeću, a modu doživljavam samo kao još jednu industriju koja se bogati na ljudskoj gluposti, prodavajući maglu. Određene revije mi mogu biti privlačne na oko, kao umetničko delo, predstava. Ali to prenositi bukvalno u svakodnevni život mi je suludo. Ipak više cenim praktičnost od nametnute estetike.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427861#p2427861]KorvinOdAmbera napisao:[/url]http://www.viruscomix.com/page551.html
:love:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427834#p2427834]Synesthesia napisao:[/url]...jer nije u pitanju diktatura, nisu malobrojni dizajneri, kao i poznate ličnosti, koje plasiraju tu drugačiju modu koju ti tražiš, ali to nema odjeka u javnosti i u smislenosti običnog čoveka, a razlog tome nije neka diktatura, već mnogo širi pojam - kultura.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428091#p2428091]Dirrty napisao:[/url]Mislim da je moda okrutnija prema ženama. U tolikom izobilju ne postoje jasni standardi oblačenja, tako da svaka odevna kombinacija žene može biti proglašena neprikladnom. U slučaju muškaraca standardi su mnogo jednostavniji, što oduzima manje vremena i energije. Ni jedno ni drugo nije sloboda. Sloboda je iluzija.

Ja volim jednostavnu odeću, a modu doživljavam samo kao još jednu industriju koja se bogati na ljudskoj gluposti, prodavajući maglu. Određene revije mi mogu biti privlačne na oko, kao umetničko delo, predstava. Ali to prenositi bukvalno u svakodnevni život mi je suludo. Ipak više cenim praktičnost od nametnute estetike.
Ne mislim prvenstveno na dizajniranu modu i one koji ih podrzavaju, da, kultura, ona u kojoj cemo sami dizajnirati za sebe i izaci u javnost bez da nas obeleze kao cudaka, pedera itd. Pitanje je i definicije te "muzevnosti" i onog sto to treba da (ne)naglasava. po meni, neko ko ima viska testosterona i dlakavo telo treba da uskladi svoje oblacenje u pravac koji ce to da ublazi.

Spomenuzo sam u uvodnom postu da ponekad kupujem na zenskom odeljenju (majice)... sto kod nekih pedera koje poznajem izazove cudjenje kao da sam odjednom poceo da se trandziram, i budem prozvan od istih da u meni cuci kakva zena folkerka ili u boljem slucaju lady gaga or so (jedan se "old friend", tako, na ulici pravio da me ne poznaje, iako sam dovikivao njegovo ime sa metar ipo udaljenosti :lol: no, ok, bio je u drustvu sa nekim novim bajom).

Situaciju vidim potpuno izvrnuto. Moji strejt frendovi manje primecuju moju feminin stranu ili smatraju da nije posebno veca od njihove - u suprotnosi od nekih gej frendova koji ni u ludilu ne bi to istakli, sem u intimnim momentima kod kuce, u uzem krugu drustva, kad odjednom konstantujes da posedujes vise prirodnih testosterona od svih ostalih prisitnih "muskarcina".

Imam utisak da hetero zene dosta odlucuju o tome kako jedan muskarac treba/mora da izgleda, i to one koje se "loze" na sto vece kontraste u odnosu musko-zensko. U Srbiji je to, cini mi se, jos ekstremnije. Postalo je diktatura. Mnogi mastoviti, senzualni momci, nazalost, nemaju sanse kod nekih zena, jer ove traze "zastitnike", mada bi mozda u drugacijoj prici imali dobre izglede.
Korisnikov avatar
By deran
meni nije jasno što te muči ko šta kaže-boli te đoka,kupiš gde šta hoćeš... :srbin:
Korisnikov avatar
By antibiotic
eh, ne bi ja bio :srbin: da me ne boli djoka :D

zasto bi me bolela djoka da zivim u bilo kakavog okruzenju?
ako sam vec u njemu zelim da uticem i da ga menjam u prkos predrasudama,
da bi svi bili srecni i zadovoljni i takoto :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Slazem se sa antibioticom.
Svet je pun nekih pravila, nista novo.

U seksulnoj selekciji (evolucionoj) postoji to da muskrac obogacivanjem svojih atributa moze da privuce zenke. I na Y hromozomu se nalaze geni koji se reflektuju na medjusobnu borbu izmedju muskaraca. Zato je borba izmedju muzjaka za zenku znacajniji mehanizam seksualne seleksije od mehanizma "biranja zenki". Prevesti na gej svet.

Kulturoloski smo stvarno smesni. Slusam tako neke ljude koji se bave dizajnom, recimo komentare tipa:
"Muskarac treba da se oblaci tako da se ne vidi da se sredjivao."
"Budi muskrac, pusti bradu!"

Ne dopadaju mi se ogranicenja dizajnera ili ljudi koji se oblace tako da prave bukvalne i neinteligentne asocijacije. Tipa, svi fotografi i reditelji nose sivo-crno sa puno dzepova, biolozi zeleno-braon, glumice su obavezno sa esarpama pobogu jer su otmene, ona je pozitivna i srecna pa nosi crvenu, on je depresivan pa nosi crnu. Oblacenje po tim strucnjacima za oblacenje diktira prevashodno zanimanje, sa cim se uopste ne slazem.
A sto se tice muzevnosti i seksi izgleda, to mi je takodje smesno. Na kraju shvatim da su oni sa velikim kompleksom u tom smislu najvise "radili" i "ucili" da budu seksi.

A eto, recimo ja, jestiv, maskiram se da nisam jestiv bojama nejestivih ili otrovnih. Bejtsova mimikrija!

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427829#p2427829]antibiotic napisao:[/url]Zasto muska mainstream moda nije mastovita i slobodna kao zenska?

Poceo sam da kupujem na zenskom odeljenu jer je u muskom uglavnom ocajan ili standardno-dosadan izbor.
Kad da neko diktira muskarcima kodekse oblacenja (i ponasanja!) koji ne sme da predje odredjenu granicu smelosti. Ako to urade, mnogi ce ih videti kao "feminizirane".

Prilican broj hetero zena i pedera zele da vide muzevnog muskarca, svedeno i jednostavno obucenog, sa naglaskom na muzevni karakter, ali to muzevno ce se izraziti, ako je prisutno, i kada bi obukli cipkanu haljinu!
Who cares If It so damn sexy? Sta (ni)je sexy?
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Jao bože :facepalm:

I onako je antibiotic uvukao u temu više tema svojim uvodnim postom, ali Sunce je sad totalno izmešao sve moguće aspekte i isprepletao do te mere, da jedna čitava modna antologija ne bi mogla da pomogne da se ovaj njegov post razmrsi...

:facepalm:
Korisnikov avatar
By bern
ajoj... biologiziranje. opasno.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Evo, kao i u onoj drugoj temi, da metnem i ovde, i just love this quote:

Miranda Priestly: 'This... stuff'? Oh. Okay. I see. You think this has nothing to do with you. You go to your closet and you select... I don't know... that lumpy blue sweater, for instance because you're trying to tell the world that you take yourself too seriously to care about what you put on your back. But what you don't know is that that sweater is not just blue, it's not turquoise. It's not lapis. It's actually cerulean. And you're also blithely unaware of the fact that in 2002, Oscar de la Renta did a collection of cerulean gowns. And then I think it was Yves Saint Laurent... wasn't it who showed cerulean military jackets? I think we need a jacket here. And then cerulean quickly showed up in the collections of eight different designers. And then it, uh, filtered down through the department stores and then trickled on down into some tragic Casual Corner where you, no doubt, fished it out of some clearance bin. However, that blue represents millions of dollars and countless jobs and it's sort of comical how you think that you've made a choice that exempts you from the fashion industry when, in fact, you're wearing the sweater that was selected for you by the people in this room from a pile of stuff.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Osim, naravno, ukoliko sami ne kreirate i šijete po sopstvenom nahođenju, što ne verujem da je slučaj.
Korisnikov avatar
By antibiotic
ah sto bih voleo da siju za mene :love:
mogao bi da nam prevedes tekst :lol:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa to ti je danas najjeftiniji način da izgledaš stilizovano i... lepo. Samo što kod nas malo duže traje, i postoji momenat sa odabirom tkanina..

A evo..
Miranda Pristli: Ovim... stvarima? Oh. U redu. Ti misliš da ovo nema nikakve veze sa tobom? Odeš do svog ormara i izabereš... ne znam... eto taj šljampavi plavi džemper na primer, jer želiš da poručiš svetu oko sebe kako si ti isuviše ozbiljna da bi ti bilo stalo do toga šta ćeš da obučeš na sebe. Ali ono što ne znaš, je da taj džemper nije tek tako, samo plav, nije ni tirkizan. Nije ni lapis plav. Zapravo je cerulian plave boje. Takođe si blaženo nesvesna činjenice da je 2002., Oskar de la Renta uradio kolekciju cerulian večernjih haljina. A onda je, ja mislim Iv Sen Loran... zar ne, bio taj koji je predstavio cerulian vojne jakne? Mislim da nam ovde treba jakna. A onda se ta boja ubrzo pojavila u kolekcijama još osam drugih dizajnera. Potom je, mm, isfiltrirana kroz maloprodajne lance, i skotrljala se do nekog kežual ćoška u nekoj radnji, gde si je ti, očigledno, pokupila sa nekog rafa na rasprodaji. Bilo kako bilo, ta plava boja predstavlja milione dolara i nebrojena radna mesta, pa je u neku ruku komično to što misliš da si napravila lični izbor koji te izuzima iz modne industrije, a zapravo, nosiš džemper koji su za tebe, izabrali ljudi iz ove prostorije, iz gomile stvari.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa, stvarno mislim da ovaj dialogue govori mnogo više od bukvalnog.

edit: By that I dont mean that Meryl Streep is the guilty one for men bad fashion :awesome:
A što je koga briga da li je Sunce, ili nije, izmiješao ovo ili ono? Nema pravo na svoje viđenje teme,a?

Na što bi to ličilo da ja sad netkom iz čista mira kažem da je ručičasto-crveno-žuti razguženi poltron i izvođač kasandrizacije ?*vendiualkoholnomdeliriju*

Ni na što, morate priznati. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Laerem
Meni se uvijek gadila politizacija mode, jer je basically impotentna. Nisi spreman zagovarati radikalne drustvene promjene pa ratujes putem pantalona i spaljenih grudnjaka. :roll:

A i generalno ne volim ljude koji nose svoj karakter na rukavu, slici na desktopu ili brandu mobitela. Ne vjerujem u te lake kulturoloske identifikatore, podjednaki broj šupčina nosi odijela i hippy krpe iz second hand shopa.

Having said that :D

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!