Originally posted by pazzaz
Originally posted by ogi_ns
ponovicu da sam u Martu ove godine u Parizu, u Diesel radnji video sako na kojem je pisalo MADE IN SERBIA
i stavio tu sliku na net (mozda cak i ovde, al se ne secam)
tog sakoa kod nas u radnjama nije bilo nikad (zeleni, od nekog kao gumiranog materijala...)
nebitno.
pazzaz jesi li siguran za to sto pricas? oko cena.
Zara se pravi po evropi (portugal) pa je MNOGO skuplja kod nas...
a DIESEL je mahom made in china, india, bangladesh ...
To sto pise made in Serbia znaci da se proizvodi ali nema veze sa pazarom ili zekstrom vec samo sa fabrikom koja im radi taj odevni predmet, mislim da sam vec pisao da polako pocinje da se cuvenije marke vracaju izradi svojih proizvoda u Srbiji.
pomesao si me izgleda sa happyem... nisam ni mislio da se pravi u pazaru, jasno je da navode zemlju porekla, ne konkretnu fabriku...
ja sam to samo (ponovo) izneo kao zanimljivu cinjenicu.
Da jeste istina jer se ovaj vid carinjenja odnosi i na gotovu robu i na repromaterijal. On se ne odnosi na marku ili grupu proizvoda vec na svaki proizvod ponaosob.
E da ono sto je jako bitno je marza mada koliko primecujem uklapaju se u standardnu formu.
e pa Zara se po meni tu nikako ne uklapa ... Miskovic nas klepa samo tako! a sto i ne bi, kad mu se moze!
takodje designer clothes , ono malo originala, je bar 20% skuplje u BG nego napolju, a zanimljivo mi je, kad gledam sajtove koji prodaju tu garderubu - cene su u skoro svim online prodavnicama u EU iste , razlike su par eura, vrlo zanemarljivo. znam da proizvodjac daje preporucenu cenu za svaki komad, al mi cudno da se svi TOLIKO drze toga... eh sta je uredjen sistem... kod nas to nece jos skoro doci... svima vise odgovara haos! u svakom pogledu!