Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By voicesman
jagger je domaci brand, za time out nisam 100% siguran
Korisnikov avatar
By boo_radley
Ma time out je španski. :nesiguran:

edit: Apsolutno nemam pojma zašto, ali mislim da je tako. :lol:

edit2: ''The TIMEOUT brand was established in California in 1992 by a group of young designers determined to launch a brand that would capture the upbeat California lifestyle and its unique freedom of spirit...'' :krezavi:

(što se trpam gde mi nije mesto... :sigh:)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne razumem se, niti želim da se razumem u modu.

Sve što pod nju spada posmatram pre iz ugla korisnosti nego estetike ili vrednosti?! Na stranu što mi skoro sve dobro stoji :lol:, volim jednostavne stvari.

Visoku modu doživljavam vrstom (skupe) zabave, nikakvom umetnošću, u kojoj ne bih učestvovao.

Ako pak tekstilna industrija cveta u Srbiji, iako mnogi toga nisu svesni, drago mi je.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329303#p2329303]sour_cherry napisao:[/url]Ma time out je španski. :nesiguran:

edit2: ''The TIMEOUT brand was established in California in 1992 by a group of young designers determined to launch a brand that would capture the upbeat California lifestyle and its unique freedom of spirit...'' :krezavi:

:sweet:
:lol:
Korisnikov avatar
By boo_radley
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329326#p2329326]Blady napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329303#p2329303]sour_cherry napisao:[/url]Ma time out je španski. :nesiguran:

:sweet:
:lol:
:lol: Koji sam kreten. :blush:
Korisnikov avatar
By Blady
^ :lol:

Ma cakana je skroz super !

''
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2328990#p2328990]АlexxэlA napisao:[/url]Ne slažem se!
Zekstra, St. George, Passage, P.S. Fashion, Legend WW, AMC, Nicola'S, Mona, 1. Maj Pirot, Todor, Trikotaža Ivković (jedina tog tipa u Srbiji, popularnija u Skandinaviji nego ovde), Tiffany, PWL itd. A tek iz Novog Pazara... mrzi me da nabrajam.
Ako si mislio na dizajnerske kolekcije, ni tu se ne slažem. Ima, naravno, svega i svačega, ali tako treba. Skup je to sport, kako reče moja profesorka.
Visokom modom se jedino bavi Darko Kostić, Zvonko Marković pokušava.

Remek delo Zvonka Markovića.
Slika

Što se tiče Fashion Week-a - poselo, k'o i svaka manifestacija tog tipa. Mislim da smo jedinstveni u svetu sa dve modne nedelje - FW i Fashion Selection.
I otkud to da je MaxMara srpska?
A ja mislio da su tekstilna i modna industrija dve različite stvari... omfg.. :zid:

DK i haute couture... :smeh: ZM i remek delo... :smeh:
Sve same zavese, draperije, i krpe... sa manje ili više šareniša... u zavisnosti da li dotični hoće da izgleda ozbiljnije ili ne, ako hoće da je ozbiljan onda je sve srno ili belo... a cigeraj je najveća umetnička rukotvorina koju umeju da naprave.

Što se kopiranja tiče, nije problem kopirati ideju ili dizajnersko rešenje, poenta je samo kako... Realno, nije preostalo mnogo za izmisliti, pa je kopiranje, ili "pozajmljivanje ideje" i razumljivo, isto kao što je Koko kopirala, isto kao što je i Kristijan kopirao... ali oni su znali šta rade. Kod nas - baš kao na poselu. I najvolim ove što se "bave" modom :D

:alexis:
Korisnikov avatar
By KiWi
Zato što nisu originalni pomislio si da cela industrija ne postoji?

Provrti malo revije koje zaista smatraš visokom modom i videćeš da su sve to manje-više poznati krojevi, a inovacije su isključivo na nivou detalja i materijala.

Retki su primeri poput Vivienne Westwood koji apsolutno prkose svim zakonima modernih modnih trendova.
Korisnikov avatar
By voicesman
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329629#p2329629]KiWi napisao:[/url]Zato što nisu originalni pomislio si da cela industrija ne postoji?

Provrti malo revije koje zaista smatraš visokom modom i videćeš da su sve to manje-više poznati krojevi, a inovacije su isključivo na nivou detalja i materijala.

Retki su primeri poput Vivienne Westwood koji apsolutno prkose svim zakonima modernih modnih trendova.
ima i kod nas inovatora i oreginalnih stvari. cela generacija umetnika koja je sad stacionirana u Choomich design district-u je jednostavno genijalna. problem nije u nedostatku talenata nego u razumevanju i prihvatanju generalne javnosti. To sto je neko "domaci" dizajner ili brend neznaci automatski da je nekvalitetan kako ljudi uglavnom percipiraju.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329606#p2329606]Synesthesia napisao:...isto kao što je Koko kopirala, isto kao što je i Kristijan kopirao...
Kako? Koga? :puzzle:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329639#p2329639]voicesman napisao:ima i kod nas inovatora i oreginalnih stvari. cela generacija umetnika koja je sad stacionirana u Choomich design district-u je jednostavno genijalna. problem nije u nedostatku talenata nego u razumevanju i prihvatanju generalne javnosti. To sto je neko "domaci" dizajner ili brend neznaci automatski da je nekvalitetan kako ljudi uglavnom percipiraju.
Moja profesorka (jedna od stacioniranih tamo) kaže da od jula meseca nije prodala apsolutno ništa, zarada 0.
Lepo je sve to smišljeno, ali nema za koga, izgleda.
By alexandermagic
sour_cherry napisao:...
...The TIMEOUT brand...
Imao sam dvE majice kratkih rukava. Koliko god da ih se glačalo bilo je nemoguće postići savršenu izglačanost. S neopisivim zadovoljstvom sam ih bacio u kantu za otpatke, a prije toga sam ih rukama iscijepao. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Pauceti
volem Evolution :)

jedan zanimljiv infographic o kompaniji ZARA
kako to spanci rade :wundy:

''
Korisnikov avatar
By m..
pa mhm, nema. nema ni kupovnu moc za neke skuplje stvari. nema ni ukusa za oblacenje (mislim na vecinu koju vidjamo po ulicama) sto vodi do toga da se radije kupuju poznati brendovi nego nebrendirane lepo dizajnirane stvari. isto tako vecina ljudi koja pravi izbor sta ce se uvoziti od nekog brenda nema ukusa ili izbor uskladjuje sa vladajucim neukusom (nijedna marka nema celu kolekciju u bg, ne a da ja znam). s druge strane poznajem izvestan broj ljudi koji se bave modom u srbiji, ili koji su poceli na tom bg fashion weeku pa sad rade za neke poznate dizajnere, dakle nije da nema potencijala. kakva zemlja i kakva kultura i kakva materijalna situacija takva i moda.
Korisnikov avatar
By deran
ne slažem se u vezi ukusa,naprotiv,mislim da mladi ljudi čine čuda sa sumom novca koji (ne)Imaju...

slažem se za potencijal,i čudi me da niko nije pomenuo roksandu ilinčić...

takođe,verica rakočević-mogu je osporavati,i meni je antipatična,ali ono što ona napravi je lepo...
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329750#p2329750]АlexxэlA napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329606#p2329606]Synesthesia napisao:...isto kao što je Koko kopirala, isto kao što je i Kristijan kopirao...
Kako? Koga? :puzzle:
Dragi Alex, u samom začetku modne istorije se ne nalaze modni dizajneri. Isprva su to bili nadareni slikari, umetnici koji su radili naslovne strane raznoraznih časopisa.
Ako bi na prvi pogled samo analizirao radove Barbijera, Tirtofa, i t.d. (čiji se radovi i današnjih dana ekploatišu..) a ako si iole upućen u rad poznatih imena sveta mode danas, video bi šta hoću da kažem. Već do momenta kada se pojavio i postao poznat Patou, bilo je kopiranih ideja, a logično je da će ih biti i 70 godina kasnije, jer ljudsko telo nije promenilo oblik već stotinama hiljada godina, tako da je i bilo za očekivati da će doći momenat kad više neće biti "revolucionarnih" novih krojeva, već samo gomile varijacija na temu, koje možemo da vidimo danas.

Npr. ukrojeni model suknje do tik iznad kolena, koji je Koko učinila poznatim i za njen brend prepoznatljivim, i dalje je "savršen" i izgleda "fantastično," i uvek će, ali ne zato što je Koko otkrila "toplu vodu" i virtuozno je tu suknju osmislila, nego zato što jednostavno takav kroj odgvara ženskoj građi i formi, i bilo koji drugi kroj naravno da neće stajati tako "saliveno" i izgledati tako "pristojno." Ovo je samo jedan primer, a u ovo doba ne mogu da raspredam na široko, ali ako neko hoće - tu sam..

May the FashionTV be with you... :alexis:
Korisnikov avatar
By blenta
i koko je bila konzervativna pravoslavka
no nije smela da obznani da joj ne upropaste karijeru
a u potaji je slavila svetog nikolu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!