Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Synesthesia
Dress Code - yes.

Gluposti izrečene u prethodnim postovima vezano za crkvu i oblačenje žena neću da komentarišem.. I am atheist, but that above is total nonsense. :alexis:

Dres code nije osmišljen kako bi se nametnula pravila, ili kako bi ljudima bilo neudobno. Tu je kako bi smo svi bili pošteđeni stidnih i ostalih maljavih, depiliranih, bubuljičavih, crvenih, pocrnelih, i kakvih god, delova tela, i nadasve :) kako bismo u skladu sa konvencionalnim shvatanjem pristojnosti i poštovanja koje se iskazuje samom pojavom u određenom momentu na određenom mestu, bili prihvatljivi većem broju ljudi.
I suprotno je isto tako jednostavno - ako ne želiš da se "utopiš u masu" i želiš da iskažeš neku vrstu prividne individualnosti i podsvesnog revolta, doći ćeš u pozorište u japankama, u šorcu kao službenik u banci, ili u brusu ući u crkvu. Samo što pored čudnih pogleda ostalih prisutnih, možeš i da budeš izbačen (od strane organizatora, vlasnika i t. d.)

Uz to, jeste da se preklapaju, ali pravilo oblačenja i uniforma nisu isto, pa eto čisto da se i o tome razmisli, jer mi se čini da mnogi ne prave razliku. :alexis:
Korisnikov avatar
By Torry
Svako ima svoj stil oblacenja, to je ok.
Moze meni da se ne svidi da nekog vidim u trenerci kada nije prikladno i to je ok kao i njemu.
Ali stvarno treba postovati neki bonton oblacenja, sto ne ide, ne ide.
Korisnikov avatar
By Marcus
U privatno vreme, svaki dress style je ok. Prema afinitetima. Meni neciji ukus moze da se svidja ili ne svidja, ali nije moja stvar, jer to ne nosim ja nego taj neko.
Ali mi je takodje ok da na odredjenim mestima ili na odredjenim prilikama postoji dress code koji se treba postovati. Ako se radi o privatnoj zabavi, uredjuje ga onaj cija je zabava, ja sam pozvan i tako ispostovan, ako mi se ne svidja mogu da se ne pojavim, sto je i moj izraz postovanja prema osobi koja me zove. Ista stvar je sa restoranom (ako mi se ne svidja, mogu da idem u drugi), ista stvar je sa poslom, ista stvar je sa pozoristem, ista stvar je svuda.
Sve se svodi na pravila ponasanja u prostoru koji nije nas i gde nismo mi ti koji uredjuju pravila. Ako zelimo da koristimo necije usluge, postujemo pravila koja taj neko propisuje, u suprotnom - idemo tamo gde nam i pravila i ukupna situacija odgovaraju. Ne zelis black tie style na sebi? Ne idi na black tie occasions. Potpuno casual je nesto sto je tebi ok? Kada budes priredjivao ti nesto/organizovao dress code u nekom prostoru - onda ce biti casual. Simple as that. :-)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
apsolutno ne volim. koja je poenta te uniformisanosti u stilu oblacenja? ako zelim da se obucem lepo i posebno za priliku obuci cu se na svoj nacin. a to izraz postovanja je sasvim neupecatljivo ako postoji dress code, ono, obuko sam se tako cisto reda radi, gde je tu to postovanje? debilno je npr da te neko ne zaposli zbog toga sto si dosao u pocepanim farmerkama i sirokoj drecavoj majici na razgovor za posao, ili u haljiini od mesa, a inace bi te zaposlio. dress code je nesto najidiotskije i najpovrsnije sto postoji. judging people by clothes.
Korisnikov avatar
By Blady
Jok, oblacim se kako hocu i da, vec je pocelo da me smara sto se svi slicno oblace.
Zavisno od toga u su "fazonu"

Ne opterecujem se oko toga ni najmanje.
Korisnikov avatar
By Marcus
Rekao sam puno, a u sustini nisam rekao nista.
Da sumiram misljenje: ne mislim ni da je bitno, ni da je sustinsko pitanje, ni da nije povrsno, ni da ima smisla. Ali se time ne opterecujem, ne smeta mi, postujem ga u granicama normale, a kada predje granice - izbegavam ta mesta, mada sam se dva puta u zivotu suocio sa takvom situacijom.
By Kragi
Zanimljivo mi koliko neciji dress code na poslu, u ovom slucaju radnice gradske cistoce, moze da bude osnov za diskriminaciju.
Kapiram da nije problem u uniformi kao takvoj, jer da je npr. pandurska verovatno ne bi bilo nikakvih problema, koliko u tome da pojedine bude toliko predrasuda.
A zena je radnik 'Mediane' za 2013u godinu koja btw ima ugovor sa tom bankom pa tako vecina radnika gradske cistoce ima tekuce racune tamo. :)
Korisnikov avatar
By Zvonki
Apropo toga:"Ja sam policajac 11 godina i pre nekih 3 godine za vreme mog radnog vremena, udjem ja u jednu banku da proverim nesto u vezi kredita i uslova. Pridje mi ljubazno radnik FTO i zamoli da ako sam u mogucnosti ostavim pistolj negde napolju i da se vratim. Kazu pravila su da niko ne moze naoruzan da udje cak i policija moze samo ukoliko ima intervenciju! Ja se prekrstih i upitah ga da li je on pri sebi i ko mu je radio bezbednosnu proveru za obavljanje tog posla za koje je predvidjeno nosenje oruzija? Ne pamtim da me je neko tako zbunio u zivotu, te u jednom momentu izmedju nas nastade rasprava i covek poce da me uci koja su moja ovlascenja! Naravno doticnog gospodina obidjem i pravo kod sefice ekspoziture koja poce da se pravda kako je obezbedjenje privatna firma angazovana od banke i da rade po svojim pravilima. Okrenem se i pravac vrata poludeh a onaj iz obezbedjenja stoji gordo kao da obezbedjuje Putina licno. Mogao sam kasnije da sacinim i pismeno u vezi toga ali ajde imao sam precih stvari u zivotu. Kasnije sam cuo da se to ponovilo i nekim drugim policajcima i koliko sam upucen taj vise ne obavlja te poslove FTO sa oruzijem. Tako da je prica gospodje 100 posto istinita i ima snimak kamera sa kojima za minut mozes videti da li je tacno ili ne.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Aleksandar P., 7. april 2014 17:31) "
Korisnikov avatar
By nsc
Samo u ovoj propaloj balkanskoj banana republici dress code posle II svetskog rata nit postoji, nit se postuje (sem u protokolu, gde su drugarice partizanke brzo uskocile u vecernje haljine i iz opanaka se na stikle popele) nit postoji
koliko primecujem u americkim serijama, ni tamo policija ne ulazi naoruzana u objekte sa obezbedjenjem, sem kad je intervencija u pitanju, inace izazovu incident
kako radnik obezbedjenje moze znati ko je zaista policajac, a ko je samo ukrao uniformu i sa oruzjem usao da opljacka banku - ljubazno mu je rekao da oruzje ostavi van banke
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
nosim šta mi se sviđa i odgovara mi, shodno prilikama, svakako poštujući neku pristonojnost
a što se striktno dress code tiče pridržavam ga se samo na sahranama
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625386#p2625386]nsc napisao:[/url]Samo u ovoj propaloj balkanskoj banana republici dress code posle II svetskog rata nit postoji, nit se postuje (sem u protokolu, gde su drugarice partizanke brzo uskocile u vecernje haljine i iz opanaka se na stikle popele) nit postoji
koliko primecujem u americkim serijama, ni tamo policija ne ulazi naoruzana u objekte sa obezbedjenjem, sem kad je intervencija u pitanju, inace izazovu incident
kako radnik obezbedjenje moze znati ko je zaista policajac, a ko je samo ukrao uniformu i sa oruzjem usao da opljacka banku - ljubazno mu je rekao da oruzje ostavi van banke
Dakle ovako POlicajac je sluzbeno lice,a radnik obezbedjenja ako nikada nije video policajca onda je ziveo u nekom ormanu gde je i rodjen u tom istom ormanu pa su ga pustili iz ormana da vidi beli svet i onda se on zaposlio kao radnik obezbedjenja
Policajca koji nosi oruzije je odgovoran za to oruzije i ne sme da ga ostavi bilo gde jer je to... oruzije ono puc puc opasno!A jos je i policajac na visoj poziciji od nekog radnika obezbedjenja,ispravi me tamo gde sam pogresio...
Ja jos nisam video da je ikada policajac izazvao nered u banci kada je usao,osim ako je banka bila puna ljudi koji imaju iskonski strah od policije,kada je ubanci intervencija onda se prvo posalju civili iz banke ako je to moguce da ne bi ti isti civili bili povredjeni...
By Speculum Columbae
Inače, hoću dati da mi se sašije odelo vizantijskog cara, ili srpsko srednjovekovno, nisam još odlučio, hoću sve kao što su se oni oblačili, uključujući i skerletne cipelice. Hoću da imam dugačak hiton, verovatno plav, il ljubičast i dalmatiku i sve po redu. Možda ovako nešto, išlo bi mi uz boju kose i ten:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ul_002.jpg" target="_blank

I takođe sam odlučio da hoću da kupim odelo nekog Flamanca, ili stanovnika Burgundije iz XV veka, to sam već našao, pre svega šapron i henin, al nisam siguran u kojoj boji:

http://www.revivalclothing.com/chaperonehat.aspx" target="_blank

jedva čekam. volim što americi takve stvari mogu da nosim, a da se osećam normalno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!