Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Hidzab, burka, nikab, brojanice, krstici, KRSTACE: modni detalji ili ne

Da
5
21%
Ne
19
79%
By XanaX
Nosio sam ogrlicu s Magen David (Davidovom zvijezdom) koja je od prabake nekako dospijela do mene, no za prošlu Hanuku, bilo je wild proslava i ostadoh bez nje....

Ne smetaju me ostali simboli, jedino što, moram priznati, ako se radi o nečem istaknutom, može izazvati kod mene svojevrsne primisli, a da osobu niti ne pozanjem... Ah, ta malograđanska skrutini in mi...
Korisnikov avatar
By Sunce
Kod muskaraca uopste ne volim lancice, narukvice i ukrase.

Ne volim kad se neko utapa u odredjene podkulture ili talase. Pankeri, rokeri i sl.
By Hans
Slažem se sa Suncem donekle. Volim DDR princip.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Mogu da budu modni detalji a mogu da budu i odraz verovanja u te simbole ili šta već, amajlije su od davnina skopčane sa religijom a za islam kažu da je ta simbolika još više opredmećena zbog Ćabe ( ili Kabe ). Mogu da se pokrijem da bi sredina rekla da sam dobra muslimanka ili da se bolje udam. Mogu da nosim krst i idem u crkvu za sve postojeće i nepostojeće svece da bi sredina rekla kako sam dobro vaspitana, prava Srpkinja. A mogu ništa od toga da ne nosim a opet verujem ( ili ne verujem ).
Korisnikov avatar
By zozefin st
ne nosim nista od toga nikad,
ne smeta mi na drugima ako je nose suptilno
By Kragi
Za mene ne, ali sam oblik krsta kao takvog (bez isusa i raspeca) ne mora po svaku cenu da bude religijski simbol.
Za primenjenu umetnost bi to bila forma, oblik, interpretacija necega (u ovom slucaju modnog detalja)
Nema sanse da je krst (kao oblik) nastao nakon hriscanstva :D
Korisnikov avatar
By haemoglobin
slazem se sa Kragijem...ja licno ne nosim nikakav krst na sebi ali nekom to zaista lepo stoji - kad se ukombinuje na pravi nacin sa garderobom i ne mora nuzno da znaci da ima religijsku simboliku - to je ipak plusic :)
Korisnikov avatar
By DevojkaIzObraza
@Orlando: Mene zanima da mi vi mene kažete gde ovde ima jeftina kavurma, čvarci, to mene brine jutros.

Ovi što nose zlatne krstače i misle da su zbog toga veći vernici, neka jedu kurac.
Korisnikov avatar
By EYA
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /110314013

"Džihad Cosmo" savjetuje žene kako da osvoje mudžahedina i ostanu lijepe

Teroristička organizacija Al-Qaida pokrenula je magazin za žene popularno nazvan "Džihad Cosmo" u kojem muslimanke mogu pronaći savjete o tome kako da sačuvaju ljepotu, šta je u modi, kako muža ohrabriti da postane bombaš samoubica, ali i kako se udati za mudžahedina.
Korisnikov avatar
By EYA
dragi, nesto sam razmisljala sinoc posle sexa, da li bi ti otisao sutra da bacis bombu i usput se samoubijes, meni za ljubav :trep:
Korisnikov avatar
By IriS
^ :lol:

kako je meni to strašno. i tužno.
Korisnikov avatar
By Dina
Prenecu prvo moj odgovor sa druge teme i ovde da ne kucam ponovo a onda cu da dopunim... :D
Originally posted by Dina
Originally posted by Hys.

Na stranu sve, ali da mi govori neko o pokrivanju glave ko je nasminkaniji od mene vise nego kada izlazim u nocni klub... :hand:
Sminka iz nekog razloga ne potpada pod zabrane, visoke stikle takodje... To sudim po zenama u Egiptu, one sve imaju jako izvucene oci pomocu ajlajnera i maskaru, zatim ruz u boji hidzaba, takodje i visoke potpetice. Odeca je takodje skroz pripijena uz telo.
Nama je vodic u Egiptu rekao da hidzab jeste modni detalj. Sa jedne strane a opet sa druge postoji pritisak da se nosi te onda ispada da je verski tj tradicionalan detalj. Moja osecanja su dvostruka takodje :D Taj pritisak mi se ne svidja naravno, bilo kakva razlika u pravima muskaraca i zena takodje... Ali da su Egipcanke prelepe to stoji... :love:

Ja sam nekad dok sam bila pravoslavna vernica nosila uvek krstic, kao modni i verski detalj. Kad je vera pocela da mi popusta skinula sam taj lancic i krstic. Sad bih mozda i nosila pentagram ali posto postoji opasnost da me neka spodoba napadne to ipak to necu, bzv mi je da nosim nesto i strahujem. Ali zato nosim kristale :love: Imaju veze sa religijom naravno ali ja ih i ovako estetski obozavam, to su mi ljubimci, imam ih u obliku kamencica i kamenja i nakita, sve vrste a nabavicu jos... :klap: Za njih mislim da nema opasnosti posto sumnjam da huligani razlikuju kristale od ostalog nakita. Sem toga kod nas je neko povezao kristale sa pravoslavljem, astrologiju sa pravoslavljem, sinoc videh na tv da je i vlaska magija povezana sa pravoslavljem :doh: Kakve besmislice... ali to ljudi verovatno cine iz straha da ih neko ne napadne...
Korisnikov avatar
By Insorcer

Sad bih mozda i nosila pentagram ali posto postoji opasnost da me neka spodoba napadne to ipak to necu, bzv mi je da nosim nesto i strahujem.
Nemaš razloga za takvu zabrinutost! Čitavog života nosam pentagrame i obrnute pentagrame i zbog toga nisam doživeo neprijatnosti.
Pre heartagram smeta spodobama (iz iskustva govorim :D )
By alexandermagic
Ajme, moderatorice, pardon, korisnice Dina i Vi volite kristale. Divni ste i fascinantni. :setnja:

Nego, je l’ imate granat, crni oniks, malahit, opal, krizopras...? A crni turmalin? Ja da. :hyper:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Armand

Sad bih mozda i nosila pentagram ali posto postoji opasnost da me neka spodoba napadne to ipak to necu, bzv mi je da nosim nesto i strahujem.
Nemaš razloga za takvu zabrinutost! Čitavog života nosam pentagrame i obrnute pentagrame i zbog toga nisam doživeo neprijatnosti.
Hvala Armande... Mozda i pokusam...
Korisnikov avatar
By Gabriel
brate kako sere ona riba sa sestrom koja se nije pokrila.... kako cu te razlikovati od ne-muslimanke...da je alah hteo da se razlikujete, napravio bi vas drugacije... kako ljudi nemaju mozga... :retard:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by alexandermagic

Ajme, moderatorice, pardon, korisnice Dina i Vi volite kristale. Divni ste i fascinantni. :setnja:

Nego, je l’ imate granat, crni oniks, malahit, opal, krizopras...? A crni turmalin? Ja da. :hyper:
O pa lepo.

Imam granat.
By alexandermagic
Sviđa mi se to što se ne daš isprovocirati i što ostaješ dama.

To što sam naveo prije crnog turmalina, plus tirkiz, safir i rubin, ima najbolje dejstvo kod nas Jarčeva i uopće se ne mora nositi na sebi. Dovoljno je da bude u prostoriji u kojoj boravimo ili u torbi. Jedino što žena treba biti malo pažljivija kad se radi o crnom oniksu. ;)
Korisnikov avatar
By Torry
jesam krstena ali se ne osecam tako, meni to nista ne znaci

ranije jesam nosila krstice, kao klinka, cak i poduze vreme brojanicu na ruci , iz razloga sto me je mrzelo da skinem a i nisam imala adekvatnnu zamenu :D

sada nesto ne bih nosila, a i nemam nista protiv onih koji to rade, samo da nije previse naglaseno i isticano

npr, ja imam u novcaniku malo poveci katolicki krst (valjda je katolicki zbog nekih slova, nemam pojma) i nesto sam se istripovala da mi je amajlija...niti ga pokazujem, niti iko zna za to, al meni je ok ;)
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Gabriel

brate kako sere ona riba sa sestrom koja se nije pokrila.... kako cu te razlikovati od ne-muslimanke...da je alah hteo da se razlikujete, napravio bi vas drugacije... kako ljudi nemaju mozga... :retard:
off: ciganska romkinja :lol:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Armand

ili ti pridju u klubu, uhvate za gore pomenuti, pa znacajno otpevaju:"i krstic znak na lancicu da nekog ceka navodno" :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!