Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Incubus
Imam sedam okvira i svi su plastični crni, samo ih ja razlikujem. Pa kao ova majica uz ove pendžere :lol:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nosim sociva vec 3 mes, sada bas treba da uzmem nova tromesechna.

Kod mene se isto malo ceka, jer mi je cini mi se leva roznjaca zakrivljena, tako nesto... Pa javim onda 7 dana unapred da mi se nabave..
Korisnikov avatar
By Myself
Imam minus diptriju jos od prve godine fakulteta i uzasno me nervira. Godinama sam nosila sociva, pogotovo leti zbog suncanih naocara, ali sam pre 5-6 godina presla na naocari.

Od citave gomile, nosim samo tri modela:
- bordo/crvene - Oxydo
- crno/bele - Carolina Herrera (212 - k'o da sam iz New York :D )
- i najnovije crno/bakarne - Armani

Poslednje kupih u Diopti (pre jbn snizenja). :glupavasam:

Inace, na kontrolu idem kada kupujem nov ram, a to je jednom godisnje.

Pih, rece mi oftamoloskinja da mi se popravlja vid (to na ovoj poslednjoj kontroli), odnosno da mi se sa godinama povecava plus diptrija, tako da cu jednog dana videti bez naocara (najgore je sto ce to biti uskoro). :roll:
Korisnikov avatar
By Myself
Da prevedem - znaci da sam stara. :potapsava:
By Orion
Ja živeo više od dve godine u ubeđenju da će mi na prvom pregledu očni reći kako sam sjebao vid ali kad sam bio na lekarskom rekli da je sve ok. :iskolacen:

Al' upisujem se u klub zbog kokošijeg slepila, u mraku ne da ne vcidim, nego idem ko penzioner držeći se za zid kako ne bih pao. Ili polomio nešto pošto se i to dešavalo.
Korisnikov avatar
By disaster blue
imam i naocare i sociva.. s tim sto ne moram da ih nosim po ocnom..
ali bolje vidim sa njima :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Vid mi nikada nije bio savršen ali nisam imao bitnih problema još uvek.
Radujem se naočarima u budućnosti kao bitnoj životnoj promeni i potencijalno lepom modnom detalju :lol:

Sočiva nikada ne bih mogao da nosim, pomisao da moram da dodirujem očne jabučice stavljajući i vadeći ih, nema šanse!
Sreća pa naočari doživljavam kao sexy detalj.
Korisnikov avatar
By starsailor
oduvek sam volela da nosim, ali na srecu ili nazalost imam dobar vid. sve do pre 3 god kada je pocelo nesto crno da mi leti na desnom oku :D
ne secam se koja je dijagnoza ali dioptrija je - 0.75 na desnom. a za levo oko mi je rekla da mi je lazy ili kako vec i da ga nikada nisam 100 % koristila i da se to moze koregirati samo dok si dete.
enivej uzela sam cvike, nosila sam ih prvih meseci, a danas samo kada se setim, kada sedim za kompom.

ovakve su samo skroz crne

Slika
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Zwezdica

Ne znam zasto se zene posle 30e smatraju mnogo matorim, a tada su najlepse. :love:
ja, evo, tri puta proveram da li me moje bespectacled over 30s oci varaju!

zwezdice, brate, a sta bi sa onim pricama o otromboljenim after 30 sisama i ostalim propratnim efektima? :giggle:

edit: da nije, god forbid, dzozy hit the big three O?
Korisnikov avatar
By scout_finch
^ ^^
ja bas ovo pomislila dok sam citala:lol:

ont: imam savrsen vid:D
Korisnikov avatar
By xfreelancer
@ myself, zwezdica

JA je zovem tetka, no je propustila da kaze da joj je to nadimak zbog karakternih osobina (tj. tetka je u dusi) a ne zbog starosti/mladosti. i eto ti lezbejaka, od teme o optickim pomagalima ispade "zena je k'o vino..bla bla bla" :P tetka, spamujes i trolujes samo tako. :drama:

ont:

imam oko sokolovo, ckiljavo, svevidece i zlobno, a volela bih da mogu da metnem neke naocaLe da izgledam intelektualno i fancy, kao gorenevedena tetka u armaniju. :alexis: :soping::
By str00ja
Nosio kao mali, pocetkom osnovne, toboz bile samo za citanje, 0.5, tako rekla teta dioptricharka, posle me svi gledali belo i govorili da naocare za citanje u tom uzrastu ne postoje kao pojam :wtf:

Medjutim, ja onda posle god-2 nosenja poceo da vidim lepo i bez (a nije kao i da pre toga nisam video lepo bez njih, misim 0.5), i ja na kontrolu i pitam jel ne moram vise da nosim i ona kaze ne.

Posle toga, a do sada, otisao sam svega jednom ili dva put na kontrolu, i bilo je kao da nesto neznatno slabije vidim na desno oko na daljinu, ali kao, nije vredno dioptrije, plus ja ni ne primecujem.

Inace mi vecina aplikacija za glOvu uopste ne stoji, pa tako i naocare. Nosio bih i bez dioptrije kad bi bio neki kul ram koji bi meni superekstrafulvrh stajao, ako mi neko nadje takav, alal mu vera.
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by xfreelancer

@ myself, zwezdica

JA je zovem tetka, no je propustila da kaze da joj je to nadimak zbog karakternih osobina (tj. tetka je u dusi) a ne zbog starosti/mladosti. i eto ti lezbejaka, od teme o optickim pomagalima ispade "zena je k'o vino..bla bla bla" :P tetka, spamujes i trolujes samo tako. :drama:

ont:

imam oko sokolovo, ckiljavo, svevidece i zlobno, a volela bih da mogu da metnem neke naocaLe da izgledam intelektualno i fancy, kao gorenevedena tetka u armaniju. :alexis: :soping::
E, nek' si se samo ti javila. :roll:
Zoves me zbog karakternih osobina tako?! :puzzle:
Ju! Ja mislEla da je to zbog godina. :doh:

:tetka: ti u gacama, znas. :giggle:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by bas bleu
Originally posted by Zwezdica

Ne znam zasto se zene posle 30e smatraju mnogo matorim, a tada su najlepse. :love:
ja, evo, tri puta proveram da li me moje bespectacled over 30s oci varaju!

zwezdice, brate, a sta bi sa onim pricama o otromboljenim after 30 sisama i ostalim propratnim efektima? :giggle:

edit: da nije, god forbid, dzozy hit the big three O?
Pa to je vec u 40im. :giggle:
Salim se, to je bas za starije zene, tipa preko 50. tu su vec sise visece, sa svim propratnim efektima. ALi od 30 do 40 :bale: kako je to iskusno i prepredeno, divnota jedna.. :love:
Korisnikov avatar
By KiWi
Mali update:

Kupio novi ram i merio očni pritisak.

Doktorka mi kaže da je moj očni pritisak od 14 perfektan (normalan je do 20, ali najbolje je oko 13,14 eventualno 15).

Inače, gledala mi je i očno dno i šta sve ne ... i kaže imam potpuno zdrave oči :) jer dioptrija nije bolest oka :D
By Sixto
Nosim, -0.5, cilindri, na oba oka.
Ne poklanjam im previse paznje, nemam vremena da se smaram s tim. Promenim kad iskrivim, polomim ili se ogule. Ne podnosim ove sa debelim ruckama sa strane tipa 'Marija Serifovic' niti sad sa dvostrukim ruckama.
Kad biram, biram sto manje, neupadljive, po mogucstvu crne, nikako bele, nikako zlatne.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Sixto

Nosim, -0.5, cilindri, na oba oka.
Ne poklanjam im previse paznje, nemam vremena da se smaram s tim. Promenim kad iskrivim, polomim ili se ogule. Ne podnosim ove sa debelim ruckama sa strane tipa 'Marija Serifovic' niti sad sa dvostrukim ruckama.
Kad biram, biram sto manje, neupadljive, po mogucstvu crne, nikako bele, nikako zlatne.
Isto sve, samo je moja dioptrija -1.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
-2.75 na oba oka i cilindar -0.75 od 180 stepeni na levom oku.

Naočare su mi još uvek -2.50 na levom i 2.75 na desnom (prethodna dioptrija), jer nisam uspeo da promenim stakla, zato češće nosim sočiva.
By loreenche
Ponosni sam vlasnik Exalt Cycle Eyeweara i nikad nikom drugom se predati necu:

Slika

samo u zlacanoj varijanti... :peder:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Zen

Ponosni sam vlasnik Exalt Cycle Eyeweara i nikad nikom drugom se predati necu:

Slika

samo u zlacanoj varijanti... :peder:
wow. stvarno lep ram ... a tako je malo lepih :D
(mada ja generalno nisam ljubitelj debelih drškica cvikera)
Korisnikov avatar
By Markiza
Imala naocare do pre 2 nedelje pa izgubila.Prve polomila,ove izgubila...sad cu uzeti i naocare i sociva ili 2 para cvika ,sto je sigurno sigurno je....
Korisnikov avatar
By Galateja
Sumnjam da postoji forumaš/ica sa većom dioptrijom od mene. Nosim -6. Naočare doživljavam kao deo tela, kao pomoćni organ. Ne nosim ih jedino kada spavam, vodim ljubav i perem kosu. U svim ostalim situacijama su tu.
Naočare nosim od sedmog razreda, počela sam sa -0,5 i dioptrija je stalno rasla.
Imam lep providan okvir i titan stakla, tako da se ne vidi da imam toliku diotriju. Taj okvir nosim oko šest godina.
Kanim se da napravim avanturu sa sočivima, ali to će još popričekati.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!