Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By wizzy
Da nastavim tradiciju :grin:
Posle, po meni, najgore Evrovizije u istoriji i pobede žalosne balade napumpane azerskim naftnim dolarima, Baku je domaćin najvećeg evropskog muzičkog takmičenja 2012. godine. Pesme još nisu poznate, ali smo mi ove godine malo poranili i već se zna ko će biti naš predstavnik. Jedan jedini Lane Željko Joksimović :smilegrin: ovo nije šala! Ove godine smo imali KOVAČsong contest, sledeće ćemo imati Željkoviziju.
Željko Joksimović opet predstavlja Srbiju na Evroviziji
Blic | 18. 11. 2011. - 14:23h
Slika
Srbiju će na Pesmi Evrovizije, u Azerbejdžanu, maja 2012. predstavljati Željko Joksimović, javio je RTS.

Srbiju će na Pesmi Evrovizije, u Azerbejdžanu, maja 2012. predstavljati Željko Joksimović, naš pevač i kompozitor najvišeg ranga.

RTS, punopravni član evropske radiodifuzne unije (EBU) ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika.

"Zbog štednje, promenjen je raniji način izbora naše pesme. Željko Joksimović pevaće u Azerbejdžanu sopstvenu kompoziciju koju ćemo prvi put čuti početkom sledeće godine u specijalnom televizijskom predstavljanju", saopštio je RTS.

Joksimović je autor sa bogatim evrovizijskim iskustvom. Bio je višestruki kompozitor, izvođač, a na beogradskoj Evroviziji i domaćin-voditelj.

Raniji nastupi
Željko Joksimović završio je srednju školu u Valjevu, a diplomirao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.
Joksimović je 2004. godine bio predstavnik Srbije i Crne Gore na Pesmi Evrovizije sa pesmom „Lane moje", kada je osvojio drugo mesto.
Željko Joksimović je za Eurosong 2006. godine komponovao muziku za pesmu "Lejla", kojom je Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu u Atini i osvojio treće mesto.
izvor: BLIC.
Korisnikov avatar
By now_pictured
pa dobro

prosle godine je bila uzasna evrovizija osim srpske i slovenacke pesme :D
Korisnikov avatar
By Mars
Bljuvotočenje može da počne

:kolo:

Već vidim kadrove Tašmajdanskog parka u propratnom spotu RTS i Dušku Lučić kako jede govna u njemu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Kakva sad ušteda ? Ukinuli su pre par godina '' Beoviziju '' zbog uštede i uveli ono jeftino studijsko takmičenje sa tri pesme, koje ne košta ni koliko stoti deo jedne epizode '' Selo gori, a baba se češlja ''.
Sad i to ukidaju, da bi Joksa mogao automatski da ide na Eurosong ?
Korisnikov avatar
By Mars
Pa da.

Samo što do tad nećemo da spavamo od neizvesnosti sa kojom će (svojom) od recimo tri pesme da nas predstavlja.

A sve će da bude do te mere jeftino da oni jadni ljudi na televiziji ni minimalce neće vide.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Najveća bruka savremene Eurosong istorije bila je ruska pobednička pesma onog Dime Bilana, mamlaza bez sluha, a ne prošlogodišnja pobeda.

Na pomen Željka mi se povraća, još od njegovog prvog nastupa na Eurosongu :bljak:
A naredne godine će Jelena Tomašević da nas predstavlja opet, da pretpostavim?
(Nju volim, nije ona kriva što je Željko potčinio svojoj volji!)
Korisnikov avatar
By wizzy
Izgleda je RTS za sledecu godinu odlucio da zajebe demokratiju, pa mi i pored suzenog izbora - CITAJ: LANEnasMAN peva, pise i komponuje, ovoga puta gledaoci se nece pitati ama bas nista! Lane nece pevati tri pesme, pa mi da biramo, nego ce kako sam kaze, pokloniti velikodusno jednu pesmu za Jevropu, a RTS ce tako jos malo da ustedi, ne znam dokle vise :flaming: prvo ukinu Beoviziju, pa onda ono traljavo Tri pesme, jedna kufer za Evropu, a sad je i to mnogo skupo. J***m vas, sto vam placaju pretplatu, za nove fotelje i aparat za kafu???
Zeljinu poklon kompoziciju odabrace "strucni" ziri u kombinaciji malo Suse, malo Zeljini verni saradnici (ne bi me cudilo da ovde ubaci baku lepog glasa Jecu).

Predstavnik na Evroviziji opet Željko Joksimović
Slika
Ponovo ćemo biti na tronu
Simonida Milojković | 19. 11. 2011. - 12:00h

Veoma sam srećan i ponosan što ću predstavljati Srbiju u maju na Evroviziji u Azerbejdžanu. Javni servis je odlučio da ove godine ja napišem i otpevam pesmu koja će nas predstavljati i bio sam veoma počastvovan kada me je pozvao Aleksandar Tijanić, rekao je juče za „Blic“ Željko Joksimović nakon sastanka sa direktorom RTS-a.

Iako je običaj da kompozitor izabran da pravi pesmu za Evrosong dobije novac za to, Joksimović se odriče honorara.

- Pesmu poklanjam srpskoj ekspediciji koja će u maju biti u Azerbejdžanu. Neka to bude moj doprinos našoj muzici i kulturi. Želim da našom pesmom pošaljemo jednu lepu i optimističnu poruku iz Srbije. Biće to poruka nade i vere u bolja vremena. Jer i Evrosong je jedna raspevana, optimistična manifestacija - rekao je Joksimović.

Kakva će pesma predstavljati našu zemlju, odlučiće dva štaba - nacionalni RTS-ov i onaj sastavljen od Željkovih saradnika. Za razliku od prethodne dve godine, publika neće glasati između tri ponuđene kompozicije.

- RTS se odlučio za jednu pesmu da bi se uštedelo. Nije lako i mnogo košta napraviti tri projekta od kojih jedan odlazi na Evrosong, a druga dva ostaju i odlaze u zaborav. Napraviću dobru pesmu i staću iza nje kao i 2004. godine kada je pesma „Lane moje“ osvojila drugo mesto. Probaćemo ponovo da se popnemo na tron Evrovizije - poručuje Joksimović.
Slika
Image has been scaled down 60% (600x195). Click this bar to view original image (1500x486). Click image to open in new window.

Željko je tri puta učestvovao na Evroviziji. Godine 2004. osvojio je drugo mesto sa pesmom „Lane moje“ koju je sam izveo.

Dve godine kasnije komponovao je pesmu „Lejla“ koju je otpevao Hari Varešanović, predstavnik BiH, i osvojio treće mesto. Kada je 2008. Evrosong održavan u Beogradu, Željko je bio voditelj, a njegovu pesmu „Oro“ otpevala je Jelena Tomašević i zauzela šesto mesto.

Sva tri puta Joksimović je proglašen za najboljeg kompozitora Evrosonga. To je nagrada koju kompozitori iz svih država čije se pesme takmiče dodeljuju najboljem te godine. U oktobru ove godine Željko je na poziv OGAE Španija (zvanični evrovizijski fan klub) bio specijalni gost na njihovom kongresu i tada mu je uručena nagrada za najboljeg kompozitora i kantautora na Evroviziji u poslednjih deset godina.

Ljubitelji Evrovizije su pesmu „Lane moje“, ali i „Molitvu“ Marije Šerifović svrstali u deset najboljih pesama dosad izvedenih na Evroviziji koja je ove godine proslavila 55. rođendan.

- Jedno vreme sam se odmarao od Evrovizije i nisam se pojavljivao, ali kada jednom uđete u taj festival, osećate se lepo, prijatno vam je i prirodno je da želite ponovo da budete deo toga - kaže predstavnik Srbije na Evrosongu 2012. godine.
Korisnikov avatar
By *deni*
Znate šta, krivo stoj, pravo govori - Joksa onako an general ne može biti loš izbor za ovo i dalje renomirano natjecanje, ako ni zbog čega drugog, ono zbog činjenice da je njegov dosadašnji učinak na njemu bio samo i jedino niz uspeha.
Još ako ponovo napiše neku kurentnu žalopojku tipa '' Ljubavi '', '' Dođi sutra '', ili '' Devojka '', eto nama visokog plasmana.
Sve ovo ne znači da je opravdana odluka da se Joksa direktno šilje na takmičenje, bez bilo kakve verifikacije i kvalifikacije.
Neka sočini lepu pesmu i neka prethodno bude izabran, makar i u skraćenom takmičenju od tri pesme, a ne ovako da se šalje, kao da je Bogom dan.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By *deni*
I još će da vodi na besplatno putovanje u Azerbejdžan onu svoju svraku od Jovane Janković i još ko zna koliko članova svite, među kojima će sigurno biti i neki njegov tajni švaler, jer - javna je tajna da Joksa voli da se odaje i pederastiji, a pederi i dušu daju za besplatno putovanje.
:bj:
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Kakva sekvenca.

Ja za to više stvarno nemam stomak. Od Željka izgladnjenog dijetom, počupanog torza, kvarcovanog, našminkanog...pa do NEPODNOŠLJIVE DUŠKE LUČIĆ ČAVIĆ. Ne, ne.

Samo mogu da konstatujem da je sujeta mnogo zajebana stvar - dupe će svoje da pojede što je Marija Šerifović pobedila na tom eurosongu onomad i ušla u (kakvu takvu) istoriju a ne on.

Iako, naravno - ON je moralni pobednik, a ne druslana...
Korisnikov avatar
By *deni*
I šta sad ? Slaćemo ga iz godine u godinu na Eurosong, dok i on ne pobedi ?
Ako mu i dogodine izmakne prvo mesto, bolje da više samog sebe ne bira za našeg predstavnika, jer će tako, ako neke godine ipak trijumfuje, izazvati komentare da je kao ćorava koka, koja je konačno ubola zrno.
:pilence:
Korisnikov avatar
By Mars
Toliko daleko zaista ne mogu da mislim.

Sada je najvažnije da Jovana Janković ("Ljubav počela na Eurosongu") što pre ostane trudna i da do maja sledeće godine bude u vidljivo blagoslovenom stanju. To će nam doneti dodatne poene u odnosu na konkurenciju.
Korisnikov avatar
By *deni*
Jeb'o ga otac, zar on ne zna da nije nikakav kunst ići besomučno dok ne pobediš, nego je kunst da svaki put kad odeš - pobediš, kao Džoni Logan, na primer ?
:mad:
Korisnikov avatar
By Mars
Ili još bolje: odeš, pobediš, i iz sve snage zaboraviš tu epizodu u svom životu - kao Celine Dion.

To je kunst i odgovoran odnos prema sebi i svojoj karijeri a ne da se uvatiš za jebeni EUROSONG pa jedne godine pevaš, druge komponuješ, treće vodiš program pa opet.
Korisnikov avatar
By Mars
*deni* napisao:Kad sve opcije iscrpi, ići će na Eurosong u svojstvu igrača u pratećoj plesnoj grupi.
:ozbiljan:
DANZING!!!

:dance:

''''
Korisnikov avatar
By antibiotic
*deni* napisao:Kakva sad ušteda ? Ukinuli su pre par godina '' Beoviziju '' zbog uštede i uveli ono jeftino studijsko takmičenje sa tri pesme, koje ne košta ni koliko stoti deo jedne epizode '' Selo gori, a baba se češlja ''.
Sad i to ukidaju, da bi Joksa mogao automatski da ide na Eurosong ?
Tu 'ustedu' mogu da shvatim jedino kao gest jedne siromasne zemlje zbog evropske krize, jer nema puno povoda za opste slavlje, ne zato sto je ESC takmicenje manje bitno za naciju. Naprotiv.
(politicki kontekst je neizbezan kad je u pitanju evrovizija)

Mozda ovako i nije lose. Ne verujem glasanju publike u Srbiji.
Ipak, voleo bih da opet gledam beoviziju :(

Ali Zeljko ... :barf:
Opet ce biti zvuci frula i tambura.

Ako su morali da uzmu nekog ko je vec bio, onda su mogli nekog ko je nastupao za vreme Jugoslavije. Nekog starijeg. Culu np. :)
ili Lolu :love: ako jos uvek moze da stoji na nogama i peva :lol:
To bi bio gest, a ne Lane.
Korisnikov avatar
By antibiotic
he, bas je slatka bakica :D

Nisam znao da ovo nejna pesma u originalu, vau
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa znaš šta, možda ne bi bilo loše da pošaljemo jednu staru ženu da nas predstavlja na Eurosongu.
Bili bismo originalni i zapaženi u moru one pomodarnosti, cyber detalja i nastupa.
Mogla bi Lola da ide da peva '' Ja sam dama ultra, volim kamasutra ! '' :peva:
:cuddle: :dancingfever:
Korisnikov avatar
By wizzy
Kaliopi: Pesma Evrovizije će biti moj najveći izazov
M. Pejić, J. Odabašić | 22. 11. 2011. - 13:30h | Foto: Z. Lončarević

Slika

Makedonska pop i bluz diva prepoznatljivog glasa Kaliopi za „Blic” govori o učešću na izboru za Pesmu Evrovizije, svojim očekivanjima, ali i razlozima nedavnog preseljenja u Beograd.

Kaliopi već ima spreman koncept za pesmu koji nije želela da otkrije

- Prvo sam mislila da je poziv za učešće na Evroviziji stigao malo kasno, ali očigledno nije tako. Bog predodredi puteve naše onda kad treba da se dogode. Verovatno sam sada najspremnija da učinim tako nešto za svoju zemlju, nakon tolikih godina iskustva i svega što sam do sada uradila - priča Kaliopi za „Blic”, i dodaje da je veoma počastvovana i zadovoljna što će svoju zemlju predstavljati na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

- Srećna sam, naravno, bilo bi glupo i površno ne priznati da za svakog umetnika u pop muzici Evrovizija predstavlja izazov. To je ipak trenutno najveći muzički događaj u svetu koji isprati šest miliona ljudi. Potrudiću se da odaberem pravu pesmu i svoju zemlju predstavim u najboljem svetlu - kaže pevačica.

O izboru pesme koju će pevati u Azerbejdžanu i o timu koji će raditi na njenom nastupu definitivno ćemo sve znati do kraja nedelje.

- Čeka se moj povratak iz Beograda u Skoplje. Moj menadžerski tim i ja smo već pripremili određen koncept, ali još neću da odajem o čemu je reč. Tražila sam samo da što se umetničkog programa tiče imam odrešene ruke i da moja reč bude zadnja - objašnjava šarmantna makedonska zvezda.

Kaliopi se nedavno preselila u Beograd, kako kaže, zbog poslovnih planova, pa će od sada imati dve adrese: u Beogradu i u Skoplju. Od Evrovizije očekuje samo da sebe i svoju zemlju predstavi u najboljem svetlu.

- Ne bavim se očekivanjima, to mi nije cilj. Ono što je meni najbitnije je dobra prezentacija sebe i svoje zemlje. Da svojim umećem, onim što sam kroz život stekla pokažem ko sam, šta sam, odakle sam. Plasman je nešto što je toliko relativno, kao i sam život. Bitno je da ja ne pogubim sebe u očekivanjima - priznaje Kaliopi, koja se veoma raduje druženju s predstavnikom Srbije Željkom Joksimovićem:

- Izuzetno mi je drago što je Željko Joksimović predstavnik Srbije, želim mu svu sreću i radujem se što ćemo se lepo družiti jer je on ipak moj veliki prijatelj - zaključuje pop diva.

Željko već favorit

Na zvaničnom sajtu Evrosonga Željka su proglasili pobednikom predstojećeg takmičenja iako niko nije čuo pesmu kojom će se takmičiti niti su sve zemlje odabrale svoje predstavnike. Forumaši koji prate redovno Evroviziju upravo Kaliopi svrstavaju u njegove najveće konkurente. Bosnu i Hercegovinu predstavlja Hari Mata Hari, a uskoro će biti i izabrana pesma za njega s kojom ide u Azerbejdžan.
Izvor: Blic
Korisnikov avatar
By *deni*
Ekskluzivno !
Predstavnička pesma već spremna !
Kako saznajemo iz krugova bliskih Željku Joksimoviću i njegovom timu, pesma sa kojom će ovaj višestruko talentovani i nagrađivani kantautor predstavljati Srbiju na Eurosongu 2012.u Azerbejdžanu, već je spremna.
'' Reč je o nežnoj, sentimentalnoj numeri sa razvijenim i širokim refrenom, koji uteruje jezu u kičmu i suze u oko na prvu loptu '' - kaže Roska Gazikalović, šefica računovodstva i protokola u Željkovom muzičkom ateljeu '' Lane ''.
Gazikalovićeva otkriva da je Joksimović pre nekoliko dana okupio ekipu najbližih saradnika i ljudi iz najbližeg okruženja čije mu mišljenje znači i organizovao interni izbor predstavničke pesme.
'' Pustio nam je tri nove melodije i zatražio od nas da glasamo za onu koja nam se najviše sviđa '' - nastavlja Roska Gazikalović - '' Bili smo iznenađeni, jer nam unapred nije rekao šta se od nas očekuje. Osim mene, bili su tu Leontina ( Vukomanović ), Mili ( Aleksandar Milić ), Jelena Tomašević, Jovana Janković, a Ceca ( Ražnatović ) je, iz poznatih razloga, premijerno puštanje melodija pratila putem skajpa, a tako je i glasala. Na kraju smo većinom glasova odlučili da nam se najviše sviđa ta široka balada, za koju će Marina Tucaković odmah početi da piše tekst '' - kaže vidno uzbuđena Željkova šefica računovodstva.
'' Sugerisaću Marini neke reči za tu pesmu, jer dok sam je slušala, u glavi su mi se odmah iskristalisale reči koje pasuju : '' Rajska ptico moja, ko ti čupnu perce iz guze '' - završava Gazikalovićeva, šefica računovodstva Željka Joksimovića.

Da sve ovo znači da se domaći Izbor za pesmu Evrovizije do kraja privatizovao, jasno je kao dan, pa umesto publike - predstavničku pesmu pišu i biraju verenice, bračne savetnice, bivše ljubavnice i šefice računovodstva izvođača pesme.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D1%83 ... 1%98%D0%B5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!