Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

By LeDeNa_
EKV

Slika

Milan, Zika, Magi, Bojan

Kasnije i drugi ali meni omiljen sastav gore...

Ne znam koji bih album izdvojila...pa cak i pesmu jer uvek sebi kazem -ah, ova je najbolja-....

Milan---Prosto ne znam koju rec da upotrebim za njega.Sve su banalne.

Neki covek mi je jednom rekao, u sklopu jedne celovitije, zivotne price:"To je kao....Milan Mladenovic.Sve oko njega je.......banalno!"

Kad se setim....prvi put sam ga videla sa kratkom kosicom.I zadnji.Sa jos kracom.Prosedom.Milan, Margita i jedan decko koji svira nekakav bubanj....akustik izdanje....u mom rodnom gradu.Neverovatan koncert.I....nesto ga se ne secam puno sa dugom kosom.Videla sam ga svega jednom.U Domu Omladine.Ali....to nije bitno, zar ne? Bitno je da kad pomislim na njega vidim ga kao iz "Par godina za nas".

Usudicu se reci da je moj otac neposredno nakon objavljivanja te pesme rekao: Ovaj decko....ce umreti.
Daljih komentara na to - nemam.

I okrete se on u "Par godina za nas"....prema nama.....pogleda nas ozbiljno.Takav je Milan.Onda nas zapita! Takav je Milan.Sve sto smo mu u tom trenutku rekli, primio je u sebe.Takav jeste, da.I blazeno nas pogleda.Takav je.I....nasmesi nam se - poput deteta.I oca.Ali zasto je tako "setan" i kada se smesi?......Svako je primio svoju "poruku" od njega.Ali ona univerzalna stoji upravo u toj pesmi.

''

EKV Revisited "Siguran"

...kakav video....i Milan iz "Par godina za nas"..... "izraz" koji pamtim kada se setim njega......upravo iz tog spota......nemam reci.....postovanje Firci....iako jezivo boli.....

''

itd...
By LeDeNa_
''

Sorry, nisam videla tu temu...Zasluzuju jos :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Pu ja...I ovde:)

Elem,veceras se prijatno iznenadih slikama na Kalishu,povodom "Dani Beograda".a posebno slikom Magi :)
By LeDeNa_
Ekatarina velika
"Margita je dečak" – pisalo je

Slika

Bio je 15. maj 1988. godine kad sam je prvi put vidio. Pobro i ja smo čekali koncert ispred “Morače”, a ona je stajala u zelenoj haljini, dobro se sjećam, i ljutila se na organizatore koji su otkazali nastup. Sav je muški svijet zurio u nju. Bila je laka i lepršava, nježna i odlučna u isto vrijeme, odraz naših vlažnih pubertetskih snova. Donosila je, skupa sa Milanom, Bojanom i bubnjarima poetiku u naše živote, budili smo se, riječima davali smisao kakav im dolikuje, ručali smo meso, glodali smo kosti dobrih životinja... Podmitio sam ljude na blagajni “Morače” i dobio plakat neodržanog koncerta, još i danas stoji na mom zidu. Nosim ga iz jedne u drugu postanarsku sobu.

Sveža i prepuna pokreta

Sticajem okolnosti, rad na yugo-rock magazinu “Road To South”, u okviru podgoričkih “Grafita”, ponovo me je spojio sa Margitom Stefanović. Tada sam već književni dio svoje ličnosti uklopio u okvire Udruženja književnika “Ars Antibari” iz Bara, i nije bilo bolje ličnosti sa kojom bih započeo serijal priča o rocku kao umjetnosti. Jer, ona je bila dio toga, ona je bila rock u umjetnosti, i klavijaturista, i pjesnikinja, i arhitekta, i dizajner... Bio je to i dug pubertetu, zašto ne reći, plašio sam se kako će da izgleda susret, plašio sam se sindroma suočavanja sa važnim, a nedodirljivim stvarima iz prošlosti. Dočekala me u kuhinji raskošnog, predratnog stana pored Slavije, djelovala je svježe, razbrbljana i prepuna pokreta. Ono što sam zapamtio bile su ruke, koje je svih tri sata trljala kremom, “radi svirke, klavir traži gipke prste”. Nije to više bio razgovor za novine, bilo je to otvaranje dvoje ljudi, jedno prema drugom. U njenim pričama Nedodirljivi Ljudi prestajali su biti udaljene zvijezde, pretvarajući se u obične, male aktere jeftinih priča, djelići puzzle koja sasvim običnu sliku života pravi. Od tog septembra 1996. bili smo stalno u kontaktu. Maša i ona su se viđale, išle na Sajam knjiga, a ja sam se priključivao svaki drugi vikend. Margita je postala redovni član “Ars Antibarija”.

[EKV - Margita Stefanovic]

itd... :)

''
Korisnikov avatar
By Galateja
Učlanjujem se. :)

Jedan od retkih bendova gde mi se dopadaju i tekstovi i muzika.
Od 'mejnstrim' EKV pesama mi se najviše dopadaju Oči boje meda i Dum, dum, kao i, gore pomenuta, Par godina za nas.

Što se tiče pesama koje i nisu baš toliko forsirane (od strane radija i televizije) omiljene su mi: Ne, Zajedno, Bežimo u mrak...

EKV je bend neverovatne energije. A i na ex Yu sceni bili su inovacija.
Veoma mi je dopadljivo što glasove koriste kao instrumente, nekom to može zaličiti na jaukanje, cviljenje i sl.

Dalje, neosporan je Milanov značaj, ali da nije bilo Magi i klavijatura, mislim da ne bi bili toliko iznad bendova svoga doba (a i šire).
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Galateja

Dalje, neosporan je Milanov značaj, ali da nije bilo Magi i klavijatura, mislim da ne bi bili toliko iznad bendova svoga doba (a i šire).
magi je carica :carica:
Korisnikov avatar
By castor
^ uuuuuuuuuuuuuuuuuu voooolim

i

''

i

''
By LeDeNa_
Originally posted by spliff
Originally posted by Galateja

magi je carica :carica:
Kada su gostovali u mom rodnom gradu imala sam cast da je upoznam tj molila sam da me puste da joj poklonim nesto....Citala je novine tj clanak o grupi DLM...Kada sam joj dala to, bila je presrecna :) ...Imam slike sa njom i Milanom...
Naravno autogram takodje :D ...Tad je vec bila otekla :(

DIVNA JE!!!!

''
Korisnikov avatar
By starsailor
FAN sam ali iskljucujem ovog koji je u Farmu sada, necu ni ime da mu pomenem

jedna od mojih

''
Korisnikov avatar
By endorfin
Originally posted by spliff
Originally posted by LeDeNa_

EKV

Slika

Milan, Zika, Magi, Bojan

Kasnije i drugi ali meni omiljen sastav gore...
a ranije vd i firchi
ispravka na ispravku... i Raka.
Naime 1982-1984 - VD
1984-1985 -Firci
1986-1987 - Raka
1987-1989 -Zika
1990-1994 -Marko
to kada su bubnjari u pitanju. Od '90. nisu imali basistu, pa je Dragisa uskocio 1992. godine i svirao na poslednjem albumu, kasnije ga je zamenio Bole ....

Ma, sjajan bend!!!!!! Najbolji domaci. Dobro , tu je i Luna iz Novog Sada. Da, i Luna (la strada) je strasan bend! ravan Ekatarini.
Nekako mi je EKV prirastao za srce... kad sam tuzan, samo ih pustim i.... sve je na svom - sve je kako bi trebalo da bude! :}

e da, da se i ja uclanim :}
Korisnikov avatar
By sapa09
Mogu li i ja da se zapljunem ovde? :D

Mislila sam da sam vec pisala u ovoj temi, ali ipak nisam... :nerd:

Pesma koja mi je promenila sve u zivotu i njen pocetni stih je postao moja vodilja:

Ovu pesmu u poslednje vreme previse slusam, iako znam da me uvek baca na dno..I bas ova verzija:

A ova isto ubija, ali je obozavam:

I prva pesma koju sam ikada cula od njih:
By LeDeNa_
Hahahah zapljuni...

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!