Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
jedan od najboljih shvedskih bendova pored Royksoop

pa kazhe

The Knife is an electronic indie duo from Sweden formed in 1999. The band consists of brother and sister Karin Dreijer Andersson and Olof Dreijer, who also run their own record company, Rabid Records.

One of the group's distinguishing characteristics is their unwillingness to cooperate with the media or the mainstream music scene. The group rarely makes public appearances, most of their promotional photos feature the members wearing masks, and until recently, they outright refused to perform live concerts.

The Knife won a Grammis award as best pop group of the year 2003, but they boycotted the ceremony by sending two representatives of another artist group dressed as gorillas with the number 50 written on their costumes. They did this as a protest against male dominance within the music industry. Their album Deep Cuts was also nominated for a Grammis as the best record of the year 2003, although that award went to The Cardigans. It was also in 2003 that the The Knife was featured as Artist of the Week at HitQuarters, which helped them gain greater attention in the worldwide music community.

The group gained greater notoriety in late 2005 when José González covered "Heartbeats" on his 2003 album, Veneer. The song was then used for Sony's Color Like No Other BRAVIA commercial and was released as a single in early 2006.

The Knife's song "We Share Our Mother's Health" from their album, Silent Shout, was featured by the iTunes store as a free song of the week in late 2006.

The Knife's first ever live shows began in 2006, and after selling out shows worldwide, a DVD of the tour was announced. The DVD was released in Sweden on November 8th, 2006, and is titled Silent Shout: An Audio Visual Experience.

Albums

* The Knife (2001)
* Deep Cuts (2003)
* Hannah med H Soundtrack (2003)
* Silent Shout (2006)

Slika

Slika

www.theknife.net
Korisnikov avatar
By Egon
poklonika na ovom forumu ?

ima?

nema?

uzdrzhani?
By Çâðê_DUP
Odlični su.
Tek sam nedavno saznao za njih i to preko najboljeg spota svih vremena Pass This On!!! :) Najpre sam vrteo taj spot do iznemoglosti, pa sam lagano prešao na Deep Cuts i ostadoh zaražen.

:up:
Korisnikov avatar
By bigirl
Marble house... mmmm...
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Obozavam pesmu Pass This On. mislim da se u spotu pojavljuje trandza -> fabulous:zvezdice:
Korisnikov avatar
By Egon
oba spota / pesme su nenormalno dobre ...

meni je zanimljiva ta pervertirana depresija koja je dobro
zachinjena humorom i to je nesto sto krasi celu nordijsku kultura
od Per Ginta, Ibzena i Strinberga, preko Gordisjarnog (slikar) do Royksoop, Xploding Plastics i The Knife .....

tema tj sadrzhaj je uvek neka depresivna slika potpunog
ochaja i nefleksibilnosti (nedostatak dnevnog svetla)
provuchena kroz prizmu komedije

chist primer je Marble House ....

ABBA i Ace of Base se ne rachunaju, naravno ...
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by colonia_boy
Obozavam pesmu Pass This On. mislim da se u spotu pojavljuje trandza -> fabulous:zvezdice:

... i to kakva trandzha .... :--))

one off the kind ....

sjajno ...
Korisnikov avatar
By Egon
inache ....

za ljubitelje trivie
pesmu " What else is there?" od Royksoop je otpevala Karin iz The Knife ( zaista je problematichno recji ko je lepsa polovina dueta)

i pojavljuje se u spotu ali
to nije ONA lepa albino devojka iz spota
vecj ona sto sedi sa druge strane stola (scena kad "sleti" na vecheru) ....

spot je naravno Masterpiece .....
By жњ
no... ponekad ih moje nervno stanje ne moze istrpiti. znaju da taknu dusu i bace u depru ma koliko delovalo poskocno :sigh:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
small pic dok ne skinem spot

Slika

What Else Is There je...............savrsen sklad njenog glasa i muzike koja ti okupira um. mogao bih slusati zauvek
Korisnikov avatar
By Egon
a sta vam se tachno dopada kod njih?

generalno, postoje ljudi koji slushaju muziku "zbog necheg" jer to prosto "nesto znachi"

i ljudi koji slushaju jereto
samo tako "lepo zvuchi" ili "ima dobar ritam"

konkretno kod The Knife mi se svidja jer koriste obrasce pop -pesme
ili preciznije elektronske dance muzike
a u sushtini su duboko slojeviti

i sofisticirani a to je ono sto muzika po mom ukusu mora da bude
Korisnikov avatar
By Egon

Slika

jao kakva/kakav je :love:

jedan od najlepshih koje sam ikad video ...
By жњ
Originally posted by Egon
a sta vam se tachno dopada kod njih?

nekoliko razloga. zato sto su npr. retroish. tim jednostavnim melodijama i sintovima koji se vec dugo ne koriste me jako asociraju na osamdesete. time su me dobili na keca. ali kao sto rekoh, kod njih me najvise mami emocija, evo sad sam ih pustila i znam da cu se skenjati ako ih uskoro ne iskljucim :sigh:

i ne plase se da eksperimentisu, a pri tom zvuce do jaja!! eto, jos jedan veliki plus!!
Korisnikov avatar
By M M and I
poklonika na ovom forumu ?

ima?

nema?

uzdrzhani?
Ih kako da ne. Ja sam jos pre skoro dve godine postavio, u muzici, temu o njima...ne znam da li ta tema jos uvek postoji.

Inace Olof i Karin Dreiejer su brat i sestra, Olof je dugo ziveo par blokova dalje od mene. Pored toga sto mi se njihova muzika dopada, dopada mi se i Olof...sladak ja (barem meni).
Njihova muzika se cesto pusta u "alternativnim" gay lokalima, tj. gay klubovima gde se obicno ne pusta slager i euro(vision) trash. Vise puta su i oni gostovali u takvim klubovima u Stockholmu i Göteborgu...a bio sam dva puta i kad je Olof bio DJ i pustao muziku (izvsnu) u klubu GayStraight2Hell u Göteborgu.

Odlicni su. Cesto slusam njihove stvari...pogotovo sa albuma Deep Cuts i ovog poslednjeg Silent Shout.

Inace ovaj transvestit iz spota Pass This On se zove Rickard Engfors i dolzai iz grada Helsingborga na jugu Svedske (ko je citao Hamleta setice se Helsingöra...a Helsingborg je preko puta sa svedske strane 15 minuta trajektom).

Na slici su Karin i Olof:

Slika

Olof:

Slika
Korisnikov avatar
By M M and I

Slika

jao kakva/kakav je :love:

jedan od najlepshih koje sam ikad video ...

Mali...khm... tj. trandza (iliti transa kako se to ovde kaze) se zove Rickard Engfors...

Slika

Slika

Slika
na ovoj slici je ovaj desno samo ofarban u braon

Slika

Slika
By Swanheart
joooos jedna od zaboravljenih tema...e pa ne moze tako...
The Knife :love: (e zamislite koliko ih volim kada koristim ovaj pateticni smajli :love: )
Korisnikov avatar
By Skyen
latentno sam zaljubljena u trandzu, ali otvoreno u Karin

By Peraperic
A sta mislite o njihovim remixima koji vise idu ka elektronskoj muzici,verovatno ste svi culi we_share_our_mothers_health_(trentemoller_remix) ...
Korisnikov avatar
By Skyen
cekaj, pa njihova muzika je elektronska. ne kontam.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Skyen
latentno sam zaljubljena u trandzu, ali otvoreno u Karin

ha ha a ja sam malo slab na Olofa :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Egon
ме 2

али и Карин йе много лепа ....
Korisnikov avatar
By Micky
Ja sam za njih saznao tek pre neki dan i to mi je sve spotove i albume dao moj "str8" drug koji zna za mene jer je on odlepio na njih a jasno mi je i zasto kad sam video par spotova...
samo mogu da kazem da je jako jako dobro i neka samo tako nastave.
Brat mi se mnogo svidja to ne treba ni da pominjem ocigledno :)
Korisnikov avatar
By M M and I
jedan od najboljih shvedskih bendova pored Royksoop

pa kazhe

Oj....ovo sam tek sad video...Moram da te ispravim...Røyksopp nisu svedski band vec norveski. Dolaze iz gradica Tromsø u nama susednoj zemlji :tehno:
By Swanheart
da nema neko mozda spot za marble house?
Korisnikov avatar
By M M and I
Pa imam...i spot i snimak sa koncerta u Göteborg-u...ali na dvd-u
By Främling
the hives su ipak najblji li dobri su i ovi...ma sve sto dolazi iz sweden je cool...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!