Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Zemunac
Daklem, evo jedne teme posvecene iskljucivo fanovima grcke muzike. Ne sumnjam da nas ima ovde u povecem broju... Znaci, svi vi koji volite Elenu Paparizou, Annu Vissi, Keti Garbi, Despinu Vandi i ostale grcke zvezde, dolaz'te ovamo da raspravljamo o aktuelnim hitovima u najlepsoj primorskoj zemlji na Balkanu...
Korisnikov avatar
By Zemunac
Da Shumadinac nije spomenuo u temi o Eurosongu da je Elena izdala novi album, ne bih ni imao pojma... :)
Elena je najnoviji album pod nazivom "Yparxi Logos" izbacila 12. aprila ove godine, i on sadrzi dva diska. Na jednom je 14 potpuno novih pesama na grckom, ukljuchujuci hit "Mambo!" (koji je i prvi single sa ovog albuma), dok je na drugom 15 pesama, medju kojima su one koje je Elena uzivo otpevala na "Mad Secret Concert". Spot za drugi single sa ovog albuma "Yparxi Logos" pusten je dana kad je izasao novi album, a po svemu sudeci, treci single ce biti "Gigolo", koji se nalazi pod brojem 1 na prvom cd-u.
Slika

--edit--
Sve pesme sa novog albuma (download):
Elena Paparizou 2006
Korisnikov avatar
By dimitriades
:pickme: ja obozavam grcku muziku.

za sada imam 1.34GB grcke muzike.

Antonis Remos is my favorite :klap:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Pored toga sto se sprema za Eurosong u Atini, Anna Vissi sprema internacionalni album za americko trziste! Trebalo bi da se pojavi na leto, a na njemu ce se naci pesme kao sto su "Call me", engleska verzija njenog hita na grckom "Agapi ipervoliki" pod nazivom "Desire", i jos jedna engleska verzija njenog hita "Eho tosi agapi" pod nazivom "Love for real". Prica se da ce se na tom albumu jos naci i pesme "Come get me", "When the night falls" i "Is it safe".
Takodje, Anna Vissi planira i svetsku turneju ove godine, a vec je zakazan koncert u londonskom Royal Albert Hall -u za 27. maj.

Slika
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by dimitriades
:pickme: ja obozavam grcku muziku.

za sada imam 1.34GB grcke muzike.

:klap:
Ja imam jedva 900 Mb... :hmm:
Despina Nikolaidis (rodjena Malea, a poznata kao Despina Vandi) rodjena 22. jula 1969. godine u Tipigenu (Dizeldorf, Nemacka), poznati je grcki izvodjac, koji je prodao priblizno milion ploca samo u Grckoj. U grckim medijima prozvana je kao najveca pop zvezda i kao jedina grcka zvezda sposobna za internacionalnu karijeru! Despina je saradjivala sa svim velikim imenima savremene grcke pop muzike, i njeni koncerti (uglavnom u Rex Music Theater) su nazvani "najboljim provodom u gradu". Udata je za Demisa Nikolaidisa, bivseg internacionalnog fudbalera i aktuelnog predsednika fudbalskog kluba AEK. Sa njim ima cerku Melinu.
Slika
Iako je Despina rodjena u Nemackoj, njena familija potice iz mesta Kavala u Grckoj, gde su se svi zajedno i vratili kada je Despina imala 6 godina. Kao posledica toga, ona nikada nije naucila nemacki jezik, za razliku od svoje familije. Nastavila je da studira psihologiju, filozofiju i edukaciju na univerzitetu u Solunu.
2003. godine Despina je zapocela medjunarodnu karijeru, koju je malo ko u Grckoj do tada mogao da ostvari. Njena prva 3 single-a "Gia", "Opa opa" i "Come along now" nashli su se na svetskim top listama, sto nijedan izvodjach iz Grcke nije uspeo do tada. Njeni prvi medjunarodni albumi se zovu "Gia" (2003.) i "Come along now" (2005.). Remixe njenih pesama napravili su svetski poznati DJ-evi, poput Van Heldena, Milk & Sugar, Skitza, Sancheza, Pete Tonga i mnogih drugih. Despina je napravila ogroman uspeh u Americi, posto se nasla na Billboard US Hot Club Play Chart - u, a takodje je i prva pevacica iz Grcke koja se nasla na britanskim top listama. Pesme "Gia" i "Opa, opa" su proglasene za Pesmu nedelje u dens programu radia 1 BBC-a. Despina je takodje dobila mnostvo medjunarodnih nagrada.
2006. godinu Despina je zapocela sa spotom za pesmu "Jumbi", koji je svetu prezentovala njena diskografska kuca za Evropu "Ministry of Sound".

Albumi:
# Gela Mou (1994)
# Esena Perimeno (1996)
# Deka Endoles (1997)
# Profities (1999)
# Gia (2001)
# Gia Collector's Edition (2002)
# Stin Avli tou Paradisou (2004)
# Special Edition - Stin Ayli Tou Paradisou (2005)

Slika
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava.

Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava.

Hvala Vam na saradnji.

GS Tim
By Sixto
AJ dajte neke linkove za to, da i mi cujemo!
Al pored imena i naslov numere ako je prepevana i kod nas, sto je jako moguce!
Ajde dizite to na server!
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by _FreestEIleŽ
najlepsoj primorskoj zemlji na Balkanu...
:love: :love:

evo ja bash ugovaram da mi kupe kucju na obali Grchke, ali me svi ignorishu....zlo i naopako :( :(

muzika im je super...(kako koja)....

dinata - dinata VRHHH!! (skroz sam ozbiljna)

:peva:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by Sixto
AJ dajte neke linkove za to, da i mi cujemo!
Al pored imena i naslov numere ako je prepevana i kod nas, sto je jako moguce!
Ajde dizite to na server!

Bice, polako... :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja ovde negde imam jedan disk hitova gr?ke muzike ... mislim da je u pitanju leto 2002 ili 2003 ... tako nešto ... u svakom slu?aju, jedno vreme sam intenzivno slušao
Korisnikov avatar
By Zemunac
Antique je naziv za duo iz Svedske koji kombinuje popularnu grcku muziku i stihove sa dance-pop ritmom sa severa. Antique duo sacinjavali su Elena Paparizou i Nikos Panagioditis. Oboje su rodjeni u Svedskoj, a odrasli su u Gotenburgu. Oni su bili prva grupa u Svedskoj, koja je nominovana za tamoshnji Grammy u kategoriji Moderni Dance (sa grckom pesmom). Elena i Nikos nisu u srodstvu, niti su u vezi. Oni su svoj odnos nazivali "vrlo dobrim prijateljstvom".
Prvi single grupe Antique "Opa, opa" se nasao u Top 5 najprodavanijih single-ova u Svedskoj, i Top 10 najprodavanijih single-ova u Skandinaviji. Prodat je u preko 60.000 primeraka, sto im je obezbedilo zlatni i platinasti sertifikat. "Opa, opa" je tog leta bio veliki hit u Svedskoj, a nakon njega je sledila pesma "Dinata, dinata" sa istog albuma, koja je pobila sve rekorde slusanosti.
Ovaj mladi duo spajao je grcku tradicionalnu muziku sa disko muzikom sa severa, sto je danas vrlo popularno. Upravo zbog te velike popularnosti, Antique je izabran za predstavnika Grcke na Eurosongu 2001. godine sa pesmom "Die for you", u kojoj su kombinovani grcki i engleski jezik. Sa tom pesmom Grcka je osvojila trece mesto. Grupa Antique se raspada 2003. godine, a Elena Paparizou nastavlja solo karijeru, i obezbedjuje pobedu Grckoj na 50. Eurosongu odrzanom u Kijevu.

Slika

Albumi:
* 1999 -Mera Me Ti Mera
* 2001 -Die For You
* 2002 -Alli Mia Fora
* 2003 -Me Logia Ellinika
* 2003 -Blue Love
* 2003 -Very Best Of
Elena Paparizou je rodjena 31. januara 1982. godine u Gotenburgu u Svedskoj, gde je i odrasla. Njeni umetnicki talenti postali su ocigledni dosta rano, pa je uskoro pocela da se bavi pevanjem, plesom i glumom paralelno sa njenim akademskim studijama u skoli.
Nakon mirnog razlaza grupe Antique 2003. godine Elena nastavlja solo karijeru. Potpisala je ugovor sa diskografskom kucom "Sony Music" i u decembru 2003. izbacuje prvi single "Anapandites Klissis"(u prevodu "Propusteni pozivi", a na engleski prevedeno kao "I don't want you here anymore"), koji je specijalno za nju napisao pevac i kompozitor Christos Dantis. Single je rasprodat u velikom tirazu, i Elena je za njega dobila zlatni sertifikat u Grckoj. Tokom zime 2003./04. Elena je zajedno sa Antonisom Remosom nastupala u nocnom klubu Studio Pireos. U prolece 2004. izbacuje svoj prvi solo album "Protereotita", sa kog su poznati hitovi "Andithessis", "Anamnissis", "Katse Kala" i "Stin Kardia Mou Mono Thlipsi". Njen uspeh doveo ju je u klub "Fever", gde je tokom zime 2004./05. nastupala zajedno sa Sakisom Rouvasom.
Slika
Zbog ogromne popularnosti u Grckoj, gde je provodila sve vise i vise vremena, Elena je izabrana za predstavnika Grcke na Eurosongu 2005. godine u Kijevu. Na nacionalnom finalu je otpevala tri pesme "My number one", "Let's get wild" i "Ok". Glasovima gledalaca odluceno je da u Kijev ide "My number one", u kojoj pratece vokale peva Alexandros Panayi, pevac sa Kipra koji je ranije ucestvovao na Eurosongu. Elena je po ocekivanjima pobedila, i samim tim dovela Eurosong u Atinu ove godine.
Slika
Nakon Evrovizije, ponovo objavljuje album "Protereotita" u Grckoj sa jos jednim cd-om, na kom se nalaze pesme sa grckog nacionalnog finala i engleske verzije pesama sa prvog albuma, kao sto su "I Don't Want You Here Anymore", "Andithessis", "If You Believe Me", kao i spora verzija pesme "Louloudia". Elena je takodje izbacila kompilaciju za svedsko trziste, sa pesmama sa nacionalnog finala i hitovima sa prvog albuma. U leto i jesen 2005. nastupala je u Australiji i severnoj Americi sa grckim umetnikom Nikosom Kourkoulisom. Takodje, ona je imenovana za zvanicnog ambasadora grckog ministarstva turizma.
14. jula 2005. godine Elena je dozivela prvi veci skandal, kada je svedski kralj Carl XVI Gustaf na proslavi rodjendana svoje cerke spustio ruku na Elenina ledja, nize nego sto je to drustveno prihvatljivo. U jesen 2005. Elena odlazi u studio i snima novi CD single "Mambo!", na kom se pored grcke i engleske verzije te pesme, nalaze jos i pesme "Panta Se Perimena" i "Asteria". CD single se zadrzao na grckim top listama 10 nedelja, ukljucujuci i nedelju Bozica, i dostigao je platinasti status. Elenin debitantski album je ponovo izdat, po treci put, i sadrzao je i treci cd, na kom se nalaze pesme sa CD single-a "Mambo!".
Krajem 2005. godine Elena ponovo ulazi u studio, da bi snimila drugi solo album, koji se pojavio 12. aprila ove godine u prodaji.
Slika
Trenutno, Elena zavrsava svoj album na engleskom, na kom ce se naci i 5 pesama sa albuma "Yparhei Logos", prepevanih na engleski: "Mambo!", "Let Me Go" ("Pote Ksana"), "The Game Of Love" and "You Set My Heart On Fire". Takodje, potpisala je ugovor sa americkom kompanijom "Moda Records", koja promovise Annu Vissi na americkom trzistu. Na leto ove godine "Moda Records" ce promovisati remikse Eleninih pesama "My number one" i "Mambo!". SONY BMG planira da promovise pesmu "Mambo!" u Austriji, Shvajcarskoj, Poljskoj, Turskoj i Spaniji. Velike kompanije u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Holandiji, Belgiji, Japanu, Kanadi, Juznoj Africi i Australiji ce takodje promovisati ovu pesmu. Promociju pesme u Skandinaviji ce obaviti kompanija Bonnier.

Albumi:
* 2006 - International Album - September
* 2006 - Yparhi Logos
* 2005 - My Number One
* 2005 - Protereotita: Euro Edition + Mambo!
* 2005 - Protereotita: Euro Edition
* 2004 - Protereotita
Korisnikov avatar
By dimitriades
anna vissi je stvarno carica, ali mi se njena pesma koja ce predstavljati grcku ove godine uopste ne dopada,
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Da, mnogo dah?e. Da su poslali Vandi dobila bi 100%. Vandi je boginja, a Vissi... ve? je zovu rock'n'roll baba.
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by dimitriades
anna vissi je stvarno carica, ali mi se njena pesma koja ce predstavljati grcku ove godine uopste ne dopada,
Da su poslali "Welcome to the party", provereno bi pobedili...
Korisnikov avatar
By Tweety

Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava.

Hvala Vam na saradnji.

GS Tim
By Sixto
Aman, kako da se strpimo! Samo redjate slike i biografije!
Dajte linkove za download pesama za koje mislite da su cemu i da vrede slusati!
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by Sixto
Aman, kako da se strpimo! Samo redjate slike i biografije!
Dajte linkove za download pesama za koje mislite da su cemu i da vrede slusati!
Pogledaj drugi post, na njemu imas link za download svih pesama od Elene Paparizou.
Korisnikov avatar
By shumadinac
:backstab:

Opet ja sve zadnji saznam!!!!!
Kona?no da neko otvori i ovu temu.Ja sam hteo to pre da uradim, ali nisam znao kakav ?e odziv biti, pa nisam ni postavio temu.
Da, Free, kao što ve? znaš Elena nam izdala novi album, i ja ga intenzivno slušam.Za sad mi se non-stop vrte The game of love, Zigkolo, Pote ksana, Uparxei logos...a ostale mi još nisu ušle u uvo.
Despinin zadnji album Stin Auli tou paradeisou je fenomenalan (ne mislim na 2nd edition), a nikako ne mogu da se odvojim od te balade (koja nosi ime kao i album).
A kad se ve? hvalite, ja imam 3,34 GB gr?ke muzike...a obožavam ih sve: Vissi, Despinu, Elli Kokkinou (zadnji album je odli?an, a i naziv - SEX), Xristosa Dantisa, Remos mi je malo spor, ali ima dobrih pesama i još bolji glas, Mazonakisa obožavam i njegov hrapavi glas, onda mlaðani Giorgos Tsalikis, Kaiti, Litsa, Panos Kiamos, Sarmpel, Nino, Antique...uf, koliko ih ima.
A kad AngraMaina spomenu i druga?iju vrstu gr?ke muzike, isto obožavam Glukeriu, ima dosta dobrih pesama, mislim da je to rembetika, zar ne AM?
Uostalom, jel može neko da mi objasni (naprimer AngraMaina), šta je to Fame Story što je toliko popularno u Gr?koj??

Super tema, nadam se da ?emo i dalje da se informišemo o gr?kim izvoða?ima koji postaju sve više i više popularniji kod nas...:lizalica:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Joj Glikerija!!!! Ona je boginja :) Jeste, spada u rebetiku, ali jedan blaži oblik malo nafriziran da se može lakše slušati (rebetika ume da bude dosta teška, naro?ito takozvani amanedes, ono kad zapomažu "aman" pošto se prethodno urade od opijuma).

Rembetika ina?e podrazumeva kumpaniju (narodni orkestar, "banda"), specifi?an ambijent i raspoloženje, to je u stvari orijentalna institucija. Nikad nisam video da ljudi igraju tako senzualno nego uz rembetiku, muškarci kao i žene.

Glikerija je pre nekoliko meseci izbacila hit "Pare me apopse, pare me", potpuno savršen, nije ?ista rebetika nego malo vu?e na nisiotiko (melos egejskih ostrva). Potpuno zarazna pesma, najtoplije preporu?ujem.

Slika
Korisnikov avatar
By Zemunac
Angra Maina, ukratko, to su narodnjaci? (nisam upucen u tu vrstu grcke muzike). :)
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by shumadinac
:backstab:

Opet ja sve zadnji saznam!!!!!
Kona?no da neko otvori i ovu temu.Ja sam hteo to pre da uradim, ali nisam znao kakav ?e odziv biti, pa nisam ni postavio temu.
Da, Free, kao što ve? znaš Elena nam izdala novi album, i ja ga intenzivno slušam.Za sad mi se non-stop vrte The game of love, Zigkolo, Pote ksana, Uparxei logos...a ostale mi još nisu ušle u uvo.
Despinin zadnji album Stin Auli tou paradeisou je fenomenalan (ne mislim na 2nd edition), a nikako ne mogu da se odvojim od te balade (koja nosi ime kao i album).
A kad se ve? hvalite, ja imam 3,34 GB gr?ke muzike...a obožavam ih sve: Vissi, Despinu, Elli Kokkinou (zadnji album je odli?an, a i naziv - SEX), Xristosa Dantisa, Remos mi je malo spor, ali ima dobrih pesama i još bolji glas, Mazonakisa obožavam i njegov hrapavi glas, onda mlaðani Giorgos Tsalikis, Kaiti, Litsa, Panos Kiamos, Sarmpel, Nino, Antique...uf, koliko ih ima.
Prvo... To sto sve zadnji saznas, ko ti kriv, kad ne dolazis u poslednje vreme toliko cesto kao ranije... (ili se ja varam). :)
Drugo... Elenin novi album je odlican, The game of love je osudjena da bude veliki hit, posto je na greenglish-u, a brza je, totalno u njenom fazonu... Sto se Despine tice, ja vise ne znam koje imam pesme od nje, a koje nemam, jer nijedna nema naziv kod mene, ukratko, izdvojio bih "Jumbi", "Opa, opa", duet sa Mazonakisom i sve remixe pesme "Gia". Elli Kokkinou... Iskreno, za nju sam saznao tek skoro, kad je izdala poslednji album SEX, a i nisu joj bas neke pesme, okej su "Sex", "Ti ths exeis brei" i "Talento"... Sa ranijih albuma od Elli, super je pesma "Sorry".
Sto se tice ostalih Grka koje si pobrojao, mislim da ih vecinu nisam cuo, osim za Litsu, ako mislis na Litsu Giagkousi, imala je super pesmu prosle godine ("Os edo").
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by _FreestEIleŽ
Angra Maina, ukratko, to su narodnjaci? (nisam upucen u tu vrstu grcke muzike). :)
Dobro pitanje. Stvari su u Gr?koj nešto druk?ije rasporeðene nego u Srbiji. Ne postoji podela narodnjaci/zabavnjaci. Ima tu zanimljivih pojava, npr. Despina Vandi koja se smatra za ?ist pop ume na koncertu da raspali splet narodnih igara, pomenuti Mihalis Hadzijanis izbacio je hit koji sasvim zavr?e na kritske tradicionalne pesme, ve?ina peva?a školovana je na orijentalnim instrumentima (buzuki, uti, baglama itd.) i tome sli?no.

Rebetika spada u tradicionalnu muziku (paradosiako), to je nacionalni ponos, klasi?na muzika, s vizantijskim korenima, sluša je i staro i mlado. Poklanja joj se mnogo više pažnje nego našoj marginalizovanoj "narodnja?koj" muzici, izdaju se zbirke tekstova rebetike, biografije umetnika, kolekcije starih interpretatora itd. Oni razlikuju i škole u okviru te muzike (smirnjanska, solunska, atinska, ajvali?ka/pergamska itd), koje imaju svoju tradiciju, uzore, to je cela jedna umetnost. Nijedan Grk ne?e re?i da prezire svoju tradicionalnu muziku, sve i ako je ne sluša. Bar ja nisam do sad naišao na takav slu?aj.

Ho?u da kažem, u Gr?koj je prema našim kriterijumima manje-više sva muzika narodnja?ka.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
To je ovo, je l'?

Slika

Snimio sam ga tek nedavno, nisam još stigao da ga detaljno preslušam. Od starijih, osim fenomenalne pesme "Sorry" koju je pomenuo _FreestEIleŽ ("Moro mou, sorry, / ma eho vrei kalytero agori / ki edo teleionei to diko mas story..." :) ), imala je i onu "Agori mou" koja je takoðe za se?enje vena:*

Agori mou,
gia alla meri evala tin plori mou,
fourtounes to limani sou eihe agori mou,
me pligoses ki afto den to ksehno...

Šta ?u, poneo me sevda'. :muzika:

Hvala Angramaina za ova objašnjenja...
Ina?e, da, to je taj album od Elli, odli?an je.Sex, Ti tis exeis vrei, Itan psema, Pare me, Kalimera i prelepa balada Erotas einai, su meni najbolje pesme sa tog albuma.Ina?e, nabavio sam njen Platinum edition sa najve?im hitovima i ima odli?ne pesme, kao npr Bye bya (duet sa Tsalikisom), Masai, Agori mou, Gine, Tha perimeno (ovu je obradio Saša Mati? i zove se Kralj izgubljenih stvari...žalosno)...
Ina?e, mislim da grci ne dele svoju muziku na dobru i lošu kao mi, ve? slušaju sve.Kad gledam neke profile na raznim sajtovima, svi pišu da slušaju greek music, niko ne stavlje rembetika, greek pop itd.A što se ti?e Despine, u pravu si AngraMaina, imam njen live disk, i kad ga opi?i sa Xorepsete, Xatzikuriakeio...a i primetio sam da svi na svojim koncertima (Anna, Despina, Antonis...) pevaju pesme poput Istoria mou i Mia fora monaxa ftani...obožavam te dve pesme...slušam ih non stop.Ina?e, ko voli Annu Vissi, preporu?ujem da nabavite njen live disk (2cd) iz 2004.Ja sam ga jedva nabavio, ali kad sam ga kona?no našo, još uvek se ne odvajam od njega...
@ Free: da mislim na Litsu Giagkousi...Imam jedan njen album, na kojima se nalaze Os edo, Aneksitila simadia, a i ostale nisu loše...
@ Angramaina: i ja obožavam Glikeriu, odli?na je.Mnogo mi se sviða jedna pesma koju je uživo izvela - Giftopoula sto xamam.Dobre su mi Surto, Mexri na vroume ourano, Mia ginaika, Feggarades tis kiklades....a potraži?u i ovu novu pesmu za koju si reko.BTW, a jel znaš možda šta je to Fame Story, toliko popularno u Gr?koj???
Korisnikov avatar
By dimitriades

Hvala Vam na saradnji.

GS Tim
Korisnikov avatar
By Zemunac

Hvala Vam na saradnji.

GS Tim
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!