Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Dante napisao: te duboko prezirem sklonost balkanske bagre prema pirateriji.
samo mi balkanci kupujemo pirateriju m?

ont: ne kupujem.

nekada sam kupovala "original" kasete.
onda sam porasla promenila mi se politika i prestala.

ne radi se tu o postovanju. neki izvodjaci sami podrzavaju pirateriju sto je meni ok.
Korisnikov avatar
By svejedno
ja vise ni ne skidam muziku. ranije sam imao ceo jedan komp koji je postojao samo za skladistenje muzike.

a nikada nisam kupovao originale, sem par vinila; ja sam od onih koji podrzavaju pirateriju ,)

..

lm, sada sve...ali SVE..postoji na savrsenom dzuboxu zvanom jutjub, te vise ni ne skidam muziku, nista.

sta nema na jutjubu, ima na drugim stranicama. cak i fb mi sluzi da se povezem sa umetnicima koji tamo izbacuju svoje najnovije stvari etc. i majspejs je odlican sa te strane.

..

poenta - ne, ne kupujem originale.

nikad nisam i nikada necu, verovatno.

..

neki moji drugovi kupe, kao podrsku tom & tom bendu ili proizvodu, ja ne.

ja dupoko prezirem sklonost MTV bagre ka novcu. i microsoft bagre npr.

i svesrdno podrzavam pirateriju.

..

podrsku kupovinom originala pruzam samo mladim & nebogatim umetnicima. ili basbas dobrim umetnicima.
medju koje ne spada niko od pop MTV bagre.
Korisnikov avatar
By now_pictured
svejedno napisao:ja vise ni ne skidam muziku. ranije sam imao ceo jedan komp koji je postojao samo za skladistenje muzike.

a nikada nisam kupovao originale, sem par vinila; ja sam od onih koji podrzavaju pirateriju ,)

..

lm, sada sve...ali SVE..postoji na savrsenom dzuboxu zvanom jutjub, te vise ni ne skidam muziku, nista.

sta nema na jutjubu, ima na drugim stranicama. cak i fb mi sluzi da se povezem sa umetnicima koji tamo izbacuju svoje najnovije stvari etc. i majspejs je odlican sa te strane.

..

poenta - ne, ne kupujem originale.

nikad nisam i nikada necu, verovatno.

..

neki moji drugovi kupe, kao podrsku tom & tom bendu ili proizvodu, ja ne.

ja dupoko prezirem sklonost MTV bagre ka novcu. i microsoft bagre npr.

i svesrdno podrzavam pirateriju.

..

podrsku kupovinom originala pruzam samo mladim & nebogatim umetnicima. ili basbas dobrim umetnicima.
medju koje ne spada niko od pop MTV bagre.
znaci popularni pevaci ne zasluzuju da su placeni za to cime se bave i za to u sta uloze trud i novac?

ja nisam nikakav andjeo, i isto upotrebljavam torrente i sve
ali cini mi se da svako zasluzuje da je placen za ono sto radi
Korisnikov avatar
By spliff
placeni budu kada idu na turneju
tu nema piraterije
vecina domacih bendova vishe i ne izdaje diskove ili ploche, vec nove albume stavljaju na net
Korisnikov avatar
By Dégénération
spliff napisao:placeni budu kada idu na turneju
tu nema piraterije
vecina domacih bendova vishe i ne izdaje diskove ili ploche, vec nove albume stavljaju na net
A sta cemo za filmove? Zaradjuju od bioskopskih prikazivanja? Pogotovo domaci autori...
Korisnikov avatar
By now_pictured
a ja sam kupio danas deluxe talk that talk od rihanne, i izgleda NEVEROVATNO uzivo pakovanje i booklet i sve
sve slike su savrsene
Korisnikov avatar
By antibiotic
u zadnje vreme samo tori amos i pj harvey , podrzavam i kolekcioniram :)
Korisnikov avatar
By spliff
Dégénération napisao:
spliff napisao:placeni budu kada idu na turneju
tu nema piraterije
A sta cemo za filmove? Zaradjuju od bioskopskih prikazivanja? Pogotovo domaci autori...
ako se ne varam ova tema je u folderu muzika :snob:
Korisnikov avatar
By spliff
i josh jedna stvar...
skidanje muzike sa neta nije piraterija
piraterija je kada tako skinutu muziku prodajesh
i na taj nachin zaradjujesh
Korisnikov avatar
By now_pictured
spliff napisao:i josh jedna stvar...
skidanje muzike sa neta nije piraterija
piraterija je kada tako skinutu muziku prodajesh
i na taj nachin zaradjujesh
ne
piraterija je vec ako skines muziku ili bilo sta sto ne bi smeo da skines
Korisnikov avatar
By Dégénération
spliff napisao: ako se ne varam ova tema je u folderu muzika :snob:
Hmmm... prodaja piratskih diskova je vec tezi oblik kriminala. Sigurno postoji tacan pravni naziv za tu vrstu delatnosti...
Btw, piraterija je piraterija ma u kom folderu se nalazili.

A sto se tice turneja... mislim da bismo taj primer mogli da primenimo npr. u zivotu obicnih ljudi. Tako da oni ne budu placeni za svoj rad, vec da zive od dnevnica kada idu na sluzbena putovanja (posto se one mnogo vise placaju od sedenja u kancelariji)? :puzzle:
Korisnikov avatar
By *deni*
Dégénération napisao: ..A sto se tice turneja... mislim da bismo taj primer mogli da primenimo npr. u zivotu obicnih ljudi. Tako da oni ne budu placeni za svoj rad, vec da zive od dnevnica kada idu na sluzbena putovanja (posto se one mnogo vise placaju od sedenja u kancelariji)? :puzzle:
Diskografija je specifičan biznis i po tome što izvođači praktično jedan te isti proizvod - album sa 8, 10, ili 12 novih pesama prodaju XY puta.
Od zarade treba namiriti ne samo izođače, već i sve ostale pojedince i pojedinke koji su učestvovali u stvaranju albuma - kompozitore, tekstopisce, aranžere, dizajnere omota itd. U tom smislu je piraterija nemoralna, jer ti skineš na divljaka neki album, a ne pitaš se od čega će da živi stihoklepac, producent i aranžer tih numera. On ne može da ide na turneju od koje će imati zaradu. Zbog toga ti ljudi unapred naplaćuju svoje usluge od pevača. Jedna pesma - 1000 evra, pa ti plati i snimaj.
U Srbiji je sunovrat diskografije počeo početkom devedesetih, zbog naglog osiromašenja naroda.
Do tada su tiraži ploča i kaseta bili zavidni, narod je voleo da sluša muziku i kupovao je ploče. U jednoj relativno maloj zemlji je za svaki respekt životni tiraž jedne Zorice Brunclik, koja je u svojoj karijeri od Vardara do Triglava prodala preko 15 miliona primeraka svojih albuma.
Sve to do devedesetih. Narod je zadržao ljubav prema slušanju muzike, ali je izgubio kupovnu moć. Na to je došao i razvoj interneta, tako da danas imamo situaciju kakvu imamo. Albumi se niti izdaju, niti prodaju. Sem u slučaju nekoliko zvučnih imena i zvezda iz vremena stare Jugoslavije.
Korisnikov avatar
By Dégénération
*deni* napisao:U jednoj relativno maloj zemlji je za svaki respekt životni tiraž jedne Zorice Brunclik, koja je u svojoj karijeri od Vardara do Triglava prodala preko 15 miliona primeraka svojih albuma.
Sve to do devedesetih. Narod je zadržao ljubav prema slušanju muzike, ali je izgubio kupovnu moć. Na to je došao i razvoj interneta, tako da danas imamo situaciju kakvu imamo. Albumi se niti izdaju, niti prodaju. Sem u slučaju nekoliko zvučnih imena i zvezda iz vremena stare Jugoslavije.
Ma i pravni fakultet zavrsila, prodala 15 miliona... jos jedino ministarka nije bila.
Ako je stara Jugoslavija imala skoro 24 miliona stanovnika, onda bi bar deset ljudi iz mog okruzenja trebalo da voli i ima neku plocu od ZB (a nema niko). Ili si se ti zeznuo za jednu nulu, ili je doticna potpuno sisla s uma..?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!