Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Ja moram priznati da je to bilo jedno rock vece.Gruvalo se:rock:
By dukkehjem
Originally posted by Ulix
Originally posted by dukkehjem

konacno mi poslo za rukom da upload-ujem :D
:yay:
sa slf-a:

''
:wow:

Kakva atmosfera. :hiphip:
:up:
pregenijalno bilo :)

a ti na sledecem da se nacrtas pod obavezno, po mogucstvu i sa deckonjom, ok? :lukavi:
jos od Nisa te cekamo ^^
Originally posted by Tungi

Ja moram priznati da je to bilo jedno rock vece.Gruvalo se:rock:
meni najbolji koncert na kome sam bio je bio ovaj u Sapcu
p.s.mnogo mi j slatka i bilo mi zao da isecem onaj deo, tek sad videh poruku
Korisnikov avatar
By Nikodim
Obozavam je... Ta energija uvek me pokrene!!
Korisnikov avatar
By Tungi
Josipa Lisac na Večeri sevdalinki u Beogradu

Link
Korisnikov avatar
By Tungi
'Ljudima je čudno što se nisam predala'

Slika

S glazbenicom koja će 10. prosinca u Hypo centru održati koncert kao posvetu Karlu Metikošu, razgovarali smo o njezinom unikatnom stilu, ljubavi i predanosti glazbi

Josipa Lisac zasigurno je neponovljiva ličnost na domaćoj glazbenoj sceni. Od ranih 90-ih, brojne koncerte posvećuje svojoj životnoj ljubavi i suputniku u glazbenom razvoju, prerano preminulome Karlu Metikošu. Njihov zajednički album iz 1973. godine, 'Dnevnik jedne ljubavi', ostao je do današnjeg dana jednim od najboljih konceptualnih rock ostvarenja i antologija hrvatske diskografije. Zajedno su ostvarili oko 13 LP albuma i CD-a, s njegovim autorskim i producentskim pečatom. Koncert koji će se 10. prosinca održati u Hypo centru još jedna je unikatna i topla glazbena posveta Karlu u kojoj će publika imati priliku uživati. Povodom njezina nastupa, popričali smo o stilskim pripremama.

Par riječi o originalnoj odjevnoj kreaciji koju možemo očekivati na koncertu 10. prosinca?
Dizajnerica Ksenije Vrbanić, koja vodi Xenia design upravo dotjeruje komplet za koncert. Upravo mi je javila da nije još gotova, tako da još nisam sigurna bez koje polovice, gornje ili donje ću se pojaviti na koncertu. Inače, ja sama skiciram modele, onda puno komuniciramo, a na drugima je da na temelju vlastite mašte i umješnosti usliše želje po narudžbi. Zato volim raditi s ljudima koji su provjereni, s kojima surađujem dugi niz godina. Obično kad dođe konačni model, oduševim se i pomislim: kako je to famozno! Naravno, u tom procesu, uvijek krećemo ispočetka. Devedesetih sam najviše surađivala s Idom Stipčić Jakšić s Brača. Kad bih naručivala od nje, kreacije bi bile od metala, žica, ponekad bi se dogodilo da stignu dva sata prije samog nastupa, spakirane u nizu kutija. To su bile više konstrukcije koje bi trebalo nekako odjenuti! Onda bih provodila vrijeme konzultirajući se s njom preko telefona kako se primjenjuju njezine kreacije. Uvijek je bilo ludo i zanimljivo! Isto, kad mi je stigla maska od slovenskog dizajnera i kostimografa Alana Hranitelja, odmah sam rekla samoj sebi – to je to! Volim iznenađenja, ne mogu podnijeti dosadu i predvidljive reakcije pa tako ni klasične kreacije. Ja sve nosim, ništa ne nosi mene. Ljudi me stalno zapitkuju za stil, ali to je samo zato što sam ih naučila na stalne promjene i neobičnosti, to je moja normala.

Kakav repertoar pripremate za ovogodišnji nastup?
Mislim da svi radimo u zadnji čas najbolje, mene zadnje dane prije nastupa uhvate kreativni nemir i neki uzurpirajući ritam. Mnoge stvari za koncert još slažem, preslagujem, pripremam, gledam što još mogu dodati, hodam po stanu i mislim, mislim, mislim, sve dok mi u zadnji čas ne sine: dođe mi neka riječ ili neko rješenje. Jako se veselim izvođenju pjesama koje su na repertoaru, a uz njih naći će se i jedno glazbeno iznenađenje, koje moram koncipirati do kraja. Prije koncerta uvijek se osjećam izrazito lijepo i pozitivno uzbuđeno, jer znam da su svi moji koncerti, a ne samo ovaj posvećeni Karlu, kao uostalom i sve u mom životu. Moje razmišljanje je da se ljudi trebaju naći i da se stvari trebaju dogoditi u životu, ništa nije slučajno. Karlo i ja smo slične osobe koje su pronašle isti put i strast prema glazbi. Usto smo bili jedno drugom i najveći prijatelji. Zbog nekih energija, to se trebalo dogoditi.

Ovaj put kao posebni gosti pojavit će se Matija i Arsen Dedić, možete li opisati suradnju s njima?
Arsen je vrhunski glazbenik i s njim je već sve dogovoreno. Njemu i Matiji potpuno vjerujem, dala sam im slobodu da na svoj način prorade i pripreme neke teme i znam da će biti najljepše što može biti.

S jedne strane, ističete da volite stalne promjene i uzbuđenja, a opet, već godinama vjerni ste jednom muškarcu ili bolje rečeno, uspomeni na njega. Osjećate li to ponekad kao kontradiktornosti u karakteru?
Mnogo sam razmišljala upravo o toj dimenziji moje ličnosti: odana sam i imam dugogodišnja prijateljstva, visok prag tolerancije, znam slušati ljude i tolerirati nesporazume, jer ljudi su kompleksni. To zapravo ide tom linijom da sam tradicionalna, a kad se okrenem oko sebe i pogledam tuđe živote, nije bitno, mlađe ili starije generacije, oni su samo naizgled jako odani i vjerni, a u svima postoji neki skriveni vjetropir. Postoje dugogodišnji brakovi u kojima ljudi više nisu vjerni ili nikada ni nisu osjećali pravu ljubav i to nikoga ne čudi. Tako da je moje ponašanje možda iznenađujuće za društvo u kojem se tako živi i razmišlja, ali ja savršeno pašem u svoj milje. Naravno, u današnje vrijeme, teško je povjerovati da postoji takva vrsta predanosti i da se na to gleda kao na bajku. Ja uvijek idem svojim putem, ne smatram da sam tu uopće kontradiktorna. To je jedna od vrijednosti do kojih držim, kao do stvaranja pjesama.

Proteže li se ta neukalupljenost i na druge aspekte Vašeg života, a ne samo na glazbeni izričaj?
Možemo to primijeniti na sve dimenzije: recimo, ja ne izlazim na domjenke, pogotovo kad svi idu da bi tamo bili viđeni. Ne želim raditi isto što i svi. To me na neki način i smeta: na tim domjencima se uglavnom ništa ne radi, ne priča se ni o čemu sadržajnom, ljudi se samo dolaze pokazati. Više mi se ne sviđa ni što me ističu kao originalnu: to nisam ja, to je samo dio mene koji ide na scenu, ali ja sam i oni manje razvikani, skriveni dijelovi koji se kasnije ne vide, bitno je sagledati cijelu priču.

Gdje nalazite inspiraciju?
Otkuda taj poriv, o tome se jednostavno ne razmišlja, jer kad bi taj poziv bio namjeran, iskalkuliran, odmah bi se primijetila artificijelnost. To je nešto što dolazi iznutra, iz mlade djevojke koja još uvijek mašta, sanjari i sniva. Meni je uvijek kao da je prvi put. Nisam htjela postati čangrizava iako sam svjesna stvarnosti koja me okružuje. Ipak, na dva sata koncerta meni se promijeni svijet. Ništa me nije pokolebalo da ostanem entuzijast. Ljudi se danas tome čude i ponekad me pitaju kako to da se nisam predala, da me život nije slomio, a iza mene je takav dugi slijed godina. Za mene je zanos života Karlova ljubav, prenosim to kroz svaku pjesmu. Divim se ljudima koji žive ljubav i spremni su je pokazati. Recimo džez je moj prijatelj. Svi se slažu da glazbenike ne bi trebalo pitati za žanrovsko određenje, sam umjetnik jasno pokazuje što radi i kakav stil ima. U glazbi i u svemu drugome. Puno toga kod mene dolazi iz inspiracije klasičnom glazbom, džezom, u zadnje vrijeme sam zaljubljena u new age, elektroniku, house. Davno sam išla i na partyje, s nekim mladim ljudima... OK, bilo mi je bez veze, ali poanta je da sam otvorena prema novim glazbenim idiomima i sve to nosim u sebi.

Imate li male dnevne rituale i kakav način života Vam odgovara?
Ja sam zapravo snježna osoba. Tek po zimi prodišem, kad padne prvi snijeg, sve se zabijeli, tako je lakše živjeti u bjelini i čistoći. Ali najviše volim čistoću duše, savjesti i srca. Fascinira me priroda. Inače ne pazim na prehranu, jedem ono što mi je fino, ipak se zadnjih godina klonim mesa, ponekad probam piletinu, obožavam integralnu rižu i jedem puno povrća. Rekreiram se svaki dan.

Koje bitne poruke prenosite publici? Postoji li neka impresija nakon nastupa koja Vas je izrazito dotakla?
Uvijek najjače poruke dolaze kroz moj rad, ali i moju cjelokupnu osobnost. Bilo je prekrasno kad mi je jednom prilikom pristupila jedna djevojka koja mi je povjerila da je oduvijek pokušavala raditi stvari na svoj način, ali da je to uvijek bilo osuđivano od okoline. Bilo joj je jako teško sve dok nije našla u meni nekoga tko je bio sličan i od koga je dobila poruku da može sve što poželi.

Često ste isticali da preferirate nastupe u intimnijim klubovima.
Hypo centar mi se čini kao lijepa dvorana za koncert, mislim da je tih otprilike tisuću mjesta sasvim lijepa mjera. Naravno, ja više volim intimne prostore i najradije bih imala koncert u svom stanu, a već sam ga jednom priredila u vrtu za 70-ak ljudi. Najdraži su mi takvi neobični koncerti, a opet oni su i najteži. Najbolje je kad nastupam pred stotinjak ljudi, da se vidimo, imamo kontakt, da se osjećamo. Takva intimnija interakcija za umjetnika je najbolji feedback. U većem prostoru nekako imam osjećaj da gubim kontakt, ne znam gdje sam, kao da neka zavjesa, zastor pada između publike i mene, a to mi nekako nije drago.

Što slušate u zadnje vrijeme, postoji li određena domaća glazbena struja koja Vam je posebno zanimljiva?
Slušam apsolutno sve, volim biti jako informirana. Od klasike, new agea, jazza, popa i rocka, jedino ne mogu slušati dok se vozim u autu. Što većina ljudi tako površno radi, zamislite! Uopće se ne mogu koncentrirati na doživljaj glazbe ako nisam posvećena slušanju, i to u odgovarajućem prostoru. Dragi su mi Coldplay, Muse, uvijek sam vjerna Bobu Dylanu, Diani Reeves, ali oduševljavaju me i mladi reperi, TBF, Elemental, zatim Lidija Bajuk, Tony Cetinski, Ivana Kindl koja ima prekrasan glas, Đani Stipaničev… sve su to odlični glazbenici.

Kad se ne bavite glazbom, što radite? Imate li neki hobi koji Vas okupira?
Nemam hobi, sve što radim podređeno je glazbi i koncertima. Nisu mi jasni ljudi koji imaju hobije. Obično ono što nazivaju hobijima zapravo doživljavaju kao osnovnu strast, ali koju možda nisu osvijestili u ranijim godinama života.

Poznato je da radite duge stanke između albuma. 'Živim po svome' izdan je prošle godine, radite li već na novom projektu?
Malo je rano za razmišljanje o novom albumu! Ali već imam neke ideje. Voljela bih da moj idući album bude pregled naših hrvatskih tradicionalnih pjesama. Već planiram nešto s Elvisom Stanićem, ali čekamo pravi trenutak.. Ima prekrasnih pjesama u našoj baštini, međimurski blues je divan, taj glazbeni izričaj mi je fascinantan. Htjeli bih prošetati kroz Slavoniju, Dalmaciju, Istru i sakupiti niz pjesama.

LINK

Opet ne mogu ici:sigh:
By Ulix
Originally posted by Tungi
Nisu mi jasni ljudi koji imaju hobije. Obično ono što nazivaju hobijima zapravo doživljavaju kao osnovnu strast, ali koju možda nisu osvijestili u ranijim godinama života.
:up: :lol:
Korisnikov avatar
By bern
Samo da vam hejtujem temu :p
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
''
predivan nastup. :love:

jako se nadam da će opet nastupiti u Srbiji, jer sam koncert u NS propustio! :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni taj live iz 2001.,i instrumentalno i vokalno mocan u odnosu na kasnije koncerte.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, taj koncert je remek delo. ona je veličanstvena, a aranžmani su :hypno:
Korisnikov avatar
By Tungi
Josipa Lisac: Moj Karlo je bio metroseksualac

Za Karla i mene veljača je oduvijek bila mjesec žurki. Puno divnih jela se izjelo, puno, puno prekrasnih vina se popilo, bilo je šampanjca... Danas takvo što ne mogu sama napraviti. Ali čovjeku se u mislima dogodi nešto lijepo i onda kaže: “Hvala ti, živote, donio si mi lijepe trenutke”.

Treba slaviti život – govori Josipa Lisac uoči 61. rođendana koji 14. veljače ne namjerava posebno obilježavati. Prije 20 godina ga je posljednji put provela sa svojom životnom ljubavi Karlom Metikošom, ali i danas, premda Karlo nije fizički prisutan, u samoći i mislima na njega slavi njihovu ljubav. Karlov je rođendan bio šest dana prije Josipina, ali bi dan svoje ljubavi uvijek slavili 6. veljače.

S ljubavlju koja za nju nikad nije umrla Josipa je nastavila kročiti kroz život. Nesebično se prepušta glazbi i publici koja cijeni njezinu posvećenost i fokusiranost na ono što radi – dok pjeva, razgovara s ljudima ili jednostavno samo intenzivno razmišlja o Karlu, glazbi, sebi i ljudima kojima je okružena. Pa i o modi, zašto ne?

Pratite li što se zbiva na modnoj sceni?
- Moram priznati da jako pratim. Kad god uključim televizor, okrećem na Fashion TV, a uz to pustim glazbu s CD-a, neki dobar jazz, rock... Ipak, slijepo ne slijedim modu. Zgodno je pogledati to sve, zanima me što je novog. Obično se ne volim odijevati u nešto što je „in”. Evo, Jean Paul Gaultier u siječnju je predstavio liniju “haute couture” za proljeće/ljeto.

Sve manekenke, pa i on, imale su irokezicu. A ja sam je imala u prosincu na koncertu u Zagrebu. Zapravo, nije Gaultier smislio irokezicu, a nisam ni ja. To je smišljeno u 70-ima, to su već smislili Indijanci. (smijeh) Možda je u pitanju i intuicija... Moda jako juri i kad biste je pratili u stopu, vi biste izludjeli. Zato radije imam stilista u sebi. Ako vidim da baš svi nose nešto, ja to sigurno neću poželjeti.

Prada, Dior, Louboutin

Ulažete li puno u odjeću? Poznato je da imate dizajnere s kojima surađujete godinama...
- ... Kseniju Vrbančić, Idu Stipšić-Jakšić, Alana Hranitelja, Stašu Čimbur. Imam ja njih sve. Ne moram puno ulagati u odjeću, jer dosta toga i čuvam. Neke komade, naravno, ne mogu staviti u vlastiti ormar, jer je riječ o konstrukcijama popu onih Idinih od žice. Sve su to ekstravagantni materijali – žica za obranu od komaraca, kamenje, ribarska mreža... Sve su to komadi koji su divni i specijalno rađeni za mene. Ja samo u sebi moram imati osjećaj stilizacije.

Volite li odjeću stranih dizajnera?
- Jako. Ne treba to isticati, ali na splitskom sam koncertu, primjerice, nosila Pradine čizme, a na prosinačkom u Zagrebu Christiana Diora. Znate, ja vam u svom ormaru imam cipele Louboutin, odjeću Yohjija Yamamota koji mi je super, Yves Saint Laurenta koliko god hoćete. Jako ga volim, još uvijek čuvam njegove cipele iz ranih 80-ih. Lijepo je kad mogu imati odjeću stranih dizajnera, ali se s tim ne pravim važna. Kaj bi ja sad to isticala? Isticat ću naše kreatore, jer u njihovoj odjeći vidim veliki rad i želim im dati potvrdu. Ja se ponosim hrvatskim dizajnom, kao i mojom frizerkom Milom Višnjić s kojom surađujem od početka 80-ih. To je jedno predivno prijateljstvo...

Što je za vas njegovana žena?
- Njegovana žena je ona žena koja ima vrijeme za sebe, koja se posvetila sebi i koja nikad nije izgubila sebe bez obzira na obveze i profesiju. Kroz pročišćavanje i njegovanje tijela njegujete i duh. To je i dokazano. Evo, ja sam baš jučer imala dan pročišćavanja – gimnastiku, vježbala sam... Na podu, u zraku, na biciklu, sva sam se izmorila. Da ne kažem da je to bio jedan sado-mazohistički dan. (smijeh)

Idealan dan?
- Da, idealan. Napravila sam i kupku. U posljednje vrijeme koristim sve te dječje kupke, sve to mliječno...

Slika

Zato vam je koža tako fantastična?
- Lijepa je, definitivno. I jako osjetljiva. Pa sam se masirala... Žena sebi mora priuštiti takve trenutke. Mora uživati... Ja pustim neku glazbu i onda se dva sata bavim sobom. Prije toga se „ubijem“ vježbajući, poslije se opuštam. Možda mi u tim trenucima dođu neke misli, neke želje, možda pomislim “mogla bih ovo, mogla bih ono”. To je to. Kreme kao kreme nisu toliko bitne.

Bavite li se rekreacijom?
- Moj bicikl je parkiran u garaži, ali ja odem na golf, pa se rekreiram. Svatko od nas ima nešto što ga zanima. Kad god stavim kremu na lice, mislim se kako mi je ne znam što palo s neba. Pomislim: “Joj, to će sad meni biti super, jao divno.” Kao malo dijete. Onda sredim nokte, a imam super osjetljive nokte. I ne grizem ih, ljudi pišu gluposti. Ma neee... Inače jako puno perem ruke. To je strašno, monstruozno. I nokti mi pucaju. Mislim, imam ja sve te vitamine u sebi, ali naprosto... Ali, ne grizem nokte. Te iste ruke i ti isti nokti su svako malo u kremama, pilinzima, njeguje se sve – od nožnog prsta, od tabana na koje stavljam japanske jastučiće koji izvlače sve moguće toksine iz organizma, pa do kose. A može se i bez toga... Poznajem žene koje sjajno izgledaju, a govore mi: “Ja se cijeli život mažem Niveom.” To je divno, jer njezina rečenica kaže da se cijeli život maže. To je važno.
Karlo bi imao 71
Koliko vam vremena oduzimaju ti rituali?
- Ništa, sve su to normalni rituali ujutro i navečer. Osim ako posvetim sebi vrijeme koje uključuje vježbanje i kasnije opuštanje.

Je li vas u posljednje vrijeme oduševila neka knjiga, film ili CD?
- Upravo čitam „Sjene vjetra“ Carlosa Ruiza Zafóna, a pročitala sam njegovu „Anđelovu igru“. To su knjižurine od 700 strana. Užas jedan. Pa sam se jučer mislila: ”Idem se radije ‘ubijati’ vježbanjem nego leći u krevet i čitati.” U kući imamo lijepu biblioteku, pa znam ponovno uzeti i stare knjige, jer sam nešto možda zaboravila. Više volim knjige iz kojih ću nešto naučiti. Malo uzmem Fromma, malo analiziram i filozofiram, uzmem poeziju. Imam sve od Vesne Parun, sve naše ljubavne lirike... Onda uzmem „Psihologiju uma“. (smijeh)

Kako ćete proslaviti 61. rođendan?
- Kaj ja imam slaviti? Ne slavim vam ja to... Šestog veljače sam bila na groblju, u stanu zapalila svijeću. Na taj smo dan Karlo i ja imali naš privatni dan ljubavi, naše Valentinovo. Uvijek bismo dva dana prije Karlova rođendana počeli slaviti. I onda bismo slavili dok se ne bismo umorili. (smijeh) Cijelu veljaču smo slavili, jeli, pili, baš nas je bilo briga... Tako se u toj veljači, u mjesecu Vodenjaka, sve natrpalo. I jednim bismo udarcem sve obavili.

Slijedite li i danas neke od tih rituala?
- To je nemoguće. Prisjetim se, odem na groblje, poredam i zapalim sve svijeće. Toga sam dana pričala na telefon s nekolicinom ljudi, podijelila misli... Onda tu pogledam neke fotografije... Kako je lijep, kao slika. Karlo bi sad imao 71 godinu. Baš sam jučer sa sestrom komentirala kako bi moj Karlo izgledao u 71. Sestra mi je rekla: “Ti bi ga tetošila kao što sebe tetošiš i kao što si ga uvijek tetošila.” Uvijek je bio ritual i za njega i za mene. On je tako slatki, on bi čitao i pušio dok bih ja šetala po stanu s maskom na licu. Fenomenalno. Oprostite, kako su prozvali one muškarce koji se uređuju? Me...?

Metroseksualci.
- Ne, ne...

Da.
- Metro, jel’? Znate one koji se uređuju...

Mislite na njegovane muškarce koji idu na pedikuru, manikuru...?
- Da, pa moj Karlo je to najnormalnije radio. Naša Lidija pedikerka nam je dolazila u kuću. Imao je prekrasan ten, koža mu je isto bila divna. Tako je bio njegovan. Očuvan. Kosa mu je bila prekrasna. Pa što?! Zar je normalno da se žena uređuje, a da muškarac pored nje izgleda kao da je izašao iz... Otkud? Je li to normalno. Ne znam zbog čega su se svi uzrujali, zašto svi pišu o tome kao da je to nemuževno. A krivo misle... Kako se usuđuju osuditi muškarce koji se uređuju? Ja drugačije razmišljam. Zapravo sam oduvijek drugačije razmišljala.

Link

Srecan rodjendan najdrazoj:sweet:

:love:
Korisnikov avatar
By sofia
:hail:

Hvala Tungi, konacno cela pesma! :kiss:
Korisnikov avatar
By Laerem
Josipa Lisac je izdala sve sto je predstavljala i nepovratno se kompromitirala kada je pristala sudjelovati u onoj orgiji mediokriteta i glorifikaciji lazno uljudjenog nacionalizma pod imenom "Moja domovina".

''
By Ulix
Tungi napisao:''''

:leviathan:
Kako joj je moćan glas u ovoj pesmi. :wow:
Korisnikov avatar
By Tungi
Laerem napisao:Josipa Lisac je izdala sve sto je predstavljala i nepovratno se kompromitirala kada je pristala sudjelovati u onoj orgiji mediokriteta i glorifikaciji lazno uljudjenog nacionalizma pod imenom "Moja domovina".

''''

Nista gore od svih onih pesama Jugoslaviji.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!