Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By M M and I
Ja takodje...Volta izlazi oko 7 Maja...ali se vec moze naci na netu...Ja isto imam ceo album sa 13 pesama (ukljucujuci tu i remixe)...

80-tak Mb....
Korisnikov avatar
By bakalar
Ne nadjoh ni jednu temu o njoj
:piski:

Volta
:rock:

p.s. samo da se ogradim slabo kapiram njene starije radove...
Korisnikov avatar
By Kylender
Bjork?!

Tokom 90-ih sam se radovao svakom njenon albumu. Posle toga, nabavljam ih skoro samo iz kolekcionarskih razloga. Preslusam ih vrlo, vrlo povremeno.
Korisnikov avatar
By colorado
Cek cek... Tek sad sam video P.S.
Kako mozes da ne kapiras starije radove i da se lozis na Voltu? Pa Volta je upravo presek njene cele karijere. Ima ritma kao prva dva albuma, ima elektronike i melodike kao Homogenic i Vespertine, i ima orkestracije kao Selmasongs. Voltom nista novo nije postigla.
By polarlicht4.1
Meni je "Volta" njen najgori album. Možda jedna ili dve pesme i toliko. Razočarala me. :ccn:
Korisnikov avatar
By Kylender
Upravo taj pokusaj da sakupi sve na jednom mestu je mene i ostavio ravnodusnim. Lepota jednostavnosti.
Korisnikov avatar
By V25
Ja volim Bjork prvenstveno zbog njene originalnosti i toga što se vidi da muziku pravi iz srca. Iako mi se ne sviđaju sve pesme, smatram da ima jako dobrih albuma, ali i pored toga što volim Timbalanda (iako znam da je radio samo dve pesme), "Volta" mi je i sa njegove strane kao i strane svih ostalih producenata ostao bled. Nema neki smisao kao njeni prethodni albumi, ne plasira neku ideju.
By Swanheart
mislim da sam ja jedina osoba koja nju ne voli, posle par preslusanih pesama uvek imam jaku zelju da pridjem najblizem zidu i da mlatim glavom o isti... :lood:
Korisnikov avatar
By Stanwik
Moj top 10 Bjork:

01 Play Dead
02 All Is Full Of Love
03 Army Of Me
04 Hyper Ballad
05 I Miss You
06 Violently Happy
07 Human Behaviour
08 It's Oh So Quiet
09 Venus As A Boy
10 I've Seen It All

Znaci nista mi se nije svidelo sa poslednja dva albuma, osim mozda Triumph Of A Heart (video edit) sa Medulle.
Korisnikov avatar
By iJazz
Originally posted by Swanheart
mislim da sam ja jedina osoba koja nju ne voli, posle par preslusanih pesama uvek imam jaku zelju da pridjem najblizem zidu i da mlatim glavom o isti... :lood:
Nisi jedina :hug: ...
Korisnikov avatar
By horus.
Ja sam je kao mali jako voleo, jer je skroz drugacija, ali mi je sada nekako skroz bla...
Korisnikov avatar
By Euro31
Zalosno ali istinito je vidjeti ljude kako polako ostaju iza...Primjer u gay klubu gledati 60to godisnje tate u zategnutim majicama kako drmaju uz britney...
tako i ovo sa bjork, volta je momenat sada, trenutno, smirenost, mozda prije bure, mozda samo uvod u nesto drugo..volta je politicki nastrojen, volta ima primjese stare kine, romantike i baroka...face koje su zeljele ritam sekcije i ponavljanje ritam mashine onda ste mozda trebali kupiti trance album ili ona stara dobro isprobana ritam sekcija, te jedno te isto, te jedno te isto...

Neki tip gore je napisao da i je vespertine bio uzas....sta si slusao? i da li iko obraca paznju na rijeci koje prate muziku i vice versa...

vidim vidim polako ostajete iza...
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by Euro31
Zalosno ali istinito je vidjeti ljude kako polako ostaju iza...Primjer u gay klubu gledati 60to godisnje tate u zategnutim majicama kako drmaju uz britney...
tako i ovo sa bjork, volta je momenat sada, trenutno, smirenost, mozda prije bure, mozda samo uvod u nesto drugo..volta je politicki nastrojen, volta ima primjese stare kine, romantike i baroka...face koje su zeljele ritam sekcije i ponavljanje ritam mashine onda ste mozda trebali kupiti trance album ili ona stara dobro isprobana ritam sekcija, te jedno te isto, te jedno te isto...

Neki tip gore je napisao da i je vespertine bio uzas....sta si slusao? i da li iko obraca paznju na rijeci koje prate muziku i vice versa...

Ako si im rekao... I da zachinimo to....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Onwb4-m ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mogu samo toplo da preporučim (____surrounded:) verzije njenih albuma na nekom malo kvalitetnijem sistemu zvučnika u DTS formatu. pesme dobijaju sasvim novu dimenziju u odnosu na stereo MP3 verzije, a posebno se ističe Medulla koja zvuči magično.

i ako neko slučajno ima Selmasongs surrounded DVD, bio bih tako zahvalan da ga podeli sa mnom. :)
Korisnikov avatar
By Hton
Medulla mi je ceo album savrsen:love:-ali mogu da ga slusam samo kada sam upao u duboku depresiju (pa da se jos malo ubedacim:D)
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Euro31

malo je (pre)smesno uzimati bjork kao primer nekakve avangardnosti. u najboljem slucaju ona je bila simpaticna dok je bila u k.u.k.l. ili dok su sugarcubes uzivo svirali dancing queen od abbe a da nisu ni znali akorde. debut isto simpatican kao nepretenciozan pop album. sve ovo kasnije je progresivna dekadencija, prodavanje jeftinih 'koncepata' a la "zamislite, napravila sam album samo od vokala!" (pretenzija na originalnost je smesna s obzirom na kolicinu mnogo boljih i zanimljivijih cisto-vokalnih ostvarenja), gde je sve sto se ne uklapa u vec poznatu bjork semu isprocesuirano, iseckano i izmutirano do besvesti kako bi podrazavalo one elemente koji su cinili ono sto je radila vec godinama, dovodjenje gomile priznatih muzicara iz raznih krajeva sveta, sa razlicitim muzickim pozadinama kako bi ih samo istretirala kao semplove koje je ranije pronalazila na sintisajzerima (ima se - moze se), pokusaj zalazenja u avangardu pri pravljenju soundtracka za film svog muza (koji je verovatno i sam jedan od najvecih pozera avangarde), pri cemu i dalje zvuci samo kao malcice rasejana bjork i pri cemu saradjuje sa akirom rabelaisom koji je i sam primer new-agey ambijentalnog muzicara koji pokusava da zvuci "eksperimentalno", posvecivanje vec dovoljno liricki i muzicki sramotne pesme (declare independence) kosovu i tibetu da bi se kasnije ogradjivala od toga u stilu "mene ne zanima politika, ja samo slusam svoje srce" - malo previse znacaja pripisuje sebi.
By polarlicht4.1
Originally posted by gneeebo
pokusaj zalazenja u avangardu pri pravljenju soundtracka za film svog muza (koji je verovatno i sam jedan od najvecih pozera avangarde)
:fancyklap:

Mogu samo da se složim bez ikakvog daljeg raspisivanja.
By cumpig
gneebo nam ga uvali do daske :D
i sasvim je moguce da si u pravu :deda:
uglavnom i mene odbija kad se stvari opasno svedu na pretencioznost, ali za Bjork uvek imam opravdanje :)
jebem li ga, i ja iesto tako voli jos od kad sam prviput cuo (i video spot) za Birthday . Sve ostalo je istorija za mene.
Volta je jedini album koji mi se stvarno ne svidja, Medulla, Vespertine i Homogenic su ipak sveto trojstvo.
Za muzica nemam pojma sta i kako snima, jedino mi se cini da je bas slatkis :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni je Medúlla u početku bila :wtf: . odslušah je par puta, ništa nisam skapirao, ma totalni smor. zapravo sam mislio: "evo još eksperimentalniji Vespertine", pošto ni Večernjaka nisam baš rado slušao. i onda sam malo "ušao" u celu stvar, pratio melodiju, kontao tekstove i proces zaljubljivanja je počeo. a nešto slično mi je sad i za Voltu. Wanderlust mi je sve bolja, Declare Independece obožavam, a jedino imam problem sa Dull Flame of Desire, isuviše mi je patetična.

ne znam da li se Björk loži na avangardu ili ne, ali je činjenica da je ona jedna talentovana umetnica koja je uspela da postane popularna, a da je sve vreme snimala samo ono što ona želi i onako kako to želi. uostalom, meni je (pre)smesno u celu tu priču sa Björk koja jeste deo mainstream scene učitavati neke underground wannabe momente i onda iz te pozicije nalaziti argumente za (ne)opravdanu kritiku.
Korisnikov avatar
By Blady
Ja sma njen fan... svaka joj cast, obozavam je ;)
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by 2Q2Bstr8

ne znam da li se Björk loži na avangardu ili ne, ali je činjenica da je ona jedna talentovana umetnica koja je uspela da postane popularna, a da je sve vreme snimala samo ono što ona želi i onako kako to želi. uostalom, meni je (pre)smesno u celu tu priču sa Björk koja jeste deo mainstream scene učitavati neke underground wannabe momente i onda iz te pozicije nalaziti argumente za (ne)opravdanu kritiku.
ukoliko snima dokumentarac o minimalizmu, pravi soundtrack za matthew barney-a i pritom saradjuje sa akirom rabelaisom i zeenom parkins (a pretenzija je jasna i u samom zvuku), dovlaci konono i matmos da joj gostuju na albumu, obradjuje meredith monk, pravi dramu oko cisto-vokalnog albuma i ostalo, pretenzije su jasne.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni pretenzije nisu jasne. i kakva drama oko vokalnog albuma? ona taj album ima u planu od svoje 14. or something godine, bar tako je izjavila. je l' se i tad ložila na avangardu? :blenta:

to su sve tvoje interpretacije, zar ne?
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by 2Q2Bstr8
meni pretenzije nisu jasne. i kakva drama oko vokalnog albuma? ona taj album ima u planu od svoje 14. or something godine, bar tako je izjavila. je l' se i tad ložila na avangardu? :blenta:

to su sve tvoje interpretacije, zar ne?
u tim godinama je svirala u post-punk bendovima i snimala svog dedu kako hrce. nista joj ne bih zamerio sto se toga tice.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!