- 30 Nov 2010, 23:33
ja ću malo ozbiljno-mislim da je pesma makedonska,sa nešto drugačijom melodijskom linijom,i tekstom...(ja imam petranku kostadinovu-edno malo mome)
eh,sad sam fenomen pesme-koliko znam i koliko sam sa ljudima razgovarao,radio beograd je bio neprikosnoveni "čuvar" nacionalnog blaga"-i niko tu ne bi imao šta da zameri da nisu počeli da se "kultivišu"-što će reći,da uvode operske momente u izvorne pesme...
to je išlo dotle,da je sve već ličilo na burlesku...
i narvno da je to zgodan trenutak da izbije jedna pesma koja udara tamo gde su ljudi najtanji...to se valjda zove kič-ja ne znam...
a momenat "kad mi leba daje,broji zalogaje" su na primer doživeli i moj otac i moja mati-verujem i mnogi drugi...
što se pak "grobarskih" pesama tiče,ima ih mnogo,i sve su...pa dirljive...
(znate već za jovu i decu...)
http://www.youtube.com/watch?v=qYSXbUWkdEo
i tako...pesma mi se sviđa...a sviđa se i marsu...
Originally posted by Mars
Ne znam da li da stavim ovde ILI društvo ILI medicina...
Šta mislite o ovoj pesmi?
''
Ko je mogao da napiše tako nešto?
Otpeva?
Koji muzički urednik uvrsti u kakav program na radiju?
ja ću malo ozbiljno-mislim da je pesma makedonska,sa nešto drugačijom melodijskom linijom,i tekstom...(ja imam petranku kostadinovu-edno malo mome)
eh,sad sam fenomen pesme-koliko znam i koliko sam sa ljudima razgovarao,radio beograd je bio neprikosnoveni "čuvar" nacionalnog blaga"-i niko tu ne bi imao šta da zameri da nisu počeli da se "kultivišu"-što će reći,da uvode operske momente u izvorne pesme...
to je išlo dotle,da je sve već ličilo na burlesku...
i narvno da je to zgodan trenutak da izbije jedna pesma koja udara tamo gde su ljudi najtanji...to se valjda zove kič-ja ne znam...
a momenat "kad mi leba daje,broji zalogaje" su na primer doživeli i moj otac i moja mati-verujem i mnogi drugi...
što se pak "grobarskih" pesama tiče,ima ih mnogo,i sve su...pa dirljive...
(znate već za jovu i decu...)
http://www.youtube.com/watch?v=qYSXbUWkdEo
i tako...pesma mi se sviđa...a sviđa se i marsu...