Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
zamislila me tema o Albahariju kao i Galatejin post tamo...

...zanima me misljenje raznoraznih filologa, lingvista i ostalih zainteresovanih ovde....

da li je izraz "kratka prica" prevedenica sa engleskog, ili je to i nasa knjizevna vrsta....

volela bih da cujem neku argumentaciju....kopala sam po svojim skriptama i pitala grupu anglista na fejsu i misljenja su razlicita...prof Prcic smatra (naravno :D) da je to prevedenica, dok prof Gordic smatra da ima dovoljno razlike da bude posebna vrsta....argumentaciju ni u skriptama nisam nasla...
To se sada menja kosmičkom brzinom. Pre pet godina bi bilo nepravilno, ali sada je iznikla tolika količina loših prevodilaca (sa engleskog) da praktično više i nije.
Meni je uvek bilo čudno da čujem tu kovanicu - kratka priča jeste pripovetka. Duga priča je novela, koliko me djevojačka pamet služi.
Druga stvar je što je uveliko je vreme hiperteksta. Značenje priče se do sada već hiljadu puta i produbilo i poništilo i vratilo na početak, pa u krug...još od Hemingveja postoji taj problem, jednostavno nije tako jednostavno reći (kao npr. novela kao duga priča, kod Bokača, ili pripovetka kao kratka, kod Kafke).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!