Den Simons je odličan kad piše fantastiku, prilično tupav kad piše horore. Kompletna Hiperionska saga je fantastična, a ni Ilion i Olimp nisu ništa gori, mada nešto nisam zadovoljan krajem.
Brendon Sanderson je otkriće godine za mene. Pročitao sam Red Magle: Poslednje carsto. Dečko mi to kupio za rođendan, kako on kaže "tražio sam neki SF shit i dali mi ovo"

Nije SF, više epska fantazija, ali nisam mogao da ispustim knjigu iz ruke, a nema nastavaka na žalost, tj. nisu prevedeni, tako da moram da sačekam da stignu iz Amerike originali da nastavim tamo gde sam stao. (
linAk na sinopsis)
Pročitao sam i prve tri knjige o Majlsu Vorkosiganu, od Loiz Mekmaster Bižol (Krhotine časti, Barajar i Plaćenik) i mogu reći da su odlične, iako na momente naivne u rešavanju zapleta.
Čajna Mjevil, sa romanima "Stanica Perdido" i "Grad i grad" je takođe jako interesantan i po meni obavezna je lektira za ljubitelje fantastike.
Frank Herbert i njegov klasik, "Hronike Dine" je isto vredan pomena ovde.
Tolkin je genije (ume da održi pažnju čitaoca za razliku od neverovatno dosadnog Kiša), a nije loša ni Belgarijada od Dejvida Edingsa. Malorijada je na čekanju
@Laerem-trol
Slobodno čitaj Stanislava Lema, kreni od Solarisa, pa ukoliko ne budemo imali sreće da crkneš od dosade, nastavi sa Fijaskom od istog autora, to će da te dotuče garant. Mada, s obzirom na tvoju kulturološku koprofiliju možda i preživiš.
p.s.
Hejteri nek idu na temu o Danilu Kišu i njegovim glupostima

Valjda će da se skupe 2 čoveka koja mogu o tome da diskutuju a da ne crknu od dosade;)