Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
^Orlando i Dante
Fanatistkinja je ženski fanatik. :awesome:
A ovo pitanje za Desu mi je zanimljivo, ne znam šta je gore da nije čula ili da je čula i primila se. :shrug:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Dante

Stajem uz Orlando i podizem ulog: govori sta god hoces za baba-Desu, ali je opet bolja od tog sarlatana sto ga imas na avataru.
Branko šarlatan?! Ajme, gospe i svi sveti! Branko je pesnik a Desa je pamflet. Branko je umetnik a Desa je transparent. Branko je sebi obezbedio mesto u večnosti dok je Desa umrla kad i Tito i partija.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
^ Ziva je Desa, umrla nije. Kad ti ja kazem.
A danteovom konstatacijom sam poprilicno zapanjena, moram priznati. To sto se neko valja u 5 ujutru po plocniku ispred Kluba knjizevnika ne znaci da je sarlatan. :)
By Speculum Columbae
Nisam valjda proveo ovolike godine citajuci poeziju, da bih se bavio Miljkovicem.
Ne volim ni ja Desu, ali od dva zla, ona je ipak neznatnije.

Oh, da...naravno, ovakav moj sud ne proizilazi iz toga sto sam ja nekakav kriterijum za odredjivanje vrednosti bilo cega. Naravno da nisam, moze Branko da valja i pored mene, ali eto. Ostajem na klasici i smatram da je jedna od najgorih stvari koje su se desile ne samo srpskoj, vec knjizevnosti uopste.

Ono sto ne poricem je da je Miljkovic velicina. Iz meni nejasnog razloga, ali velicina. A posebno napominjem, da ne pomislite da sam drzak...mislim, ja sam realno kurac. Ali ovom kurcu se ne dopada Miljkovic, vec npr. Sordelo, ili Gvido Kavalkanti, ili Alkuin. I to, opet, ne znaci da se necu pretvoriti u malu iz Egzorcista, kada mi spomenete Miljkovica i slicnu knjizevnu bagru.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
mada, moram priznati da OVAKO JASAN stav, jos i takav, prvi put cujem povodom Miljkovica
i to mi super! stvarno. :up:
Korisnikov avatar
By Galateja
A šta je super u tome da se pljune po nekom i da se kao jedini argument navede stepen šarlatanstva?!
By Speculum Columbae
Ne umam da funkcionisem na drugi nacin, na zalost. Ne volim da relativizujem. Mogu satim da raspravljam zasto nesto valja, ili ne valja, ako je golo govno, dzaba sva prica i udari hormona.
I imamo jednu zajednicku osobinu koja se tice Miljkovica, ti i ja, Galateja.
Kada bi, npr. dosao, iznenada Kafka, ili Rilke da prokomentarise Miljkovica, to bi bilo tacno. Ovako, i ti i ja gresimo.
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Ja bih bas volela da upoznam osobu koja nije cula za Desanku Maksimovic, iz puke radoznalosti.

ont:
Sa neodgovornim, infantilnim parazitima ni u ludilu.
Korisnikov avatar
By Galateja
Treba misliti u dimenzijama a ne u kategorijama, jer ništa nije ili-ili, ne postoji crno-beli koncept već je prisutan niz nijansi da bi se od bele došlo do crne. ;)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Galateja

A šta je super u tome da se pljune po nekom i da se kao jedini argument navede stepen šarlatanstva?!
Super je jer ce ionako njih abcdefgh* reci da je Miljkovic ,,diiiiiiivan" ili da ga mnogo vole na keca/ iz topa/ bez problema.

*a, b, c, d, e, f, g, h su prirodni brojevi
(a, b, c, d, e, f, g, h) E R
By Speculum Columbae

Treba misliti u dimenzijama a ne u kategorijama, jer ništa nije ili-ili, ne postoji crno-beli koncept već je prisutan niz nijansi da bi se od bele došlo do crne. ;)
I mislim u dimenzijama. Ti i ja smo crno i belo. Ti i ja nista nismo ostavili, tako da nemamo sta da pricamo o Miljkovicu. Miljkovic jeste. Zato prepustam Sekspiru, ili Kafki da proceni Miljkovica. Ili Nepoznatom Narodnom Pesniku (pre ce biti Pesnikinji)
Korisnikov avatar
By Galateja
@Orlando
Ne bih rekla, tek vas nekolicina se oglasilo na mojoj temi o Miljkoviću...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady

@Orlando
Ne bih rekla, tek vas nekolicina se oglasilo na mojoj temi o Miljkoviću...
NE KAPIRATE OBOJE:

I ta nekolicina je mnogobrojna. U pitanju je i vise nego dovoljan broj makar i nesretno pametnih ili obrazovanih pojedinaca.
I tu pocinju valeri, i tu treba traziti.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Dante

I mislim u dimenzijama. Ti i ja smo crno i belo. Ti i ja nista nismo ostavili, tako da nemamo sta da pricamo o Miljkovicu. Miljkovic jeste. Zato prepustam Sekspiru, ili Kafki da proceni Miljkovica. Ili Nepoznatom Narodnom Pesniku (pre ce biti Pesnikinji)
...da, samo što sam ja pročitala desetak knjiga o poetici i životu B. M. od različitih autora. I meni je isprva bio hermetičan i nedovoljno jasan, te knjige su mi pomogle da upotpunim doživljaj i saznanja.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by zozefin st

galateja, sta fali desanki?
:zbunjena:
Ukratko:
- umetnička vrednost
- neopravdano vazdizanje tokom godina komunizma
- originalnost

Desanka Maksimović je mnogo više od loše pesnikinje, ona je simbol servilnosti, režimskog piskaranja, osrednjosti. Voleti D. M. je filozofija življenja.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by zozefin st

galateja, sta fali desanki?
:zbunjena:
Voleti D. M. je filozofija življenja.
Preteraga onoliko

Nemoj mi prici je lepa pesma, i jebemisezivo ako zbog toga imam dm filozofiju zivljenja ili nisam dovoljno liteRarNo obrazovana :hand:

Inace, ako je to uopste bitno, volim Miljkovica.

Odavno.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja volim Desanku Maksimovic. Njena poezija mozda nije vrhunska, ali svakako da je vredna. Muzikalna je, peva o tananim stvarima, lebdecim, prirodi, bajkovita je, bogata je starim recima i izrazima, slikovita je. Ne peva o teskim stvarima kao sto peva Miljkovic, ali to ne znaci da njena poezija nema tezinu. Ja nju obozavam. Ona je za mene simbol pesnistva.

Za razliku od Miljkovica, koga takodje cenim i volim, Desanka je poput deteta koje se igra, njena poezija greje i vraca smisao zivota, nekako slavi zivot.
Korisnikov avatar
By Galateja
@Hys. i Sunce - onda ništa, nećete biti moje devojke. :awesome:
Korisnikov avatar
By Sunce
Dok ne porastes i ne shvatis da nema tezina samo kvalitet.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Sunce

Ja volim Desanku Maksimovic. Njena poezija mozda nije vrhunska, ali svakako da je vredna. Muzikalna je, peva o tananim stvarima, lebdecim, prirodi, bajkovita je, bogata je starim recima i izrazima, slikovita je. Ne peva o teskim stvarima kao sto peva Miljkovic, ali to ne znaci da njena poezija nema tezinu. Ja nju obozavam. Ona je za mene simbol pesnistva.

Za razliku od Miljkovica, koga takodje cenim i volim, Desanka je poput deteta koje se igra, njena poezija greje i vraca smisao zivota, nekako slavi zivot.

E to.:up:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Sunce

nema tezina samo kvalitet.
Ovo moze na svasta nesto da se odnosi :yes:

Setila sam se recimo grupe Abba, koja je fantastican bend, sa savrsenim pop aranzmanima, nije kompleksno, ali je za ono sto pretenduje da bude-odlicno.
Korisnikov avatar
By Sunce
OPOMENA

Čuj, reću ću ti svoju tajnu:
ne ostavljaj me nikad samu
kad neko svira.
Mogu mi se učiniti
duboke i meke
oči neke
sasvim obične.

Može mi se učiniti
da tonem u zvuke,
pa ću ruke
svakom pružiti.

Može mi se učiniti
lepo i lako
voleti kratko
za jedan dan.
Ili mogu kom reći u tome
času čudesno sjajnu
predragu mi tajnu
koliko te volim.

O, ne ostavljaj me nikad samu
kad neko svira.
Učiniće mi se negde u šumi
ponovo sve moje suze teku
kroz samonikle neke česme.

Učiniće mi se crn leptir jedan
po teškoj vodi krilom šara
što nekad neko reći mi ne sme.

Učiniće mi se negde kroz tamu
neko peva i gorkim cvetom
u neprebolnu ranu srca dira.
O, ne ostavljaj me nikad samu,
nikad samu,
kad neko svira.

(Desanka Maksimović)

Patetican sam, tresh, ali ja volim ovu pesmu.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ajme, nikada neću shvatiti kako neko može da voli D. M. Ne mogu da joj oprostim opšta mesta i oskudnost u stilskim figurama. :neznam:
Korisnikov avatar
By Hys.
E pa Galateja, ako ne mozes da oprostis Desanki, moraces da *oprostis nekoj cici koja je voli ko sto rece:namig2: Sto nadamo se, nece dovesti do opet-ne oprastanja desanki :namig2: :giggle:

*prim.prev. sa slenga:
da ne mozes da oprostis ribi - moras da je kresnes.

I nego, aj se vratimo na temu :)
Korisnikov avatar
By Marvin
Evo, napravio sam temu, pa nastavite ovde...
(ili ste već završili?)
Korisnikov avatar
By 2kune
a ja mislila da je riječ o dilemi Desanka Šakić ili nekakav Branko pa reko ajda da napišem da može oboje... ali, eto, nema potrebe... :merlinka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!