Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By biotherm
Kao sto govori naslov teme... Preporucite dobru knjigu za citanje - naslov, zasto bas tu preporucujete, autor. Podrazumeva se da ste tu knjigu procitali. I gde ste nabavili?

Eto, malo da prosirimo horizonte!
Korisnikov avatar
By XerYuS
James Redfield
The Celestine Prophecy
Korisnikov avatar
By Hton
Kristijan Zak
'Egipatski sudija'
Korisnikov avatar
By XerYuS
Dan Brown
Andjeli i demoni, i naravno Da Vinci kod

Di si Htonche :kiss:
Korisnikov avatar
By Myself
Za dugo toplo leto:

Vladislav Bajac - Knjiga o bambusu

Miklos Vamos - Knjiga oceva
Korisnikov avatar
By pthalo
James Michener - The Source (Izvor)
Ken Follett - Pillars of Earth (Katedrala)
Isak Asimov - sve :D
Patrik Süskund - Parfem
Ričard Bah - sve :D
Mark Haddon - The Curious Incident of the Dog in the Night-time (zanimljiv roman o autizam)
Zaftig
Orson Scott Card - Ender's Game (Enderova Igra), Ender's Shadow (Enderove senke)

:)
By J...
Izdvajam dve knjige queer tematike:

Middlesex - Jeffrey Eugenides

Davno sam citala tu knjigu ali za mene je jedna od onih koje sam procitala odjednom od pocetka do kraja. Slican utisak ostavila i

Flesh and Blood (Meso i Krv) - Michael Cunningham
Korisnikov avatar
By Shazanon
Misel Bazilijer, Crna ptica - jako zabavna, atmosfericna i uvrnuta knjiga, svidece se svima koji vole otkacen (crni) humor i gotsku slikovitost. Ima je u vecini knjizara u gradu, ja je pazarih u Platou.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Chak Palahnjuk - sve od njega. Po njegovom romanu Fight club je snimljen istoimeni film, pa ako se nekom dopao neka potrazi knjige ovog gospodina.
Milorad Pavic - Hazarski recnik, Unutrasnja strana vetra, Poslednja ljubav u Carigradu. Ostali romani su mu sranje. Preporucujem i njegove priche.
Borhes - priche.
Basara - Fama o biciklistima
Preporucio bih i pesmu Danila Kisha- Djubrishte, jednu od najlepsih ljubavnih pesama koje sam procitao
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
@ J...
procitao sam Midlseks. Knjiga je toliko obecavala, ali nekako sam ocekivao vise. Odusevile su me pojedine misli..
Korisnikov avatar
By ns.happy
Vern L. Buloh i Boni Buloh - Seksualni stavovi.
Sudska medicina , Dragisa Popovic i saradnici 1996.
U Zrvnju - Hesse
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Moze neko da kaze nesto o knjizi koju predlozi?

(ja hocu da nabavim neke knjige da itam sad na leto, al ne mogu da se odlucim sta da uzmem..)

Zaljubljena intelektualac :fancyklap:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
U poslednje vreme sam zaljubljen u vampire :love:
Lucius Separd- Zlatna krv- Ima najbolju ideju o nastanku vampira! Procitao sam je 4 puta :D a i stil mnoooogooo cool
En Rajs- Trilogija Vampirske hronike - Procitao prvi deo sada citam drugi a za treci su mi rekli da je totalni hiit! Super stvar za opustanje i relaksaciju :)
Dzordz Martin- Serijal Tocak vremena- Zaljubitelje fantastike :)
Dzordz Martina- serijal Pesme leda i vatre- Mnogo dobra fantastika :bale:
Toliko od mene za sada :D
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
@starky
Very useful link :)

;)
By Simor
Preporučujem za čitanje Marlen Haushofer i njen roman "Mansarda". Posle jednog perioda nečitanja vratio sam se ovom knjigom "u život" i nisam se pokajao. Dosada, jednoličnost i formalnost svakodnevnog građanskog života prekidana "negrađanskim" begom u mansardu i neočekivanim (?) pismima sa odlomcima iz dnevnika koje je u davnoj prošlosti vodila glavna junakinja.

Prva knjiga u biblioteci "Nojzac" izdavačke kuće Futura publikacije iz Novog Sada. Samo da ne stanu na ovoj knjizi. :molise:

"Kao što se vidi, raspolažem samo darovima s kojima se ništa ne može započeti u ovom svetu u kome moram da živim."
Korisnikov avatar
By Tot
Preporučujem, skoro sam pročitao, "Mesečevu palatu" Pola Ostera. Imate tu sjajne "mesečaste" likove. To su ljudi sa obiljem kreativnosti i imaginacije ali nesposobni za praktični i racionalni odnos prema životu; koji ne uviđaju njegovu surovost; koji lutaju mesečastim putevima radije nego zemaljskim. Prikazan je tragizam takve svesti.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Clockwork Orange
Chak Palahnjuk - sve od njega.
choke :hail:
Korisnikov avatar
By Tot
Herman Hese - Pod točkom

Ne vole svi pisci tako mnogo svoje junake kao Hese. Ovo je njegov rani roman koji je najavio Demijana i ostala velika dela. Potresna i neverovatno nežno priča o jednom dečaku koji je poneo teret društvenih i porodičnih ambicija, autoritarizma i strogih očekivanja; čiju je sudbinu napisala jedna sila koja je prevazilazila njegove snage.

To je priča o snagama okoštalih društvenih struktura koje ometaju individuaciju i razvoj; o tome da je razumevanje i podrška ljudi koji nas podržavaju i vole neophodna. Nameće se utisak da je roman napisan kao snažna kritika nečega što je pisac sam proživeo; svakako ima autobiografsku notu. Ono što je rekao se može ili ćutke odbaciti ili prihvatiti sa najvećim razumevanjem. A prihvataju tu poruku i danas oni kojih se najviše i tiče, mladi ljudi na kojima stoji veliko breme na putu odrastanja i sazrevanja
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Machkodlak

Dzordz Martin- Serijal Tocak vremena- Zaljubitelje fantastike :)
Ovde sam tek sada provalio gresku a proslo tri dana pa ne mogu da ispravim :D
Tocak vremena je napisao Robert Dzordan
By Ulix
Grad u zrcalu, Mirko Kovac

Procitao sam ovu knjigu cim je izdata kod nas i procitao sam je prakticno u jednom dahu. Mnogi kazu da je ovo Kovacev najbolji roman; najslozeniji i najintimniji svakako jeste. Meni je ipak drazi Zivotopis Malvine Trifkovic, ali se te dve knjige ipak ne mogu porediti, ni na jednom nivou. Nije lagan za citanje, na momente je potpuno mucan, na momente tuzan, na momente veseo... Mracan, kao uostalom i sam njegov autor. Beskrajno pesimistican i surov. Definitivno je vredan truda.

Kovac je stvarno majstor, i prava je steta sto je potpuno izopsten iz srpske knjizevnosti.

U moru grozmorne domace knjizevne produkcije, kojekakvih hibridnih pubertetlija koji izdrkavaju na Stivena Kinga i Carlsa Bukovskog, svaki pravi pisac i svaka prava knjiga su biser koji ne treba propustiti.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by erkondisn
Originally posted by Clockwork Orange
Chak Palahnjuk - sve od njega.
choke :hail:
Choke je onaj roman o seksualnoj zavisnosti?

Da li je neko citao "Preziveli", ovog autora? Prosle godine kupih knjigu u Laguni jer sam primetila da je obrnuto numerisana, tj. da knjiga pocinje od 293. strane, kao i od 47. poglavlja.
Ukratko, ono sto me zanima je: da li je preporucujete za citanje u planinskoj idili, bez intereneta, zurbe, guzve i u trenucima opustanja, ili je to, pak, roman za citanje u busu, od kuce do kancelarije?
Korisnikov avatar
By sleepingsun
hm...
moja omiljena knjiga je Oliver Tvist al ne verujem da to enko sad oce citat:zen:

Od Harukija Murakamija/Norveska suma.Svako ko je depresivan ili su ga govna pritisla,ova knjiga ce da ga digne.Barem je mene vratila u zivot.Jaka i realna knjiga
a drugo..hm upravo citam Kad je Nice plakao..ali je za one koji vole spoj filozofije i psihologije u romanu
Korisnikov avatar
By castor
Miomir Petrovic Lisicije ludilo
Goran Petrovic Sitnicarnica kod srecne ruke
a ako hocete da umirete od smeha Mirjana Djurdjevic Cas anatomije na gradjevinskom fakultetu
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by sleepingsun
a drugo..hm upravo citam Kad je Nice plakao..ali je za one koji vole spoj filozofije i psihologije u romanu
Njah...suvise sladunjavo...
Korisnikov avatar
By ns.happy
sve od nik hornbija. divan mladi engleski pisac. nadam se da cu uspeti kompletirati sve sto su objavili kod nas, posto sam procitao samo ''dug put do dna'' i ''kako biti dobar''
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by ns.happy
sve od nik hornbija. divan mladi engleski pisac. nadam se da cu uspeti kompletirati sve sto su objavili kod nas, posto sam procitao samo ''dug put do dna'' i ''kako biti dobar''

Kako biti dobar je fenomenalna knjiga. Pored te dve sam citao i Stadionsku groznicu i O decaku
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!