Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Takozvanim NIP-om, započeće rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici. U planu je rušenje dela objekta, izrada konstrukcije i nova gradnja određenih delova, koji će na kraju subotičkom pozorištu "dati" novi izgled uz muzičku, kamernu i dramsku scenu i prateće sadržaje. Neki se bune protiv rekonstrukcije pozorišta, jer smatraju da je šteta da se dosadašnji izgled Narodnog pozorišta menja, dok drugi tvrde da je to sasvim ok, jer bi se zgrada svakako sama urušila.

Pozorište danas izgleda ovako:

Slika

a maketa budućeg Narodnog pozorišta izgleda ovako:

Slika
Korisnikov avatar
By djo
koliko znam, radi mu se aneks (video sam ovaj plan pre par godina...) tako da će prepoznatljiva fasada sa korintskom kolonadom ostati netaknuta, samo će dobiti veliku staklenu dogradnju :)

Slika
ova slika je malo jasnija. u donjem desnom uglu se vidi ulaz sa kolonadom i tlocrt hola koji ostaje netaknut. sve ostalo je nadogradnja - ove tri 'potkovice' su buduće tri sale :)

inače, pozorište je već neko vreme u jako lošem stanju, i zbog opasnosti koristi se samo kamerna scena, dok je velika scena zatvorena već sigurno više od decenije
By Simor
Da, ova slika je jasnija, međutim kao da nisu u pitanju iste makete. Mom arhitektonski neizvežbanom oku deluje kao da ima potkovica viška skroz gore, na maketi čiju sam sliku ja postavio. Ili jesu iste? Nem tudom.

Tek, oni koji kritikuju ovakvu vrstu renoviranja, nesporeći potrebu za njim, tvrde da će se potpuno izmeniti (fizički) izgled pozorišta, pa čak i da se arhitektonski neće uklapati u subotički trg.
Korisnikov avatar
By djo
prikazuju isto, samo je ova potkovica u sredini mnogo visa od druge dve pa se ona vidi na tvojoj maketi, koja prikazuje i zidove. cak su i u istoj poziciji samo je ova moja malo vise iz pticije perspektive :)

a tih koji se zale uvek ima...
ja mislim da su arhitekte u potpunosti ispostovale izgled trga i gabarite stare zgrade. to se cak i vidi na ovoj mojoj verziji - sve je 'na lakat' :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!