Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Izložba "Konceptualna umetnost" biće otvorena tokom marta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu.

- radovi najpoznatijih umetnika savremene umetnosti - Joseph Beuys, Sol LeWitt, Art & Language, Joseph Kosuth, Lawrence Weiner, Robert Barry, Douglas Houbler, Ian Wilson, Victor Burgin, Daniel Buren

- radovi domaćih umetnika - Marina Abramović, Raša Todosijević, Neša Paripović, Radomir Damnjanović, Zoran Popović, Grupa OHO, Goran Trbuljak, Braca Dimitrijević, Mladen Stilinović, Vlada Martek

- selekcija vojvođanskih umetnika - Grupa Kod, Grupa (E, Slavko Matković, Balint Sombati

- predstavljanje knjige Miška Šuvakovića "Konceptualna umetnost"

- projekcije video radova, autorskog i dokumentarnog filma Endija Vorhola, Bila Viole, Jozefa Bojsa, Marsela Dišana, Mana Reja, Džona Kejdža.

opširnije >>> http://www.msluns.org.yu/izlozbe/upripr ... .html#mart

Mogao bi avalon, kao moderator "Kulture i umetnosti", da nam organizuje jednu kolektivnu ekskurziju u MSUV.

;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Konceptualizam ima istoriju?

Covece ;)

LM, Avalon bi mog'o :)
Korisnikov avatar
By Mars
A jel tu spada Marina Abramović?

:pirat:
Korisnikov avatar
By djo
samo delimično. marina abramović u svojim prvim body art radovima predstavlja neku vrstu otpora konceptualnoj umetnosti. medjutim, kod nas je kompletna neobjektna umetnost sa kraja 60-ih i tokom 70-ih podvođena pod jedan termin "nove umetničke prakse" pa se tu našao i body art, i performans art, i konceptualna umetnost i sl. marina abramović i ostali body artisti uvek nekako idu džumle sa konceptualom, ali striktno govoreći, marina abramović nije konceptualna umetnica.
:rambo: ima još neko pitanje? friška mi je tematika
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by svejedno
Konceptualizam ima istoriju?
:doh:
ima ima, i može se trasirati čak do 1911/12 i marcela duchampa kao proto-konceptuale. prava konceptualna umetnost počinje sredinom 60-ih, po lucy lippard od 1966.
Korisnikov avatar
By svejedno
Nekako nisam mislio da ce me neko ozbiljno shvatiti povodom te recenice.
Korisnikov avatar
By KiWi
ajde malo detaljnije .. tokom marta je širok pojam ...
By Simor
Pa, zato sam dao link. ;)

6.03.2007.
Promocija knjige
Autor: dr Miško Šuvaković

06 - 20.03.2007.
Izložba
Kustos i urednik: Dragomir Ugren, kustos MSUV

Izložbene prostorije: Dunavska 37, Novi Sad

Slika
Korisnikov avatar
By djo
ja ću se potruditi da dodjem:pionir:

Slika
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor
6.03.2007.
Promocija knjige
Autor: dr Miško Šuvaković
A ovo će biti vrhunac. I koncepta, i umetnosti, i pičke materine.
By Simor
:smeh:

A šta ti, molim lepo, imaš protivu Miška?
Korisnikov avatar
By djo
:smeh:

A šta ti, molim lepo, imaš protivu Miška?
(on, sve :zen: )
By Simor
Kako god. Iako mi je poznato i ko je Miško Šuvaković, i čime se bavi(o), ja nisam ni umetnik ni teoretičar umetnosti, nego samo konzument, tako da, sem ličnog stava, ne mogu puno da govorim o konceptualnoj umetnosti. Ustvari, ono što mene dominatno zanima jesu društvene okolnosti u kojima se odvijalo to stvaralaštvo (posebno u Novom Sadu), i moje zanimanje za konceptualnu umetnost otuda i potiče.

:crveni: :slika:
Korisnikov avatar
By djo
bio juče na izložbi, baš je zanimljiva. posebno sam se obradovao radovima marine abramović koji su nastali pre nego što je počela da se bavi body artom.

jako mi je prijala izložba, jer sam već duže vreme fasciniran tim papirićima koji stoje na tradicionalnom mestu umetničkog dela. izložba će putovati u još par gradova u regionu.
Korisnikov avatar
By forest
Kako god. Iako mi je poznato i ko je Miško Šuvaković, i čime se bavi(o), ja nisam ni umetnik ni teoretičar umetnosti, nego samo konzument, tako da, sem ličnog stava, ne mogu puno da govorim o konceptualnoj umetnosti. Ustvari, ono što mene dominatno zanima jesu društvene okolnosti u kojima se odvijalo to stvaralaštvo (posebno u Novom Sadu), i moje zanimanje za konceptualnu umetnost otuda i potiče.

:crveni: :slika:

misko upravo iz tih aspekata i posmatra celu stvar. ono sto jeste kod njega, kao teoreticara, najvrednija stvar jeste sagledavanje stvari iz korena (kada kazem korena, mislim na vrlo dubok istrazivacki rad). i vrlo je temeljan u svemu tome. on je jedan od retkih koji se sluzi individualnom logikom u svom poslu. samo, on ne gusi kao vecina kriticara ili teoreticara, vec sazvace, sazme i kaze/napise. ali ne zbog toga sto onima koji slusaju/citaju treba dobro pojasniti neku temu, vec, kapiram, samo zbog toga sto je takav covek. sazet, jasan, selektivan i vrlo objektivan. pa ko razume razume. ali to vec nije do njega, jel'.

prava retkost u nas srba.
By Simor
Pa nisam ja ništa rekao loše o Mišku. Naprotiv. Prosto sam se samo ogradio i rekao koji je nivo fenomena koji mene najviše zanima i koji najbolje razumem.
Korisnikov avatar
By djo
a da, najveća vrednost izložbe je što su svi radovi iz privatne kolekcije miška šuvakovića. naši muzeji u to vreme (70ih i 80ih) nisu baš bili revnosni u otkupu radova od umetnika :nope:
Korisnikov avatar
By forest
Pa nisam ja ništa rekao loše o Mišku. Naprotiv. Prosto sam se samo ogradio i rekao koji je nivo fenomena koji mene najviše zanima i koji najbolje razumem.
naravno!
nisam ja mislio da si nesto lose rekao! naprotiv.
misko je stvarno redak covek na ovim prostorima koji nesto zna. i da ta informacija da su radovi iz njegove privatne kolekcije dovoljno govori o instituciji kao instituciji (ima ih pun kurac a u njima prazne mosnice!) i o njemu kao...pa...instituciji?! aa?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!