Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
već postoji tema o ovom filmu, lepojko ..mislim da je gorilica autor.
Korisnikov avatar
By andjela
jbga neka se brise ovo :)

ali trailer... bruka
Korisnikov avatar
By djo
baš me interesuje kako će se u filmu tretirati homoseksualnost među spartancima :nokti:
Korisnikov avatar
By gorilica
Još ga ne skinuh sa neta, ali su za sada komentari u fazonu:
Vizuelno fascinantan, dijalozi katastrofa!
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by gorilica
To upravo ja ne mogu da podnesem.
Korisnikov avatar
By gorilica
Pa ni ja baš to ne ljubim mnogo, mada sam nešto i naslućivao iz jednog od trejlera. Mislim, koliko glupo može da zvuči:
- Spartanci, položite oružje!
(dramska pauza)
- Persijanci, dodjite da ga uzmete!!!
:obesen:
Korisnikov avatar
By pazzaz
Vizuelno je dosta dobro uradjen i super su kombinacije boja (zlatna, bronza, sredno u kombinaciji za crvenom plavom), dobar casting ali dijalozi su banalni mada sto bi rekao jedan moj prijatelj "U filmu gde imas preko 300 razjarenih tipova u koznim gacama i harness najmanje sto ocekujes je dobar dijalog"
Korisnikov avatar
By Mars
- Spartanci, položite oružje!
(dramska pauza)
- Persijanci, dodjite da ga uzmete!!!
:obesen:
- Spartanci, dec IGZAKLI vat w'r gona du!
- O, je? No shit?
- No shit!

Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
moj drug je citao knjigu i oduuushevljen je!!!
ono sto je bitno je da je na osnovu knjige napravljen strip, a sam film je pravljen na osnovu stripa... etc.etc...
kapiram da je sve to zajedno jedno fascinantno iskustvo i cekam premijeru... zbog velikog platna... pa posle mogu da se prikljucim utiscima ;)
Korisnikov avatar
By Mars
I moja komšika je gledala ono sranje Troja sa Bred Pitom, i takođe je oduševljena.

Michael Amin kaže:Total waste of time and money, insulting and inappropriate.

Hehe. Super prezime.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by E.c.h.o...
moj drug je citao knjigu i oduuushevljen je!!!
ono sto je bitno je da je na osnovu knjige napravljen strip, a sam film je pravljen na osnovu stripa... etc.etc...
kapiram da je sve to zajedno jedno fascinantno iskustvo i cekam premijeru... zbog velikog platna... pa posle mogu da se prikljucim utiscima ;)
Nije postojala nikakva knjiga prema kojoj je radjen strip.
Strip je kreirao Frank Miller, na osnovu istorije i filma "The 300 Spartans" is 1962 kojim je bio inspirisan.

Drugim rechima drug laze.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
@morgan: obaveshtenje - knjiga se zove 300 i napisao ju je Steven Pressfield, mozda film nije potpuno radjen po njoj ali bolja je od ove druge knjige end stripa ;)
@mars: i meni je film Troy njesra... ali ono shto sam cula o ovoj iznad knjizi tera me da vec mesec dana trazim gde mogu da je nabavim ;)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by E.c.h.o...
@morgan: obaveshtenje - knjiga se zove 300 i napisao ju je Steven Pressfield, mozda film nije potpuno radjen po njoj ali bolja je od ove druge knjige end stripa ;)
Jedina knjiga od Stevena koja govori o istoj temi je "Gates of Fire" objavljena u oktobru 1998, posle poslednjeg broja stripa od Frank Miller-a.
Tako da iako knjiga i strip govore o istoj istorijskoj bitci...Knjiga nema veze sa stripom pa ni sa filmom.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
ne znam... nisam gledala film ;) ali bila sam iskrena da se prikljucujem utiscima cim ga odgledam... elem, iz ponashanja bliznjih mi, preporucujem knjigu koja se bash zove
"Gates of Fire" by Steven Pressfield ;)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars
To upravo ja ne mogu da podnesem.

Ja i takve filmove varim ... Mislim da mi je profesionalna deformacija da svaku scenu gledam i mislim "Kako li su ovo odradili? Koji je program ovo renderovao? Zanimljiv ugao snimanja .. ovo može da se iskoristi :D " .. i silično... Na žalost, nagledao sam se filmova koji su vizuelno perfektnia ali me sama tema ne fascinira...

Primer filma koji je i vizuelno savršen i ima zanimljivu priču: Čarlijeva Fabrika Čokolade! Svima preporučujem :D
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
fejk fajlova na netu kao dosadnih postova :D Skidali kao dvd rip kad ono neki trash teenage film:shamar:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ocu ja trash tinejdz film. :giggle:
http://www.300bitkakodtermopila.com

Američki hit film "300: Bitka kod Termopila", čija će premijera u Beogradu biti 28. marta u Centru "Sava", izazvao je podeljene reakcije na novinarskoj projekciji u "Takvudu". Epski spektakl reditelja Zeka Snajdera predstavlja ekranizaciju grafičke novele "300" autora Frenka Milera.

Strip i film inspirisani su herojskom borbom 300 Spartanaca, sa kraljem Leonidom na čelu, protiv brojčano neuporedivo nadmoćnijih snaga persijskog vladara Kserksa u Termopilskom klancu.

Autori nisu pravili istorijsku dramu, već su stvarne dogadjaje pretvorili u mitologiju. Upravo to zameraju neki gledaoci, poštovaoci kulture i istorije stare Grčke, kao i oni koji cene roman na istu temu "Ognjena kapija".

S druge strane, mnogi su uživali u vizuelnom spektaklu koji pruža film, prepun moćnih akcionih scena snimanih sa virtuelnom pozadinom, tako da kadrovi deluju kao oživljene strip slike.

Uloge igraju Džerard Batler, Lena Hedi, Dejvid Venam, Dominik Vest, Vinsent Rigen, Rodrigo Santori, a izuzetno važnu ulogu svakako su odigrali specijalni efekti.

U SAD je premijera bila pre desetak dana, a film je na samom startu, postigao rekord, zaradivši 70 miliona dolara za prva tri dana prikazivanja.

Domaći distributer "Tak" obezbedio je i srpski internet sajt za ovaj film. Na adresi www.300bitkakodtermopila.com nalaze se sinopsis, informacija o glumcima i autorskoj ekipi, video dnevnici sa snimanja filma, postavljene su i fotografije, posteri, ikonice, volpejperi, skrinsejveri, kao i dve verzije trejlera.

Izdavačka kuća "Beli put" iz Beogarda, koja se specijalizovala za strip albume i grafičke novele, objavila je nedavno i Milerov strip.

Posle premijere u Centru "Sava", film će biti na redovnom repertoaru više domaćih bioskopa već od 29. marta.

(Tanjug)
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Fala za ovaj odlican pejst. ne pada mi na pamet da gledam :roll:
Korisnikov avatar
By andjela
upravo odgledala film (dvd screener), odlican je.
By жњ
danas poslepodne odgledala, tako da sam jos uvek pod svezim utiscima. evo prvog

pristup filmu je bajkovit, naustrb istorijskih cinjenica. Ok, postujem i taj fazon, ali bi bilo mnogo bolje da je malo manje holivodizuvan, tj. da se samo malo manje izlazilo u susret ukusu bubuljicave publike. Znaci TOLIKO je nafuran da sam pojedine momente propustila zbog refleksnog prevrtanja ocima. Previse teatralnosti za moj ukus.

Ako ste ljubitelj krvi, klanja, testosterona i bojnih poklicha koji se mesaju sa zvucima hevi metala, onda je ovo pravi film za vas.

da ne zaboravim: VEEEEELIKI PLUS ZA FOTOGRAFIJU!! Perverzija kako su odradili! :hail:

... i za Kserksa prikazanog kao polu-tranvestita :alexis: (izgleda mnooogo perverzno :drkanje: )
By жњ
e da... o homoseksualnosti kod Spartanaca NI RECH!!

Samo opaska Leonidasa u kojoj se smeje Atinjanima nazivajuci ih "ljubiteljima decaka" :roll:
Korisnikov avatar
By M M and I
Odgledah trailere...procitah par clanaka o filmu i dodjoh do zakljucka da ja to, ni pored odlicno odradjene vizuelne strane, necu gledati...

Troju sam kao poceo da gledam...u bioskopu...Bioskop otprilike nakon polovine filma...
Ne bih ponovo da mi se isto desi...
By жњ
ali skidam kapu onome ko se usudio da onog levo, pravi ovog rmpaliju desno :alikako:

Slika

i evo jedan.. skoro pa gej momenat sa vise nego sumnjivim Xerxovim drzanjem :giggle:

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!