Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Poskidao sam u poslednje vreme gomile nekih knjiga u pdf formatu. I čitam ja njih, čitaju one mene. Daleko od toga da sam ja jedan od onih koji se groze i plaše tehnologije, ali ja kada čitam knjigu, volim da je imam u rukama, da osetim papir pod prstima, da osetim njen miris, jer što kaže jedna spisateljica "u homogenosti ekrana i diska, ko će iznaći razornost jedne stranice?".

Dakle, kako se vi izjašnjavate glede ovoga?
By ~ Le Saint X ~
Samo one knjige koje mogu da listam!

Belele bi me mnogo oci, je pense, kada bih morao toliko vremena d a provedem ispred monitora!

Zamisli da citas 'U potrazi za izgubljenim vremenom' na kompijuteru!!!!

a i...

volim da skupljam knjige, tj, da mi soba bude ispunjena njima, te....
ova druga mogucnost mi nije zanimljiva!

VIVE LES LIVRES!!!!!

:france:
Korisnikov avatar
By Dina
Isto. Ja sa neta skidam samo stvari vezane za fakultet. Posto se tesko nalaze budem srecna ako ih nadjem, a i ako je sa neta ili kopija mogu da podvlacim sto mi je bolje za ucenje. Sve ostale knjige kupujem, uzimam iz biblioteke ili pozajmim. Jednom sam samo skinula "Spiralni ples" jer su mi rekli ovde na forumu gde se moze naci i evo jos nisam procitala. Pre da cu kupiti jer sam je videla u knjizari, nego sto cu ovako procitati.
Korisnikov avatar
By Dina
E da, sad kad videh Renoirov odgovor setih se da i ja volim da skupljam knjige. Fascinirana sam kad udjem u neciji stan i ima mnogo knjiga. Nadam se da cu ih i ja jednog dana imati toliko.

:cita:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne mogu da čitam sa kompjuterskog ekrana. Ja nemam neki specifičan odnos prema mirisu knjige /iako volim miris sveže odštampanih knjiga/ ili osećaju koji pružaju stranice pod prstima, meni je bitno šta piše i bitno je da me ne bole oči posle čitanja. U e-formatu čitam samo stručne knjige koje drugačije ne mogu da pribavim.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Definitivno papir :D
Nije to to, kada ne mozes u jednom trenutku da pogledas i debljinu procitanih strana i zadivis se kako nisi ni osetio da si bas toliko procitao :sigh:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Dina
E da, sad kad videh Renoirov odgovor setih se da i ja volim da skupljam knjige. Fascinirana sam kad udjem u neciji stan i ima mnogo knjiga. Nadam se da cu ih i ja jednog dana imati toliko.

Evo, postavljam jednu sliku dela moje sobe i dela mojih knjiga
da Dina moze da vidi.. :)

Slika

note: Sve knjige koje vidite sam ja kupio!!!!
Nisu zaostavstina mame ili tate :P
Korisnikov avatar
By jukie
Kako je lepo i uredno... kod mene su naslagane jedna na drugu... doduše male preko malih, velike preko velikih...

Mislim da knjiga mora da bude tako formatirana da mogu da se ušuškam u ćebence i čitam... dok oni mali ekrančići iz Zvezdanih staza ne budu široko dostupni, e-knjige ne odgovaraju tom kriterijumu.
By Simor
@Renoir, za svaku pohvalu je što imaš puno knjiga, ali bi bilo lepo da ih malo bolje slikaš, da vidimo koje su knjige u pitanju. Znaš ono: o čoveku dosta možemo da zaključimo na osnovu knjiga koje ima u svojoj ličnoj biblioteci.

;)
Korisnikov avatar
By Escobar
Prezirem pdf knjige, prezentacije u power pointu i vezbe koje moram da spremam online.....

Za papir sam.....:wcsolja:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Simor
@Renoir, za svaku pohvalu je što imaš puno knjiga, ali bi bilo lepo da ih malo bolje slikaš, da vidimo koje su knjige u pitanju. Znaš ono: o čoveku dosta možemo da zaključimo na osnovu knjiga koje ima u svojoj ličnoj biblioteci.

;)

Okej, evo hostovacu istu sliku samo veceg formata.
Skini je na komp, pa uvecivacem mozes da procitas svaki naslov...ako bas zelis da na osnovu knjiga zakljucis nesto o meni...mada, cini mi se da si ti iz nekih drugih mojih postova vec 'zakljucio' jednu vrlo negativnu sliku o meni..
so...
je sais pas comment continuer...
mais, nadam se da ce ovo popraviti tu raniju negativnu 'sliku'
:slika:

Slika
By Swanheart
e-books...jednostavno ne volim...tako mi i samo delo gubi dusu
:lood: ...knjiga...eh nista lepse nego kad u rukama drzis i citas neku knjigu dobre sadrzine koja poseduje i odgovarajuci povez i sve propratne elemente...
moja skromna biblioteka...iskreno se nadam da ce se za nekih 10-ak godina broj knjiga u njoj pozamasno povecati

http://img391.imageshack.us/img391/8455/dscn2089xz7.jpg
Korisnikov avatar
By jukie
Moja gomila knjiga izgleda sasvim drugačije nego vaše (sem što je treba gledati sa glavom iskrivljenom za 90 stepeni)... pre svega nema (vidljivih) edicija od 4+ knjiga... sem ako se ne računaju dva (nepotpuna) kompleta ključeva za biljke i životinjke, koji su majušni pa se ne vide iza enciklopedija ... krupnije enciklopedije su svaka za sebe (crne, žute, bele, zelene korice), a ove mini-enciklopedijice, slikovnice i udžbenici su podeljeni po tematici, pa se ne vidi u koju šta ediciju spada. Udžbenicima za stariji uzrast (tj fakultet) se uglavnom ne vide korice nego strane sa strane (i tu ima lepih prelaza od čisto bele boje do Radovanovićeve zoologije iz pedeset i neke, koja je praktično braon)
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Renoir
Originally posted by Dina

Evo, postavljam jednu sliku dela moje sobe i dela mojih knjiga
da Dina moze da vidi.. :)

Slika

note: Sve knjige koje vidite sam ja kupio!!!!
Nisu zaostavstina mame ili tate :P
Uuu, imas izabrana dela Roberta Ludluma.
Korisnikov avatar
By Escobar
Reeeennn hocu tu knjigu u gornjem levom uglu....:no:
Korisnikov avatar
By Sky123
uh, ovo me ne nateralo da prebrojim moje knjige... 347, bez onih koje su roditelji kupili... ali me je svejedno da li je book ili ebook... ako narucim sa amazona i mrsko mi je da cekam uzmem ebook, ako mi je svejedno uzmem real one...
Korisnikov avatar
By Dina
Renoir,
Super :klap:

Mada ja volim i te knjige od roditelja, predaka, narocito sa posvetama... tako podsecaju na neka prohujala vremena... Sto Simor kaze tu mozes da vidis delic njihovih zivota. Ja nemam bas mnogo knjiga od roditelja, najvise je onih strucnih, a od daljih predaka bas nista. Ali kako ja kupujem knjige cim ih ugledam, nadoknadicu :wink:
Korisnikov avatar
By Delete
Za mene knjiga nije knjiga ako nije od papira. Imam brdo nekih knjiga, koje sam, vecinom ja kupila, ili nekako vec priavila. Jedno vreme sam ih popisivala, pa sam dosla do brojke od 1000 prestala sam da ih tako marljivo skupljam i odrzavam, sada je brojka znatno veca, a u mojoj kuci postoji i posebna soba namenjena samo za knjige, one koje stoje u mojoj sobi su tu cisto da upotpune prazninu, ili da prikriju nesto drugo.
ebooks mi nikako ne prijaju, downloadujem ih samo ukoliko ne mogu kupiti neku knjigu, ili ako hocu da na brzinu pogledam kakva je neka knjiga, pre ngo sto je kupim.
By ~ Le Saint X ~
Ja toliko kupujem knjige da ne znam vise gde da ih stavim...te, mamine i tatine su prebacene u njihovu sobu...a nije da ih ne volim...
I LOVE BOOKS!

@Egmont....Da, Ludlum je moj omiljeni pisac politickih trilera...
Samo jedna njegova knjiga mi nedostaje...Bornov identitet koju jurim vec 7 godina i nikako da je nadjem!

@Delete....1000 knjiga! Chapeau!!!!

@Escobar... Tu l'auras !
Korisnikov avatar
By KiWi
Imam desetine ako ne i stotine knjiga u PDF formatu. Ni jednu nisam pročitao do početka do kraja ... nadam se da ću naći vremena da nazanimljivije odštampam i proučim...
Korisnikov avatar
By Mars
Papirno.

Da mogu da svrljam, podvlacim, pisem sta mislim o tome dok citam po marginama...
Da pozadi napisem kada sam knjigu citao i kakvom sam dusevnom i emotivnom stanju tada bio... Da gledam kako se moja knjiga menja sa godinama, razlistava...

Da mi se izmedju listova zavuce pesak sa plaze na kojoj sam citao. Da natrunim neki keks koji trenutno jedem.
Da mi neko ko je pored mene napise na nekoj od sledecih strana da me voli.
Papir.

"...the attraction, the tension, don't you see baby, this is perfection"
(kolumbijska narodna pesma o Marsovom dupetu)

http://fun-with-words.com/
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
iz praktičnih razloga - ZA SADA - papirnate. zapravo, za mene one nikad neće izgubiti svoj šarm. i voleo bih da ih imam mnogo, mnogo, mnogo... ali ako izmisle neki dobar uređaj koji je dovoljno mali i dovoljno praktičan da ga ponesem sa sobom u krevet i da ga "čitam" pred spavanje, onda neće biti problem ni sa e-books.
By Ulix
Ne volim e-books. Nije realno ocekivati da mogu da jednako uzivam u knjizi ako je citam sa monitora, kao i kad skuvam caj, zavalim se u krevet. E-books mogu da koristim ako mi treba nesto za fakultet, jer to nije materija u koju se mogu "uziveti", kao sto je to moguce kada citam dobar roman, mada i tada... radije biram knjigu. Volim da ih podvlacim, da komentarisem. Skoro je decko pogledao moju knjigu iz epidemiologije, isaranu, prepunu cinicnih komentara i pitao me zasto se svadjam sa njom. Da ne bih umro od dosade.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
prave knjige! knjiga je mnogo vise od sadrzaja. i da, jako tesko citam sa ekrana, pa kao i vecina, tome pribegavam samo kad ne mogu da nadjem literaturu za faks...
...htela sam jos nesto pametni da kazem ali sam zaboravila....eto, ali volim na citam hehhee
Korisnikov avatar
By Dominion
e-books za faks, obicne knjige za uzivanje,
u zadnje vreme i za faks i uzivanje forsiram knjige u mp3 formatu..
Korisnikov avatar
By KiWi
Konačno samo pronašao e-knjigu koju tražim godinu dana .... aaaaa .. srećan sam, skačem do plafona.. kao je još neko tražio, nek javi da prosledim ... sreća sreća radosti ...

Maya Secrets of the Pros - Second Edition
Korisnikov avatar
By Sunce
Knjigu uzivo. Od papira, mirisa, dodira, sa listanjem...Inace, e-books stampam, pa tada citam...A onda ponovo tragam za "pravom". :diplomac:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Mars
Papirno.

Da mogu da svrljam, podvlacim, pisem sta mislim o tome dok citam po marginama...
Da pozadi napisem kada sam knjigu citao i kakvom sam dusevnom i emotivnom stanju tada bio... Da gledam kako se moja knjiga menja sa godinama, razlistava...

Da mi se izmedju listova zavuce pesak sa plaze na kojoj sam citao. Da natrunim neki keks koji trenutno jedem.
Da mi neko ko je pored mene napise na nekoj od sledecih strana da me voli.
Papir.

"...the attraction, the tension, don't you see baby, this is perfection"
(kolumbijska narodna pesma o Marsovom dupetu)

http://fun-with-words.com/
:yes: Divno napisano! Kao pesma!

Akcija...reakcija...interakcija!

:klap: :love:
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Renoir
@Egmont....Da, Ludlum je moj omiljeni pisac politickih trilera...
Samo jedna njegova knjiga mi nedostaje...Bornov identitet koju jurim vec 7 godina i nikako da je nadjem!
Fali ti jos 15. Covek je bio... hm... skriboman :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!