Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
(Iz knjige koju nikako sebi da kupim.)

PRAVILA KEMPA

KEMP zavisi od toga gde se dograbi.
KEMP je oznaka ograni?ena na kontekst.
KEMP po?iva u oku posmatra?a, naro?ito ako je posmatra? kemp.
KEMP je oblik istoricizma posmatran pozorišno.
KEMP nije nužno homoseksualan. Bilo ko i bilo šta može da bude kemp. Ali je
potrebno biti homoseksualac da bi se kemp prepoznao.
KEMP je bio zatvor nelegalne manjine; sada je odmor za saglasne zrele ljude.
KEMP je pre svega drugo detinjstvo.
KEMP je esencijalan za vojnu disciplinu.
KEMP je autobiografija napisana na na?in kao da se radi o drugoj osobi.
KEMP je promašena maska.
KEMP je slobodna asocijacija; slobodno mišljenje nije kemp.
KEMP je ?amac za spašavanje ljudi na moru.
KEMP je rojalizam, dijabolizam i britanski socijalizam.
KEMP je moralna anarhija koja ne može da napravi mesto za sebe, a da ne
izmeni stavove društva.
KEMP je efemerno fundamentalan.
KEMP je preobla?enje u ode?u suprotnog pola iz frojdovske omaške.
KEMP je glagol i gerund.
KEMP je smejati se na Važno je zvati se Ernest a ne znati zašto.
KEMP je smejati se na Važno je zvati se Ernest i znati zašto.
KEMP je umetnost bez umetnika.
KEMP je anti-umetnost na isti na?in na koji je fizi?ka želja anti-kreativna.
KEMP je laž koja govori istinu.
KEMP je ponašati se protivzakonito uz oproštaj; Hemingvej ga je savršeno
definisao kao "vrlinu pod pritiskom".
KEMP je neugodnost bez kukavi?luka.
KEMP je rod bez genitalija.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
vrlo popularna knjiga u poslednje vreme...nisam je imala u rukama...nisam ni jednu knjigu imala u rukama u poslednje vreme kad malo bolje razmislim...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
nisam ni jednu knjigu imala u rukama u poslednje vreme kad malo bolje razmislim...
Ja jesam... "Caca Faca spasava svet" (i bubazlatu)
Korisnikov avatar
By Zoe
vrlo popularna knjiga u poslednje vreme...nisam je imala u rukama...nisam ni jednu knjigu imala u rukama u poslednje vreme kad malo bolje razmislim...

Pa sta radis u slobodno vreme? :chilling:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by jukie
nisam ni jednu knjigu imala u rukama u poslednje vreme kad malo bolje razmislim...
Ja jesam... "Caca Faca spasava svet" (i bubazlatu)

ma samo skripte i flajere kad mi ih neko uvali na ulici.... nego dosta, jukie, pokvaricemo dobro zapocetu temu...
By Ulix
Zanima me sledece:

Koliko vas moze da "provali" kemp kada ga vidi?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
bez ikakve foliraze.....nikada taj pojam nisam dobro shvatila... ni promislila do kraja.... sigurno da ne...
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by Ulix
Zanima me sledece:

:alexis: Samo odabrani. Nekad provalis, nekad ne....Ma....Bezveze.....
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da mogu da razaznam šta je kemp .. pitanje je da li se to poklapa sa definicijama kempa koje si naveo. Sve u svemu, zar je kempu potrebna definicija??

''Autobiografija koja je pisana kao da se dešava drugoj osobi''. Zna?i li to da je i veliki Cezar bio KEMP?
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Kiwi
Mislim da mogu da razaznam šta je kemp .. pitanje je da li se to poklapa sa definicijama kempa koje si naveo. Sve u svemu, zar je kempu potrebna definicija??

''Autobiografija koja je pisana kao da se dešava drugoj osobi''. Zna?i li to da je i veliki Cezar bio KEMP?
Ne mozes da razaznas. JER: "KEMP nije nužno homoseksualan. Bilo ko i bilo šta može da bude kemp. Ali je potrebno biti homoseksualac da bi se kemp prepoznao."
Korisnikov avatar
By KiWi
Kada smo ve? kod toga, dali još uvek izlazi magazin KEMP?
By Simor
Uliksandra, knjigu treba da kupiš!

A da li razumem camp? Pa, tri ta?kice je ve? napisao: potrebno je biti homoseksualac da bi se kemp prepoznao. Osnovni preduslov je tu, sada sve zavisi od (moje) percepcije. ;)
Korisnikov avatar
By m..
Da li provalim kemp? Mozda.
Da li provalim trash? Jakako. I patvoreni i iskonski. I u nekoj sadistickoj meri uzivam u tome. Nedovoljno da stavim pattern tepiha na desktop, ali dovoljno da ga drzim u folderu.

U jednom trenutku sam se nasla u onom fokusu, zenitu loshe karme, onom koji izaziva da mi se muskarac sa kratkim rukama na ulici obrati sa molbom da ga okupam u njegovom stanu, ili mi penzioner u prolasku podrigne u uvo, ili me nepoznat decko uhvati za intimna mesta dok cekam kusur na trafici, ili me pudla ujede tokom sexa, bas pred orgazam. I hiljadu velikih i malih trashova dnevno. Ortak je jednom izjavio da bih ja imala najzanimljiviju biografiju, jer mi se konstantno desavaju najneverovatnije stvari. To je vec u dimenziji da me ne bi cudilo da me neko zalije kecapom iz pekare Toma, dok prolazim pored nje, bez ikakvog ociglednog razloga. Ta biografija bi bila kemp, pogotovu ako bi je taj ortak pisao.
Kemp je sto uvek imam spremnu pricu na tu temu, jer to se samo gomila, a ja moram s nekim to da podelim.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Ulix
Zanima me sledece:

Mogu (bar mislim da mogu), ali pretpostavljam ne uvek...

Brankica Miki? o KEMP-u
Korisnikov avatar
By Vlada T
Srbijanski homoseksualci i kemp?

Pa, razmisljati u tim katergorijama je vec kemp samo po sebi.

:vatroslava:
By Simor
Originally posted by Vlada T
Srbijanski homoseksualci i kemp?

Pa, razmisljati u tim katergorijama je vec kemp samo po sebi.
:smeh:

:dude: :freddy:
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by ...

Ali je potrebno biti homoseksualac da bi se kemp prepoznao.
Ne bih se slozio. Zashto str8 ljudi ne bi imali osecaj za kemp? :tetka:
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Escobar
Originally posted by ...

Ali je potrebno biti homoseksualac da bi se kemp prepoznao.
Ne bih se slozio. Zashto str8 ljudi ne bi imali osecaj za kemp? :tetka:
Zato sto tako pise u knjizi zbog koje je Ulix otvorio ovu temu.
Korisnikov avatar
By unic0rn
vec sam negde pisao da mi nikada nije bilo jasno sta je to kemp a i kad su pokusali da mi objasne razumeo sam koliko bih razumeo i astrofiziku...

mada, verovatno bi kemp bio ako bih sad rekao da iako mi nije jasno ipak mi je jasno sta je kemp..

ili je kemp ceo ovaj moj post...

:blenta:
Korisnikov avatar
By Vlada T
Ne, Unikornuljo, duso moja, kemp je kad te tvoj baja-dizelas vozi kolima po sporednim prigradskim putevima, a za to vreme slusate Cecu - sa distancom!

Dakle, kemp je u distanciranoj Ceci, jasno? :kada:
Korisnikov avatar
By Tot
Kemp ne mora po meni biti vezan iskljucivo za hommoseksualce niti ga pak samo homoseksualci mogu razumeti, mada su oni u poziciji da na svojstven nacin percipiraju stvarnost u kojoj zive i sebe u njoj. Kemp je u vezi sa otporom sistemima mo?i, otpor ozna?enog, stigmatiziranog prema onome ko ga ozna?ava, otpor strukturiranoj moci u jeziku, obicajima, konvencijama. Igra prikrivanja zapravo odrazava izbegavanje nametnutog identiteta, slobodno raspolaganje svojom individualnoš?u mimo i uprkos svim normama.

Evo odlomka iz jednog teorijskog clanka koji po meni lepo govori o tome.

"Meðutim, Foucault mo? manje vidi kao mesto represije ili kao prosto sredstvo koje oblikuje identitete, ve? više kao igru i pregovaranje kroz koje identiteti izranjaju. On prime?uje da je mogu?e konstruisati ono što on naziva "kontra-diskursom" i "kontra-identifikacijom", u smislu da pojedinci mogu prigrliti stigmatizovane karakteristike koje su im dodeljene, kao što je "izopa?ena seksualnost" i uživati u njima, radije nego da ih posmatraju kao negativna odreðenja. Tako, neke lezbejke mogu koristiti izraz "lezba?e" (''dyke''), kada misle na sebe, dok neki gej muškarci mogu koristiti re?i kao što su "tetka" i "peder" u pozitivnom smislu.

Foucault posebno ispituje na?in na koji predstava o homoseksualnosti uzima mesto homoseksualnosti kao celine i ukazuje da postoji složeni odnos izmeðu ponašanja i sopstvene reprezentacije homoseksualaca, jer "stvarno ponašanje je možda bilo u skladu (sa ovom predstavom) kroz složenu igru navoðenja i prkosa" (Foucault 1985: 18).

Ideja da pojedinci mogu da preuzmu negativne stereotipe i korisno ih upotrebe kao deo kreiranja sopstvene individualnosti posebno je bila privla?na lezbejskim teoreti?arkama. Na primer, Robyn Queen analizirala je na?in na koji lezbejke sebe predstavljaju u ?esto složenim mešavinama parodiranja tipi?nog heteroseksualnog ponašanja i ironijske stereotipizacije lezbejki i gejeva, bu?ica i famica, recimo.

...

Stoga, umesto da prihvatimo ideju da su naši identiteti u ovom trenutku stabilni i percipirani samo iz jedne perspektive, Foucault ukazuje da postoje subverzivni na?ini koriš?enja onih pozicija koje su za nas mapirali drugi. Za mnoge queer teoreti?are i teoreti?arke identitet je najbolje shva?en kao nešto performativno, što radimo i odigravamo, uklapamo iz postoje?ih diskurzivnih praksi, a manje kao nešto što posedujemo (Butler, 1990). (po meni ovo je od naro?itog zna?aja za kemp izraz)

Ko zeli procitati ceo tekst:

O V D E
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
Ne, Unikornuljo, duso moja, kemp je kad te tvoj baja-dizelas vozi kolima po sporednim prigradskim putevima, a za to vreme slusate Cecu - sa distancom!

Dakle that actually WAS it:-)?:opatica:
Korisnikov avatar
By colorado
Draganin Slatko od snova je kemp. Sonja Savic u Mi nismo andjeli mi je nekako kemp. Bjork mi je kemp... nemam pojma.
By Thomas
QQ LeLe :drama:

Upravo cujem shaputanje pudlice:
"Bolje ti je dete, da idesh da ucish tu patoloshku fiziologiju...
...imash bre ispit za dve nedelje

Jel to kemp?
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by mishicavo mache

Dakle that actually WAS it:-)? :opatica:
E, pa, pre svega, KEMP je jedna pomodarska stvar. O kempu prvi put cuo na postdiplomskim u Budimpesti 2001, tada je svakom profesoru a jos vise profesorici na vrhovima usana bila rec kemp. Elem, posto im je rec sa usana pala (izasla iz mode), dosla je u nasa polja i livade, da se i mi njome malo osvezimo...

KEMP ima i svoju psihoterapeutsku funkciju, pruza mogucnost izvesnim ljudima da se ponasaju kako im srce i dupe zele, a da pritom izgledaju inteligentno (sasvim razlicito od njihove prirode). Primer: slusaju Cecu sa distancom. Usput, ja Cecu ne slusam sa distancom, ja se, jebote, u Cecu pretvaram kad je slusam, i ne mogu niti da budem kemp, niti da upotrebljavam svu milom i silom terminologiju stecenu na ovim ili onim studijama.
By Thomas
OK.

Sad mi je stvarno jasnije.

LM, uglavnom moda....

Bash sam bio zabrinut, da neko nije anemican...

...dobro, m.. ima nizak pritisak, ali kaze, da je kod nje to normalno.
By Ulix
Originally posted by ...
Usput, ja Cecu ne slusam sa distancom, ja se, jebote, u Cecu pretvaram kad je slusam, i ne mogu niti da budem kemp, niti da upotrebljavam svu milom i silom terminologiju stecenu na ovim ili onim studijama.
Istina, vise se pretvaram u Djoleta Balasevica (ili ako vec mora da bude zensko neka bude Josipa), ali se slazem da ne umem da slusam ili radim bilo sta sa distancom. Pitanje je koliko je kod te "distance" zapravo u pitanju prava distanca (odnosno pravi kemp, ajde) a koliko izmisljanje distance u cilju izbegavanja kitscha u koji se lako pretvore neartikulisane emocije.

Koliko je distanca uopste moguca?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!