Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Directed by: Kimberly Peirce
Writing credits: Kimberly Peirce & Andy Bienen

Cast:
Hilary Swank .... Teena Brandon/Brandon Teena
Chloë Sevigny .... Lana Tisdel
Peter Sarsgaard .... John Lotter
Brendan Sexton III .... Tom Nissen
Alicia Goranson .... Candace

Plot Outline: The story of the life of Teena Brandon, a cross dressing youth who preferred life in her male identity as Brandon Teena.

Ve?eras u 21.00 na RTS1 .... Obavezno pogledati :)
By angie-s
Gledala sam film pre jedno godinu,dve.Sjajan film.Preporucila bih da ga odgledate
Korisnikov avatar
By iJazz
Ja sam ga odgledao pre koji mesec... Super film :)
Korisnikov avatar
By Mars
Odlicno. Taman treba da gledam i Million Dollar Baby ovih dana.
Korisnikov avatar
By Dina
Zar taj film nije sutra? Ja sam tako videla u programu, bas sam obratila paznju jer do sada nisam gledala taj film.
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene na telefonu pise danas.

I to da je poceo. Fuck.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Mars
Film je odli?an. Davno sam gledao ali me je oduševio. Baš si me podsetio i na song Million Dollar Baby koji ide u tom filmu. Mora?u negde da naðem na netu tu stvar.

Što se ti?e Boys don't cry trebalo je ovu temu ju?e da pro?itam, valjda ?e biti neka repriza.

:klavir:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Tot
Film je odli?an. Davno sam gledao ali me je oduševio. Baš si me podsetio i na song Million Dollar Baby koji ide u tom filmu. Mora?u negde da naðem na netu tu stvar.

Što se ti?e Boys don't cry trebalo je ovu temu ju?e da pro?itam, valjda ?e biti neka repriza.

:klavir:
Pa po?eo je pre nepun sat..
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by TotFilm je odli?an. Davno sam gledao ali me je oduševio. Baš si me podsetio i na song Million Dollar Baby koji ide u tom filmu. Mora?u negde da naðem na netu tu stvar.
Na koju pesmu mislis?

It was a lucky april shower...

Tu?
Korisnikov avatar
By Mahoney
o, boze... :sniff:

prvi put sam gledao ovaj film. :sniff:
Korisnikov avatar
By konstantin laufer
Film je ekstra. Hilary Swank je dobila oskara 2000 za ovaj film !!!
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Kiwi na obavestenju za film. Ja sam bila sigurna da je sutra...

Kod mene na telefonu pise danas.

I to da je poceo. Fuck.
Hvala Mars, takodje. Steta ako ga nisi gledao. Film je sjajan... samo je neverovatno potresan. Ja sam znala sadrzaj i da je tezak, ali ipak sam jedva odgledala i jos ne mogu da se oporavim. :(
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Bas mi je zao, ali nisam bio slobodan kada je poceo.
Gledacu ga vec nekad, negde...

Pricu znam, secam se kad je film bio aktuelan.
By Çâðê_DUP
Ja sam ga gledala jednom, davno, i stvarno ne bi mogla ponovo. Filmu svaka ?ast, ali nemam ja stomak da ga vidim ponovo.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jedva sam ga odgledao... stvarno je težak film, Hilari definitivno zaslužuje oskara za ovu ulogu.... vidi se da je na liku radila studiozno, totalno je skinula muške pokrete, na?in govora, mimike lica... u trenucima je zaista gledaš kao de?aka... kraj je stvarno užasan... ali to je život... svi smo svesni da svet ne može da prihvati Tinu i sli?ne njoj.... veoma veoma tužno i potresno...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Kiwi
kraj je stvarno užasan... ali to je život... svi smo svesni da svet ne može da prihvati Tinu i sli?ne njoj.... veoma veoma tužno i potresno...
Meni je najpotresnije da je film snimljen prema istinitom dogadjaju. Nikako ne mogu da svarim da i onakvi nasilnici spadaju u ljudski rod. Inace ja nisam svesna da svet ne moze da prihvati osobe kao Brendon, ali sam svesna da licemeri ne mogu... Ipak jedno je neprihvatanje, a drugo silovanje, izivljavanje i ubistvo... Ubili su i onu zenu pred detetom i sad na kraju filma videh tamo jedan trazi pomilovanje a drugi saradjivao na sudu. Ma uzas! Ja bih im odredila smtrnu kaznu bez prava na pomilovanje - i to im je preblago.
Korisnikov avatar
By Vega
Sjajan film...al suvise tezak..."hits too close to home.."
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Hipatija
Meni je najpotresnije da je film snimljen prema istinitom dogadjaju. Nikako ne mogu da svarim da i onakvi nasilnici spadaju u ljudski rod. Inace ja nisam svesna da svet ne moze da prihvati osobe kao Brendon, ali sam svesna da licemeri ne mogu... Ipak jedno je neprihvatanje, a drugo silovanje, izivljavanje i ubistvo... Ubili su i onu zenu pred detetom i sad na kraju filma videh tamo jedan trazi pomilovanje a drugi saradjivao na sudu. Ma uzas! Ja bih im odredila smtrnu kaznu bez prava na pomilovanje - i to im je preblago.
Da, ladno su Candace ubili pred bebom, i totalno bez razloga!!!! Mogli su da joj zaprete da ?e joj ubiti dete ako išta progovori i da odnesu leševe sa sobom... ona kao majka ?utala bi zbog svog deteta.... U potpunosti se slažem sa Hipatijom ... Kakvo crno pravo na pomilovanje, na elektri?nu stolicu odmah (injekcija je bezbolna smrt, ne zaslužuju je)!

Provalite šta sam našao na imdb.com:

- To prepare for her role, Hilary Swank lived life as a man for at least a month, including wrapping her chest in tension bandages and putting socks down the front of her pants much the same way that Brandon Teena did.

- Working title: "Take It Like a Man."

- The movie is based on the life of Teena Brandon.

- When Hilary Swank was living as a man to prepare for the role of Brandon Teena, she was so convincing that her neighbors believed that the young man coming and going from Swank's home (Swank in male character) was a visiting brother of hers.

- Director Kimberly Peirce said that she used the same shots in the opening roller rink scene that were used in The Wizard of Oz (1939) when Dorothy first left her house and entered the land of Oz.

- Hilary Swank won the lead role of Brandon/Teena after hundreds of other actresses had been considered and rejected over the course of three years. She told director Kimberly Peirce that, like her character, she was also 21 and came from Lincoln, Nebraska. But she was fibbing, and when Pierce later confronted her with the lies, she responded, "But that's what Brandon would do."

- The title of the movie is taken from a song by The Cure.
By Gost
Originally posted by Kiwi
- Director Kimberly Peirce said that she used the same shots in the opening roller rink scene that were used in The Wizard of Oz (1939) when Dorothy first left her house and entered the land of Oz.
E sad si me lepo dotukao. Svakako ga NIKAD VIŠE ne?u gledati.
By Bombina
ma to je bilo na kanalu "top muzikl "
sklonili su je pre neki dan
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!