Originally posted by Hipatija
Jukie,
Jesi li bio na Sajmu knjiga? Kakav je izbor knjiga? Jesu li u pitanju samo bestseleri i sl. ili moze da se nadje i strucna literatura?
Bio. Slikali su nas za televiziju kako zagledamo štandove na otvaranju, ali mene su isekli u montaži za priloge na svim televizijama... grrr... a baš sam se lepo namicao pred kameru...
Naravno pošto sam se napola razo?arao u veliki sajam na sajmu prošle godine, sada sam poneo spisak od samo šest knjiga na srpskom (bili su uglavnom doma?i izdava?i i knjižari, ništa dorling kindersley i sli?no). Od toga sam jednu knjigu kupio (Klajnove nedoumice za 150 dinara; ali izgleda da mi je zapalo starije izdanje iz 2000? pa za neke stvari nisam siguran da su i dalje pravilne), jedna mi je bila preskupa (tj nije bio dovoljno veliki popust) a ?etiri nisu imali...
U suštini, na skoro svakom štandu su jedne iste knjige, recimo ona crna enciklopedija mitologije sa golim Zevsom (ili Posejdonom? ili ko je ve?) na naslovnoj strani je na skoro svakom štandu, enciklopedije o dinosaurusima u tri razli?ite varijante isto na skoro svakom štandu. Nema knjiga od prošle godine, izgleda da su samo one koje su izašle u meðuvremenu...
Koliko sam primetio, sve knjige koje su mi bile interesantne sam ve? ranije bio kupio.
Izgleda da traje do 8-mog a ne do 5-tog tako da možeš još da svratiš ako si u gradu. Ulaz je besplatan, nemaš šta da izgubiš.