Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by NbegiEvo, možeš se obavestiti na ova dva linka (naðena slu?ajnom pretragom):
... kako je i kada došlo do srpskohrvatskog obrta u nazivima meseci u kalendaru?
Originally posted by NescafeOriginally posted by NbegiEvo, možeš se obavestiti na ova dva linka (naðena slu?ajnom pretragom):
... kako je i kada došlo do srpskohrvatskog obrta u nazivima meseci u kalendaru?
http://www.srpsko-nasledje.co.yu/sr-l/1 ... le-02.html
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 2517.shtml
Originally posted by NbegiIz "Glasa javnosti":
...ne odgovaraju konkretno kada, kako, ko je to promenio/uveo.
Originally posted by Marble...POVODOM slicnih stvari valja citirati Kanta, "O lepom i uzivsenom"...Ima par genijalnih delova o cepidlacenju...
Hello!!!!![]()
Originally posted by bojandjoJesteOriginally posted by AngraMainajao.... pa da nije baba višnja mama miloša obrenovi?a
E ko mu je ta baba-Višnja, da mi je znati... uvek sam se pitao... baška što je dobila ulicu, nego se još i povla?i po pravopisima od ko zna kad...![]()
.... nešto mi se javlja:gatara:
sorry nau
Originally posted by unic0rnAjoj, školstvo nam je neopozivo otišlo u kurac...
Moram da pitam, vrlo chesto vidjamo da se pricha o nekim bistama po forumu, ono, Shta biste, Koga biste ... To je malo pogreshno, ne?
Originally posted by NescafeIzražavam najoštrije neslaganje s ovom konstatacijom, s obzirom da postoji opšti konsenzus da je školstvo u Srbiji otišlo u pizdu materinu.
Ajoj, školstvo nam je neopozivo otišlo u kurac...
Originally posted by kal zakathPretpostavljam da se misli na ?irili?na slova, budu?i da su latini?na ionako sa?injena od dva znaka.
Ovo pitanje ce se Srbima verovatno ciniti glupo no meni ipak nije jasno.
Naime radi se o slovima Lj, Nj i Dz(h). Nije mi jasna svrha tih slova. Zar se kombinacijom slova "L+J" , "N+J" i "D+Z(h)" ne dobijaju isti efekti? Ako su efekti isti, zbog cega ta slova?
Originally posted by kal zakathMisliš na latinicu, je l'?
Ovo pitanje ce se Srbima verovatno ciniti glupo no meni ipak nije jasno.
Naime radi se o slovima Lj, Nj i Dz(h). Nije mi jasna svrha tih slova. Zar se kombinacijom slova "L+J" , "N+J" i "D+Z(h)" ne dobijaju isti efekti? Ako su efekti isti, zbog cega ta slova?
Originally posted by kal zakathBaš tako. Na srpskom zvu?i onako kako bi Italijani pro?itali Gliubgliana (Španci i Maðari sve više gube sliveno ll odn. ly i izgovaraju to kao j).
Da mislio sam na latinicu.
Da vidim jesam li shvatio. Slovo "lj" fonetski zvuci drukcije nego kombinacija slova "l" i "j"? Da li to znaci da recimo rec Ljubljana, zvuci drukcije ako je pisana slovenacki kao L-J-U-B-L-J-A-N-A (9 slova), od srpskog nacina Lj-U-B-Lj-A-N-A (7 slova)?
Pitam zbog toga jer Slovencima obe reci fonetski zvuce sasvim jednako. No to zaistinu ne mora da znaci bas nista jer nama i "c" sa cjelom i onaj sa polu kvacice zvuce isto. To i nije neko cudo, ako se uzme u obzir, da su u moje doba Slovenci ucili srpsko-hrvatski tacno jednu godinu (u petom razredu osnovne skole).Eto, a ja sam imao po jedan ?as slovena?kog i jedan makedonskog, ne se?am se više u kom razredu. Jezike narodnosti smo presko?ili jer je juga ve? po?ela malko da se raspada.
Originally posted by unic0rnPisalo bi se potforum, mada ima i doma?ih re?i kao pododeljak, podzaglavlje, pridelnica, supripadno, glavizna itd. pa možeš odabrati neku.
Hej, hvala na odgovorima.
Jos jedno pitanje, podforum ili potforum?![]()
" SvO vreme?" ili "SvE vreme?"Oblik "svo" ne postoji u srpskom - srednji rod je u svim slu?ajevima samo "sve". Dakle, nepravilno je i "Posekli smo svo to rastinje", "Svo tvoje jadikovanje je uzalud" i tome sli?no.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!