Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Frey
"Nepodnosljiva lakoca postojanja" - drugi put.
Korisnikov avatar
By LittleRed
Paul Auster - U zemlji poslednjih stvari

(i bas me je odusevio pocetak, ali nikako da nadjem malo vremena da nastavim sa citanjem)

evo sta kaze neki review,ako nekoga interesuje :

U zemlji poslednjih stvari predstavlja izuzetak u Osterovom pripovedackom stvaralastvu: dogadja se u bliskoj buducnosti, usred rasula, kriminala i anarhije nepoznatog velegrada; junakinja, hronicar tih nedaca, je mlada zena. Ostali njegovi romani zbivaju se danas, u savremenoj, (varljivo) prepoznatljivoj Americi, a glavni likovi su muskarci. Zakljucak iz jednog prikaza Muzike slucajnosti moze se spokojno "primeniti" na sva njegova prozna dela: "Ovo je retko postignuce: roman formalne prefinjenosti koji nije napadno istancan ili razmetljivo novatorski; roman cija filozofska nadgradnja uverljivo nastaje iz radnje i sudbinâ glavnih junaka, ne posmatra ih uobrazeno s visine, niti ih shematizovano velica; roman u kojem svest o sveopste uznemirujucoj nesigurnosti ne ponistava moralni imperativ, nuzan za ozbiljnost ljudskih odnosâ. Dramaticna razmisljanja o trenucima kad su stvari "skladne", i o onim drugim, kad su "iscasene" ne pruzaju nam, naravno, nikakve odgovore - ali daju jasnu formu haosu na ivici kojeg osecamo da smo kad slucaj iznenada pomeri nas unutarnji poredak". - London Review of Books.
By Ulix
Radjanje biopolitike, Misel Fuko
By polarlicht4.1
Originally posted by Ulix
Što me podseti - u pripremi je "Le gouvernement de soi et des autres", serija predavanja iz 1983. Trebalo bi da se pojavi na francuskom ove godine, možda i engleskom. No, sve mi se čini da ćemo malo popričekati za srpski prevod, čitam da je reda veličine "Hermeneutike subjekta".
By Ulix
Originally posted by polarlicht4.1
Što me podseti - u pripremi je "Le gouvernement de soi et des autres", serija predavanja iz 1983. Trebalo bi da se pojavi na francuskom ove godine, možda i engleskom. No, sve mi se čini da ćemo malo popričekati za srpski prevod, čitam da je reda veličine "Hermeneutike subjekta".
... i ako cena bude kao ovih par knjiga koje je stampala izdavacka kuca Svetovi, ja cu cekati povoljnu priliku da je ukradem na sajmu knjiga. :oklagija:
By polarlicht4.1
... i ako cena bude kao ovih par knjiga koje je stampala izdavacka kuca Svetovi, ja cu cekati povoljnu priliku da je ukradem na sajmu knjiga. :oklagija:
2006. ili 2005. sam "Hermeneutiku subjekta" platio 400din (baš sad gledam da je precrtano prvo 990 pa 490). Ili im je dozlogrdilo da je gledaju više na štandu ili se prodavac malko zaje*ao, uglavnom dođoh do knjige za male pare. :D

on: Uzeh danas iz biblioteke "Kompleks sudije Dija" Daia Sižija. Trebalo bi da je nešto zanimljivo.
By Ulix
Ahasver ili Traktat o pivskoj flasi, R. Konstantinovic :yes:
By polarlicht4.1
Zašto ne mogu nigde da nađem njegovu "Dekartovu smrt"? Imam zbornik o toj knjizi, svašta čitao o njoj, ali nje nigde nema! :rida:
By Ulix
I ja sam citao knjigu o knjizi, ali ne i samu knjigu. Very postmodern. :uljenavatru:

Njegova dela su sva van stample. Mislim da sam u Stubovima kulture naleteo pre mesec ili dva na Dekartovu smrt ali je bila izuzetno skupa, skoro hiljadu dinara, a ja bas nisam bio pri parama. Ahasvera sam kupio kod onih ljupkih prodavaca kod Vuka sto igraju sah. Ahasver i Pentagram u jednoj knjizi za samo 200din. :D
By polarlicht4.1
Very pointless, pre bih rekao. Izdati knjigu o knjizi a primarna knjiga van štampe. Zar se "Filosofija palanke" već rasprodala?! Ko li ga čita toliko pa mu knjige nestaju bez traga... :iskolacen:
By Ulix
Nolit je bio izdao Filozofiju palanke, ali je ne vidjam po knjizarama. Dobro si me podsetio, zamolicu ove kod Vuka da mi sacuvaju primerak kad se pojavi, ta knjiga je zlata vredna. Imam negde kuci fotokopiju, jer nisam mogao da je ukradem iz biblioteke, bilo me sramota. :)
By polarlicht4.1
Lepo kaže moja prijateljica: "Krađa knjiga nije krađa". Pa ti sledi savet ukoliko će ti to umiriti savest. Mada ume ona da permutuje pa da ispadne "Krađa knjiga nije knjiga" ali je to sada manje bitno. :lol:

Nego, nađoh "Filosofiju palanke" na knjizari.com. Nije jeftina ali je izdanje novo. Sve mi se čini da sam je platio mnogo manje kad sam je naručio pre par godina. A i tamo je "Dekartova smrt" rasprodata. :placko:
By Simor
Imam negde kuci fotokopiju, jer nisam mogao da je ukradem iz biblioteke, bilo me sramota. :)
Zlatan si. :)

Elem, i ja sam fotokopirao bibliotečku "Filosofiju palanke" i to koristeći resurse svog prethodnog radnog mesta.

Pa sam, onda, uvezao knjigu i stavio u plastiku [kao ono ti meni Tonyja Kushnera :love: ], ali pošto nije sve stalo u jednu knjigu, onda je sam tekst u prvom vezu a beleške u drugom.

Eto! Lepše deluje nego ono Nolitovo izdanje. Nisu moja opsesija i kompulzija za baciti.

:kiwi:

Ontopic: Trenutno čitam "Ubiti pticu rugalicu" Harper Li.
Korisnikov avatar
By Schveca
,,Sveta krv, sveti gral" i ,,Novi zivot" orhana pamuka....
Korisnikov avatar
By tintily
Sofijin svet (roman o istoriji filozofije)-Jostein Gaarder

Pocela danas i vec sam opcinjena :)
..."Iz raznih razloga vecina ljudi toliko obuzeta svakodnevicom da samo cudjenje nad zivotom biva potisnuto sasvim u pozadinu"...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Komunikacija i Javnost od Zorice Tomic :lol:
Korisnikov avatar
By Scorpy
Majstor i Margarita <= morao sam da pochnem..bio je red!

Dugo sam oklevao, al' mi se sad svidela knjiga... :vestica:
Korisnikov avatar
By Minie
beli oleander - dzenet fich
Korisnikov avatar
By idomeneo
Gete, Putovanje po Italiji

E.K. Grejling, Šta je dobro: Potraga za najboljim načinom življenja
By Ulix
Kaddis a meg nem született gyermerkért, Kertesz Imre - treci put, mislim...:alexis:
By polarlicht4.1
Originally posted by polarlicht4.1
on: Uzeh danas iz biblioteke "Kompleks sudije Dija" Daia Sižija. Trebalo bi da je nešto zanimljivo.
I završio sam je pre par dana - odlična je. Priča o prvom kineskom psihoanalitičaru u potrazi za devicom. :giggle: Krajnje ironična priča, na trenutke čak i previše ali to je ono najbolje u postmoderni.

Trenutno: "Baron na drvetu" Itala Kalvina (redom čitam "Naše pretke").
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!