Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By dukkehjem
Knjigu sam bezmalo citao 7-8 puta... prelepa je... i uvek se najezim... jezio sam se i dok sam citao omiljene deloce...
eto, samo da se upisem u temu... pre-le-po.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Citao nekoliko puta, jedna od mojih omiljenih. Svaki deo knjige moze da se protumaci na 1000 nacina, tako da kad se osecam tuzno krenem da je citam i uvek je drugacije shvatim ^^
Korisnikov avatar
By Anhedonie
To je polna diskriminacija! :sudija:

And I like it... ;)
Korisnikov avatar
By willow_in_dawn
Jao ne mogu da se setim pisca..
Sve jedno , isto je divna :) ))
i nije za lezbejke :P
totalno je open minded knjiga x]
Korisnikov avatar
By Atinaa
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

-Idi, pogledaj ponovo ruze. Shvatices da je tvoja jednistvena na svetu. Vrati se onda da mi kazes zbogom, a ja cu ti pokloniti jednu tajnu.
Mali princ ode da ponovo vidi ruze.
-Vi uopste ne licite na moju ruzu, vi jos nista ne znacite, rece im on. Niko vas nije pripitomio, i vi niste nikoga pripitomile. Vi ste kao sto je bila moja lisica. Bila je to obicna lisica slicna stotinama hiljada drugih. Ali ja sam od nje napravio svog prijatelja, i ona je sada jedinstvena na svetu.
Ruze su se osecale veoma nelagodno.
-Lepe ste, ali ste prazne, rece im on jos. Covek ne moze da umre za vas. Naravno, obican prolaznik poverovao bi da moja ruza lici na vas. Ali ona sama znacajnija je od svih vas zajedno zato sto sam ja nju zavoleo. Zato sto sam nju stavljao pod stakleno zvono. Zato sto sam njoj napravio zaklon. Zato sto sam radi nje poubijao gusenice (sem one dve-tri radi leptirova). Zato sto sam nju slusao kako se zali, hvalise ili kako ponekad cuti. Zato sto je to moja ruza.
I on se vrati lisici.
-Zbogom, rece joj on...
-Zbogom, odgovori lisica. Evo moje tajne. Sasvim je jednostavna: Covek samo srcem dobro vidi. Sustina se ocima ne da sagledati.
-Sustina se ocima ne da sagledati, ponovi mali princ da bi zapamtio.
-Vreme koje si ulozio oko tvoje ruze cini tu ruzu tako dragocenom.
-Vreme koje sam ulozio oko moje ruze... rece mali princ da bi zapamtio.
-Ljudi su zaboravili tu istinu, rece lisica. Ali ti ne treba da zaboravis. Ti si zauvek odgovoran za ono sto si pripitomio. Ti si odgovoran za svoju ruzu.
-Ja sam odgovoran za svoju ruzu, ponovi mali princ da bi zapamtio.

to sam bila napisala jednoj svojoj devojci, ona je tad bila moja ruza, koja me pripitomila :) i dalje to ima okaceno na zidu :)
Najbolji deo :love: :love: :love:
Svaka čast Sanja :)

Čovek samo srcem dobro vidi...
Korisnikov avatar
By idiotcide
Volim ja tu knjigu and all i kao malog me je fascinirala kako knjiga tako i tragična sudbina autora joj, ali "Mali Princ" je zacijelo najprostituiranije djelo svih vremena. Svi si ga prisvajaju kao nešto što ih opisuje, s čim se identificiraju, što verbalizira u svoj svojoj jednostavnosti ono što oni sami nisu sposobni, pa mi je više i samo spominjanje istog gadljivo.
Korisnikov avatar
By ns.happy
video sam da uz kupljenu milka cokoladu :jedan komadic i krava ste: dobijete i tu knjigu. dakle, devalviralo je kao colic...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Atinaa
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

-Idi, pogledaj ponovo ruze. Shvatices da je tvoja jednistvena na svetu. Vrati se onda da mi kazes zbogom, a ja cu ti pokloniti jednu tajnu.
Mali princ ode da ponovo vidi ruze.
-Vi uopste ne licite na moju ruzu, vi jos nista ne znacite, rece im on. Niko vas nije pripitomio, i vi niste nikoga pripitomile. Vi ste kao sto je bila moja lisica. Bila je to obicna lisica slicna stotinama hiljada drugih. Ali ja sam od nje napravio svog prijatelja, i ona je sada jedinstvena na svetu.
Ruze su se osecale veoma nelagodno.
-Lepe ste, ali ste prazne, rece im on jos. Covek ne moze da umre za vas. Naravno, obican prolaznik poverovao bi da moja ruza lici na vas. Ali ona sama znacajnija je od svih vas zajedno zato sto sam ja nju zavoleo. Zato sto sam nju stavljao pod stakleno zvono. Zato sto sam njoj napravio zaklon. Zato sto sam radi nje poubijao gusenice (sem one dve-tri radi leptirova). Zato sto sam nju slusao kako se zali, hvalise ili kako ponekad cuti. Zato sto je to moja ruza.
I on se vrati lisici.
-Zbogom, rece joj on...
-Zbogom, odgovori lisica. Evo moje tajne. Sasvim je jednostavna: Covek samo srcem dobro vidi. Sustina se ocima ne da sagledati.
-Sustina se ocima ne da sagledati, ponovi mali princ da bi zapamtio.
-Vreme koje si ulozio oko tvoje ruze cini tu ruzu tako dragocenom.
-Vreme koje sam ulozio oko moje ruze... rece mali princ da bi zapamtio.
-Ljudi su zaboravili tu istinu, rece lisica. Ali ti ne treba da zaboravis. Ti si zauvek odgovoran za ono sto si pripitomio. Ti si odgovoran za svoju ruzu.
-Ja sam odgovoran za svoju ruzu, ponovi mali princ da bi zapamtio.

to sam bila napisala jednoj svojoj devojci, ona je tad bila moja ruza, koja me pripitomila :) i dalje to ima okaceno na zidu :)
Najbolji deo :love: :love: :love:
Svaka čast Sanja :)

Čovek samo srcem dobro vidi...
thx Atinaa :blush:
By ~ Le Saint X ~

"Mali princ" na velikom platnu

Crtani film po knjizi "Mali princ" Antoana de Sent-Egziperija režiraće Mark Ozborn, reditelj "Kung fu pande".

"Mali princ", koji će biti snimljen u 3D formatu, imaće budžet od 45 miliona evra, a u bioskope bi trebalo da stigne 2014, a u tajnosti se čuva ime glumca koji će mu pozajmiti glas.

Prema ovoj knjizi već je snimljena francuska TV serija u 52 epizode, koja će od decembra biti prikazivana u Francuskoj i 80 drugih zemalja širom sveta.

"Mali princ", koji je prvi put objavljen 1943. u Njujorku, od tada je prodat u više od 130 miliona primeraka u svetu i preveden je na 220 jezika i dijalekata.
:wow:

(MONDO)
Korisnikov avatar
By Laerem
Ja to ne bi dao djeci da čitaju. Imam dojam da kreira spiritualne imbecile. Znate tip... ne vjeruje u Boga, ali vjeruju u "neku energiju", puni su mistifikacija i tankoćutnosti, generalno deseksualizirani zbog viseće hippy odjeće, a omiljeni citat im je "ako nešto zaista želiš, čitav svemir će se urotiti da to dobiješ".
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2563561#p2563561]Katengl napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2563499#p2563499]Jheronim van Aken napisao:[/url]
ako neko već želi da pročita knjigu za odrasle pisanu za decu, neka čita Alisu, ili Vini Pua.
A ako ce da cita Alisu, neka prvo procita nesto o budizmu, jer je Alisa u zemlji cuda zen prirucnik in disguise. Cak ima i nekoliko eksplicitnih koana u njoj.
to ima smisla isto koliko i tumačiti Hijeronimusa Boša kroz hermeneutički metod K.G. Junga: okej, zvuči lepo, ali je anahrono i na posletku netačno.
Sa druge strane, tumačiti Vini Pua kroz taoizam je postojano naučno gledište.

Pored ogromne matematičko-logičke kompleksnosti skrivene iza Alise, nema nikakvog smisla da se ubacuje i budizam. Ali razumem tvoju poentu, ovde nije reč o Alisi.
Korisnikov avatar
By Katengl
Procitaj ponovo i obrati paznju. Osmeh bez macke = tapsanje jedne ruke.
Korisnikov avatar
By Katengl
Ja samo kazem da kada se cita na taj nacin, ta kompleksnost se gubi, jer kompleksnost nastaje iz pokusaja da se paradoksalna logika objasni Aristotelovom logikom.

U budizmu nema teorija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!