Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
ja mislim da je problem beli u apstraktnom razmisljanju
nekako mi se cini (mozda gresim, nisam te silno posmatrao) da je kod tebe sve po nekoj matrici:
- ovo ima check
- ovo nema check
- ako nije jedno onda mora da je drugo

i uopste ne ostavljas mesta za da postoji neki drugi framework koji je izvan tvog vidokruga

tw izguglah IDM i ovo mi je prvo izaslo: ne znam...
Few genres within EDM are met with as much scorn these days as intelligent dance music (IDM). Plenty of artists have made music that would fall into this category, but nobody would really label their own work as IDM anymore. To call your artistic output 'intelligent' comes off as pretty pretentious, and insinuates that all the other styles of dance music would be considered "stupid." The record label Rather Interesting put it this way in their company slogan: "Remember: Only Stupid People Call it 'Intelligent.'"
Korisnikov avatar
By BellyButton
Naravno. Danas kada mnogi iskusni muzicari, koji dobro poznaju harmoniju, sviraju vise instrumenata itd. prihvataju EDM stil zbog njegove velike popularnosti i opsteprisutnosti u mainstream-u, pa ga ukrstaju sa rock-om, soul-om, funk-om, RnB-jem, pa cak i jazz-om i vise se njime ne bave samo DJ-evi, on i biva sve manje "neinteligentan", pa se potreba za takvom kategorizacijom sve vise gubi. To je prirodan sled stvari. Evolucija. Ipak, taj termin JESTE nastao da bi se EDM (techno, house, trance, dubstep...) okarakterisao kao "neinteligentan", a IDM kao nesto sto koristi isti takav stil (elekronska dance muzika) u izrazu, ali je za razliku od prethodnih "inteligentan".
I danas postoji jasna stilska diferencijacija izmedju onoga sto rade Röyksopp, Goldfrapp i Björk i onoga sto rade Guetta, Avicii i Skrillex, ali se zbog pritisaka od strane ovih potonjih sam termin IDM sve manje koristi jer je okarakterisan kao nekorektan.
Korisnikov avatar
By blenta
dakle prvo ukazujes na neki golem problem, koga si samo ti svestan jer si i vrlo inteligentan, i vrstan umetnik (svira -check, decja predstava komada 2-check, dokumentarni film komada 1-check) , i vrlo otvoren (prima u dupe, geografska odrednica-lazarevac-check).

potom izvuces neke primere budidarvinsnama, te predlazes ... ne znam, nista praktino ne predlazes sem neke nove klasifikacije sto je u duhu svih tvojih tema (makar si konzistentan)

sledi u podzanrovima ineligentna/neinteligena muzika

i sad na kraju, eto nije vise toliko neinteligetna, malo se kultivisala blagoscu tih iskusnih muzicara koji joj ukazase malo smisla i materije. jbt, gospodja ministarka, mtv izdanje
Korisnikov avatar
By Tungi
Kako ovo ništa nema smisla.
Korisnikov avatar
By Vel boy
:drama: meni ova polemika izgleda kao ona večna o dobroj i lošoj muzici.... a sve je to subjektivno.
chacun a son goût, chacun à son goût (svako ima svoj ukus, svako po svom ukusu).
društveno, svaka muzička ili nemuzička artikulacija (pa taman na nivou beee, bleeee, kmeee i muuuuu i pračovekovog udaranja kamena o kamen.......) a koja nema poruku eksplicitnih ili implicitnih poziva na nanošenje štete, ugroze.... odabranim metama bilo kojim, bi trebala biti i dozvoljena i tolerisana, u raznovrsnostima svojim. ko hoće slušaće, ko neće neće. stoga, jeste not cool što se određeni glupi stereotipi prave u bilo kojim društvenim grupama po prosudbama o tipu muzike. istina da te stereotipe treba drmati, raznovrsnost se treba vrednovati.
long story short, to što se meni npr. ne sviđa ni prvo ni drugo muzičko ostvarenje iz uvodnog posta, je totalno stav mog ličnog subjektivnog ukusa, ja ću ignorisati obe, od drugih neću tražiti ni da ih nužno ignorišu ni da ih nužno slušaju. :drama:

btw., off, ali kad sam već u ovom potforumu, mislim više ONT pitanje--- je li se može Šta vam sada svira vratiti u ovaj potforum Muzika umesto što je u ZiOp-u? :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625417#p2625417]BellyButton napisao:[/url]
Sta ces ti da pomislis o kuvaru koji ne zna sta znaci nesto izdinstati? E, ja cu isto to da mislim za muzicara koji ne poznaje harmoniju. Na tome se zasniva moj stav o EDM.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625474#p2625474]BellyButton napisao:[/url]A zasto postoji termin Intelligent Dance Music, osim ako EDM nije intelligent?
da bi se za civizacijski stupanj izdigli iznad svih koji jedu dinstano, a ne znaju šta je dinstanje i slušaju Nina, a ne znaju šta je harmonija?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625679#p2625679]BellyButton napisao:[/url] Zato sto je Björk arogantna koliko i ja?
:nesiguran:
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625715#p2625715]blenta napisao:[/url]dakle prvo ukazujes na neki golem problem, koga si samo ti svestan jer si i vrlo inteligentan, i vrstan umetnik (svira -check, decja predstava komada 2-check, dokumentarni film komada 1-check) , i vrlo otvoren (prima u dupe, geografska odrednica-lazarevac-check).

potom izvuces neke primere budidarvinsnama, te predlazes ... ne znam, nista praktino ne predlazes sem neke nove klasifikacije sto je u duhu svih tvojih tema (makar si konzistentan)

i sad na kraju, eto nije vise toliko neinteligetna, malo se kultivisala blagoscu tih iskusnih muzicara koji joj ukazase malo smisla i materije. jbt, gospodja ministarka, mtv izdanje

:up:
Korisnikov avatar
By spliff
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625739#p2625739]АlexxэlA napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625679#p2625679]BellyButton napisao:[/url]Komponovao sam za pozoriste i dokumentarni film i pisao o muzici za casopise.
Ja montirao spotove i dokumentarne filmove i ne smatram se montažerom (još manje stručnjakom).
:flasher: :povez:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625715#p2625715]blenta napisao:[/url]dakle prvo ukazujes na neki golem problem, koga si samo ti svestan jer si i vrlo inteligentan, i vrstan umetnik (svira -check, decja predstava komada 2-check, dokumentarni film komada 1-check) , i vrlo otvoren (prima u dupe, geografska odrednica-lazarevac-check).

:up:
Korisnikov avatar
By Madonna
Koji transfer blamcine kad citam belibatna, znaci neverovatno, brrr :lol:
Korisnikov avatar
By BellyButton
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625715#p2625715]blenta napisao:[/url]dakle prvo ukazujes na neki golem problem, koga si samo ti svestan jer si i vrlo inteligentan, i vrstan umetnik (svira -check, decja predstava komada 2-check, dokumentarni film komada 1-check) , i vrlo otvoren (prima u dupe, geografska odrednica-lazarevac-check).

Nisam se kategorisao kao "vrstan umetnik".
Banalizujes sve sto kazem i cini ti zadovoljstvo da tim banalizacijama diskreditujes sagovornika.
Niti smatram treba zabraniti bilo koji muzicki zanr, niti smatram da bilo koji zanr nema svoj kredibilitet. Govorim o tome da su se pojedini stilovi razvili od strane DJ-eva koji nemaju nikakvo ili vrlo malo muzicko znanje i da je takav izraz inferioran (ne i manje bitan) u odnosu na onaj koji se zasniva na definisucim muzickim elementima - ritmu, melodiji i harmoniji. Slicno je bilo i sa pank muzikom ciji je uticaj vise kulturoloski nego estetsko-umetnicki.
Dalje, muzika, kao proizvod, sto danas i jeste, sklona je da se bolje proda ako ima bolje pakovanje. Kad govorim o etiketiranju muzike, govorim o tom pakovanju. Ima jako losih pesama (harmonsko-melodijski) koje cete kupiti jer ce neko da uradi aranzman kako se vama dopada. Vecina ljudi nije u stanju da prepozna takvu "manipulaciju", a njoj su najskloniji producenti koji rade za pop pevace poput Kylie, Madone (narocito 2000's), Rijane, Keti Peri, Niki Minaz, Lejdi Gage. Kupujete lose pesme zapakovane u skupu produkciju i svaki ce vam muzicar to reci. Ja nisam nista novo ovde izmislio, samo dao objasnjenje kroz muzicku teoriju.
PS.
MDNA je fantastican primer ovoga o cemu pisem.

Btw, prirodno je da sa napretkom tehnologije opada kvalitet kompozicija jer nekada je bilo mnogo komplikovanije doci do opreme za snimanje i produkciju, a danas je sve moguce uraditi kod kuce sa jednim dobrim mikrofonom, zvucnom kartom i racunarom. Nekada nije u studio mogao da udje bilo ko, a danas su softveri za produkciju dostupni svima koji imaju racunar i upravo dance elektonikom se bave "kucni producenti". Jazz-om ne sigurno. I zbog toga postoji drastican pad u kvalitetu harmonija koji cak postaje trend.
Korisnikov avatar
By BellyButton
I naravno, slobodni ste da potrazite drugo misljenje, ali cete i od druge osobe koja svira neki instrument i poznaje harmoniju cuti sasvim slican stav.
Korisnikov avatar
By Madonna
A ti bi da kupujemo tvoje pesme? :radosnice: ako ne, sta k o j i K u r a c hoces ti? da ti neko kaze da si u pravu? Da prestanu ljudi da kupuju ono sto im se dopada (sto si sam rekao)? :retard:
Blam blam panika me vata :kesa: daj covece zaboravi sifru or somethin
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja ne radim komercijalnu muziku i ne treba da je kupite. Nista ja necu. Ovo je forum. Ovde se argumentovano diskutuje na neku temu. Ne videh nijedan tvoj argument.
Naravno da pederi vole Madonu i nece nikada reci da je njen album sranje. Pogotovo vi koji se identifikujete kroz istu. Ali je sranje. Harmonski, melodijski... samo produkcijski nije. To ce ti svako reci. I ako nemas argument izadji iz teme i prestani da budes bezobrazan. Ja tebe ne vredjam.
Korisnikov avatar
By Madonna
"izadji iz teme" :krezavi: :pucaodsmeha: evo idem. . . i ovde se ne diskutuje vec se mahom lece tvoji kompleksi :blamantno:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Belly i harmonije ko nada macura i limun. U SVE se trpa, UVEK i u SVAKOM trenutku.

Evo, belly, da probam da ti prosirim vidike.

Mocart je dobar ali ako ga pustis u klubu onda je sranje, za razliku od EDM => to sto je nesto kvalitetnije ne znaci da je apsolutno bolje vec da zavisi od situacije.

Evo, da ti ne dozvolim da me diskreditujes, ja ne izlazim cesto u klubove i uglavnom slusam alternativni rok, komercijalni pop jok.

Znaci muzika nije SAMO harmonija i muzicki elementi, ima tu mnoooogo vise. Odlican primer si naveo, pank. Samo sto ti ne shvatas da to sto si naucio u knjizi nije odraz vrednosti muzike, i siguran sam da nigde u knjigama o teoriji muzike ne pise "ako muzicko delo ispunjava to i to i to i to onda je dobro inace je lose", kao sto ti to posmatras.
Korisnikov avatar
By BellyButton
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625974#p2625974]Anhedonie napisao:[/url]Belly i harmonije ko nada macura i limun. U SVE se trpa, UVEK i u SVAKOM trenutku.

siguran sam da nigde u knjigama o teoriji muzike ne pise "ako muzicko delo ispunjava to i to i to i to onda je dobro inace je lose", kao sto ti to posmatras.
U knjigama ne pise ali.. da ne postoje nikakvi kriterijumi (a o ukusima, kazemo, se ne raspravlja) onda su Grammy, Brit, muzicki festivali i reviews u magazinima besmisleni.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Kad su bilo koje dodele nagrada na osnovu popularnosti pa bile smislene
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ne na osnovu popularnosti. Kad se bira, recimo, najbolja pesma vrednuje se melodija i harmonija, aranzman, produkcija i interpretacija. Ne moze "Slow" od Kylie da dobije nagradu za najbolju kompoziciju. Melodija je banalna. Nije tacno to sto kazes da pesma ne treba da ispunjava neke uslove da bi se smatrala dobrom i da se, ako ih nema, smatra losom.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625940#p2625940]BellyButton napisao:[/url]

Nisam se kategorisao kao "vrstan umetnik".
Banalizujes sve sto kazem i cini ti zadovoljstvo da tim banalizacijama diskreditujes sagovornika.
Niti smatram treba zabraniti bilo koji muzicki zanr, niti smatram da bilo koji zanr nema svoj kredibilitet. Govorim o tome da su se pojedini stilovi razvili od strane DJ-eva koji nemaju nikakvo ili vrlo malo muzicko znanje i da je takav izraz inferioran (ne i manje bitan) u odnosu na onaj koji se zasniva na definisucim muzickim elementima - ritmu, melodiji i harmoniji. Slicno je bilo i sa pank muzikom ciji je uticaj vise kulturoloski nego estetsko-umetnicki.
Dalje, muzika, kao proizvod, sto danas i jeste, sklona je da se bolje proda ako ima bolje pakovanje. Kad govorim o etiketiranju muzike, govorim o tom pakovanju. Ima jako losih pesama (harmonsko-melodijski) koje cete kupiti jer ce neko da uradi aranzman kako se vama dopada. Vecina ljudi nije u stanju da prepozna takvu "manipulaciju", a njoj su najskloniji producenti koji rade za pop pevace poput Kylie, Madone (narocito 2000's), Rijane, Keti Peri, Niki Minaz, Lejdi Gage. Kupujete lose pesme zapakovane u skupu produkciju i svaki ce vam muzicar to reci. Ja nisam nista novo ovde izmislio, samo dao objasnjenje kroz muzicku teoriju.
PS.
MDNA je fantastican primer ovoga o cemu pisem.

Btw, prirodno je da sa napretkom tehnologije opada kvalitet kompozicija jer nekada je bilo mnogo komplikovanije doci do opreme za snimanje i produkciju, a danas je sve moguce uraditi kod kuce sa jednim dobrim mikrofonom, zvucnom kartom i racunarom. Nekada nije u studio mogao da udje bilo ko, a danas su softveri za produkciju dostupni svima koji imaju racunar i upravo dance elektonikom se bave "kucni producenti". Jazz-om ne sigurno. I zbog toga postoji drastican pad u kvalitetu harmonija koji cak postaje trend.

jao beli misa mu beloga
niko te ne diskredituje i banalizuje tim intenzitetom i frekventnoscu kojom ti to uspevas

to da ti nikom i nicemu ne ukidas kredibilitet je isto mantra koju ponovis svaki put pre nego sto je ostvaris
zadarvina, 90% tvojih tema je attention seeking da ti neko aminuje tvoj kompleks vise vrednosti
ili kompleks nize vrednosti upakovan u kompleks vise vrednosti
tzv pederski komplex duplex inception .... vrlo cest u pedera koji drze da su umetnici

vidi:
http://www.gay-serbia.com/forum/search. ... mit=Search" target="_blank

jedino sto menjas stvar na koju gledas sa visine: dunja, gaga, elektronska muzika, ne citanje hesea :pacman: , nepreterana emotivnost

bukvalno svaki uvodni post ti je tako dizajniran da ti nesto obznanis dekretom i uopste ne ostavlja utisak da o tome zelis da diskutujes (a i ne zelis)

postoji razlog zbog cega se pop kultura tako zove, i ne mozes umetnost i subkulture ugurati u kojekakve teorije i ocekivati prozivod koji je po matrici. a koliko sam shvatio iz diskusija dosada ni sa tom muzickom teorijom ne baratas poprilicno dobro poredeci te sa ulixom i danteom. te vazda na kraju porazen uhvatis se muzicara koji sviraju instrument - btw i ta gaga (koju prezirem) koliko znam jako dobro svira, i zapravo zvuci bolje uzivo nego sa celom elektronikom - no to je opet svar ukusa i raspolozenja

ergo nisi dao nikakvo objasnjenje nego si samo trazio potvrdu onoga sto ti mislis
iz tvojih vrlo sebicnih razloga
i niko se sa tobom dosad ne slaze, osim mozda tvojih ortaka iz benda

na kraju ja licno ne mislim da se kvalitet dobija tako sto se ogranici na manje ljudi kojima je dozvoljeno da se necim bave nego tako sto vise ljudi ima pristup pa se iskristalisu nise i ko je u cemu bolji. poooooogotovu u oblastima kao sto je muzika

ovo je btw dobro i za tebe kao muzicara jer ces naci svoju publiku i svoju nisu u kojoj mozes da ostvaris svoj potencijal i razvijas se
:geisha:
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625991#p2625991]BellyButton napisao:[/url]Ne na osnovu popularnosti. Kad se bira, recimo, najbolja pesma vrednuje se melodija i harmonija, aranzman, produkcija i interpretacija. Ne moze "Slow" od Kylie da dobije nagradu za najbolju kompoziciju. Melodija je banalna. Nije tacno to sto kazes da pesma ne treba da ispunjava neke uslove da bi se smatrala dobrom i da se, ako ih nema, smatra losom.

ne znam gde je to izabrano
ali ako postoji takmicenje na kom ziri koji ima autoritet u odredjenoj oblasti nesto odluci
...mozda nesto masis? mozda taj tvoj checklist nije dobar ili uopste validan
mozda si zarobljen u nekom drugom vremenu, frejmvorku, nacinu razmisljanja koji nije trnutno na snazi

mozda jednostavno nisi kompetentan
Korisnikov avatar
By .:Q:.
@belly

Ljudi imaju različite potrebe koje zadovoljavaju različitim muzikama. Neke podudarnosti se dešavaju. Kada ljudi vode rasprave o vrednosnim procenama poredeći muzike koje ispunjavaju pretežno različite potrebe, to rade obično u svrhu učvršćivanja svog identiteta i potvrde istog kao superiornog. Poređenje kompleksnosti izvesnih muzičkih parametara između neka dva primera često jeste moguće, ali "zaključak" nije uvek svima interesantan.

Što se tiče početaka bilo kog žanra, oni mogu biti u neku ruku rudimentarni (premda imaju svoj šarm i odaju različit tip intuicije i kreativnosti i predstavljaju drugačiji tip postignuća) i besmisleno je vrednosno ih ocenjivati poredeći ih sa kasnijim primerima. Muzika se nikad nije kretala od lošije ka sve boljoj.

Što se tiče teme iz prvog posta, mislim da je etiketiranje pojedinačnih primera samo na osnovu kategorije u koju ih posmatrač (površno) stavlja (već sa nekom svrhom) dobro ilustrovano u daljoj raspravi etiketiranem na slepo svih pojedinih primera EDM-a sudom koji je donet o celom žanru (ili možda čak samo o njegovim počecima (a šta su počeci EDM-a je takođe jako diskutabilno i oni mogu sezati do eksperimenata u Philipsovoj laboratoriji tokom 50-ih)). Ovakvi stavovi, koji se zapravo tiču estetike i koji su neuspešno racionalizovani, imaju svoju privatnu svrhu (ovo - da, ovo - ne; naročito kada treba nešto konkretno uraditi što postavlja estetske izbore i zahteva estetske odluke), ali u razgovoru se mogu iznositi samo kao stav, bez stvarne mogućnosti rasprave.

Što se tiče IDM-a, nije li jasno da je taj naziv (kao i bilo koji drugi) dao neko? I da taj neko pritom možda ima iste motive kao i ti trenutno? U tom smislu bi me zanimalo - ne želiš li ti zapravo tu razliku koju praviš? Nije li ti ona potrebna?

Što se tiče nagrada i javnih priznanja, njih naravno takođe donosi neko, tj. nekolicina u tu svrhu odabranih. Sem u slučaju retkih takmičenja koja mere npr. broj odsviranih tonova u minutu ni jedno drugo takmičenje ne kvantifikuje muziku premda rezultate prikazuje tako u vidu nagrada.

:snupi:
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625996#p2625996].:Q:. napisao:[/url]

Ljudi imaju različite potrebe koje zadovoljavaju različitim muzikama. Neke podudarnosti se dešavaju. Kada ljudi vode rasprave o vrednosnim procenama poredeći muzike koje ispunjavaju pretežno različite potrebe, to rade obično u svrhu učvršćivanja svog identiteta i potvrde istog kao superiornog. Poređenje kompleksnosti izvesnih muzičkih parametara između neka dva primera često jeste moguće, ali "zaključak" nije uvek svima interesantan.

Što se tiče nagrada i javnih priznanja, njih naravno takođe donosi neko, tj. nekolicina u tu svrhu odabranih. Sem u slučaju retkih takmičenja koja mere npr. broj odsviranih tonova u minutu ni jedno drugo takmičenje ne kvantifikuje muziku premda rezultate prikazuje tako u vidu nagrada.

:snupi:

:hail2:
Korisnikov avatar
By Katengl
Posto se vec toliko insistira na harmoniji, da pogledamo malo harmoniju u refrenu Ninove pesme, jer belly nikako da kaze zasto je ta harmonija napredna:

C-dur: I - vi - ii - V - I - ii(/A-mol: iv) - i - v - i

To bi trebalo da bude to (koliko cujem) + prilicno jednostavna kretanja basa. Dakle, od harmonije imamo modulaciju u relativni mol (najjednostavnija modulacija, u upotrebi vec nekoliko stotina godina), izvedenu hromatskim kretanjem u basu (najjednostavniji i najmanje suptilan nacin), a i ostatak je sablonski. Na kraju refrena, harmonije fakticki ni nema, jer postoje paralelne oktave izmedju basa i gornjeg glasa, sto je fundamentalna greska sa stanovista vodjenja glasova.

Razumem sve, i da se nekom ne svidja Sevdah Baby i da mu se svidja Nino, o tome je besmisleno diskutovati, ali i dalje ne razumem pricu o harmoniji. Tj., ako je harmonija neizostavna kategorija, ova konkretna pesma je sebi postavila jako niske standarde. Ili nije?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!