Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Yann Martel - Life of Pi

Neobicno interesantna. Martel me je naterao da preispitam neke od svojih stavova koje sam smatrala prilicno utemeljenim, mada se stice utisak da snazan fokus na promovisanje njegove ideologije negativno utice na oscilirajuci kvalitet pisanja. Preporucujem. :)
Korisnikov avatar
By Delete
Gajicevu Slovensku mitologiju. Zadesih se na promociji, pa me opcinila ilustracija dovoljno da kupim primerak sebi i dragoj mi osobi, a ni slutila nisam da ce graficki aspekt biti jedino sto mogu da izdvojim kao vrhunski doradjeno.
By polarlicht4.1
Felix Guattari, Soft Subversions: Texts and Interviews 1977-1985, Semiotext (E), 2009.
Gayle Rubin, Deviations: A Gayle Rubin Reader, Duke University Press. 2011.
By polarlicht4.1
Veit Erlmann, Reason and Resonance: A History of Modern Aurality, Zone Books, 2010.

Hillel Schwartz, Making Noise: From Babel to the Big Bang and Beyond, Zone Books, 2011.

Jonathan Sterne, The Audible Past: Cultural Origins of Sound Reproduction, Duke University Press, 2003.

Olivier Asselin, Precarious Visualities: New Perspectives on Identification in Contemporary Art and Visual Culture, McGill-Queen's University Press, 2008.

Don DeLillo, The Angel Esmeralda: Nine Stories, Scribner Book Company, 2011.

Mislim da sam ovim završio sa kupovinom knjiga do...decembra. :lol:
By polarlicht4.1
Stiglo danas: Christopher Castiglia & Christopher Reed, If Memory Serves: Gay Men, AIDS, and the Promise of the Queer Past, University of Minnesota Press, 2011.

Ako je sudeći po uvodu, biće štošta toga zanimljivog za pročitat'.
Thomas Bernhard - Brisanje. Raspad (ravno 600 stranica teksta bez ijednog novog pasusa, jedva čekam da počnem da čitam)

Thomas Bernhard - Trg heroja

...plakaše u Beopolisu dok sam ih iznosio, ali šta da se radi kad mi država kupuje knjige :saint:
Korisnikov avatar
By Misfit
^ kao da mi čitaš misli. upravo sam počeo Gubitnika. jesi čitao (uspeo da nađeš) Autobiografske spise?
By polarlicht4.1
Čuj uspeo da nađem, kupio dečku za rođendan. :sweet:

Čitao sam skoro sve knjižice koje čine "Autobiografske spise" ali u onom hrvatskom izdanju gde je svaka posebno. Mislim da sam po nedelju dana posle svake ridao u snu neutešno kao malo dete.

A zašto "uspeo da nađem"? Evo sad guglovah i ima je u Delfi knjižarama...ili bar tako piše na sajtu. Mada, Amazon.com prodaje srpsko izdanje za 50 dolara. :iskolacen:

OT: Stigla jutros - Eugene W. Holland, Nomad Citizenship: Free-market Communism and the Slow-motion General Strike, University of Minnesota Press, 2011.
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333928#p2333928]polarlicht4.1 napisao:[/url]
A zašto "uspeo da nađem"? Evo sad guglovah i ima je u Delfi knjižarama...ili bar tako piše na sajtu. Mada, Amazon.com prodaje srpsko izdanje za 50 dolara. :iskolacen:
Dosta prijatelja je imalo poteškoća da je nađe, a ja sam tražio u nekoliko knjižara dok me na kraju iz Beopolisa (gde su sve rasprodali) nisu poslali u Aleksandar Belić. Doduše, čitao sam je ranije iz biblioteke, ali ovo svakako mora da se poseduje! Ništa mi ne podgreje dušu kao Bernhard, a spisi su zaista top-notch epifanija. Ipak, više sam se topio od gorke sreće nego što sam ridao. :D
By polarlicht4.1
Ju! Sad ću da tražim da mi vrati. Nisam imao pojma da kupujem antikvitet. :lol:

Možda imaju još koji primerak u knjižari Plavi krug. Tu sam je kupio pre par meseci. No u svakom slučaju se nedostatak može nadoknaditi putem hrvatskih izdanja...ili pljačkom biblioteke. Za sada oklevam da se bacim na prikupljanje kompletnog Bernharda ali već vidim da mi nakana neće biti dugog veka. Slabe sam volje kad je reč o sumanutim Austrijancima. :sigh:
Korisnikov avatar
By Misfit
Ja više vala ne kradem iz biblioteka otkad sam početkom ove godine video muškobanjastu tetkicu kako se u gradskoj biblioteci baca na nekog smutljivca u sivom mantilu koji je pokušao (ponovo!) da ukrade neke knjige.
By polarlicht4.1
:lol:

Ta biblioteka je poseban univerzum sa svim onim čikama i tetama pri kraju životnog puta koji sede naokolo i čekaju i čekaju i čekaju...Više ne idem tamo.
Korisnikov avatar
By bas bleu
kupila sam svasta nesto high-brow za poklon ;)

a sebi sam kupila dykes to watch out for :love:
By polarlicht4.1
Eve Kosofsky Sedgwick, The Weather in Proust, Duke University Press, 2011.
Fransoa Dos (prir.), Žil Delez i slike, Filmski centar Srbije, 2011.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Današnji utešni pazar - "U miso supi" Rjua Murakamija.
Sad ću da načnem i da se pitam šta će Venders da napravi od toga. I zašto uopšte Venders? :sigh:
Korisnikov avatar
By smaug
^
:drama:

Nisam pazarila, dobila sam: Robert Fisk, The Great War for Civilisation: The Conquest of the Middle East
By polarlicht4.1
Roberto Bolano, 2666, Picador, 2009.
Gilles Deleuze, The Logic of Sense, Continuum, 2004.
Jonathan Franzen, Strong Motion, St Martin's Press, 2001.
http://www.guardian.co.uk/books/2012/ja ... kin-review" target="_blank

"A major justification for a new edition is to provide, for the first time, a commentary on the poems. It covers: Larkin's many comments on his work; closely relevant historical contexts; persons and places; echoes and allusions; and linguistic usage."

The book is divided roughly in half, into two large sections, "The Poems" and "Commentary", followed by a couple of brief appendices, the first devoted to Larkin's early collections that he made in 11 typescript booklets, the second to dates of composition. Of the 700-odd pages of text, a mere 90 accommodate the four volumes that Larkin published when he was alive – The North Ship (1945), The Less Deceived (1955), The Whitsun Weddings (1964) and High Windows (1974) – while nearly 300 are given to poems published but not collected, poems not published, and undated or approximately dated poems. As Burnett squarely declares: "This edition includes all of Larkin's poems whose texts are accessible," so that even "verses from letters, mainly short, and by turns sentimental, affectionate, satirical and scurrilous, are included." And yes, by the way, you will enjoy the satirical and scurrilous ones.

već se oštrim da pre-orderujem, iskopah hardback za svega 26 oroa - publication date je kraj marta. :hypno:

btw, izlazi i novo, improved izdanje ultimativnog žitija V. S. Barouza, Literary Outlaw by Ted Morgan, samo treba sačekati do sredine avgusta. :cekam:
By Ulix
Lepo leto, Čezare Paveze
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!