Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Mars napisao:
Sistemski idiotizam.

Britanija je Americi strana zemlja (i obrnuto, gospode daj mi snage) pri čemu se njihovi jezici mnogo vise razlikuju nego međusobno hrvatski i srpski - pa nikom ne pada na pamet da prevodi filmove, jos manje ugrađuje u zakonsku regulativu.
PA ja i ne kažem da nije idiotizam jer je jasno da jest.
Ali ispada da oni koji puštaju srpske filmove bez prijevoda konstantno krše zakon što je i dovelo do onog spora hrvatskog RTL-a i agencije za teve i radiodifuziu (da me jebeš, nemrem se sad sjetit kak se zove) zbog kršenja zakona.
E sad, svi mi znamo da je to toalno glupo i sitničavo od te agnecije ali su oni dobili pritužbe od gledatelja koji nisu htjeli gledati netitlovane filmove (da mi je viđet te kretene) i pozivali su se na postojeći zakon.
Dakle, mora se uzeti u obzir da taj zakon postoji ali zakonodavac mora shvatiti i da se taj zakon mora ili promijeniti ili ukinuti.
Korisnikov avatar
By Mars
jel moze kod nas da se iz fotelje bira da li hoces da gledas sa titlom ili ne?
Korisnikov avatar
By Blady
Mora da se istakne posebnost nasa/njihova...
Nije ovo nista cudno do klasicno teranje kurca.

Sta reci, koju poruku porati
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497607#p2497607]Stripi napisao:[/url]
Nije li to opcija za gluhe?
Za gluve ti je ono...dočaravanje svih zvukova, tipa <pucanj>. <skripa vrata>. <vrisak> i sl (za gluve i recimo po teretanama i barovima kad ide neki program bez zvuka, pa gledas sliku a citas dole titl), al ovo na sta mislim je obican titl kao na kompu sto biras da li hoces sa ili bez. Ono...da se zadovolji zakon (dok ga eventualno ne promene) a i da se postede normalni ljudi podsecanja na taj idiotizam da im stoji dole dok gledaju film
Korisnikov avatar
By Stripi
pa da, mislim da to kod nas tako ide - kao opcija za gluhe ili su barem o tome i govorili, čisto da bi zadovoljili zakon i potrebe nekih idiota.
Ono što meni nije jasno kod tih idiota, ako im smeta sprski film bez prijevoda, kako im ne smeta srpski film en ženeral?
Korisnikov avatar
By Mars
Pa valjda su ta vremena iza nas. Valjda su takvi danas u manjini.

Ostali su ti koji bi da pogledaju neki srpski film, ALI da im se uredno prevede.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ali meni su kraljevske stvari što rade u bh.
Tipa, kada piše "Pušenje ubija." dva puta latinično i jednom ćirilično.
Ili kada su mami rekli kada je bila u UINO Tuzli da ima pravo da traži prevodioca. :wundy:

U to ime:
Slika
Korisnikov avatar
By Delete
Pa, bez diskriminacije, na bosanskom, hrvatskom i srpskom. Da je u pitanju neki drugaciji naptpis, sa hrvatskim recima, koje nisu identicne bosanskim/srpskim, imalo bi vise smisla (ako to citavo sranje uopse ima ikakvog smisla).
Korisnikov avatar
By *deni*
Sve ima svoje prednosti, pa tako i ovo sa proglašavanjem različitih dijalekata jednog te istog jezika - različitim jezicima.
Svaki balvan i svaka balvanka koji naseljavaju ove prostore u regionu i ne znaju pošteno ni da se potpišu, ali znaju da su hrvatski i srpski različiti jezici, sa punim pravom se, onako s nogu, imaju nazvati poliglotama. :fancyklap:
To je jedna prednost, za CV makar.
Korisnikov avatar
By Mars
a kolko su ono Crnogorci novih slova uveli, dva? kako to ide u praksi?
da li oni prevode filmove?
Korisnikov avatar
By Waldorf
Bio mi je potreban momenat da uklavirim o kojoj se knjizi radi. Svašta svega mi. I ne mogu da se otmem ciničnog utiska da je nečijoj ženi ili detetu bio potreban posao i zvanje "prevodioca". :/

Znam da je to daleko od iste situacije (štaviše, veze nema), ali mislim da 'Wir Kinder vom Bahnhof Zoo' u životu neće pretati za mene da bude 'Mi djeca s kolodvora Zoo'.
Korisnikov avatar
By *deni*
Tako je, tako je. '' Mi, djeca sa kolodvora Zoo '', kao i sva dela Agate Kristi, koja sam kao dete pročitao, za mene i dalje ostaju omiljena štiva isključivo sa atmosferom koju nudi hrvatski prevod, odnosno hrvatsko-srpski.
Korisnikov avatar
By Mars
Samo je to prava Agata Kristi, bolja i od originalne britanske.

:sudija:
Korisnikov avatar
By Mars
Sve, sve! Ja uzeo jednom da iscitam te stvari na ekavici, i nije mi bilo nista smesno.
Korisnikov avatar
By Delete
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497585#p2497585]Stripi napisao:[/url]Međutim, Bosna i Hercegovina je Hrvatskoj, jel, također strana zemlja kao i Srbija ali se niko nikad nije sjetio da prevodi i titluje filmove iz Bosne i Hercegovine.
Filmove nije, jos uvek, ali zato sa tako besmislenim stvarima vracaju robu u BiH, jer deklaracija, pisana bosanskim nije ispravna:

http://depo.ba/front/umjesto-sastav-mor ... injska-sol" target="_blank
Korisnikov avatar
By Stripi
ne znam, nisam zakonodavac, znam samo ono što sam pročitao.
Korisnikov avatar
By hulk
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497274#p2497274]Kiborg napisao:[/url]To što sam ja imao nesreću da učim iz hrvatskih knjiga (i tu naletim na izraz krvotočni urušaj za koji su i sami autori stavili fusnotu sa objašnjenjem termina, a od stanica, stjenki i kljetke i pretkljetke mi se bljuckalo) ne znači da deca treba da se zamajavaju ijekavicom i nekim hrvatskim izrazima koji im u životu ništa ne znače. Kad je već to drugi jezik, jel'te. Mi smo rasli u neko drugo vreme gde je to bio srpskohrvatski...
Gamulin? ^^
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!