Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Mhm, ali zašto ja to znam napamet? Jel to Kaningem citirao u Satima?
Korisnikov avatar
By bern
vidiš... vidržiniju bih opet mogao čitati :drama:
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2394869#p2394869]Ulix napisao:[/url]Mhm, ali zašto ja to znam napamet? Jel to Kaningem citirao u Satima?
Tako je, citirao je.
Dosta je uzeo precrtanih rečenica iz Virdžinijinih svezaka, a scena u kojoj Virdžinija šalje sluškinju da kupi đumbir je iz njenog dnevnika.
Ovo verovatno znaš, ali radni naslov Gđe Dalovej i jeste bio Sati:

"I have no time to describe my plans. I should say a good deal about The Hours, and my discovery; how I dig out beautiful caves behind my characters; I think that gives exactly what I want; humanity, humour, depth. The idea is that the caves shall connect, and each comes to daylight at the present moment."
- Virginia Woolf's Diary (1923.8.30)
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2394871#p2394871]Dante napisao:[/url]
"I have no time to describe my plans. I should say a good deal about The Hours, and my discovery; how I dig out beautiful caves behind my characters; I think that gives exactly what I want; humanity, humour, depth. The idea is that the caves shall connect, and each comes to daylight at the present moment."
A da nema njenih dnevnika slučajno negde na internetu ili na nekom torrentu ili nešto tako?

Prošlog leta sam obigravao oko njih u jednoj knjižari u Italiji, ali sam na kraju ipak odlučio da ih ne kupim i sad mi je žao. A čitao sam ranije samo neke delove.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2394873#p2394873]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2394871#p2394871]Dante napisao:[/url]
A da nema njenih dnevnika slučajno negde na internetu ili na nekom torrentu ili nešto tako?

Prošlog leta sam obigravao oko njih u jednoj knjižari u Italiji, ali sam na kraju ipak odlučio da ih ne kupim i sad mi je žao. A čitao sam ranije samo neke delove.
Imaju neki: http://www.woolfonline.com/?q=diaries/vw/overview" target="_blank
Strašno su joj zanimljivi dnevnici, posebno njena borba sa bolešću i njen opis crvenih plamenova koje ne sme da pogleda u ogledalu, glavobolja koje nisu glavobolje i sl. Njeni i Kafkini dnevnici su najzanimljiviji koje sam čitao.
By Ulix
Divno, hvala ti. Sad ću odmah da ih čitam. :love:
Korisnikov avatar
By mega therion
citah mrs dalloway ali orlando nikako da zavsim... Sad cu, kad mi se zavrsi ispitni...
By Ulix
Sad ponovo čitam Ka svetioniku zbog ove teme. I koliko su divne njene rečenice, čak i u ovom ne naročito dobrom prevodu. Divne, divne. :love:
By polarlicht4.1
Baš dođoh da zakukam kako mi se njeni dnevnici čitaju već dugo, dugo pa sam i gledao da ih kupim ali su nešto skuplji nego što sam planirao da platim (zbir bi bio oko 100e preko bookdepository.com). A nigde u pdf-u da se nađu i to ti je... :sigh:
Korisnikov avatar
By djo
prelazak iz 4. u 5. poglavlje "orlanda", kada se za novu godinu prelaska 18. u 19. vek nad britaniju nadnese oblak koji više nikada neće nestati, promeni klimu i donese magluštine kiše i kraljicu viktoriju, je jedna od najgenijalniji stvari koje sam procitao. kvintesencija britanskog humora.
big love
Korisnikov avatar
By bern
bilo bi lijepo čitati vidržiniju uz nikol.
Na današnji dan je rođena Virdžinija.

You come and see me among flowers and pictures, and think me mysterious, romantic, and all the rest of it. Being yourself very inexperience and very emotional, you go home and invent a story about me, and now you can’t separate me from the person you’ve imagine me to be. You call that, I suppose, being in love; as a matter of fact it’s being in delusion. All romantic people are the same,” she added. “My mother spends her life in making stories about the people she’s fond of. But I won’t have you do it about me, if I can help it. “
“You can’t help it,” he said.
“I ward you it’s the source of all evil.”
“And of all good,” he added.”
— Virginia Woolf “Night and Day”
By Alberto
Baš sam ovih dana nameravao da uzmem nešto od njenih knjiga iz biblioteke da čitam.
Znam da je autorka bila biseksualka, pa me zanima da li je u svojim delima opisivala samo ljubavne veze između žena, ili je takođe opisivala i ljubavne veze između muškaraca?
Takođe, ne bi bilo loše da mi preporučite neku njenu knjigu, hvala unapred!
But there, sitting at the servant’s dinner table with a tankard beside him and paper in front of him, sat a rather fat, shabby man, whose ruff was a thought dirty, and whose clothes were of hodden brown. He held a pen in his hand, but he was not writing. He seemed in the act of rolling some thought up and down, to and fro in his mind till it gathered shape or momentum to his liking. His eyes, globed and clouded like some green stone of curious texture, were fixed. He did not see Orlando. For all his hurry, Orlando stopped dead. Was this a poet? Was he writing poetry? ‘Tell me’, he wanted to say, ‘everything in the whole world
Iza pusti svoje pletivo da padne. Velike zaslonjene stolice su postale ogromne. I Džajlz. I Iza naspram prozora. Prozor je sav bio nebo bez boje. Kuća je izgubila sklonište. Noć je pala pre nego što su napravljeni putevi, ili kuće. To je bila noć koju su stanovnici u pećinama posmatrali sa nekog visokog mesta među stenama.
Onda se zavesa podigla. Progovorili su.

Između činova, 1941.

Slika
"And when I wake early I say to myself: Fight, fight. If I could catch the feeling, I would: the feeling of the singing of the real world; the sense that comes to me of being bound on a perpetual adventure — of being strangely free to do anything."

from a diary entry
Ne stižem da update-ujem klubić.
U januaru su izašle dve zbirke njenih pripovedaka, jedina koja je objavljena za njenog života - Ponedaljak, ili utorak i Nova haljina, odnosno pripovetke iz zbirke Kuća duhova koje nisu uvrštene u Ponedeljak ili utorak. Time su, uz još treću knjigu iz devedesetih sve njene publikovane pripovetke prevedene na srpski. Dosta ovih pripovedaka su skice i krokiji izbačene iz Gospođe Dalovej i njenog prijema.

Šta je smisao života? To je sve - prosto pitanje; Pitanje koje godinama teži da nas skoli. Veliko otkrovenje nikada nije došlo. Veliko otkrovenje možda nikada ne dolazi. Umesto toga postoje svakodnevna mala čuda, rasvetljenja, žižice kresnute neočekivano u mraku.

Izlet na svetionik
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!