Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
aman ljudi božji manite se kojakakvih odnosa priroda, čovjeka, filozofija i sličnih bakrača... :doh: pitaš ih za umjetnost a oni idu definirat svijet, univerzum i svoje mjesto u svemu tome... :zid: da sam htio takvo što onda bi se zakupusao u kakvu knjižurinu ili bi tematizirao konkretan filozofski, estetski ili bilo koji drugi fensi moment... :gotika:
jel barem možete reći u svoje ime zašto se bavite umjetnošću? :shrug:
mislim, kad vas netko pita zašto ljudi upotrebljavaju ključ prije nego uđu u stan nećete odgovarati sa raznim tumačenjima istine nego ćete kazati da treba otključati vrata... :neznam:
Korisnikov avatar
By svejedno
I've lost all fate in a world so full of hate
and I don't fucking love music I just use it to escape.

...

:lol:

salim se, ja samo volim da crtam.
Korisnikov avatar
By deran
ja sam konzument-dakle,slušam i čitam-u slike i skulpture se ič ne razbiram i nema šanse da mi neko objasni likovnu umetnost...

a zašto čitam i slušam-prosto što volim i što mi prija-ona slatka jeza kad krene neka kompozicija,ili čudno osećanje zadovoljstva i ćutanja nakon poslednje strane...:pegla:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by taurus

Priroda je sama za sebe umetnik i ona svojom umetnickom sadrzinom neposredno deluje na coveka
Priroda nije umetnost, priroda je jedan haos. Covek stvara umetnost od prirode.
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by Orlando the Lady

zivot NIJE umetnost
umetnost NIJE zivot
pod jedan.
Ni sam ovim se ne slazem.
Neciji zivot moze biti umetnost, jer covek kreira svoj zivot.
Sem, naravno, ako se ne misli o zivotu uopste, onda nije umetnost, jer ne verujem u bozju kreaciju.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Zapravo, ne razumem kako covek moze bilo sta drugo da stvara sem umetnosti.
Korisnikov avatar
By topsecret
Pokusam da ih skapiram ali mi slabo ide. Generalno ne znam mada se da naslutiti.
By Speculum Columbae
Ne pitam se zašto se ljudi bave umetnošću.
Pre se pitam zašto se neki ljudi bave umetnošću.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Zato što ne znaju ništa drugo, ili ih mrzi da rade nešto drugo, a vole da stvaraju tu umetnost. Srećna okolnost je da postoje i oni koji su konzumenti te umetnosti, pa eto, svima na kraju lepo (sem eventualno onoj kategoriji "neshvaćenih umetnika", ali eto, oni imaju barem šansu da posthumno postanu slavni :D )
Korisnikov avatar
By 2kune
Lijepo si to rekao Kiborgije; ljudi se bave umjetnošću zato jer se njome bave... :D

OT: A zašto ljudi jedu? :rumtea:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Hahahahahaha
Ili zašto 2kune serucka non stop :lol:

Hamletovska dilema :P
Korisnikov avatar
By 2kune
nije hamletovska... mušja je to dilema... vidi muha govno i poserucka jajašca da bi od govneta stvorila život... :hvala:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Lepo, to bi značilo da ti daješ ovom forumu život?

Kako lepo i nesebično.

Mada, na srpskom, jaja se ne seruckaju nego legu, ne znam da li su ta dva termina u 'rvackom sinonimi :hmm:
Korisnikov avatar
By 2kune
tko je spominjao forum? šta fali forumu? :boxer:
odgovorit ću ti tako da me ceo svet razume: ja se bavim umjetnošću... :carica:
Korisnikov avatar
By Incubus
Još nisam našao prikladnu definiciju umjetnosti, ali eto ako je shvatim kao što većina i čini umjetnost mi služi da olakša ove prolazne momente u paklenoj konstrukciji koju svijetom zovu.
Korisnikov avatar
By pochi
Težak je umetnički život.
Korisnikov avatar
By Srklet
zato sto je zanimljivije nego pricati o mobitelima.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Money for nothin' and your chicks for free.
By alexandermagic
Različiti ljudi - različiti talenti - različite potrebe po pitanju iskazivanja svog odnosa prema svijetu, kako onog oko sebe, tako i onog u sebi.

Hm, al' se nasrah. :klavir:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Kiborg

Zato što ne znaju ništa drugo, ili ih mrzi da rade nešto drugo, a vole da stvaraju tu umetnost.

..

pa bre kiborze, sto tako udari? :lol:

LM, mnogi znaju stosta drugo, i ne mrzi ih da rade nesto drugo,
al sto bi,
kad je umetnost 6x bolja & vrednija & uzvisenija od svega drugog .P

Srećna okolnost je da postoje i oni koji su konzumenti te umetnosti, pa eto, svima na kraju lepo (sem eventualno onoj kategoriji "neshvaćenih umetnika", ali eto, oni imaju barem šansu da posthumno postanu slavni :D )
srecna indeed.

..

da nije vas, ja leba ne bi imo da jedem.
al ne zato sto me mrzi, nego pokusah ja da nadjem poso na raznoraznim 9 to 5 akcijama, la nemam vezu ,)
sve sto sam uspeo u poslednjih dinu dana je bila neka zamena u gimnaziji za likovno.

..

covek svede leonarda & mocarta ili npr. olafura arnaldsa & dejva mekkina na 'sta cu drugo kad samo ovo znam'.

Korisnikov avatar
By Srklet
ma kiborg ima onaj tipicni digitronski um lisen maste, pa misli da je to vrhunac.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Da bi ostavili dokaz o svom postojanju, prevazišli smrtnost nečim trajnim i ostavili poruku potonjim generacijama. Da bi pronašli put svojim mislima, shvatanjima i stavovima do velikog broja ljudi koji bi se saživeli sa njima i pružili im katarzično iskustvo koje ih čupa iz egzistencijalnog apsurda.

Originally posted by bas bleu
Originally posted by 2kune

pitanje je upućeno svima koji se bave umjetnošću bez obzira na njihov talenat ili poznavanje iste...
you've come to the right place, i'd say.

:roflmao:

ontopic: Pošto sam ja samo konzument, odgovor je je l' te zbog katarzičnog dejstva.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Kiborg razmsilja poput nekog narodnjaka/ naprednjaka.

Da nije umetnika koji "ne znaju nishta drugo da rade sem toga" i kreativnog razmisljanja, ne bi bilo ni ideje o kiborzima, ni tog kompjutera na kome pishe, ni slova koje koristi da pishe, zapravo ne bi bilo nicheg i sad bi i dalje ziveli u pecinama ( bez crteza na zidovima).

Umetnoscu iskazujemo ono sto se rechima ne moze postici, predvidjamo buducnost, usmeravamo civilizaciju, produbljujemo osecanja i podizemo intelekt na najfiniji nivo moguc za coveka.

Kreativnost je bitan deo ljudske evolucije, ono sto nas cini ljudima, a ne nekim mehanickim bicima i zbog toga, valjda, svi imaju potrebu da kroz umetnost sebe potsete na to.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!