Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Mariška

A šta je teže uraditi, početak ili kraj, zaista ne znam. Iz sopstvenog iskustva znam da je teško i jedno i drugo. Znam da nikada nisam zadovoljna onim što napišem. Ni na početku, ni u sredini, ni na kraju. Uvek sam svesna da bi sve to moglo biti mnogo, mnogo, bolje. Zato i ne pišem. Eventualno ponekad, izuzetno retko, ponešto i zapišem, ako vidim da ima neku meni značajnu poruku. Onda mi nije važno što stilski nisam zadovoljna sopstvenim književnim delom.
Mislim da je bas zato vazno da pises i da tragas.
Korisnikov avatar
By dharmox
Ta dilema iz naslova uopšte ne stoji.
Pričam o romanu, filmu, tv drami/seriji, jer i scenario je svojevrsna literatura.
Dakle, kad postaviš početnu situaciju i potrebne likove, odnosno kad ih dobro postaviš, radnja sama ide svome kraju.

Pogledaj Kunderin Oproštajni valcer i uveri se sam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by dharmox

Ta dilema iz naslova uopšte ne stoji.
Pričam o romanu, filmu, tv drami/seriji, jer i scenario je svojevrsna literatura.
Dakle, kad postaviš početnu situaciju i potrebne likove, odnosno kad ih dobro postaviš, radnja sama ide svome kraju.

Pogledaj Kunderin Oproštajni valcer i uveri se sam.
Ovo sve zavisi. Kada osmislis dobar, iznenadjujuci npr kraj, mozes lagano da postavljas likove & situacije prema kraju.

Npr 'Fight club' Chaka Palahnjuka etc.

Strip 'Sandman' koji cenim kao izuzetno knjizevno delo, jer je delo pisca, isto je usmereno ka kraju - mnoge stvari i situacije tokom pripovedanja su tu stavljene zbog raspleta.

..

Dok ja, kada slikam, ako znam sta sam poceo, imam kraj u pocetku.

Ali poznajem i ljude koji i kroz slikanje idu u fazama, a i samom mi se to desavalo sa nekim delima.

..

SuS, nema odgovora - sem odgovora stvaraoca - na koji nacin radi.

..

Sa tacke gledista konzumenta, sto je svakako i svaki stvaralac - celokupno delo je bitno. Odn, svaki deo.

Pa i iz perspektive svaraoca, bez obzira na koji nacin radi.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by svejedno

SuS, nema odgovora - sem odgovora stvaraoca - na koji nacin radi.

..

Sa tacke gledista konzumenta, sto je svakako i svaki stvaralac - celokupno delo je bitno. Odn, svaki deo.

Pa i iz perspektive svaraoca, bez obzira na koji nacin radi.
da, to i ja mislim - svaki deo mi je bitan... i bitno mi je da se ti delovi sklapaju u celinu... da pocetak ima veze sa krajem... itd. a to je mozda donekle zbog toga kako radim: zamislim odmah sve najbitnije momente... mozda nisam sigurna sta i kako izmedju tih momenata, pa se onda oni razvijaju sami od sebe kako prica tece od jednog kljucnog momenta do drugog - sto znaci da se zapravo prica stvara u toku pisanja - ali od onih najbitnijih momenata koji su smisljeni jos na pocetku ne odustajem, jer je to svojevrsan okvir svega i tu se krije poruka
uglavnom su ti momenti na sve strane - scena s pocetka, scene iz sredine, makar okvirno kako bi izgledao kraj.... posle (samo!) treba sve to povezati.... mozda bi mi lakse bilo da krenem da pisem filmske scenarije, posto i inace sve vidim u scenama - ali mi je to ipak malo sturo posto volim da ulazim u psihologiju - u misli i osecanja koja zelim dublje da opisem i istrazim
By LeDeNa_
Bitno i jedno i drugo...Meni najteze pocetak...
Sve je dobro kad se dobro svrši. :awesome:

Ako je roman ili film veoma dobar, kvalitetan kraj će da zaokruži tu lepotu. Loš početak se prašta. Bar ja. Mada, dobar početak ume da bude dodatni podsticaj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!