Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by Jelena Tihi Ubicai od
opus...
Originally posted by walt333Mislim da mi cak ni naslov nije poznat
Serafita.
Citao neko?
Originally posted by jennyVerujem da bi jer je delo puno ironije, sarkazma i meni je Prust veoma smesanOriginally posted by B.U.Pa? Možda bih pre pročitala opis te večere na 1000 strana
A tek da cita opis jedna vecere na 1000 strana kod Prusta!!!!
Originally posted by B.U.pa kazem ja da je taj roman gotovo nepoznat, ali je jedno malo fdilozofsko blago. Balzak u sasvim novom svetluOriginally posted by walt333Mislim da mi cak ni naslov nije poznat
Serafita.
Citao neko?
![]()
tako da je odgovor ne
Originally posted by walt333N'importe quoi!
u poslednje vreme pa malo vise smaram okolo sa njim.
Originally posted by Jelena Tihi Ubicaa cime je bila uslovljana opsednutost?
Ja sam bio prošle godine opsednut njime.
Originally posted by walt333Napisao je i
O pa prosto je neodoljivo da se ova dva pojma povezu. ja ih eto povezao danas na pismenom
Kada smo vec kod opusa. setih se da jedno od retkih Balzakovih dela koje ima umetnicku vrednost a da nije deo ljudske komedije je Serafita. Posto nisu od Balzaka ocekivali da napise roman sa filozofskim podtekstom ovaj roman je u potpunoj senci ljudske komedije, ali je strasno znaimljiv ali i konfuzan
Veliki mi je san da potpuno u detalje protumacim ceo roman s obzirom koliko je dugo na njemu radio, Balzak je sigurno planirao da mu ovo bude najzacajnije delo. Citao neko?
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Jedan citat Balzaka
"Ružnoća nad lepotom ima tu prednost što lepota prolazi, a ružnoća ostaje"
Originally posted by ~anAMORphOsé~Da golicljive price bile su trece delo koje sam procitao od Balzaka, Balzak je tu pokazao svoju "prostacku" (za ono vreme) stranu. Odnosno kako je lepo Zorz Sand u svojoj biografiji napisala, (parafraziram) Balzak je u drustvu bio prost poput najgoreg seljaka jer je svu svoju uzvisenost cuvao za romane, za razliku od mnogih drugih pisaca koji su svoju duhovnost pokazivali u drustvu, tako da im nista nije ostajalo za knjizevna dela.Originally posted by walt333Napisao je i
O pa prosto je neodoljivo da se ova dva pojma povezu. ja ih eto povezao danas na pismenom
Kada smo vec kod opusa. setih se da jedno od retkih Balzakovih dela koje ima umetnicku vrednost a da nije deo ljudske komedije je Serafita. Posto nisu od Balzaka ocekivali da napise roman sa filozofskim podtekstom ovaj roman je u potpunoj senci ljudske komedije, ali je strasno znaimljiv ali i konfuzan
Veliki mi je san da potpuno u detalje protumacim ceo roman s obzirom koliko je dugo na njemu radio, Balzak je sigurno planirao da mu ovo bude najzacajnije delo. Citao neko?
Golicljive Price
koje su sjajne!!!!
Originally posted by nsBeckie
Balzak je jedan od mojih omiljenih pisaca, i definitivno omiljeni realista. Nema te knjige od njega koju sam procitala a da mi se nije svidela.
Dante napisao: Da...čuveni Balzakov opis stolice na 23 strane.Meni je taj opis fantastican! Goriota smo imali jos za lektiru u 3. srednje, i to je u osnovi prva knjiga koja je mene motivirala da pocnem citati s uzitkom, a ne da na to gledam samo kao skolsku duznost. Izbrisala je svu gorcinu Marka Marulica i Augusta Šenoe i slicnih hrvatskih sranja.
Ili pansiona gospođe Voker.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!