Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by Deleteja ga nisam ispustao iz ruku bilo gdje...
Da li je neko citao "Preziveli", ovog autora? Prosle godine kupih knjigu u Laguni jer sam primetila da je obrnuto numerisana, tj. da knjiga pocinje od 293. strane, kao i od 47. poglavlja.
Ukratko, ono sto me zanima je: da li je preporucujete za citanje u planinskoj idili, bez intereneta, zurbe, guzve i u trenucima opustanja, ili je to, pak, roman za citanje u busu, od kuce do kancelarije?
Originally posted by UlixPod uslovom da želite da se osećate loše posle čitanja, dakako.
Ko nije još čitao Kovačevu Malvinu, preporučujem.
Originally posted by Tot
Herman Hese - Pod točkom
Ne vole svi pisci tako mnogo svoje junake kao Hese. Ovo je njegov rani roman koji je najavio Demijana i ostala velika dela. Potresna i neverovatno nežno priča o jednom dečaku koji je poneo teret društvenih i porodičnih ambicija, autoritarizma i strogih očekivanja; čiju je sudbinu napisala jedna sila koja je prevazilazila njegove snage.
To je priča o snagama okoštalih društvenih struktura koje ometaju individuaciju i razvoj; o tome da je razumevanje i podrška ljudi koji nas podržavaju i vole neophodna. Nameće se utisak da je roman napisan kao snažna kritika nečega što je pisac sam proživeo; svakako ima autobiografsku notu. Ono što je rekao se može ili ćutke odbaciti ili prihvatiti sa najvećim razumevanjem. A prihvataju tu poruku i danas oni kojih se najviše i tiče, mladi ljudi na kojima stoji veliko breme na putu odrastanja i sazrevanja
Originally posted by SimorIstina, to nije roman koji će nekom ulepšati dan.Originally posted by UlixPod uslovom da želite da se osećate loše posle čitanja, dakako.
Ko nije još čitao Kovačevu Malvinu, preporučujem.
Naime, srpsko-hrvatska mržnja, tragično lezbejstvo, pa sve ispostavljeno u formi dokumenata/rukopisa, i sve to čitajući pred spavanje, zaista vas nagoni da uzmete Danijelu Stil u ruke i uživate u ljubavnim jadima sa happy endom.
Da se razumemo, "Malvina" jeste odlična.
Originally posted by Dzelajza RouzA kad padneš na dupe koliko je Malvina dobar roman, onda uzmi i neke Kovačeve pripovetke koje su još bolje, pa onda i Vrata od utrobe i Grad u zrcalu.
Zainteresovali ste me sad za "Malvinu".
Mislim da ću je kupiti devojci, ali ću morati prva da je raskupusam.
Tako će joj, valjda, biti još draža.
Originally posted by Dzelajza RouzA Pad Italije, isto sa Zafranovićem?
Jedino što me je ikad sa njim dovelo u vezu je "Okupacija u 26 slika".
Originally posted by TotA kako ti se dopada "Roßhalde", ako si citao?Originally posted by Hans_87Pročitao sam skoro sve od Hesea da bih dosta kasnije naleteo na ovaj njegov rani roman i oduševio se.
...
Originally posted by TotSlazem se. U "Rosshalde" se ako se dobro secam spominje teznja slikara za putem na istok, Indiju tacnije..i eto te veze sa Sidartom i samim istokom, sto si i rekao da se prica zaokruzuje.
Da, sećam se te priče. Dopada mi se naravno i tu priču sam bolje razumeo kada sam pročitao "Sidartu" jer "Sidarta" na neki način zaokružuje sva ta raznolika iskustva.
Koliko su te njegove misaone sinteze ubedljive govori i to da je veoma dobro pripovedao o homoerotizmu, iako sam zasigurno nije bio gej. I ako se dobro sećam u romanu "Pod točkom" postoji homoerotski momenat između Hansa i onog njegovog prijatelja iz seminara.
Originally posted by sleepingsun
Od Harukija Murakamija/Norveska suma.Svako ko je depresivan ili su ga govna pritisla,ova knjiga ce da ga digne.Barem je mene vratila u zivot.Jaka i realna knjiga
a drugo..
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!