- 24 Nov 2008, 01:38
Originally posted by mrlemrle, posto si sve procitao od Jursenarove, hajde nam reci kako se zove prica koju je Dina citala. Ne znam kako da je pronadjem. Evo pomoci:
Obozavam je. Procitao sam sve sto je napisala. Ako treba nesto da izdvojim, onda su to "Hadrijanovi memoari" - trenutak mudrosti, izuzetna lekcija o zivotu...
Originally posted by DinaOriginally posted by SunceTo nije bio roman, vise prica... zvala se cini mi se "sumnja". Pogledala sam sad stranicu Margarit Jursenar ali ne mogu da se setim kako se zvala cela knjiga, to je bilo odavno. To je prica o fatalnoj ljubavi. Glavna junakinja, mislim da se zvala Sonja je zaljubljena u jednog muskarca ali saznaje da je on u vezi sa njenim bratom. Medjutim, njena ljubav je toliko opsesivna da ona ne moze da se od nje izvuce, hoce da mu predstavlja nesto pa i po cenu zivota... to i uspeva ali nazalost to je cena... Ako je nadjete procitajte, mozda na mene sad ne bi ostavila taj utisak, ali kad sam je citala nisam mogla da prestanem da placem, nijedna knjiga nije na mene imala taj uticaj ni pre, ni posle. Fantasticna slika opsesivne ljubavi i zivota koji zbog nje ima samo jedan put makar to bio i put koji ne vodi nikuda...
Dina je pricala o nekom romanu zbog koga je plakala i nije mogla da se zaustavi. Interesuje me koji je to roman.![]()
![]()