Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
a sad pročitah i topik. lit rasprava sa početka je priceless. :radosnice:
ah, ta postmodernistička forma tzv. romana toka svesti. :radosnice:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491623#p2491623]Misfit napisao:[/url]

Драган Великић, BONAVIA – Стубови културе, Београд
Мирко Демић, ПО(В)РАТНИЧКИ РЕКВИЈЕМ – Агора, Зрењанин
Дејан Стојиљковић, ДУГЕ НОЋИ И ЦРНЕ ЗАСТАВЕ – Лагуна, Београд
Бранко Анђић, PLAY-BACK – Агора, Зрењанин
Адријан Сарајлија, ОГЛЕДАЛО ЗА ВАМПИРА – Аутор
Дејан Вукићевић, ЦЕРЕБРУМ – Чигоја штампа, Београд
Вуле Журић, СРПСКА ТРИЛОГИЈА – КЦ Новог Сада
Борислав Чичовачки, РАСКОВНИК – Архипелаг, Београд
Александар Гаталица, ВЕЛИКИ РАТ – Моно и Мањана, Београд
Сандра Петрушић, ПОНИЗНО ОДУСТАЈАЊЕ – Eвро Ђунти, Београд
Светислав Басара, ДУГОВЕЧНОСТ – Лагуна, Београд
Енес Халиловић, ЕП О ВОДИ – Албатрос Плус, Београд
Милен Алемпијевић, ШЛУСТРИК – Албатрос Плус, Београд
Крста Поповски, СУДБИНЕ – Дерета, Београд
Стеван Лазић, БЛУЗ ЗА ЛУЗЕРА – Плато, Београд
Мира Оташевић, ЗОЈА – Геопоетика, Београд
Ратко Дангубић, MOVING DAY – Архипелаг, Београд
Драго Кекановић, ВЕПРОВО СРЦЕ – СКЗ, Београд
Данило Николић, СПИСАК БУДУЋИХ ПОКОЈНИКА – СКЗ, Београд
Катарина Брајовић, ШТАМПАР И ВЕРОНИКА – Штампар Макарије и Октоих, Београд и Подгорица
Љиљана Томановић Пономарев, УЧЕНИЦА ПРОФЕСОРА ЏОЈСА – Лагуна, Београд
Иванчица Ђерић, НЕСРЕЋА И СТВАРНЕ ПОТРЕБЕ – Ренде, Београд
Ана Вучковић, SURFING SERBIA – Лагуна, Београд
Вук Драшковић, VIA ROMANA – Новости, Београд

*najmanja violina na svetu, nin-o-nin-o-nin-o*
:wow:

Koliko sam odsečen od tzv. književnosti u Srbiji ove godine. Guglao sam knjigu po knjigu i nemam želju ni jednu jedinu da porčitam. Možda Gatalicu. (Ono što sam ranije pročitao to je samo Basarin roman koji se odlično uklapa u meni očigledan pad kvaliteta njegovih knjiga poslednjih godina.)
Korisnikov avatar
By Misfit
meni je pala vilica kada sam video da je dejan stojiljković ušao u izbor, ali ne mogu da kažem da sam preterano iznenađen. papić je očigledno tutnuo dovoljno debelu kovertu tamo gde treba.

basara je odavno kljoknuo.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491683#p2491683]Misfit napisao:[/url]meni je pala vilica kada sam video da je dejan stojiljković ušao u izbor, ali ne mogu da kažem da sam preterano iznenađen. papić je očigledno tutnuo dovoljno debelu kovertu tamo gde treba.

basara je odavno kljoknuo.
Znaš kako, čak i da nije tutnuo kovertu, pitanje je šta znači biti najbolji u bednoj konkurenciji.

Ove godine se baš nisam ubio čitajući domaću literaturu, ali razlog za to je što u poslednjih nekoliko godina nisam pročitao bukvalno ništa domaće što bi bilo vredno pažnje. To važi i za pisce koje inače volim poput Basare ili Albaharija.

Odbijam da poverujem da u Srbiji ne postoje pisci koji se razlikuju od ove žabokrečine mediokriteta, pa tako svoj gnev usmeravam ka urednicima izdavačkih kuća. :D
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491725#p2491725]Misfit napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491701#p2491701]Ulix napisao:[/url]Znaš kako, čak i da nije tutnuo kovertu, pitanje je šta znači biti najbolji u bednoj konkurenciji.
znači samo jedno: reklama. što se više naslov provlači po spiskovima, to bolje.

šta je najsvežije, iole dobro što si poslednje pročitao od domaćih? a da nije neki novi albahari, basara, and such.
Razmišljam o ovome desetak minuta. Ako pesnike ne računam... Možda nešto od Mirjane Novaković. Ali nije to bilo skoro. :sigh:

Idem sutra u knjižaru da iskopam nešto domaće. :D
Korisnikov avatar
By Misfit
dobro me podseti. već godinama obigravam oko 'johann's 501'. uzeo sam i ovo everestovo izdanje 'straha i njegovog sluge', a još mi čami na polici. :zid:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491764#p2491764]Misfit napisao:[/url]dobro me podseti. već godinama obigravam oko 'johann's 501'. uzeo sam i ovo everestovo izdanje 'straha i njegovog sluge', a još mi čami na polici. :zid:
Johann's 501 je ubedljivo najklompleksniji, baš me zanim da li će ti se dopasti. :misli:

Ako imaš nekog domaćeg da preporučiš, vrlo sam raspoložen da uzmem nešto, ovaj spisak što si ga stavio mi je pokazao koliko sam van scene. :giggle:
Korisnikov avatar
By Misfit
'johann's 501' mi se i onomad učinio kao da će mi se svideti, pošto generalno volim takve stvari.

nisam ni ja baš na sceni, pošto mi je čitanje domaćice pretežno frustrirajuće iskustvo. uh, sad sam se blokirao... ali, recimo, srđan tešin mi je bio vrlo interesantan. uzmi njegove 'kuvarove kletve i druge gadosti'. nedavno sam isto čitao i predraga crnkovića. 'beograd za pokojnike' mi je bio onako, hamsunovski simpatičan. takođe, ja volim iliju bakića, ne znam da li si njega čitao? aleksandar marković isto...

ali stvar je u tome da ni za jedan od ovih naslova ne bih stavio ruku u vatru. trenutno se slabašno tešim hrvatima. :placko:
Korisnikov avatar
By Srklet
u hrvatskoj skoro više da i nema pravih urednika. možda maksimalno pet, koji su sposobni od rukopisa napraviti bolju knjigu. vecinom se urednikovanje pak svodi na ispravljanje tipfelera :roll:
Korisnikov avatar
By Misfit
tako je isto i kod nas... ali mi se ovako izdaleka čini da generalno imate bolju književnu scenu? :nesiguran:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491783#p2491783]Misfit napisao:[/url]'johann's 501' mi se i onomad učinio kao da će mi se svideti, pošto generalno volim takve stvari.

nisam ni ja baš na sceni, pošto mi je čitanje domaćice pretežno frustrirajuće iskustvo. uh, sad sam se blokirao... ali, recimo, srđan tešin mi je bio vrlo interesantan. uzmi njegove 'kuvarove kletve i druge gadosti'. nedavno sam isto čitao i predraga crnkovića. 'beograd za pokojnike' mi je bio onako, hamsunovski simpatičan. takođe, ja volim iliju bakića, ne znam da li si njega čitao? aleksandar marković isto...

ali stvar je u tome da ni za jedan od ovih naslova ne bih stavio ruku u vatru. trenutno se slabašno tešim hrvatima. :placko:

Tešin mi je zabavan, ali ja u tome ne vidim nešto mnogo više od zabave. :sigh:
Predrag Crnković mi je onako... ništa posebno. Iliju Bakić nisam. Šta preporučuješ?

Razumem te potpuno. Meni i kad se nešto dopadne (domaće), ja ne mogu a da se ne zapitam da li mi se to dopada zato što ja silno želim da mi se dopadne nešto domaće ili mi se zaista dopada. :lol:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491786#p2491786]Popeye napisao:[/url]u hrvatskoj skoro više da i nema pravih urednika. možda maksimalno pet, koji su sposobni od rukopisa napraviti bolju knjigu. vecinom se urednikovanje pak svodi na ispravljanje tipfelera :roll:
Izvesno je da urednici ne rade svoj posao ni kad imaju dobar materijal. Ali objavljuju se stvari od kojih se ne može napraviti dobra knjiga ni pod kojim uslovima, u tome je veći problem.
Korisnikov avatar
By Srklet
meni je on ekšli bolji, zna biti duhovit barem.
iako ima ona scena u 'kandžama' (i think :nesiguran: ) kad glavi lik nokautira svoju curu, sto je predstavljeno kao 'zasluzila je kurva'. to recimo nema sanse da bi bilo tako intonirano u nekom hrvatskom suvremenom romanu, studiranje na zagrebačkom filozofskom (odakle se ispililo pola hrvatskih pisaca :lol: ) je ipak ostavilo traga.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491799#p2491799]Misfit napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491790#p2491790]Ulix napisao:[/url]ništa posebno.
mse. na gotovo sve. :lol:

od bakića, uzmi 'prenatalni život'. izašao je u narodnoj knjizi.
Ima online izdanje: http://www.rastko.rs/knjizevnost/fantas ... zivot.html" target="_blank

Baciću se na posao za 2 knjige, posle Capotea imam jednog Rotha kog dugo već želim ponovo da pročitam. :)
Korisnikov avatar
By Misfit
e, da. zaboravih da ima i na rastku. :D
By filipkum
Od Basare sam citao samo Famu o biciklistima i bila mi je zanimljiva knjiga doduse kraj mi je malo smoran, mada i ja vise volim romane gde jasno tece radnja. Od nasih modernih pisaca mislim da bi Ninovu nagradu trebalo da dobije Dobrilo Nenadic za neki od svojih istorijskih romana(Dorotej, Despot i zrtva, neki noviji mozda) ili mozda Mirjana Novakovic za knjigu "Tito je umro" - sjajna knjiga. Takodje bih od novijih preporucio i "O vukovima i senkama" Branislava Stevanovica
Korisnikov avatar
By Misfit
uži izbor:

Dragan Velikić (“Bonavia”)
Svetislav Basara („Dugovečnost“)
Aleksandar Gatalica („Veliki rat“)
Katarina Brajović („Štampar i Veronika“)
Laslo Blašković („Posmrtna maska“)
Enes Halilović („Ep o vodi“)
Milan Alimpijević („Šlustrik“)
Mira Otašević („Zoja“)
Ratko Dangubić („Moving day“)
Drago Kekanović („Veprovo srce“)
Ivančica Đerić („Nesreća i stvarne potrebe“)

tipujem na gatalicu.
Korisnikov avatar
By Misfit
a super je to što je objavljen širi izbor, objavljen uži izbor... a konkurac traje do 31. decembra. :wundy:
Korisnikov avatar
By Vasa84
Slušao sam Gatalicu i Arsenijevića kod Nataše Odalović. Ništa mi nije jasno bilo. Tj. sve mi jasno bilo i sve mi bezveze bilo. Čitao sam neke Gataličine priče i eseje o nekim knjigama, nije to loše bilo. Ovaj roman nisam čitao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!