Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Ulix
Originally posted by ...
Usput, ja Cecu ne slusam sa distancom, ja se, jebote, u Cecu pretvaram kad je slusam, i ne mogu niti da budem kemp, niti da upotrebljavam svu milom i silom terminologiju stecenu na ovim ili onim studijama.
Istina, vise se pretvaram u Djoleta Balasevica (ili ako vec mora da bude zensko neka bude Josipa), ali se slazem da ne umem da slusam ili radim bilo sta sa distancom. Pitanje je koliko je kod te "distance" zapravo u pitanju prava distanca (odnosno pravi kemp, ajde) a koliko izmisljanje distance u cilju izbegavanja kitscha u koji se lako pretvore neartikulisane emocije.

Koliko je distanca uopste moguca?
Pa, mislim da je u postu VLADE T vec prisutna njegova slatka ironija da distanca nije moguca, da je sve samo fol, sa sve kempom.
By Ulix
Tako mi i treba kad ne citam sve postove. :doh:
Korisnikov avatar
By Vlada T
Originally posted by ...
Originally posted by ...
Usput, ja Cecu ne slusam sa distancom, ja se, jebote, u Cecu pretvaram kad je slusam, i ne mogu niti da budem kemp, niti da upotrebljavam svu milom i silom terminologiju stecenu na ovim ili onim studijama.
Istina, vise se pretvaram u Djoleta Balasevica (ili ako vec mora da bude zensko neka bude Josipa), ali se slazem da ne umem da slusam ili radim bilo sta sa distancom. Pitanje je koliko je kod te "distance" zapravo u pitanju prava distanca (odnosno pravi kemp, ajde) a koliko izmisljanje distance u cilju izbegavanja kitscha u koji se lako pretvore neartikulisane emocije.

Pa, mislim da je u postu VLADE T vec prisutna njegova slatka ironija da distanca nije moguca, da je sve samo fol, sa sve kempom.
Mili moj, misli mi citas...

Uzgred, kako vreme prolazi, ja se sve vise identifikujem sa Dzudit Batler. Sta cu ------ kemp. :colorado: :soping::
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Vlada T
Originally posted by ...
Originally posted by ...

Mili moj, misli mi citas...

Uzgred, kako vreme prolazi, ja se sve vise identifikujem sa Dzudit Batler. Sta cu ------ kemp. :colorado: :soping::
Draga Dzidit, pardon, Vlado, ja mislim da otkad smo se upoznali mi smo telepatski povezani :) ...
By Gost
Distanca kroz hiper-identifikaciju, a ne kroz identifikaciju, jer to radi ve?i deo njene publike, bar tako tvrdi klasi?na teorija prepoynavanja. Biti više Ceca od Cece, to je kemp, kao što su drag queens -- bar one dobre -- više žene od žena. E to je kemp efekat, a ko je razumeo sada, shvati?e i kasnije. Ko nije, neka još jednom pogleda "Prisilu, pustinjsku kraljicu". Tada više sumnje biti ne?e.

Uostalom, objavih celu knjigu Filipa Kora o "tome", pa se lepo, devojcice i decaci, bacite na ?itanje. Možda nije loše konsultovati Suzan Zontag i njene teze o kempu -- štivo za one više analiti?ki nastrojene u pristupu fenomenima (pop) kulture.
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Dušan Maljkovi?
Distanca kroz hiper-identifikaciju, a ne kroz identifikaciju, jer to radi ve?i deo njene publike, bar tako tvrdi klasi?na teorija prepoynavanja. Biti više Ceca od Cece, to je kemp, kao što su drag queens -- bar one dobre -- više žene od žena. E to je kemp efekat, a ko je razumeo sada, shvati?e i kasnije. Ko nije, neka još jednom pogleda "Prisilu, pustinjsku kraljicu". Tada više sumnje biti ne?e.

Uostalom, objavih celu knjigu Filipa Kora o "tome", pa se lepo, devojcice i decaci, bacite na ?itanje. Možda nije loše konsultovati Suzan Zontag i njene teze o kempu -- štivo za one više analiti?ki nastrojene u pristupu fenomenima (pop) kulture.
Dusane, otkako prevalih trideset i prvu, shvatih da je zivot isuvise kratak da citam nove i nove teorije kojih je svakim danom sve vise i vise. A mojih je dana sve manje i manje. Te da se mucim da tim teorijama sagledam ovo ili ono, uh...
Lepo kazes u samom pozivu: "devojcice i decaci, bacite se na citanje." A sto kaze Ceca: "Nisam vise ona mala devojcica..." (citirano iz tvorevine "Kukavica"). Elem, mogu i stariji od decaka i devojcica da se bace na citanje knjiga o kempu, ali ako im to nosi zadovoljstvo. Mene teorije nesto vise ne uzbudjuju. Do kraja zivota da procitam neke nove romane, da preprocitam neke davno procitane, to ce mi doneti zadovoljstvo, opet Muzilov "Covek bez svojstava", jos par puta Prustov "U potrazi za izgubljenim vremenom", onda Kortasarove "Skolice", "Vergilijeva smrt" Broha, i jos desetine romana koje sam procitao, zavoleo, i necu moci da ih sa sobom ponesem na onaj svet. Mada, ko ce ga znati, mozda je Raj, sto rece (zapravo, ponada se) Borhes, jedna velika biblioteka.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Zanima me sledece:

Koliko vas moze da "provali" kemp kada ga vidi?
Tesko. Granici se sa trashom i jako je tesko tu se snaci. Potebna je, naravno, i odredjena crta ironije da bi se kemp pojasnio kao takav, tako da mi je tesko...
Inace, knjiga je .... zanimljiva. Nisam odusevljena njome, ali ljudi oko mene jesu, i raduje me sto to vidim.
U jednoj aktuelnoj diskusiji na Forumu vise puta se spomenuo pojam kempa, date su i neke sture definicije ( kemp - ironisanje stvarnosti, umetnost kicha), ali se pitanje kempa nije detaljno razradilo.
Sta je to kemp ? I ko su po vama najkempasticniji likovi iz oblasti kulture i umetnosti ?
:)
Korisnikov avatar
By Adenim
Moglo bi se reci da si ti najbolji predstavnik kempa ovog foruma.
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
:neto:
Uozbiljite se, molim vas.
Zelim ovde da vidim ozbiljna razmatranja na temu KEMPA.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ne moz` biti ozbiljnije :zvizdi:
Korisnikov avatar
By avalon
Teme spojene :nokti:
Avalon, A
Korisnikov avatar
By colorado
Sto si ti neki ekspeditivan...
Korisnikov avatar
By Srklet
camp je nulta točka ulaska u, nazovimo to tako, gej estetiku. zabavan je, ali relativno brzo postane jasno da nije toliko zabavan.
u suštini reakcionaran, izraz vremena kad peder nije mogao nekoga spičiti šakom u facu jer je homofob nego je trebao da nekakvom ambivalentnom doskočicom obrani svoj ljudski integritet.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!