Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By dukkehjem
E, da, greska moga... Zapisi iz mrtvog doma su ipak poslednji, iz edicije Zlatni rusi :) pardnon :)
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Nafisa Hadži "Molitva moje majke"
(Preporučujem svima kojima su se svidele knjige Haleda Hoseina "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca", slična radnja)
Korisnikov avatar
By Sunce
Za poklone sam kupovao raznorazne knjige, a sebi danas "Zavrsni udarac" od Margerit Jursenar.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Delete
Originally posted by polarlicht4.1

Zna li neko da li je Paidea konačno objavila "Profesorku klavira" ili da i dalje zaludno obilazim knjižare?
Zar nije to Stylosovo izdanje?
Koliko znam, Paidea bi trebalo da je izda...E sad ako se nije nešto istumbalo, ali evo Ulix klima glavom tak' da...
http://www.paideia.rs/content/view/119/20/
http://www.paideia.rs/content/view/116/20/

:sesir:
:hyper:

Video sam i njihovo izdanje "Pisati" Od Dirasove.
Korisnikov avatar
By Sunce
"Mit o Sizifu" - Alber Kami
By Dragonite
Poslednja knjiga koju sam kupio je 'Mač sudbine' od Sapkovskog, nakon što su me u Mamutu ubeđivali da ta knjiga ne postoji (a video sam je dva dana pre toga kod njih u knjižari). Hvala Hlevdiji što je našla knjigu i pokazala da se ja nisam istripovao.

Inače, knjiga je zanimljiv fantasy žanr, Sapkovski je poljski pisac (uvek me je fascinirala poljska mitologija); pre toga sam kupio 'Poslednju želju' od istog pisca. Mislim da su to jedne od retkih knjiga koje su me zainteresovale malo više posle Lord of the Light od Zelaznija.
By Simor
Pre neki dan, slučajno u izlogu knjižare videh "Drakula nemrtvi", navodno zvanični nastavak Stokerovog "Drakule", pa još pisao neki Stokerov rođak, i nisam odoleo, morao sam da kupim.
Korisnikov avatar
By idomeneo
Walton Ford, Pancha Tantra. Taschen XL edition - extraordinary beautiful :)

Xavier de Maistre, Putovanja po mojoj sobi (Putovanje po mojoj sobi. Noćni pohod po mojoj sobi) (prvi put objavljeno 1790.)
By Ulix
Originally posted by dukkehjem

uzgred, ja ozbiljno pocinjem da razmisljam kako da nakradem jedno tridesetak ;( nemam pojma kako da skupim toliki novac smrc
Iz mog (skromnog) iskustva, knjige se najbolje kradu na sajmu, sačekaj, dakle, jesen.

Knjižare su postale dobro obezbeđene, a Prosvetine štrajkuju, odande možeš ukrasti i nameštaj u normalnim okolnostima, oni ništa ne bi primetili.

:sesir:
By ~ Le Saint X ~
Nikad nisam ukrao knjigu iz knjizare ili na sajmu

jesam dva puta u biblioteci jer su bile u hodniku/na stepenicama...
valjda nesto krecili,pa...

elem, meni je oduvek bila zelja da nadjem nekog decka koji radi u MAMUTU

pa da uz njegovu pomoc kradem knjige tamo
:)

hahaha

dobro...nerealno malo jer sve knjige koje bih ukrao su velike umetnicke monografije
i
TASCHEN izdanja
By Ulix
:lol:

To i ne mora biti tako teško, svi ti što rade u Akademiji i Mamutu meni deluju gej. :D
By ~ Le Saint X ~
Haha...
pa za jednog koji radio u MAMUTU i znam da jeste
jer ga vidjao po Toxicu

a...
jeste stereotip
ali,gde ce pederi ako ne po knjizarama i buticima?
:D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Renoir

Nikad nisam ukrao knjigu iz knjizare ili na sajmu

jesam dva puta u biblioteci jer su bile u hodniku/na stepenicama...
valjda nesto krecili,pa...

elem, meni je oduvek bila zelja da nadjem nekog decka koji radi u MAMUTU

pa da uz njegovu pomoc kradem knjige tamo

hahaha

dobro...nerealno malo jer sve knjige koje bih ukrao su velike umetnicke monografije
i
TASCHEN izdanja
Koga lazes? Bacio si oko na Tom of Finland :lukavi: :giggle:
Priznaj! :jerry:
By ~ Le Saint X ~
Priznajem da je ipak

BIG PENIS BOOK
u pitanju

:lol:

u toj knjizi su kurcevi mnogo realisticniji
By Ulix
Zvezde su lepe, ali nemam kad da ih gledam
Antologija srpske urbane poezije
Korisnikov avatar
By walt333
Danas sam bio nesto depresivan pa sam se lecio kupujuci knjige, Kupio Vajldovog "Srecnog princa", Goncarovog "Oblomova", Neku knjigu sto je napisao Boris Pasternak ali stao mi mozak koju, Lorkinu zbirku poezije, nesto od Zan Zenea cini mi se da se zove "Atelje Alberta Djakometija", a da i kupio sam "Zasto grdis reku" od Mire Aleckovic to bi trebalo barem po imenu pisca da bude angazovani roman o partizanima, a posto pripadam generaciji koja sa takvim romanima nije sretala, malo sam radoznao. :neznam:
Taman kada se sutra otreynim od veceras bacicu se na citanje:opatica:
By Ulix
Originally posted by walt333

a da i kupio sam "Zasto grdis reku" od Mire Aleckovic to bi trebalo barem po imenu pisca da bude angazovani roman o partizanima, a posto pripadam generaciji koja sa takvim romanima nije sretala, malo sam radoznao. :neznam:
Taman kada se sutra otreynim od veceras bacicu se na citanje:opatica:
Baš lep naslov, Zašto grdiš reku. :sweet:

Elem, ni ja nisam čitao mnogo soc. književnosti (osim lektire u osnovnoj), ali sam onomad pročitao Davičov roman Pesma. Ako ga negde nađeš, preporučujem.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Ulix

Elem, ni ja nisam čitao mnogo soc. književnosti (osim lektire u osnovnoj), ali sam onomad pročitao Davičov roman Pesma. Ako ga negde nađeš, preporučujem.
E Pesma mi se vec dugo vremena mota po glavi da je procitam ali nikako da se setim da je nabavim. Mota mi se jos od kada je Isidora S. o tom romanu izjavila
"Ne dopada mi se u njemu što ima toliko plotskog, vulgarnog, kao kad onaj čuveni pesnik Veković povaljuje onu vešerku na tavanu. Ne znam šta mu je to trebalo." Prosto ne mogu da je zamislim da ona izgovara rec "povaljuje" zato sam odlucio da Oskarov roman moram da procitam:djavo:
By Ulix
Nekako joj ne priliči, slažem se. :lol:

A gde je to izjavila, kojim povodom? :novinar:
Korisnikov avatar
By walt333
Pitam Isidoru da li je čitala Davičov roman Pesma, koji su tadašnji kritičari sa ideologom Đilasom na čelu dizali do zvezda i čak poredili sa Gorskim vijencem.
- Jesam, pročitala sam taj toliko hvaljeni roman o beogradskim ilegalcima sa puno lascivnih pasaža - odgovorila je Isidora. - Ne dopada mi se u njemu što ima toliko plotskog, vulgarnog, kao kad onaj čuveni pesnik Veković povaljuje onu vešerku na tavanu. Ne znam šta mu je to trebalo. Ja nisam protivnik erotske literature, čitala sam svojevremeno i Markiza de Sada, a sad skoro i jedan američki ratni roman gde se razvija velika ljubav između dva osamljena u pustinji muškarca, ali da znate kako je ona osećajno, na visoki umetnički način prikazana. Sjajna je i Kolet, kada verno prikazuje doživljene strasti, ali Davičo tome nije dorastao. Doduše, izvesni odlomci iz Pesme do krajnosti su moderno ostvareni, sadrže visoke umetničke domete, samo što taj roman nema mere...

Sama pomisao da Isidora cita de Sada je fascinantna :bic:
By deka
Pazario nekoliko grafickih novela,kompletirao Sendmena i Helblejzera,a i novu knjigu Ota Oltvanjija....U palnu nova Vedrana Rudan i jos par,ali ceka se plata ...
By vl88uni
Kolakovski "Užas metafizike" i suludo gojaznu zbirku spisa sa nekog skupa istoričara u objektu "Narodna knjiga" za suludih 30,00 din.
By Stephen Dedalus
tri Peljevinove zbirke priča, Epštejna-Filozofija tela, Kovač-malvina, Pekić-Hodočašće Arsenija Njegovana i pjesme Grzegorza Wroblewskog:D
By Stephen Dedalus
Danas kupih Antologiju poljske satire i roman Andžeja Kusnjeviča- Na putu za Korint (obje za 5 maraka, cca. 2,5 eura)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!