Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703453#p2703453]BellyButton napisao:[/url]Da li sva umetnicka dela imaju podjednaku vrednost?
Nemaju. Ali ti opet polaziš iz pozicije gde postoji nekakva univerzalna kategorija vrednosti, pa sad nešto u nju ulazi, a nešto ne. Vrednost je nešto što zavisi od pojedinaca, od društva, od trenutnih okolnosti, itd. Ako je muzika za igranje, onda njena vrednost leži u tome koliko te dobro navodi da igraš. Ako horor film treba da te isprepada, onda je dobar ako to uradi, loš ako to ne uradi. Itd.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Onda je 50 Shades of Grey sjajna knjiga. Ucinila je sve sto treba da ucini.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Pa, ta konstatacija se zasniva na Ulix-ovoj tvrdnji.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Onda je potpuno nelegitimno kritikovati estetiku turbo-folka, zato sto njegova vrednost zavisi od pojedinca, drustvenih okolnosti i individualnog dozivljaja, bla bla
Korisnikov avatar
By BellyButton
Inace, kao sto rekoh, da ja lupam notorne gluposti vi biste temu iskulirali, ali cinjenica da ima 47 strana implicira dve stvari. Ili vam je bas stalo da ja popravim svoje nesavrseno muzicko znanje, sto je malo verovatno, ili zelite da diskreditujete osobu koja kritikuje muzicki pravac koji vi volite jer vas to pogadja na emocionalnom nivou, verovatno zbog svesti o tome da je to, zaista, losa muzika i da ne pricam bas potpune gluposti. Ja nemam drugo objasnjenje za 30 strana pokusaja diskreditacije mog znanja :)
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703491#p2703491]BellyButton napisao:[/url]Onda je potpuno nelegitimno kritikovati estetiku turbo-folka, zato sto njegova vrednost zavisi od pojedinca, drustvenih okolnosti i individualnog dozivljaja, bla bla
Ti kao da postojiš u svetu crno-belih dihotomija, ili apsolutnog estetičkog dogmatizma ili neke vrste solipsizma gde se ništa ni sa čim ne može porediti, pa se svet skrha u neku masu neodređenosti. Jasno mi je da ti stojiš na toj prvoj poziciji, ali ovo potonje nije nešto što ja mislim, to je stav koji ti u mene učitavaš, jer očito ne možeš da se pomeriš iz sveta gde postoji ili dogma ili odsustvo svakog kriterijuma. I ako bih morao da izdvojim jedan razlog zašto nisi sposoban da vodiš dijalog, to je upravo ovo. Ti ne možeš ni za tren da izađeš iz svojih cipela i probaš tuđe.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Naravno da mogu. Mislim da bas zato jesam kompetentan da kritikujem. Recimo, secam se sebe u devedesetim kada mi je manjkalo muzickog znanja i kada sam bio opsednut turbo-folkom, a takodje poznajem sebe sada kada posedujem nekakvo znanje, te ono poprilicno uslovljava moj trenutni ukus. Mislim da ce ljudi koji uopste ne poznaju muzicki izraz pre slusati dance-elektroniku, hip-hop, regeton i Britni Spirs nego oni koji poznaju koji ce se pre odluciti za funk, recimo, kao muziku za igranje.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703492#p2703492]BellyButton napisao:[/url]Inace, kao sto rekoh, da ja lupam notorne gluposti vi biste temu iskulirali, ali cinjenica da ima 47 strana implicira dve stvari. Ili vam je bas stalo da ja popravim svoje nesavrseno muzicko znanje, sto je malo verovatno, ili zelite da diskreditujete osobu koja kritikuje muzicki pravac koji vi volite jer vas to pogadja na emocionalnom nivou, verovatno zbog svesti o tome da je to, zaista, losa muzika i da ne pricam bas potpune gluposti. Ja nemam drugo objasnjenje za 30 strana pokusaja diskreditacije mog znanja :)
Ako ga ti nemaš, onda mora biti da i ne postoji. :drama:

Recimo, više ljudi ti je reklo da ne sluša tu muziku koju kritikuješ, ali tebe to uopšte ne sprečava da i dalje, kao što vidimo, insistiraš na tome da ipak svi to slušao. Tvoj nonšalantan odnos prema činjenicama prosto fascinira. Ako se ne uklapaju u tvoju teoriju, tim gore po činjenice.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
U Belijevom stilu ću se samocitirati
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703384#p2703384]ZlatnaPtica napisao:[/url]Mislim da je najbolje da počnemo da ignorišemo ovu tematiku i raspravljanje sa Belijem, pošto on očigledno, pre svega, ne ume da diskutuje. On nije svestan razlike između argumenta i mišljenja, pravila i ukusa, činjenice i tvrdnje. I koliko god pokušavamo da mu objasnimo - zasnovano na činjenicama i logici - da nije u pravu, on će i dalje dogmatski 'ja tvrdim, ja mislim, to je tako (a nije), ovo je onako (a nije)...'.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ali, neke stvari ne mozes da porices. Idi na temu "sta mi sada svira" i pogledaj sta je postovao Speculum Columbae ili Q ili ja, a pogledaj sta je postovala Madonna. To necim mora biti uslovljeno. Mozda ja samo ne umem dobro to da artikulisem.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703494#p2703494]BellyButton napisao:[/url]Naravno da mogu. Mislim da bas zato jesam kompetentan da kritikujem. Recimo, secam se sebe u devedesetim kada mi je manjkalo muzickog znanja i kada sam bio opsednut turbo-folkom, a takodje poznajem sebe sada kada posedujem nekakvo znanje, te ono poprilicno uslovljava moj trenutni ukus. Mislim da ce ljudi koji uopste ne poznaju muzicki izraz pre slusati dance-elektroniku, hip-hop, regeton i Britni Spirs nego oni koji poznaju koji ce se pre odluciti za funk, recimo, kao muziku za igranje.
Dakle, ti od pre 15 godina nisi DRUGI ljudi i TUĐE cipele. Pod drugima podrazumevam ne reinkarnacije tebe, nego druge ljude koji kucaju poruke na ovom forumu ili egzistiraju oko tebe, možda manje anksiozno i natprosečno, ali ipak nekako postoje.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703497#p2703497]BellyButton napisao:[/url]Ali, neke stvari ne mozes da porices. Idi na temu "sta mi sada svira" i pogledaj sta je postovao Speculum Columbae ili Q ili ja, a pogledaj sta je postovala Madonna. To necim mora biti uslovljeno. Mozda ja samo ne umem dobro to da artikulisem.
Ne znam uopšte šta pokušavaš da kažeš ovim; svi mi slušamo vrlo različitu muziku, koliko sam uspeo da shvatim.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ono sto NE pokusavam da kazem ni u jednom trenutko je da sam ja bolji od Madonne ili nekoga ko slusa Britni. Ono sto pokusavam da kazem je da mislim da ce neko ko ima solidno poznavanje muzike pre da slusa,recimo, funk nego dance elektroniku ili Radiohead pre nego One Direction, te iz tog razloga mislim da su zanrovi koje sam naveo kao dobre kvalitetniji od onih koje sam naveo kao losije.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2703501#p2703501]BellyButton napisao:[/url]Ono sto NE pokusavam da kazem ni u jednom trenutko je da sam ja bolji od Madonne ili nekoga ko slusa Britni. Ono sto pokusavam da kazem je da mislim da ce neko ko ima solidno poznavanje muzike pre da slusa,recimo, funk nego dance elektroniku ili Radiohead pre nego One Direction, te iz tog razloga mislim da su zanrovi koje sam naveo kao dobre kvalitetniji od onih koje sam naveo kao losije.
Nadam se da si razumeo da kada govorim o tvom dogmatizmu, govorim o ovome. Mislio sam da si to razumeo, ali izgleda da nisi.

Pretpostavimo da dopustim sebi za tren da postupam kao ti (dakle, da ponovim, ovo je hipotetički rezon, prosto bi mi bilo neprijatno da neko pomisli da sam sposoban za ovoliko loše logike): za mene je Radiohead sranje. Bartok i Prokofjev i Ligeti i Ravel... to je kvalitetna muzika, a Radiohead je sranje. Svako ko ima malo muzičkog obrazovanja to mora da shvati, a pošto sam ja tolike godine išao u muzičku školu, ja znam, a svi drugi koji nisu išli u muzičku školu su glupi. Jer moj pokojni nastavnik muzičke teorije je bio jako pametan i poznavao je muziku bolje nego ja i on se sa mnom slagao. To znači da je to istina, jer je on bio ostvaren stručnjak. Dakle, Radiohead slušaju ljudi koji nisu dovoljno pametni da razumeju ovu realno kvalitetnu muziku, pa se zamlaćuju nečim tako patetičnim i prizemnim. I iznad svega prostim, jer u poređenju sa Ravelovim koncertima za klavir i orkerstar, to je sve sranje. Neću da kažem da su oni lošiji ljudi od mene, ali nemaju moje poznavanje muzike, pa ne znaju šta je kvalitetno...jadni.
Razumeš sada koliko zvučiš besmisleno? I razumeš koliko je lako tu istu argumentaciju (ako se to može tako nazvati) koju koristiš okrenuti protiv tih gluposti koje ti slušaš?
Korisnikov avatar
By bas bleu
ovi bellybuttonovi ispadi su kao kada neko pokusava da te siluje with a mozzarella stick. realno ne moze ti nista ali opet pokusava da te siluje.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ne mislim da su ljudi koji slusaju dance elektroniku GLUPI i to nigde nisam tvrdio. Mislim da ne poznaju muziku i da im uglavnom muzika nije bitna koliko kontekst u kojem je, da kazes, slusaju.

Ja nemam problem sa hijerarhijom.

- Prokofjev
- Gersvin
- Radiohead
- Vitni Hjuston
- Britni
- Dejvid Geta
- moja komsinica dok se tusira

I coveku koji voli Prokofjeva bih svakako rekao da voli kvalitetniju muziku nego ja. Ne bih mu rekao - ti nisi kompetentan jer ne znas sta je pitagorejski stim.
I da kriterijumi prema kojima je neko bolji, a neko losiji umetnik nisu univerzalni nego cisto kontekstualni, onda je jedan od nasih najboljih umetnika Dara Bubamara.
Korisnikov avatar
By IriS
jedan veliki :klap: za Ulixandrine živce

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ako nista drugo, u ovih 47 strana saznali smo da na foumu ima puno muzicki obrazovanog sveta
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
..
oh i da je Madonna sranje
Korisnikov avatar
By BellyButton
A da li je pogresno donositi sud o nekome na osnovu informacija o tome sta voli?
Recimo, upoznate coveka i on kaze da najvise voli akcione filmove, omiljena knjiga mu je Hunt of the Sea Wolfs, a omiljena pesma Wiggle Dzejsona Derula. I vi kazete - necu nista da zakljucim na osnovu ovih informacija, to je pogresno.
Da li ja pogresim kad zakljucim da covek koji slavi rodjendan Britni Spirs kao svoj nije bas veliki individualist? Mozda samo bas voli muziku?
Mislite da ne postoji profil licnosti koji slusa dance elektroniku? Ili samo heavy metal, nebitno?
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!