Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By artnow
Originally posted by Ulix
Originally posted by artnow
a trenutno je na redu: O ljubavi i drugim demonima od Markes-a
Mene je ostavila potpuno ravnodusnim.

Zasto ravnodusnim?

Meni je za sada OK... mislim da je treba citati pooolako :)
-------------------------------------------------------------------------
By Ulix
Originally posted by artnow

Zasto ravnodusnim?

Meni je za sada OK... mislim da je treba citati pooolako :)
-------------------------------------------------------------------------
Imao sam u srednjoj Vreme Markesa, kad sam vezano procitao nekoliko njegovih knjiga, i ta je dosla na red posle Sto godina samoce i pre Ljubav u doba kolere, dve genijalne knjige. Nekako se izgubila... nije losa, samo... nije ni nesto posebno dobra. :nesiguran:

Drugar koji je zavrsio spanski kaze da je to knjiga ocajno prevedena i da su neki delovi bukvalno potpuno promenjeni, pa odbijam da formiram konacno misljenje o toj knjizi dok ne procitam verziju na engleskom ili italijanskom jednoga dana.
Korisnikov avatar
By sofia
Kjerkegor Filozofske mrvice
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by polarlicht4.1
Vitgenštajn, Filozofska istraživanja :shrug:
:up:
By polarlicht4.1
Pa dobro, i nije baš za prstić uvis ali je ipak bolje od onog što me tek čeka kao npr. "kasni" Hajdeger. :rida:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Imao sam u srednjoj Vreme Markesa, kad sam vezano procitao nekoliko njegovih knjiga, i ta je dosla na red posle Sto godina samoce i pre Ljubav u doba kolere, dve genijalne knjige.
Ljubav u doba kolere pokusavam da pronadjem godinama :(
Nadjoh je skoro ali cu morati da savladam madjarski prvo (proklete seoske biblioteke) :giggle:

Sad citam Harmonia Caelestis od Esterhazija i ne doima mi se bas nesto za sada :neznam: mozda bude bolje...

A u medjuvremenu procitah:
Vruce pantalone (zaboravih pisca a i nije neka steta, australijski dnevnik Bridzet Dzons, pun transvestita i homosexualaca, prilicno bzvz)
Brate gde je moja zemlja - Majkl Mur
Bog malih stvari - Arundati Roj (pitko i zanimljivo, Indija, sukob kasti, istoka i zapada, religija...kroz jednu ljubavnu pricu)
Korisnikov avatar
By Tot
Alberto Mangel - "S Borhesom"

Alberto Mangel - "Lažiranje"
By Simor
Cvetan Todorov "Nesavršeni vrt"
By Ulix
Originally posted by blabla-baby
Sad citam Harmonia Caelestis od Esterhazija i ne doima mi se bas nesto za sada :neznam: mozda bude bolje...
...
Bog malih stvari - Arundati Roj (pitko i zanimljivo, Indija, sukob kasti, istoka i zapada, religija...kroz jednu ljubavnu pricu)
Obe knjige, blago receno, strastveno obozavam. :)

Trenutno: Salvador Dali, Zil Nere + Brod u boci, Arsen Dedic
By Ulix
Imao sam u srednjoj Vreme Markesa, kad sam vezano procitao nekoliko njegovih knjiga, i ta je dosla na red posle Sto godina samoce i pre Ljubav u doba kolere, dve genijalne knjige.
Postoji u prodaji sarajevsko izdanje. Ja sam ga... kupio... prosle jeseni na sajmu.
Nadjoh je skoro ali cu morati da savladam madjarski prvo (proklete seoske biblioteke) :giggle:
I ja se trudim, ali Markes nije dovoljan motiv. Endre Adi vec jeste. :tetka:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
"Od previse citanja i premalo sna osusio mu se mozak."
Mnogo bolje zvuci na spanskom, priznajem.

"Momo"+Don Kihot II+ "Kulturno i tradicionalno u savremenoj kulturi Srba"(mislim da je ovo tacan naziv)
By polarlicht4.1
Zašto čitati kad postoji film? :ribica:
By Paranoid Androgynoid
:smeh: zivela ana karenjina od 3h i skolske interpretacije

ont:
Haruki Murakami - Sputnik Ljubav
By polarlicht4.1
Originally posted by untouchable
:smeh: zivela ana karenjina od 3h i skolske interpretacije
Upravo! :snob:

on: Žak Atali, Buka
By Ulix
Originally posted by the1whowished
"Paradise Lost"
So farewell hope, and with hope farewell fear,
Farewell remorse; all good to me is lost.
Evil, be thou my good.

:hyper:
:drama:
:love:
Korisnikov avatar
By Myself
'Maslackovo vino' Rej Bredberi
Korisnikov avatar
By heroji
Limonov - Ja, Edichka . Jel citao ovo neko, sta mislite o knjizi?
By Simor
A šta misliti o jednoj takvoj veličini poput Limonova, vođi Ruske nacionalboljševičke partije, i njegovom delu, kada on kaže nešto ovako mudro:

"Kome je u Rusiji potreban fašizam? Svima je potreban fašizam, Rusija očekuje fašizam sa trepetom i strahom, kao što jedinstvenog, silnog, lepog mladoženju očekuju u razrušenoj kući. Taj mladoženja će uništiti neprijatelja i sve će popraviti svojom mladom rukom."

Kako da se ne poštuje čovek koji je rafalima iz teškog mitraljeza pucao po Sarajevu i Sarajlijama?

:ozbiljan:
By Ulix
Salvador Dali, Zil Nere :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By heroji
Originally posted by Simor
A šta misliti o jednoj takvoj veličini poput Limonova, vođi Ruske nacionalboljševičke partije, i njegovom delu, kada on kaže nešto ovako mudro:

"Kome je u Rusiji potreban fašizam? Svima je potreban fašizam, Rusija očekuje fašizam sa trepetom i strahom, kao što jedinstvenog, silnog, lepog mladoženju očekuju u razrušenoj kući. Taj mladoženja će uništiti neprijatelja i sve će popraviti svojom mladom rukom."

Kako da se ne poštuje čovek koji je rafalima iz teškog mitraljeza pucao po Sarajevu i Sarajlijama?

:ozbiljan:
Naravno da ja ne postujem takve stvari. Da se razumemo. Ali ova knjiga i nema neke veze sa svim tim.Knjiga je fenomenalna.On pre nego sto je zapalio iz Rusije za Ameriku je bio andergraund pesnik. Onda se proslavio sa ovom knjigom i postao priznat i cenjen umetnik na zapadu.Najiskrenije ti je preporucujem da je procitas. Na stranu njegovo politicko i svo ostalo delovanje.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Procitao sam Zabranjena pisma - Bjelica, Zlatanovic. :odbij:
I prilicno se smorio od Isidorinih opstih mesta, mislim sve sam to vec cuo u Minimaksoviziji etc.
No nesto drugo mi je zapalo za oko. Mislim da je u svakoj knjizi koja mi je dosla pod ruku protekle godine bilo bar pet stamparskih gresaka. U ovoj i na naslovnoj strani! Bas bi mogli povesti racuna...

Sad citam Srce zemlje od Basare...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!