Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Tot
Danas sam gledao Balon i meni se film veoma dopao
Sjajan film. :love:

Danas sam pogledao i "Šef nad šefovima" i "Elementarne čestice". Oba filma su odlična!
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Poshto preko vikenda ne planiram da idem na fest mogu da sumiram odgledane filmove do sada:

1. Das Leben der Anderen - ubedljivo najbolji film koji sam gledao na ovom ovom festu.

2. Die freie Wille - nije losh film, al je previshe razvuchen i nekako usporen

3. Shef nad shefovima - netipichan za Larsa, ali dobar film. Pogotovo kraj koji mi je bio totalno neochekivan

4. Elementareilchen - Posle Uelbekove Platforme (koja je btw odlichna), Elementarne chestice je knjiga koju sam vec duzhe vreme planirao da prochitam, medjutim nazhalost nisam to obavio pre gledanja filma. Film mi je ok, al ljudi s kojima sam prichao kazhu mi da je knjiga mnogo bolja i moracu pod hitno da je prochitam. Inache nije jasno zashto je Nemcima dunulo da ekranizuju francuskog pisca, al opet je bilo zanimljivo videti Moritza Blajbtroja ponovo na velikom platnu.
By Vikkor
Filmovi koji su na mene do sada ostavili najvise utiska:

1. Sef nad sefovima - nije mi samo jasno zasto svi pricaju kako se radi o nestandardno von Trieru, ko je gledao Kraljevstvo, zna da je ovo veom tipican i spefican Trierov humor. A on se ponovo pokazao kao majstorski reditelj, koji svaki put ume da iznenadi.

2. Marija Antoaneta - roze starke su zakon

3. Zivot drugih - Nemci stvarno poslednjih godina prave sve bolje i bolje filmove. Sjajno razvijana prica, bez padanja u holivudske klisee.

4. Poslednji kralj Skotske - Apsolutno vanserijski holivudski film, neverovatno dobra gluma, i malo neobican osvrt na "detinjastog" diktatora

5. Mala miss Sunshine - Savrseni scenarijo. Savrseni osvrt na americko drustvo danas. Neverovatno plejada likova, mala komedija koja je neuporedivo vise zasluzila da dobije oskara nego dosadni i pretenciozni Departed.

6. Vavilon - Scena u pustinji na Meksickoj granici i Japanska prica su fantasticne. Odavno nisam gledao bolje rezirani americki mainstream film (Marija Antoaneta je daleko interesantnija reziserski, ali nju nikako ne mogu da svrstam u americki main stream). Jedina zamerka filmu je holivudska, vec zamorna, teznja da se kontrira Bushu i ostane politkorektan (problem ilegalnih imigranta, borba protiv terorizma) koja vec postaje previse dosadna.

OStali su mi jos Verhoven i Almodovar, pa ostavljam mogucnost da dopunim ovu listu do kraja nedelje.

Ali sve u svemu poprilicno dobar FEST
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja ne bih baš tako olako poredio humor Rigeta i Direktøren for det hele. ovo ipak jeste poveći otklon od uobičajenog Von Trierovog mračnog žanra, koji preovlađuje i u Rigetu. inače Direktøren je izvrstan film, neobičan pre svega, mada s vremena na vreme gubi na dinamičnosti, pa deluje malo otegnuto.

ostale filmove koji si nabrojao, pa mogu reći da su okej, ali čini mi se da preferiraš Holivud i neke lakše naslove. Little Miss Sunshine je veoma zabavan film, ali nikako film za Oskara.

od ostalog što sam gledao, izdvojio bih Sanxia haoren, Paris, je t'aime i ODLIČAN Flags of Our Fathers. jedva čekam da večeras vidim i Letters from Iwo Jima.

do sada sam pogledao 12 filmova i mogu reći da su se selektori ove godine baš potrudili da zadovolje različite ukuse. iako krajnja selekcija uvek ostaje na onome ko će filmove gledati, mislim da je ponuda takva da pravi izbor nije teško napraviti.
Korisnikov avatar
By Sunce
Danas sam gledao film "Ja sanjam". Oduševljen sam! Priča o mladiću, njegovim snovima i ljubavi! Odličan scenario, gluma, muzika, scenografija.

:love:
By Vikkor
Originally posted by 2Q2Bstr8
ja ne bih baš tako olako poredio humor Rigeta i Direktøren for det hele. ovo ipak jeste poveći otklon od uobičajenog Von Trierovog mračnog žanra, koji preovlađuje i u Rigetu. inače Direktøren je izvrstan film, neobičan pre svega, mada s vremena na vreme gubi na dinamičnosti, pa deluje malo otegnuto.

ostale filmove koji si nabrojao, pa mogu reći da su okej, ali čini mi se da preferiraš Holivud i neke lakše naslove. Little Miss Sunshine je veoma zabavan film, ali nikako film za Oskara.
Nije mi samo jasno koji su ovde od naslova laksi, a koji Holivud??

Kraljevstvo se svakako nemoze svrstati u "mracni" von Trierov zanr. Ako mislis da je mracan samo zato sto je sniman u tamnim bojama, onda priznajem, ali po duhu i sustini apsolutna komedija i eksperimentisanje sa zanrom i medijem. Pogledaj ponovo i priseti se, njegovig licnih komentara na kraju svake epizode. One ti govore sve. Tu apsolutno nema nikakvih, ni najmanjih poigravanja sa emocijama i temama koje je razradjivao u Evropi, Kroz talase, Idiotima, Plesu u tami, Dogvilu ili Manderleju.

Ali zato bizarnost likova i scena, nacin kreiranja zapleta su identicni u Sefu nad sefovima i Kraljevstvu. Ima specifican humor koji prozima oba ova dela. Naravno da su filmovi razliciti, ali je humor isti. Pa cak su i pojedine scene i likovi skoro prekopirani iz Kraljevstva - Razgovori za stolom u kancelariji (sa pevanjem), lik svedjanin/islandjanin koji mrzi Dance. Tako da uopste ovo nisam olako poredio. I dalje stojim iza toga da Sef nad sefovima, nije nista neobicno za von Triera, samo je drugacije od njegovih najpoznatijih dela.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by 2Q2Bstr8
Little Miss Sunshine je veoma zabavan film, ali nikako film za Oskara.
Little Miss Sunshine je i te kako zasluzio Oskara za najbolji originalni scenario.

Sticem utisak da su neki ljudi toliko uvereni u apodikticnost svojih tvrdnji da Oskara zasluzuju iskljucivo filmovi sa razvodnjenom ili nikakvom radnjom, kadrovima od po pola sata, i da zabavni filmovi nikako ne mogu da prodju kao "umetnicki". Umetnost je zabaviti gledaoca. Retka vestina.

"Little Miss Sunshine" je scenaristicko savrsenstvo - pocev od karakterizacije likova, pa sve do odsustva klisea. Vanserijski.
Korisnikov avatar
By V25
Vanserijski.
[/quote]

Slažem se u potpunosti. Jako dobra gluma i scenario. Dva puta sam odgledao film i jedva čekam da ga pogledam ponovo kada se nađe na regularnom repertoaru (22.03.). Drago mi je zbog Alana Arkina i smatram da je zaista njegova uloga bila mnogo bolja od svih ostalih sporednih muških uloga ove godine.
Korisnikov avatar
By Skyen
meni se film svideo, tim pre sto mi je drzao paznju u ranim jutarnjim satima. i svidja mi se sto nema tog klishea, mada ima nekih elemenata koji su malo naivni, sto je za ovaj film ipak sasvim dopustljivo. sve u svemu, film koji cu pogledati jos jednom, nekom prilikom.
Korisnikov avatar
By bigirl
Odgledala Nemir i Bolest ljubavi sinoć. Ovaj drugi sranje nad sranjima, a ovaj prvi nešto manje sranje.
Korisnikov avatar
By djo
e cuo sam o toj 'bolesti' sve bezveze sa razlicitih strana. sta je u pitanju?
Korisnikov avatar
By Lunja
Day Night Day Night - moje najvece iznenadjenje ovogodisnjeg Festa :love: :love: :pinknaocari: :oskar:

Flags of Our Fathers je super - :fancyklap: za oba Istvudova filma

Lil Miss Sunshine - sjajan scenario :hail:

Sanxia haoren (Mrtva priroda) - fantasticna fotografija, it's hot!

Pariz s ljubavlju sam propustio :rida:

Penelopa Kruz i Volver :up:

Uzivao sam na Festu (iako sam se premorio).
Korisnikov avatar
By Sunce
Odgledao sam i "Vrati se" i "Bolest ljubavi"

"Bolest ljubavi" mi se nije dopao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!