Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Mi "ja, ti, i ostali savremeni parovi" vs Svet

Nasa (ne)kultura
Nasa krivica
...
i tako dalje...
Imate li svest o sebi u ovom trenutku, ma u kom zivotnom dobu bili, i u kom je odnosu ona spram svesti o zivotu u Srbiji?
Imala sam mnogo svadja i prepirki bas oko ove teme, iako najcesce ne pominjuci Srbiju eksplicitno.
Kako je vama i sta je sa vasim dozivljajem licne i opste kulture?
Korisnikov avatar
By Adenim
Civilizacijski dosta napredno.... moralno ne. Opsta kultura mog okruzenja je zadovoljavajuca ali ne i generalno. :kafa:
Korisnikov avatar
By Laika
Imanuel Kant :love: ''Nas su u velikom stupnju kultivisale nauka i umetnost. Mi smo -civilizovani- i pretovareni raznoraznim drustvenim uljudnostima i pristojnostima. Ali jos vrlo mnogo nedostaje da bismo se smatrali moralizovanima. Jer, ideja moralnosti jos spada u kulturu, ali primena te ideje svedena samo na castoljublje i spoljasnju pristojnost sacinjava samo civilizaciju.''

Jel si na to mislio Adenime?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imam svest o sebi (kako to, zapravo, površno zvu?i?!i), ali nisam siguran gde se nalazim "u odnosu" na Srbiju. vreme provodim sa bliskim ljudima koji razmišljaju sli?no kao i ja, tako da mislim da sam vremenom izgubio ose?aj.

e, da, obožavam da ?itam komentare vesti na sajtu B92, mada to više doživljavam kao nekakav bioskop, nego kao stvarno stanje stvari.

pre neki dan sam razmišljao nešto sli?no, pa mi je zapravo palo na pamet da imam dosta napredna shvatanja koja na žalost ne piju vode u ovom prostoru i vremenu. no ja se nadam da ?e mi izmeðu ostalog omogu?iti da postanem uticajan jednog dana...
Korisnikov avatar
By Laika
Mislim da je neosvescenost najstrashniji problem, i ne samo ove drzave.
I da sad ne nabrajam, ali ovako nekako:
-svaki peti covek koji je danas umro umro je od gladi!!!!! (Ne preterujem, sto je najcrnje podaci su provereni)
-kada bi se svo oruzje na planeti prodalo (Marsovcima?) po ceni po kojoj je napravljeno, i ta kolicina novca bila podeljena svim zemljama sveta u skladu s potrebama, svi ljudi na planeti bi imali standard stanovnika visokorazvijenih Skandinavskih zemalja sa svega nekoliko radnih sati dnevno!!!
-Na planeti trenutno ima dovoljno nuklearnog oruzja da se planeta Zemlja unisti jako mnogo puta, a ne samo jednom. Pitanje nuklearnog otpada?
-Niz najsiromasnijih zemalja ulaze 8-11% ukupnog nacionalnog dohotka na naoruzanje a manje od 1% na obrazovanje.
-Jaz izmedju najsiromasnijih i najbogatijih ljudi se povecao. Oko 20% najbogatijih drzava ima oko 86% bogatstva, dok 20% najsiromasnijih ima samo 1%!
Analize pokazuju da bi se problemi najugrozenijih zemalja u Africi(glad i lecenje izlecivih bolesti) resili kad bi se dvoje-troje najbogatijih ljudi odreklo svog bogatstva!
Dohodak cele subsaharske Afrike je manji od dohotka malecne Belgije. Globalni aparthejd?

Ljudska prava? Da pocnem da nabrajam drzave u kojima uopste ne postoji npr. institucija politickih izbora? Gde se i dalje zene kamenuju za prevaru i postoji serijatsko pravo? Gde postoji stravichna diskriminacija po svim osnovama? (i SAD, nosilac novog svetskog unipolarnog poretka, naravno, sa njima saradjuje i trguje i ne smeta joj krsenje ljudskih prava iako vodi politiku oruzanog humanizma kad joj to odgovara).

-Ili da pocnemo da se osvrcemo na zivotinje, i na to koliko njih smo danas i na koji nacin JBN ZAKLALI da bi nam guzice bile i dalje velike? I u kakvim uslovima ih drzimo? I kako smo sjebali sve sto je na planeti bilo vredno i u kakvom smecu zivimo?

I uopste, kakvi smo skotovi nadrogirani i bezosecajni i povrsni i plitki i nepravedni i kvaziurbani i nesaosecajni postali?

Ma skroz sam besna, jedva cekam da svi odemo u kurac...
Korisnikov avatar
By Laika
I da parafraziram Rusoa ''Zivimo u civilizovanom drustvu, zamenili smo svoje sirove ali bezopasne obicaje, novim ugodnim ali opasnim porocima''

Dalje, Harbert Markuze: ''Zivimo u drustvu udobne i ugodne neslobode''.

Eto, to je moje misljenje. Dakle kultura 0. Moralnost 0. Svuda oko nas su sitni ljudi, egoisti, povrsnjaci i destruktivci. Mislim, nisu svi, ali jesu daleko brojniji od ovih drugih. A to ne valja.
Ja na stvari gledam sa kosmopolitskog stanovista jer sam gradjanin sveta i jer to sto zivim u Srbiji znaci samo da podlezem njenoj jurisdikciji u nekim stvarima. Ako neko pomisli da mnogo globalizujem i uopstavam, nek se pogleda u ogledalo i ponovi svom odrazu deset puta: ''Mnogo si povrsan, sitna si dusa, mnogo si povrsan...''
... :komp: ...
By Çâðê_DUP
Sta? Srbija? :regan:

www.odlazak.com

Upravo pregledam sajtove ambasada i viziram se u kupatilu ... otici dostojanstveno i po svaku cenu

:odbij:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!